Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Razumem šta želiš da kažeš, ali ako firma/preduzeće ne može samostalno da se održava znači da je već propalo. Možda ti više aludiraš na socijalni problem, u vidu velikog broja ljudi koji radi po tim firmama? Šta misliš, da nije ipak jeftinije davati im pristojnu socijalnu pomoć kao i plate što su primali (a često i nisu primali)?

Razumem ja da treba da osposobimo firme da donose profit, nije cilj da samo bacimo ono što potencijalno može mnogo da vredi, naravno, ali, koliko shvatam, problem propalih firmi se vuče godinama i logično pitanje se postavlja - dokle? Dokle da ulažemo svoje pare u nešto što godinama ne reaguje na bilo kakav novac? Ako je problem u firmi i nedostatku tržišta za ono što proizvodi, onda ništa i treba da se zatvori ili transformiše u nešto drugo, ali ako je u pitanju samo nestručnost, e onda ga stvarno treba privatizovati (pa nek se igra ekonomije ko hoće i kako hoće, ali sa svojim parama)

Šta misliš?

fabrike su propale zbog zločinačkih sankcija pa onda dokusurene nato bombama , u međuvremenu te fabrike ne mogu da nastave biti  konkurentne na slobodnom tržištu jer su tehnološki zaostale, dakel u te fabrike treba uložiti na njihovu modernizaciju, međutim država se time ne bavi, dok je biznismenima u iteresu da sto dublje propadne fabrika kako bi moglo jeftino d se kupi i zemljiste i objekti, a narod ko šiša, samo se o tome radi.... ne može nikakva socijalna pomoć da bude bolaj od nekog rada ni u jednoj kombinaciji, radom covijek privređuje taman da sadi luk, a  primanjem socijalne pomoći je čisti parazit

Подели на овим сајтовима

Ако се ја и ти данас посвађамо и побијемо, да ли је обавезно да смо сутра непријатељи?

Да ли то значи да не треба да сарађујемо уколико нам је сарадња у заједничком интересу?

Када би се том логиком којом се ти водиш, водили сви, ниједна држава на свету не би требало да сарађује са суседном, сви би ми били међусобно непријатељи.

ako se nastaviš ponašati kao i ranije prijatelji ne možemo biti ali nikako , ja nešto ne vidim da je amerika sjašila nama sa vrata, tebi nek je prijatelj meni nije sigurno, plus ne vidim nikakve zajednicke interese za naše prijateljstvo

Подели на овим сајтовима

ako se nastaviš ponašati kao i ranije prijatelji ne možemo biti ali nikako , ja nešto ne vidim da je amerika sjašila nama sa vrata, tebi nek je prijatelj meni nije sigurno, plus ne vidim nikakve zajednicke interese za naše prijateljstvo

Ниси видео силне донације које је дала?

Проблем је што америка не гледа Србију као непријтеља ал поједини Срби гледају америку.

Генерално не можеш да персонализујеш државе ниједна ти није ни пријатељ ни непријатељ, свака ће радити о свом интересу. Американцима је тада био интерес да ми сарађујемо са њима, ми нисмо хтели и у том сукобу ми смо изгубили рат, косово и још много тога.

Ствар је много проста. Ми смо могли (република Србија) да сарађујемо са њима, данас би косово било српско, до бомбардовања никад не би дошло итд.

.

Њима није био циљ независност косова, већ да добију нешто своје, а то је вероватно база тамо. Да им је Слоба то дао, косово би остало у саставу Србије, Албанци никада не би добили помоћ коју су им дали и Србија вероватно никад не би била гађана.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Сређујеш једно по једно предузеће, један по један град. Дајеш субвенције да би привлачио инвеститоре. Узимаш јефтиније кредите да би се раздуживао са скупљим кредитима и тако правио уштеде и растерећења у буџету. Затечено стање је да имаш превелики број дебила на буџету, ал правиш још гори проблем ако кренеш да режеш ко што је он предлагао. Дајеш подстицаје да оду у приватни сектор или у пензију и слично. Наставиш са програмом подстицања запошљавања младих. Унапређујеш законе и прописе тако да растерећујеш и време и новац људима, ал не крећеш одмах на неке велике и најкрупније ствари, за то ти треба консензус, него од онога што може одмах да се уради, посебно када се ради о неким подзаконским актима и процедурама. Дајеш подстицаје за високо профитабилне гране привреде или за гране привреде за које имамо природне услове (индустрија хране и слично). Све време се трудиш да дајеш подстицаје и великим компанијама да дођу овде, јер нема потребе да измишљаш топлу воду када их сви подмићују да изаберу баш њихову земљу, на дужи рок се тотално исплати.

Da, ovo kapiram. Samo, rekao bih da se već godinama govori o subvencijama i podsticaijma. Jesmo imali nekog realnog boljitka do sad? Ozbiljno te pitam, pošto slabo pratim vesti

Nego jel' on stvarno misli šok terapiju da izvede? To su socijalnom smislu ne može da valja.

Подели на овим сајтовима

fabrike su propale zbog zločinačkih sankcija pa onda dokusurene nato bombama , u međuvremenu te fabrike ne mogu da nastave biti  konkurentne na slobodnom tržištu jer su tehnološki zaostale,

Санкције јесу донеле велики удар то се слажемо али фабрике су кренуле путем пропасти још 70тих година.

