Manolis Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Koliko je uporan drug Pluton možda i dam glas DaJeBu, mada tetka Sanda mi više privlačnija. Dvoumim se! feeble, Плутон, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 ”Једино Радуловић може да нас очисти од паразита!” Плутон, Аурор, sqny and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Koliko je uporan drug Pluton možda i dam glas DaJeBu, mada tetka Sanda mi više privlačnija. Dvoumim se! Ту већ не могу да парирам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Грешка, људи гласају за странку, а не за појединце, јер нам је такав изборни систем, тако да је и то веома упитно. И шта ако стави неког машинца за министра здравља (пример), јер ти не знаш тачно ко би био на ком месту. Дај, човече, па колико би гласова СНС добила без Вучића? Ма ја сам ти то поставио чисто да се види да је "страначко" запошљавање широк појам, стварање правог система је оно битно, а то за страначко запошљавање је само политички трик, пошто су многи грађани бесни због тог питања. Ја ти гарантујем да то страначко запошљавање код ДЈБ није никакав трик нити нека популистичка мантра. Не важи у том случају који спомињеш (министарска места нпр.), али јесте широк појам, иако ништа комплексно за схватање. Једини проблем је у томе што било којој од неокомунистичких странака по природи организације то није у интересу и распала би се кад не би запошљавала своје у јавном сектору. Такође, ако се нека странка „задужи“ (код тајкуна, ботова - обећа им нешто итд.) пре избора, она не може да опстане на власти ако им се после не одужи и испуни тј. плати што је обећала. Пошто странке не стварају новац, морају од неког да га узму, а то су грађани. Ако странка долази на власт без ботова и тајкунског новца, много су веће шансе да та странка када дође на власт неће нагурати своје у јавни сектор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Добро, ти си млад дечко, имаш идеале, лепо је све то, али се плашим да се не разочараш превише. Када уђеш у политику, видећеш које су то игре и комбинације, а и сви су они међусобно у дилу, пошто свака владајућа странка штити оне предходне, да би се и они осигурали када сиђу са власти. Штити претходне ако јој је то у интересу, ако није не штити. И ово за идеале, то ми и Жељко скоро реко, каже ти си идеалиста итд. Нисам, јер да јесам, ја бих као и многи чекао неку идеалну политичку опцију да је подржим и да изађем на изборе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ја сам ти рекао да нам је изборни систем такав, тако да не може да се гласа за људе, поготово "поверавајући кључне позиције одређеним људима" и то јесте страначко запошљавање, јер су ту дошли преко странке. Па нисам то ни рекао, већ да кад народ гласа за СНС гласа у ствари за Вучића и сматра да он треба те ствари да одреди. Нисам причао о томе да наш изборни систем дозвољава народу да бира министре и друге службенике. Супротставио сам ти се јер си кренуо дедуктивно од тога да је постављање министара страначко запошљавање и да свака странка која дође на власт мора страначки да запошљава. А не мора, мора само она чији опстанак од тога зависи, она која се за долазак на власт „задужила“. Ја ти опет кажем, говорим на основу досадашњег искуства, сви после су штитили ове пре, до сада ни један није дошао који се "обрачунао", тј. нико није одрадио посао који је требао. Јасно ми је, али су сви они причали о етичком проблему, у смислу тога да је систем добар, али је проблем што ето немамо часне и поштене на власти који не краду, а они су часни и поштени па неће да краду кад смене ове с власти. Треба бити изузетно наиван и поверовати у ту причу. Ако систем остане исти по нечијем доласку на власт, онда му ни најмање није у интересу да хапси ове „претходне“. На страну то што су нпр. Вучић, Дачић и Динкић умешани у пар десетина заједничких „послића“. Ако Вучић Динкића нпр. стрпа у затвор, стрпао би одмах и сам себе. Они заједно „раде“ од 2004. И ти толико гарантујеш за тог Радуловића, а нити га знаш, "нит ти је род нит помоз Бог", дела нека нема, само му верујеш на реч. Ја рекох већ, Радуловића не знам лично, али знам пар људи из врха покрета за које сам сигуран да ће да га раскринкају ако само и покуша са неком малверзацијом и мени су ти људи гарант, а не Радуловић. Ronald and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Саша дефинитивно