Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Nije ni cilj oranje, al ako ne ores pa ne prodas ono sto si izorao ima da crknes od gladi. Drugim recima da bi imao pristojan zivot moras da imas prodaju. I nekako mi se to mucis da skapiras... Jeste, samo sto pamertan covek gleda da nesto zaradi a ne da izgubi. Pa ako vidi da gubi prestane to da radi i pocne nesto drugo sto ce mu done4ti zaradu i pristojan zivot.... A ne nastavlja da kao mutav radi za sve manje para da bi imap "prodaju" ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Pa hvala Bogu da se zatvara. Ali problem je sto se ne zatvara, vec se smanjuju plate i polako potkrada porez i tako opstaje na trzistu na kome ne bi trebali da opstaju. I) time unistavaju i zdrave firme koje bi mogle da opstaju. Te upravo zbog takvih dabnas imas male plate u Srbiji Грешиш. Имају се мале плате јер опстају фирме које не раде посао добро већ имају добре политичке везе, а оне које немају политичке везе се затарају, јер са овим пореским оптерећињима не могу да поднесу порезе, који се узимају од њих и дају онима који имају политичке везе. Другим речима систем ти је конструисан тако да награђује не оног ко најбоље ради и послује већ оног ко је у добром дилу са политичарима. Jeste, samo sto pamertan covek gleda da nesto zaradi a ne da izgubi. Pa ako vidi da gubi prestane to da radi i pocne nesto drugo sto ce mu done4ti zaradu i pristojan zivot.... A ne nastavlja da kao mutav radi za sve manje para da bi imap "prodaju" ... Ајде да ти поновим, он губи јер његов конкурент има помоћ државе не знам шта ти ту није јасно. Узмимо например оне оловке које ти производиш. И ја и ти производивмо оловке и плаћамо порез. И онда држава од пореских пара које узима од мене теби даје субенцију. Небитно је ко боље производи од нас ти имаш предност и опстаћеш на тржишту а ја ћу временом да попустим пред пореским теретом јер нећу моћи да се такмичим са тобом који добијаш субенције. Дакле није награђен онај који ради боље већ онај ко има бољу политичку везу. Да ли ти је заиста толико тешко да схватиш да је то проблем у овој земљи? -Владимир- and florenntina је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 @, Ја не могу да варим ове бљутаве ликове који немају никакав национални мирис ни укус...мени економија није најбитнија ставка, нити икоме треба да буде А ја мислим да је наоционални укус двери више него сумњим. Сви ти који ми се бусају национализмом и моралом су ми у очима будући Вучићи и Томислави који су силне гласаче тако добили. Не кажем да ће и двераши бити такви, али то је неко моје мишљење, да људи који се бусају национализмом, користе национализам, породицу, религију у политичким тркама - по дефаулту сумњиви. Као што су ми постали сумњиви ови који обећавају да ће да доведу инвестиције и радна места. ...не живи са само од економије..како год вам то звучало.. Не живи се ни од бусања национализмом....ја мислим да нема бољег национализма него да обезбедиш људима бољи и квалитетнији живот да могу да подижу породице, живе од свог рада и труда, да се осете важним и успешним и моћним да ураде нешто у свом животу и оставе нешто иза себе. Без квалитетне привреде - од тога ништа. Ја ти опет рекох, њихове економске мере су по мени (а нисам сигуран да постоји много људи који су упућени у економију не би сложило) лоше... имаће лоше ефекте, а сигуран сам и велике законске рупе. Они слушају врло добро шта је проблем, али немају никог довољно стручног да им каже шта је решење. А можда и избегавају јер је решење нека од успешних модела капитализма (скандинавски, немачки, канадски, аустралијски) а капитализам није баш популаран термин код гласача двери који су често необразовани и напаљени на теорије завере. Част изузецима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Грешиш. Имају се мале плате јер опстају фирме које не раде посао добро већ имају добре политичке везе, а оне које немају политичке везе се затарају, јер