Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

On 6/28/2016 at 8:37, Muramasa рече

Samo nek se taloži bes naroda, pa da se odrazi na rezultat SNS-a

....Aaaand that's how you miss the target. ;)

7 minutes ago, SomiKnight рече

neće tj. ne smeju da pomenu da izabrani pripada islamskoj zajednici,

Што је мудро, од мене + . :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SomiKnight рече

Da ne bude da samo hvalimo, povodom ovog teksta http://dostajebilo.rs/zasto-nauku-moze-da-vodi-samo-ko-misli-na-naucni-nacin/?lang=lat mali komentar.

Po meni ovo im je prvi veliki minus, kako ja to shvatam, neće tj. ne smeju da pomenu da izabrani pripada islamskoj zajednici, nego eto, ajde da generalizujemo da ne ljutimo nikoga, pa ko god da je vernik, pa tako i pravoslavni, on pojma nema šta je to nauka. 

Ovakve, blago da se izrazim, smešne izjave, a koje su date eto samo kritike radi, što više kritika to bolje valjda, im prave dva koraka u nazad, a samo po jedan se ide u napred.

Dakle, prvi veliki minus. Šta rade drugi ovo je ništa ali nije zgoreg pomenuti, možda im skrene pažnju i usmeri ih na razmišljanje.

Па припадност исламској заједници није битан фактор, него то да је човјек религиозан. Битан фактор је тај да је Зукорлић више религијски човјек него научник. Исто би било да је неки бисуп или епископ дошао на то мјесто, или теолог било које вјере.Видиш да они у тексту говоре генерално о религији, о ширем појму и о широј слици.  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Verujem da se ni vi ne biste bunili da vam dođe Sagan ili Dokins na čelo odbora za religiju.

То би била сатанистичка завјера.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Muramasa рече

Verujem da se ni vi ne biste bunili da vam dođe Sagan ili Dokins na čelo odbora za religiju.

Одбор за религију? :D

Енивеј, лош пример с' обзиром на то да алудира на виц да научници могу бити а(нти)теисти и агностици.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Је ли покренуто питање зашто се дошло до тога да скупштински одбори, сем два или три одбора и оних клубова пријатељства, постану нешто тотално безвредно, и зашто се тиме још једном тежиште власти помера даље ка извршној? Јесте да је комплексно и да не могу на томе одмах да уберу поени, али је далеко битније питање, темељна ствар уместо периферне попут ове овде.

Пошто је тотално небитно ко је на челу скупштинског одбора за образовање у ситуацији кад то тело не значи апсолутно ништа, и са те позиције је чак и позитивно то што је Зукорлић коначно ушао у редовне институције система.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Је ли покренуто питање зашто се дошло до тога да скупштински одбори, сем два или три одбора и оних клубова пријатељства, постану нешто тотално безвредно, и зашто се тиме још једном тежиште власти помера даље ка извршној? Јесте да је комплексно и да не могу на томе одмах да уберу поени, али је далеко битније питање, темељна ствар уместо периферне попут ове овде.

Пошто је тотално небитно ко је на челу скупштинског одбора за образовање у ситуацији кад то тело не значи апсолутно ништа, и са те позиције је чак и позитивно то што је Зукорлић коначно ушао у редовне институције система.

Имамо историју и политичку културу ауторитарне државе и кад бисмо имали зрнце европског наученог и примљеног искуства из прошлости, или англо-саксонске идеолошке љубави према слободи, ђе би нам крај био?

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, Ћириличар рече

Имамо историју и политичку културу ауторитарне државе и кад бисмо имали зрнце европског наученог и примљеног искуства из прошлости, или англо-саксонске идеолошке љубави према слободи, ђе би нам крај био?

Ма знам брате, него увек проблеме хватамо за реп, уместо за рогове. немам ја ништа против тога да се критикује неко/нешто, али сам за то да се позабаве правим проблемима. Овде се критикују верници као глупа стока која не уме да размишља на научни начин. И ај сад ти објасни некоме да религија и наука нису у сукобу већ једно 150 година, кад је проф др написао овако нешто. А и тај проф др се водио предсрасудама из комунистичког периода, којима су њега учили, није га интересовало да истражи мало пре него што стави негде свој потпис. И да није проблем то што је на челу одбора муфтија, него је проблем то што тај одбор не служи ничему, икебана је.

И да сад смене Зукија одма сутра, ништа се не би променило. Дође и овај професор што је ово писао на чело одбора за науку, и онда њега напредњаци пљују како ништа не ради, а објективно ништа и не може да уради, и безвезе човека упропасте.

То је оно што стално причам вамо, па испадох Вучићев бот, дефетиста, комуњара, и штасвене: нико не нуди промену система, само промену режима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, SomiKnight рече

Da ne bude da samo hvalimo, povodom ovog teksta http://dostajebilo.rs/zasto-nauku-moze-da-vodi-samo-ko-misli-na-naucni-nacin/?lang=lat mali komentar.

Цитат

prof. dr Ratko M. Jankov
poslanik „Dosta je bilo“ u Skupštini Srbije i član Administrativnog odbora

Аууууууу!!!!!!!!!!!

Колико сам само срећан што се нисам зезнуо и гласао за ДЈБ. Сада сам ван сваке разумне сумње сигуран да су они исти као остали. 

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, RYLAH рече

Овде се критикују верници као глупа стока која не уме да размишља на научни начин. И ај сад ти објасни некоме да религија и наука нису у сукобу већ једно 150 година, кад је проф др написао овако нешто.

Веруј ми, био је фин у овом тексту... Нешто ми говори да је глупа стока комплимент у односу на оно шта он заиста мисли о верницима и не само верницима. 

15 minutes ago, RYLAH рече

Дође и овај професор што је ово писао на чело одбора за науку, и онда њега напредњаци пљују како ништа не ради, а објективно ништа и не може да уради, и безвезе човека упропасте.

Тај човек је већ био на високим одговорним позицијама за науку и образовање, далеко вишим од оне на којој је сад Зукорлић. Ако се добро сећам, био је и помоћник министра.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, RYLAH рече

Ко је лик, за нас са јефтинијим улазницама у природним наукама?

Пензионисани професор хемијског факултета, намазан свим бојама.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Muramasa рече

Samo da te podsetim da je ovo bilo pre 12 godina.

И шта сад с тим? То што је једна затуцана жена случајно постала министар оправдава треитрање свих верника као глупе стоке која не може и не сме да добије приступа науци? То што је садашњи атеистички министар додатно упропастио науку, а претходно сандук спреио други атеистички министар, то нема никакве везе?

Па против таквих је на овом форуму написано ко зна колико текстова, ко зна колико таквих бановано са овог форума. Шта са о. Савом Јањићем, владиком Порфиријем, бројним теолозима и калуђерима у СПЦ који су завршили природне науке, бројним верницима који се баве космологијом али опет верују? Такве бацити у ватру као идеолошки неподобне?

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Juan рече

Веруј ми, био је фин у овом тексту... Нешто ми говори да је глупа стока комплимент у односу на оно шта он заиста мисли о верницима и не само верницима. 

Тај човек је већ био на високим одговорним позицијама за науку и образовање, далеко вишим од оне на којој је сад Зукорлић. Ако се добро сећам, био је и помоћник министра.

Nije bitno šta on misli o vjernicima kad se govori o nauci ukoliko je to što kaže tačno, mislim da to je to. Neka misli šta hoće lično. Zukorlić ne misli dobro ni o nauci ni o vjernicima, osim o parama i svom fundamentalizmu zadrtom koji ga finansira. 

Подели на овим сајтовима

@Juan @RYLAH

Meni ovaj tekst ne zvuci kao da je pisan o vernicima, vec o svestenstvu.

Da je na to mesto postavljen vernik, po zanimanju npr matematicar, niko ne bi jednu rec rekao. Nadam se da vam je to jasno posto trenutno insinuirate suprotno?

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...