Ја почињем да мислим комплетан тај сукоб између Српских и Хрватских политичара, који је довео до међусобне мржње и касније рата и злочина, је избио 100 % због пара. Хрвати нису хтели да њиховом парама располаже Београд(то јес политичари из београда) а политичари из београда су хтели да располажу тим парама и имали су спрско живље да им буде "полуга" у тој жељи. И то је била каписла која је покренула "рушење" "братства и јединства" које је цветало све док су сви имали паре.

Овај предраг рајишић анализира комуњарску економију, и кроз више чланака, статистика и осталих података можеш видети да је Југословенска привреда кренула да пропада од 1970те... само у почетку није било приметно, ал што је више и више тонула све је било приметније и приметније.

http://predragrajsic.blogspot.ca/2014/03/the-economy-of-titos-yugoslavia.html

Подели на овим сајтовима

@Milosavljeviću i sa sotonom bi trebalo se utaliti i kod nejga ima donacija, jel tako....

u prvim danima na ovom forumu sam ti rekao da tvoja razmisljanja se kose sa elementarnim moralom, ti si se složio, al isi rekao da je to pametniej tako, za mene si ti samo još jedan računovođa ko i mnogi drugi, tebi je bitan interes u stanju si sam  na sebe da pljuneš ako je potrebno, ja takav utisak sticem, ako nisam u pravu, nek ide na moju duš

Подели на овим сајтовима

Nego jel' on stvarno misli šok terapiju da izvede? To su socijalnom smislu ne može da valja.

Не.

Радуловић има следећи план.

Свим неприватизованим предузећима направити личне карте, видети чиме располажу.

Онда ту имовину преточити у државни капитал.

Онда дати обртна средства да се предузеће покрене и онда покушати да га приватизујеш.

Уколико то не успеш имовину распродати а предузеће затворити.

Радници. Радници би добили минималце, а у случају неуспеле приватизације социјална помоћ би ишла по канадском моделу. 15 хиљада по породици + 5 хиљада по сваком члану породице. па тако двочлана породица 20 хиљада, трочлана 25 хиљада итд.

Подели на овим сајтовима

Санкције јесу донеле велики удар то се слажемо али фабрике су кренуле путем пропасти још 70тих година.

Ја почињем да мислим комплетан тај сукоб између Српских и Хрватских политичара, који је довео до међусобне мржње и касније рата и злочина, је избио 100 % због пара. Хрвати нису хтели да њиховом парама располаже Београд(то јес политичари из београда) а политичари из београда су хтели да располажу тим парама и имали су спрско живље да им буде "полуга" у тој жељи. И то је била каписла која је покренула "рушење" "братства и јединства" које је цветало све док су сви имали паре.

Овај предраг рајишић анализира комуњарску економију, и кроз више чланака, статистика и осталих података можеш видети да је Југословенска привреда кренула да пропада од 1970те... само у почетку није било приметно, ал што је више и више тонула све је било приметније и приметније.

http://predragrajsic.blogspot.ca/2014/03/the-economy-of-titos-yugoslavia.html

što se tiče uzroka rata u hrvatskoj i bosni o toem nemaš nikakvu predstavu, neg ponavljaš neke sporedne stvari , tj. dio ustaških opravdanja koje nemaju veze sa životom, ja koliko znam hr je debelo profitirala u jugoslavij ii imala ona i slovenija najveći standard da je do toga bilo trebala se srbiaj pobuniti a ne hrvatska, al  sve i da je bilo to tako  to opet veze sa ratom nema, banda ustaška nikada nije ni voljela jugoslavij uza njih je to uvijek bila sila prilika 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Milosavljeviću i sa sotonom bi trebalo se utaliti i kod nejga ima donacija, jel tako....

u prvim danima na ovom forumu sam ti rekao da tvoja razmisljanja se kose sa elementarnim moralom, ti si se složio, al isi rekao da je to pametniej tako, za mene si ti samo još jedan računovođa ko i mnogi drugi, tebi je bitan interes u stanju si sam  na sebe da pljuneš ako je potrebno, ja takav utisak sticem, ako nisam u pravu, nek ide na moju duš

Gresis, ne bi on pljunuo na sebe ali bi na tebe bez dvoumljenja ...

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

u prvim danima na ovom forumu sam ti rekao da tvoja razmisljanja se kose sa elementarnim moralom, ti si se složio, al isi rekao da je to pametniej tako,

Морал су норме које уређују односе међу људима, а  државе нису људи.

za mene si ti samo još jedan računovođa ko i mnogi drugi, tebi je bitan interes u stanju si sam  na sebe da pljuneš ako je potrebno, ja takav utisak sticem, ako nisam u pravu, nek ide na moju duš

Па мисли ти шта хоћеш. Ако је Живојин Мишић неморалан кад је скапирао да може да регрутује децу из школе за победу, онда сам и ја.д

И стефан лазаервић син кнеза лазара је неморалан по твојим стандрадима исто колико и ја.

Gresis, ne bi on pljunuo na sebe ali bi na tebe bez dvoumljenja ...

Тачно, у праву си.

Подели на овим сајтовима

on je za mene  sa svojim stavovima vanzemljak iz kruuševca

Шта ће ти земљаци у крушевцу кад их имаш по италији? :)

Подели на овим сајтовима

Кордуне, јел по теби Стефан Високи, моралан или неморалан?

ja sam uvijek protiv svakog nemorala ko god da je u pitanju, ako pogledas svetog kneza lazara on je za mene bio dosta puta visoko nemoralna osoba za svaku osudu, međutim niko nije savrsen, stvar je u tome da ja nemoral ne priznam nikada i nigdje kod nikoga, takav sam

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...