са овим пореским оптерећињима не могу да поднесу порезе, који се узимају од њих и дају онима који имају политичке везе. Другим речима систем ти је конструисан тако да награђује не оног ко најбоље ради и послује већ оног ко је у добром дилу са политичарима. Zato se donese nacionalni ugovor i odredi plata za radnika na nivou cele drzave pa ko je u stanju da placa on i radi i prodaje kop nije pali sa trzista. A drzava ne finansira nikoga ali banke kreditiraju sve. Koje ima logike kreditirati naravno Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Zato se donese nacionalni ugovor i odredi plata za radnika na nivou cele drzave pa ko je u stanju da placa on i radi i prodaje kop nije pali sa trzista. То уопште није проблем, али то треба да буде договор између синдиката радника и послодаваца. Што овде немаш, овде имаш вође синдиката које су заштићени законом и као и синдикални кадар који не долази на посао, јер не може да добије отказ, и ради у интересу политичких странака а не радника. Имају виче, а немају средњу школу, не долазе на посао, неки од њих примају социјалну помоћ по 80 000 динара и тако су ти "синдикати" у Србији. Другим речима то треба да уреди тржиште а не држава. Рад је, као и све друго ресурс. Ти можеш да тражиш плату 100 000 динара за чишћење канцеларија, послодавац може да ти нуди 5 000. То треба оставити људе да се договоре са послодавцем, да ли ће то кроз своје независне синдикате, или како, небитно је. A drzava ne finansira nikoga ali banke kreditiraju sve. Koje ima logike kreditirati naravno У Србији држава финасира. А нормално када политичар финасира, и располаже парама, финасираће свог ортака. Апсолутна дискриминација и негативна селекација. Ево ти например како се то ради у случају вршачких винограда, како би вучић и екипа да послују: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Ono kad Bilbija i Milosavljević okupiraju neku temu... feeble, Ђуро Станивук, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Ono kad Bilbija i Milosavljević okupiraju neku temu... Хаха, па жалили ми се поједини да им то недостаје :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 A zasto onda nemci ne spuste poreze i time cene automobila za izvoz vec se prodaju onako skupi kod nas? Bas su glupi ... Nemci jesu spustili poreze i izvozne cene nemackih proizvoda jesu niske (zato su i preplavili evropsko trziste) ali nase uvozne dadzbine su visoke pa kad na nisku nemacku cenu automobila dodas nase poreze, dobijes jako skup automobil koji se prodaje srpskim gradjanima. A tebi za domaci zadatak da zakljucis ko je zaista glup u gornjoj "jednacini" https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Jeste, samo sto pamertan covek gleda da nesto zaradi a ne da izgubi. Pa ako vidi da gubi prestane to da radi i pocne nesto drugo sto ce mu done4ti zaradu i pristojan zivot.... A ne nastavlja da kao mutav radi za sve manje para da bi imap "prodaju" ... Upravo tako! A to upravo regulise trziste! Pa ti si bre cisti libertarijanac samo nisi svetan toga https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Može pitanjce: Kako Restart misli da reguliše višak zaposlenih u javnom sektoru? Ne znam koliki je taj broj, ali znam da je ogroman i meri se desetinama, ako ne i stotinama hiljada ljudi. Savršeno mi je jasno da svi oni dobijaju platu od mojeg poreza i da privatni sektor ne može to da nosi i da država može da bankrotira pod sopstvenim teretom. Ali ono što me zanima je to što ne znam koliko je pametno dati im otkaz onako odjednom, tj. u kratkom vremenskom roku, jer to je onda veliki socijalni problem. I još nešto, takva čistka i ,,kontrola kvaliteta" mora da ide ,,odozgo", jer ako je određen broj ljudi zaposlen preko veze, preko veze će i izdejstvovati da ih zaobiće čistka, čime će dobar deo sposobnijih dobiti korpu, a onda tek neće valjati. Voleo bih da znam šta mislite o ovome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Može