није исти као остатак наше "политичке сцене". Прво што није професионални политичар, већ човек који се бавио бизнисом и то на западу, што је велики плус. Мада остаје енигма зашто се вратио, али ок - можда је само био наиван... Знам још неке који су то направили па се после горко кајали. Други проблем је што код нас свако ко се дотакне политике као чаробним штапићем се зачара и постане исти монструм као остали... Што може лако да му се деси, ако се већ није десило. Ал` надамо се да није и неће. Ronald, florenntina and Плутон је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Саша дефинитивно није исти као остатак наше "политичке сцене". Прво што није професионални политичар, већ човек који се бавио бизнисом и то на западу, што је велики плус. Мада остаје енигма зашто се вратио, али ок - можда је само био наиван... Знам још неке који су то направили па се после горко кајали. Други проблем је што код нас свако ко се дотакне политике као чаробним штапићем се зачара и постане исти монструм као остали... Што може лако да му се деси, ако се већ није десило. Ал` надамо се да није и неће. Pa i ti bi razmisljao da se vratis kada bi postojalo bar zrnce razuma u politici. Mnogi bi se vratili, pogotovo naucnici. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Саша дефинитивно није исти као остатак наше "политичке сцене". Прво што није професионални политичар, Па нису то били ни Динкић ,Мирољуб Лабус, Мики Маус, Мирко Цветковић, Лазаревић...па шта су урадили? verum est in beer and feeble је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Па нису то били ни Динкић ,Мирољуб Лабус, Мики Маус, Мирко Цветковић, Лазаревић...па шта су урадили? Па то је оно што сам написао у другом делу - у нашој политици има неки вирус који и најбоље људе претвори у ове зомбије... Тамо негде средином 90-тих, чини ми се, налетео сам на једну Динкићеву књигу, мислим да се звала "Економија деструкције" или тако нешто, где је доста добро описао проблеме и решења. Кад је дошао на власт радио је све супротно од тога што је писао само пар година раније. Не знам шта му се десило, ал` као да су му извршили трансплантацију мозга. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Па нису то били ни Динкић ,Мирољуб Лабус, Мики Маус, Мирко Цветковић, Лазаревић...па шта су урадили? Ali oni nikad nisu ni pricali nista sto ima smisla, za ljude koji citaju knjige iz ekonomije vecina njihove price je bila demagogija, jedino je Labus predlagao fiksni kurs sto je ok i ispravno. Плутон је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Ali oni nikad nisu ni pricali nista sto ima smisla, za ljude koji citaju knjige iz ekonomije vecina njihove price je bila demagogija, jedino je Labus predlagao fiksni kurs sto je ok i ispravno. И џабе предлаже једну добру ствар кад му је све остало суштински погрешно. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 То што се бавио "бизнисом" на западу нема ама баш никакву тежину, а да је био успешан, сигурно се не би вратио, већ би морао да води и да брине о свом "бизнису". И управо ово што је Снежана рекла, имали смо ми тих страних "експерата, колико волиш. Има велику тежину, јер је морао да ради у окружењу које захтева одређене карактерне особине које у политици практично не постоје. Колико је био успешан, не знам, али то није пресудно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 Шта год да причате, једноставно не можете да га сврстате у исти кош с њима јер је Радуловић већ био на власти, додуше кратко и на ограниченој позицији, али био је. Узмите, упоредите његов рад (а то можете захваљујући томе што је он једини који вам је дао увид у рад свог министарства па сте могли да видите где вам иду паре и колико, за разлику од свих осталих министара у историји Србије!) са овом гарнитуром коју сте набројали па видите да ли је уопште пристојно поредити га с њима (без обзира што имате психолошку процену да ће он можда некад да крене са истим тим стварима, просто немате на чему да утемељите ту причу да је исти као и сви остали пошто је већ био на власти и није био исти). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 6, 2016 Пријави Подели Написано Март 6, 2016 @@Плутон, То је тачно, али не подцењуј српски политички вирус... Против тога још нема вакцине. Једино ако је природно имун. florenntina and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука