Jump to content

Страдања хришћана данас - Да ли хришћани морају да страдају због јеванђеља и зашто?

Препоручена порука

Сви људи на крају страдају без обзира да ли су верујући или не , са ти што ми верујући налазимо смисао у том страдању и веру да после тог страдања улазимо у царство небеско , док они који не верују за њих је то вечно страдање и то не Божијом вољом већ због самих људи који не верују у Бога и могућност спасења.

Значи , мој је став да Хришћани морају да страдају за своју веру , али не само они већ , страдају и они који нису верујући , они и горе страдају.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Znači da ipak nije besplatno.

Да , без обзира што нас Бог воли , мора да се заради . Без обзира на велику љубав коју Он има , у рај не може да пушта све и свашта јер то више неби био рај. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ne radi se o zaradi, jer u ljubavi nema zarade, plate, ti meni ovo, ja tebi ono. To je trgovina - ja dobro delo i stradanja, a ti Boze moju platu na nebesima. Samo konvertuj u evro jer je dinar pao. 

A i kad se spominje to u NZ ne misli se bukvalno na platu. 

Ljubav nema veze sa trgovinom, vec sa slobodom i voljom. Ako nekog volim, volim ga bez razloga - cime se istice nasa slobodna volja, mozda bih rekao slobodna od razloga, od motiva, ne znam sta bi mi sad Sopenhauer rekao na ovo. 

Zasto spominjem ljubav? Pa zato sto u raju samo toga ima. Nije to livada prepuna cveca po kojoj trce gologuzi pravednici, pa zalegnu ispod kruske uzivajuci u ukusima iste, a mozda i u medjusobnom hopa cupa. Mislim tako ovi dzihadisti vide raj, 70 devica, obilje hrane, uzivancija. 

Carstvo Nebesko nije od ovoga sveta. Vezane je za transcedentno, za stvari po sebi koje su van pojavnog sveta. 

Sto se tice stradanja, stradamo jer zivimo u takvom svetu - nesavrsenom i punom zla. Kada bi svet bio savrsen ne bi bilo potrebno stradati. 

Zato jedino sto mozemo jeste da se strpimo, da prihvatimo stradanje i krenemo Hristovim putem posto ga je On prihvatio. 

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...
  • 3 weeks later...

Државе у којима се врши прогон хришћана (овде треба укључити и територију КиМ)

image.png

http://www.theguardian.com/world/2016/jan/13/christians-flee-growing-persecution-africa-middle-east

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...