pitanjce: Kako Restart misli da reguliše višak zaposlenih u javnom sektoru? Ne znam koliki je taj broj, ali znam da je ogroman i meri se desetinama, ako ne i stotinama hiljada ljudi. Savršeno mi je jasno da svi oni dobijaju platu od mojeg poreza i da privatni sektor ne može to da nosi i da država može da bankrotira pod sopstvenim teretom. Ali ono što me zanima je to što ne znam koliko je pametno dati im otkaz onako odjednom, tj. u kratkom vremenskom roku, jer to je onda veliki socijalni problem. I još nešto, takva čistka i ,,kontrola kvaliteta" mora da ide ,,odozgo", jer ako je određen broj ljudi zaposlen preko veze, preko veze će i izdejstvovati da ih zaobiće čistka, čime će dobar deo sposobnijih dobiti korpu, a onda tek neće valjati. Voleo bih da znam šta mislite o ovome? Dragas prica o tome, radi se prekvalifikacija. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Može pitanjce: Kako Restart misli da reguliše višak zaposlenih u javnom sektoru? Ne znam koliki je taj broj, ali znam da je ogroman i meri se desetinama, ako ne i stotinama hiljada ljudi. Savršeno mi je jasno da svi oni dobijaju platu od mojeg poreza i da privatni sektor ne može to da nosi i da država može da bankrotira pod sopstvenim teretom. Ali ono što me zanima je to što ne znam koliko je pametno dati im otkaz onako odjednom, tj. u kratkom vremenskom roku, jer to je onda veliki socijalni problem. I još nešto, takva čistka i ,,kontrola kvaliteta" mora da ide ,,odozgo", jer ako je određen broj ljudi zaposlen preko veze, preko veze će i izdejstvovati da ih zaobiće čistka, čime će dobar deo sposobnijih dobiti korpu, a onda tek neće valjati. Voleo bih da znam šta mislite o ovome? Broj zaposlenih u javnom sektoru je oko 750.000, iako ni ministar Krstic nije siguran da nema jos negde neka desetina hiljada a da on nije obavesten . Radulovic tvrdi da ima oko 15% viska zaposlenih, mada ja verujem da ih ima i dosta vise. Ti ljudi svakako moraju da se skinu s budzeta ali je sustina da se istovremeno izgradi trzisna privreda tj. ojaca privatni sektor gde bi mogli posle da se zaposle. Koliko sam ja razumela, Radulovic to namerava ostvariti kroz vise istovremenih akcija: restrukturiranje javnih preduzeca (njegove cuvene "licne karte" da bi se utvrdila stvarna imovina tih preduzeca da bi mogao onda da se napravi plan kako da pocnu zdravo da posluju-kroz stratesko partnerstvo/privatizaciju- i time se skinu s budzeta kao "gubitasi"), smanjenje poreza na zarade (sto ce omoguciti vece zaposljavanje i prelazak zaposlenih koji sada rade "na crno" u regularne tokove poslovanja), giljotina nepotrebnih propisa i birokratije koja gusi privredu (to je onih 15% politicki zaposlenih s pocetka price ciji je posao izmisljen-tu su da traze uvek neki "novi papir" tzv. obrazac FTJP) sto ce omoguciti bolji poslovni ambijent koji ce podsticati razvoj biznisa a time i otvaranje novih radnih mesta, ukidanje subvencija sto ce smanjiti troskove u budzetu i diskriminaciju medju preduzetnicima, podsticanje konkurencije kroz ukidanje intervencionizma drzave cime se povecava produktivnost i poslednje, ali ne i najmanje bitno-smanjenje javne potrosnje (to su svi ovi "avioni i kamioni", namestaji i umetnicke slike po kancelarijama, dnevnice, cetverostruke plate po kojekakvim odborima, sluzbena putovanja itd itd). Naravno, ima tu jos stavki poput reforme penzionog sistema i sl. ali da ne sirim sada pricu. Cilj mi je da ukratko pokusam da izlozim sustinu ideje, bar kako sam je ja razumela. Ukratko, sustina je u smanjenju javnog sektora uz istovremeno jacanje privatnog. Umetnost je da se to radi istovremeno i priblizno istim tempom sto nije uopste lako. Jer ako skreses javni sektor "preko noci" a ne uspes u medjuvremenu da ojacas privatni sektor i ne napravis dobar poslovni ambijent za razvoj biznisa, imas socijalne nemire jer otpusteni iz drzavne sluzbe nemaju gde da traze posao. S druge strane, jos gori scenario je ako ne skreses javni sektor pravovremeno, imas ogromne troskove pa ti ne ostaje prostora da rasteretis privatni sektor da bi mogao da se razvija i stvara nova radna mesta. Sve u svemu, posao nije nimalo lak, ali nije nemoguc! Ipak je Srbija mala zemlja sa oko 7,2mil stanovnika i to nam je komparativna prednost jer mozemo brze da se transformisemo nego recimo neka Kina. Radulovic procenjuje da je potrebno oko godinu dana da bi se doneli najvazniji sistemski zakoni i time utrli temelji za zdravu privredu posle cega bi moglo da se krene uzlaznom putanjom... uros and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Nemci jesu spustili poreze i izvozne cene nemackih proizvoda jesu niske (zato su i preplavili evropsko trziste) ali nase uvozne dadzbine su visoke pa kad na nisku nemacku cenu automobila dodas nase poreze, dobijes jako skup automobil koji se prodaje srpskim gradjanima. A tebi za domaci zadatak da zakljucis ko je zaista glup u gornjoj "jednacini" Pa kolike su uvo ne dazbine na automobile iz nemacke? 1%?2%? Nekada za vreme komunista su bile 60% ili vise, danas skoro i ne postoje a nemacki audi kosta 100 000€ a nemac radi za 2500€ i vozi se u audiju, placa poreze ihahaj i diprinose ihahaj i vozi se po drzavnim autoputevima gratis sa po sest traka svakodnevno i super im ide a to nisu bazirali na neplacanju poreza i malum platama vec potpuno suprotno, na debelim platama i porezi i onom jedinom sto je bitno i sto je prilikom kupovine necega na prvom mestu, cak i ispred cene a zove se kvalitet. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Nemci jesu spustili poreze i izvozne cene nemackih proizvoda jesu niske Daj nadji mi neki Audi quatro tdi nov za 1000-2000€ ja te castim jos toliko ...za carinu ne brini, platicu ako treba i 100%... Kazes da su jeftini nemacki automobili te su stoga prepravili trziste ... Bice da su jeftnini i od onih indijskih riksi ... ) Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Može pitanjce: Kako Restart misli da reguliše višak zaposlenih u javnom sektoru? Ne znam koliki je taj broj, ali znam da je ogroman i meri se desetinama, ako ne i stotinama hiljada ljudi. Savršeno mi je jasno da svi oni dobijaju platu od mojeg poreza i da privatni sektor ne može to da nosi i da država može da bankrotira pod sopstvenim teretom. Ali ono što me zanima je to što ne znam koliko je pametno dati im otkaz onako odjednom, tj. u kratkom vremenskom roku, jer to je onda veliki socijalni problem. I još nešto, takva čistka i ,,kontrola kvaliteta" mora da ide ,,odozgo", jer ako je određen broj ljudi zaposlen preko veze, preko veze će i izdejstvovati da ih zaobiće čistka, čime će dobar deo sposobnijih dobiti korpu, a onda tek neće valjati. Voleo bih da znam šta mislite o ovome? ММФ прича. Хтео би што пре да их скине са буџета, без претераног обраћања пажње на последице. Не пратим му најновију причу, можда ју је прилагодио за изоборе, али кад је био у позицији да буде искрен, фура класичну "шок терапија ММФ" причу. Поред тога, хтео би да одједном реши и проблем пропалих предузећа, као и проблем пензија. Не морам да ти причам на који начин. Те приче уме и моја баба да прича, не мора ни да се труди да измишља нешто ново, само прочитај препоруке ММФ. Његове приче о гиљотини прописа су само то - приче, јер док је био у прилици, није урадио апсолутно ништа у вези ствари које је могао да уради, усредсредио се искључиво на питања којима се бави и ММФ. Приче о истовременом кресању јавног и приватног сектора су такође бајке, можеш да балансираш у свему томе колико год хоћеш, без јефтиних кредита и добрих инвестиција нећеш моћи ништа да урадиш, ма колики да си месија (а Радуловић је изгледа велики месија, један од већих у задње време). Није баш најјасније на који начин ће Радуловић привући добре инвестиције или јефтине кредите, пошто - погађаш - и ту фура ММФ причу која баш није у том фазону. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука