Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 А па не, лепо пише, него ти не читаш, или би да наврнеш воду на своју воденицу. Није то антифилозофски став, већ филозофски, али са Богом. Џабе је брате, не значи мени ништа теорија у којој нема живог Бога. Мачку о реп. Очајно. Објаснио је то Риле лепо, нема се ту шта више дотади. Потражи мало (онако како си и ти мене слао да листам, да се не би понављао). На основу тога је потпуно јасно да је човек иста политичка ништарија (у низу других) и да му због тога не би требало указати поверење. Очајно. Добио си 3 шансе, не брини, даље ти нећу тражити објашњења. Па тако радимо ми чивијаши. Не идеалишемо и не лобирамо по форумима надајући се целзијусу (и евентуално сендвичу) већ чекамо прави тренутак и кидишемо на "месо". Јер ти, као и сваки бот, гледаш само свој трбух, што је легитимно, међутим, има оних који гледају и друге око себе. А "меса" није да нема, треба само доћи до њега. Па између те твоје приче "кад ми дођемо на власт" (а дотле "не липши магарче до зелене траве") и "другог", ја ипак бирам другог. МОЛИМ АДМИНИСТРАЦИЈУ ДА РЕАГУЈЕ И ИЗБРИШЕ ОВУ УВРЕДУ. ИМАМ, КАО ШТО ВИДИТЕ, ВОЉЕ ДА РАСПРАВЉАМ О СВЕМУ, АЛИ НЕ МОРАМ ДА ТРПИМ УВРЕДЕ СВАКЕ ОСОБЕ НА ИНТЕРНЕТУ КОЈА НЕ ЗНА КАКО ДРУГАЧИЈЕ ДА ПОКРИЈЕ НЕДОСТАТАК АРГУМЕНТАЦИЈЕ. ОВО ЈЕ БАРЕМ ТРЕЋИ, ЧЕТВРТИ ПУТ. ХВАЛА. Прочитах мало пре. Тачно оно што сам и очекивао, са гомилом произвољности и омашки. На већину није вредно одговарати али ипак има неких сегмената на које би требало нешто рећи, па ћемо се чим прије тому посвијетити. Рекох, потпуно ми је јасно. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Очајно. Очајно. Добио си 3 шансе, не брини, даље ти нећу тражити објашњења. МОЛИМ АДМИНИСТРАЦИЈУ ДА РЕАГУЈЕ И ИЗБРИШЕ ОВУ УВРЕДУ. ИМАМ, КАО ШТО ВИДИТЕ, ВОЉЕ ДА РАСПРАВЉАМ О СВЕМУ, АЛИ НЕ МОРАМ ДА ТРПИМ УВРЕД СВАКЕ ОСОБЕ НА ИНТЕРНЕТУ КОЈА НЕ ЗНА КАКО ДРУГАЧИЈЕ ДА ПОКРИЈЕ НЕДОСТАТАК АРГУМЕНТАЦИЈЕ. ОВО ЈЕ БАРЕМ ТРЕЋИ, ЧЕТВРТИ ПУТ. ХВАЛА. Рекох, потпуно ми је јасно. I ja mislim da treba da obrisu. Ako je ko kulturan i vaspitan kod dijaloga onda je to Pluton, jer ja nisam vidio da je nekoga uvrijedio na bilo koji nacin. E sad jedna stvar, da dopunim tebe Plut kao odgovor Miroslavu, da ne trazim njegov komentar. Nije nikakava sklonost ka nekakvoj ideologiji ukoliko mi podrzavamo Dosta je bilo( ne Radulovica vec ideje za koje mislimo da ih gradjani Srbije trebaju cuti iz skupstine, jer je i Plutonu i meni mnogo drazi Aleksandar Stevanovic) jer mi i kritikujemo dosta stvari u okviru DJB, kako bi se popravili i bili bolji, a ne da se uspavaju. Konkretno bolje znam Aleksandar i on je sigurno spreman da prihvati svaki vrstu kritike kao sto je na TR kada je predlozio mogucnost nekakve koalicije. Плутон је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 @@ RYLAH, Питање је како спровести ту масовну промену свести, ако не са политичке позиције креирајући систем у ком људи заиста осете да има сврхе жалити се? А мени се чини да је то проблем само са старијим људима, да млади немају проблем да се жале чак и кад немају никакав основ за то. Ето, скоро сам једва убедио једног старијег човека да врати патике у продавницу (једна патика је имала грешку, испупчени део, направила му неки повећи жуљ, друга у реду). И објашњавам му како то није ништа страшно, да ће само да добије друге или новац назад, ал' џабе, потпуно је убеђен да он ту не може ништа, каже то је приватник, не можеш ти ту... И узмем, позовем, објасним трговцу и кажем му да су они рекли да може да замени и тек тад је прихватио да оде (опет је било потребно убеђивање, додуше краће). Иначе би 'ладно купио нове патике и помирио се с баченим новцем. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 I ja mislim da treba da obrisu. Ako je ko kulturan i vaspitan kod dijaloga onda je to Pluton, jer ja nisam vidio da je nekoga uvrijedio na bilo koji nacin. Мирослав је врло непријатан, најблаже речено, кад се накачи на некога. Сад на Плутона, а ономад на Парадоксологију. Ronald and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Мирослав је врло непријатан, најблаже речено, кад се накачи на некога. Сад на Плутона, а ономад на Парадоксологију. Da i ne znam zasto takvu vrstu komentara ne brisu ili mu ukazu da se smiri malo jer su njih dvoje odlicni sagovornici, smireni i kulturni. Pazi Juanito ja sam jos jednom u vecernjim ili jutarnjim satima primjetio njegove izlive negativne energije i to na pisanja Oca Zorana vezano za besmisao posta. Moram da dodam, post(konkretno hrana) i jeste besmislen:-) http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Мирослав је врло непријатан, најблаже речено, кад се накачи на некога. Сад на Плутона, а ономад на Парадоксологију. Meni javno reko da sam gu*ica i magarac. Za taj post je dobio pohvalu dela administracije. Post nije obrisan. Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Au mile pa vi ste se raspravljali do 5 ujutru.Kolko je vama dobro. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Pazi vamo 2013,2014,2015 ,to nije bilo,Vučić je spas i javite se kod Joce za sendviče i bananu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Meni javno reko da sam gu*ica i magarac. Za taj post je dobio pohvalu dela administracije. Post nije obrisan. Tebe je najvise izvrijedjao, ne mogu da vjerujem da za ono nije dobio banovanje. Mislim administracija ne treba da bude na strazi, ali kad neko od njih dodje na forum treba i da reaguje na te stvari, jer necemo valjda da ZRU postane B92 gdje se nekim ljudima dozvoljava da vrijedjaju, a drugima ne. Ista stvar sa brisanjem tvoje slike, kao sto je Juan naveo za sebe, zasto on moze da se slika u kupacem, a ti ne mozes torzo? Valjda pravila trebaju biti ista za sve, ali to oko brisanja slike tijela je cista djetinjastost, jer ispada da je uradjeno iz ljubomore, posto svi vole da vide zgodno musko ili zensko tijelo, a ti sliku i nisi izbacio radi nekakve golotinje. cloudking је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Oportunisti koji botuju za sedviče i hiljadarke ne bi botovali za pokret koji će jedva preći cenzus. Takvi već imaju SNS sa ogromnom logistikom, sistemom za uzimanje reketa i uguravanje nesposobnjakovića u javni sektor. Ah, totalni politički beznadežni sitniš. U Evropu se vraća pravi stvarni Vodja Ujedinitelj Evrope, humanista, kandidat Nobelove nagrade za mir 1939 godine (u kinima od 10 marta, nešto ko Kusturičin Underground)): http://saznajemo.net/ekskluzivno/adolf-hitler-1939-je-bio-nominiran-za-nobelovu-nagradu-mira/ https://goo.gl/BFn3nj https://goo.gl/8KuE5c https://goo.gl/3Pw6nv Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 Tebe je najvise izvrijedjao, ne mogu da vjerujem da za ono nije dobio banovanje. Mislim administracija ne treba da bude na strazi, ali kad neko od njih dodje na forum treba i da reaguje na te stvari, jer necemo valjda da ZRU postane B92 gdje se nekim ljudima dozvoljava da vrijedjaju, a drugima ne. Ista stvar sa brisanjem tvoje slike, kao sto je Juan naveo za sebe, zasto on moze da se slika u kupacem, a ti ne mozes torzo? Valjda pravila trebaju biti ista za sve, ali to oko brisanja slike tijela je cista djetinjastost, jer ispada da je uradjeno iz ljubomore, posto svi vole da vide zgodno musko ili zensko tijelo, a ti sliku i nisi izbacio radi nekakve golotinje. I ja sam primetila da pravila na ovom forumu nisu uvek ista za sve clanove. Takodje sam primetila da pojedini administratori ne prave nikakvu razliku izmedju kritike necijeg stava/misljenja/zapazanja i kritike necije licnosti sto je jedna od osnovnih stvari civilizovane komunikacije... Ronald је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 11, 2016 Пријави Подели Написано Март 11, 2016 I ja sam primetila da pravila na ovom forumu nisu uvek ista za sve clanove. Takodje sam primetila da pojedini administratori ne prave nikakvu razliku izmedju kritike necijeg stava/misljenja/zapazanja i kritike necije licnosti sto je jedna od osnovnih stvari civilizovane komunikacije... Da Flor kritike necije licnosti trebaju po meni odmah biti sankcionisane, dok misljenje i zapazanje treba biti konstruktivno kritikovano jer je to najbolji i jedini nacin za vodjenje zdrave rasprave. Na B92 forumu imas Kinika koji sve pljuje i niko ga ne banuje, mada mu je poznavanje situacije u Rusiji na vrhunskom nivou pa ga i citam, ali je totalno blesav nadrndani starac, hehehe:-) florenntina је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Раније сам говорио о томе. Слажем се у потпуности са овим што си рекао, с тим што бих редослед корака вратио још један корак уназад. Прво се освешћује народ. Образује се, крене да учи о својим правима. Пре тога се функционално описмени. Кад је народ свестан својих права, и кад није лењ да иде до крајње инстанце да би их заштитио, онда може и систем да се опоравља. Не могу ја да правилно проценим за кога бих гласао ако одем до трговца, он неће да ми испуни гаранцију, и ја се онда просто помирим са тим као да се ништа необично није десило. Ако трговац неће да ми да лаптоп у замену, него ми каже да чекам на поправку два месеца без другог лаптопа, а ја онда само станем и ништа даље не радим, како се онда од мене мое очекивати да поправљам правни систем своје земље, где су много веће але од неког трговца који би се сломио са првим оштрим писмом? Имаш ли уопште свести о томе колико је тешко натерати некога (буквално натерати) да поднесе пријаву? Ту мислим на ситуацију да му је сто посто учињена нека неправда и да га ништа не кошта, и где ја ништа не бих зарадио ни на који други начин, јер је неко коме би да помогнеш. Ту нема промене система, нема Радуловића који ће да замахне чаробним штапићем и одједном натера све бирократе, судије, полицију, и све остале, а има их стотинак хиљада минимум, да се одједном, после седамдесет година, понашају другачиј. Ако не пријавиш шалтерушу која те малтретира и неће да ти на папиру напише шта си све од документације дужан да донесеш (што је обавезна по закону), не помаже никакав министар или премијер, јер је премијер један, министара не више од двадесетак, а таквих остатака комунизма ко зна колико хиљада. Тај програм, описмењавање народа и учење народа о правима које има, и давање свести народу да увек и свуда та права захтева јер му припадају, нико до сада није понудио. Нико није понудио програм, рецимо, креативне грађанске непослушности, где користиш законска срдства која ти стоје на располагању да би блокирао институцију чији су службеници бахати или се иживљавају над људима. А тај је програм основ и кључ свега. Уместо тога, сви нам нуде неке велике речи и пароле, али фундамент и не дотичу. Зашто то не нуде? Зато што сваки од ових политиканата мисли да је Богом дан и неће сутра да има народ који зна своја права и бори се за своја права, јер онда не би могао да ради шта хоће. Глупе власти држе народ у затвору, паметне у незнању. Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Раније сам говорио о томе. Слажем се у потпуности са овим што си рекао, с тим што бих редослед корака вратио још један корак уназад. Прво се освешћује народ. Образује се, крене да учи о својим правима. Пре тога се функционално описмени. Кад је народ свестан својих права, и кад није лењ да иде до крајње инстанце да би их заштитио, онда може и систем да се опоравља. Не могу ја да правилно проценим за кога бих гласао ако одем до трговца, он неће да ми испуни гаранцију, и ја се онда просто помирим са тим као да се ништа необично није десило. Ако трговац неће да ми да лаптоп у замену, него ми каже да чекам на поправку два месеца без другог лаптопа, а ја онда само станем и ништа даље не радим, како се онда од мене мое очекивати да поправљам правни систем своје земље, где су много веће але од неког трговца који би се сломио са првим оштрим писмом? Имаш ли уопште свести о томе колико је тешко натерати некога (буквално натерати) да поднесе пријаву? Ту мислим на ситуацију да му је сто посто учињена нека неправда и да га ништа не кошта, и где ја ништа не бих зарадио ни на који други начин, јер је неко коме би да помогнеш. Ту нема промене система, нема Радуловића који ће да замахне чаробним штапићем и одједном натера све бирократе, судије, полицију, и све остале, а има их стотинак хиљада минимум, да се одједном, после седамдесет година, понашају другачиј. Ако не пријавиш шалтерушу која те малтретира и неће да ти на папиру напише шта си све од документације дужан да донесеш (што је обавезна по закону), не помаже никакав министар или премијер, јер је премијер један, министара не више од двадесетак, а таквих остатака комунизма ко зна колико хиљада. Тај програм, описмењавање народа и учење народа о правима које има, и давање свести народу да увек и свуда та права захтева јер му припадају, нико до сада није понудио. Нико није понудио програм, рецимо, креативне грађанске непослушности, где користиш законска срдства која ти стоје на располагању да би блокирао институцију чији су службеници бахати или се иживљавају над људима. А тај је програм основ и кључ свега. Уместо тога, сви нам нуде неке велике речи и пароле, али фундамент и не дотичу. Зашто то не нуде? Зато што сваки од ових политиканата мисли да је Богом дан и неће сутра да има народ који зна своја права и бори се за своја права, јер онда не би могао да ради шта хоће. Tacno ovako. Ne znam zasto ljudi smatraju da je to osvescivanje naroda nekakv genetski inzenjering, ili nekakv rasizam, kad predstavlja fundamentalnu stvar kod uspostavljanja prosperitetnog drustva. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Grizzly Adams and Плутон је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука