Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Kakav car! :)

U predizbornu kampanju uključili se Betmen i Supermen

Superheroji su danas prošetali centrom Beograda sa transparentom 'Vučićevi investitori', a sve je to bio deo predizbornog performansa bivšeg ministra privrede Saše Radulovića.

Radulović, koji na izbore izlazi kao nosilac liste "Dosta je bilo", je praćen Betmenom, Supermenom, Deda Mrazom, Cezarom i mađioničarem Mandrakom, napravio performans koji treba da predstavlja parodiju na predizborna obećanja političara i odbijanje odlazeće vlade da objavi ugovore o velikim investicionim poslovima.

1_123941.jpg

– Danas smo došli da predstavimo neke investitore sa kojima smo proteklih sedmica razgovarali, radi se o stotinama miliona evra investicija. Nažalost, ne mogu da vam predstavim nijedan ugovor pošto su svi ugovori tajni, ali verujte mi - svi ti ugovori će biti dobri za građane Srbije. Ako glasate za našu listu 'Dosta je bilo', biće svega, i investitora i svega ostaloga što vam treba, samo vam nećemo pokazati nijedan ugovor – rekao je Radulović.

1_123942.jpg

On se, posle uvodne šale, biračima obratio i ozbiljnom porukom da je nedopustivo da ugovori sa stranim investitorima budu tajna, jer javnost mora biti upoznata sa načinom na koji se troši novac poreskih obveznika.

– Tajni ugovori su štetni ugovori. Kada je reč o ugovoru sa Etihadom, jedini način da se pokaže da li istinu govorim ja ili Aleksandar Vučić jeste da pokažu ugovor – rekao je Radulović.

Izvor: Dnevno.rs

Подели на овим сајтовима

ако је лична карта бесмислена? Па ваљда када конвертујеш нешто у капитал требаш да имаш процену вредности да знаш колико вреди!?   И друга ствар који то нису правили личне карте а имали су резултате? Динкић?   Резултати, где да би се продала једна компанија, инвеститор добије неопеване повластице, јако ниску цену и онда те повластице плаћају грађани Србије.. да ли је то заиста добар резлтат? Одакле ми да знамо да ли су то добри уговори ако су тајни?   И конкретно: Шта фали транспарентности уговора? То су уговори између грађана Србије и неке компаније а грађани Србије немају појма шта је потписно у њихово име?

Види, куцкали смо много синоћ. Ако те мрзи да читаш све, не мораш, ниси обавезан, ал нисам ни ја обавезан да понављам нешто ако неко није прочитао или није разумео. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

И ти се исто не бламирај, него мало погледај податке. Једно је не волети либертаријанце друго је бити идиот и не прихватати чињеницу да је за економски раст потребно да имаш минимално државно мешање.   А још горе је не успети да скапраш да паре које даш политичарима, и да што се више политичара меша у привреду то ће више лоших и промашених потеза да буде и то ће привреда више да носи терет који ће да је кошта.

А треће је бити апсолутни идиот и не разумети чак ни оно о чему ти сам причаш, а камо ли оно о чему неко други прича. Пробај прво да разумеш причу, верујем да ти је тешко и да боли, али макар те не гледају као будалу која се свађа сама са собом.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Superheroji su danas prošetali centrom Beograda sa transparentom 'Vučićevi investitori', a sve je to bio deo predizbornog performansa bivšeg ministra privrede Saše Radulovića.

Почиње да подсећа на Двери. Можда и он направи један "интервју" са Вучићем :) 

Подели на овим сајтовима

А, да...

Искористио сам своје васколике контакте са страним службама које нису доступне министрима...

http://www.srbija.gov.rs/extfile/sr/179492/ugovor_o_zajednickom_investicionom_ulaganju.pdf

Коме се чита, сад има и где.

Подели на овим сајтовима

А где сам ја рекао да порези и доприноси онемогућавају? Отежују га, и мораш имати рационалне порезе и доприносе. Ја нигде никад нисам рекао да не треба да имамо порезе и доприносе већ да имамо рационалне.

Порези и доприноси отежавају привредни развој, и то је чињеница. што су ти већи у односу на снагу привреде то је лошије. Чак и немачкој порези и доприноси успоравају привредни развој, само је фора што они ту цену могу да плате, немају тај губитак јер су ствари избалансиране.

Просто питање за тебе, да ли је рационално да у Србији на зарађених 300 евра 100 мораш да платиш држави? Алко ти је то рационално, онда не знам шта бих ти рекао.

Србија има веома велике порезе и доприносе у односу на снагу привреде.

Замислимо да је порез тег, привреда немачке професионачни боди билдер, а привреда србије неко ко је јуче ушао у теретану.Профи може тежи тег да диже без неке штете, а онај ко је јуче ушао у теретану не може.

Радуловић и јесте за соцјална давања, тако да овде уопште нема потребе да дискутујемо о томе.

Само је против тога да један тип добија социјалну помоћ 800 евра док мој комшија шана који нема посао, жена му нема посао и има два детета не може да добије сваки месец редовно 10 000.

Porezi i doprinosi ne otezavaju nikome nista jer se uracunavaju u cenu i kupac to sve placa a ne privreda. Ono sto otezava je neravnoprravnost na jednom trzistu i nelojalna konkurencija. A kada neko ne placa poreze i doprinose u pivoljnijem je polizaju od postenog koji placa. E to je ono sto ne valja a toga u. Emackoj nema. Svi rade posteno i napreduju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sta nije istina? Da su u hrvspatskom saboru sedele ubice?

ma pusti brate, ne vredi se raspravljati, čudna se logika zavukla narodu u glave, viidš ti da oni nisu ni svjesni da je nama amerika , nato i eu neprijatelj, vidiš da im je mozak popijen, o čemu onda se raspravljati, mogu tako lajati preko foruma, meni uživo ne bi mogli jerbo bi dobili preko glave bilo koji sa ovog foruma 

Подели на овим сајтовима

То ти је она племенска логика.

Када ми њима нападнемо село, покрадемо и силујемо то је ок и морално.

Када они нама, то је зло и не ваља.

То ти је ба, када неко има проблем са објективношћу.

Ne to je logika koja razdvaja isti u od lazi.

Подели на овим сајтовима

, viidš ti da oni nisu ni svjesni da je nama amerika , nato i eu neprijatelj,

Па и нису, не постоји "трајни" непријатељ мрђу државама зато што државе немају осећања, не могу да се мрзе... постоје само сукоби међу државама.

У нама постоји једна логика коју ви који тако размишљате не капирате, а то је да народи немају колективну емоцију која може да се препише на све, и да државе међусобно немају личности.

Политика и понашање једне државе и/или народа ти је заправо гомила компромиса између њих, а не мржња, љубав или сличне приче које везе немају.

Ne to je logika koja razdvaja isti u od lazi.

Значи ако ја тебе пребијем, јер си ме изнервирао то је ок, а ако ти мене пребијеш то је злочин. И то су истина и лаж?

Не знам дал си икад чуо за термин зове се - објективност. Кључан је компонента поштеног човека.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Почиње да подсећа на Двери. Можда и он направи један "интервју" са Вучићем :)

Pa znas sta. S obzirom da se potrudio da skida sa VHS kasete neki snimak od pre 14 godina i da ga kaci na Youtube, a kao fol nekakav strucnjek i politicar, ne treba nista da nas iznenadi...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Па и нису, не постоји "трајни" непријатељ мрђу државама зато што државе немају осећања, не могу да се мрзе... постоје само сукоби међу државама.

У нама постоји једна логика коју ви који тако размишљате не капирате, а то је да народи немају колективну емоцију која може да се препише на све, и да државе међусобно немају личности.

Политика и понашање једне државе и/или народа ти је заправо гомила компромиса између њих, а не мржња, љубав или сличне приче које везе немају.

Значи ако ја тебе пребијем, јер си ме изнервирао то је ок, а ако ти мене пребијеш то је злочин. И то су истина и лаж?

Не знам дал си икад чуо за термин зове се - објективност. Кључан је компонента поштеног човека.

ti ako misliš da tebi nisu neprijatelji ja  tako ne mislim, mislim da si ti slijep po tom pitanju, ne radi se tu o nikakvoj mržnji, to nemoj da mješaš sa onim što sam ja rekao... tebi ako niej neprijatelj onaj ko baca bombe na tebe, onaj ko te prevaspitava po svome kako njemu odgovara, onaj ko ti otima teritorij ui svaki dan ti čini teške nepravde, a ja ne znam brate, blago tebi, tebi su svi prijatelji, mora da si vrlo  srećna osoba, šta ja da ti kažem

Подели на овим сајтовима

Пустити да све пропадне? То може свако, ал шта онда? Где је ту одговорност?

Razumem šta želiš da kažeš, ali ako firma/preduzeće ne može samostalno da se održava znači da je već propalo. Možda ti više aludiraš na socijalni problem, u vidu velikog broja ljudi koji radi po tim firmama? Šta misliš, da nije ipak jeftinije davati im pristojnu socijalnu pomoć kao i plate što su primali (a često i nisu primali)?

Razumem ja da treba da osposobimo firme da donose profit, nije cilj da samo bacimo ono što potencijalno može mnogo da vredi, naravno, ali, koliko shvatam, problem propalih firmi se vuče godinama i logično pitanje se postavlja - dokle? Dokle da ulažemo svoje pare u nešto što godinama ne reaguje na bilo kakav novac? Ako je problem u firmi i nedostatku tržišta za ono što proizvodi, onda ništa i treba da se zatvori ili transformiše u nešto drugo, ali ako je u pitanju samo nestručnost, e onda ga stvarno treba privatizovati (pa nek se igra ekonomije ko hoće i kako hoće, ali sa svojim parama)

Šta misliš?

Подели на овим сајтовима

Porezi i doprinosi ne otezavaju nikome nista jer se uracunavaju u cenu i kupac to sve placa a ne privreda.

Ово је тешка глупост.

Привреда ти је однос између купаца и произођача.

Ако произвођач продаје више и купац купује више - произвођач добија вишак (зараду) и тиме развија свој бизнис.

Ако произвођач има порезе које треба да плаћа то улази у цену производа самим тим продавац зарђује мање и слабије развија бизнис.

Ако хиљаду произвођача зарађује мање ти ти је аутоматски слабија привреда, јер ти развој привреде зависи од производње и сварања зараде а зарада од продаје.

Порези директно утичу на количину продаје, јер утичу на цену. Самим скоком цене ти пада продаја, самим тим и призводња.

Дакле плаћа привреда.

Ono sto otezava je neravnoprravnost na jednom trzistu i nelojalna konkurencija.

Тачно и то ствара, али је глупост да порези и доприноси немају никакве везе.

A kada neko ne placa poreze i doprinose u pivoljnijem je polizaju od postenog koji placa. E to je ono sto ne valja a toga u. Emackoj nema. Svi rade posteno i napreduju.

Тачно тако, само што у немачкој као што рекох имаш рационалне порезе и доприносе. Ако имаш превише високе порезе и доприносе људи ће престати да их плаћају. Не један, не двојица него комплет привредни систем и то ствара велику сиву економију.

Постоје порези које привредници могу да плаћају постоје они које не могу, не знам шта ти није јасно.

Замисли ситуацију да је у Србији пдв 90 %, шта би се десило?

Подели на овим сајтовима

ti ako misliš da tebi nisu neprijatelji ja  tako ne mislim, mislim da si ti slijep po tom pitanju, ne radi se tu o nikakvoj mržnji, to nemoj da mješaš sa onim što sam ja rekao... tebi ako niej neprijatelj onaj ko baca bombe na tebe, onaj ko te prevaspitava po svome kako njemu odgovara, onaj ko ti otima teritorij ui svaki dan ti čini teške nepravde, a ja ne znam brate, blago tebi, tebi su svi prijatelji, mora da si vrlo  srećna osoba, šta ja da ti kažem

Ако се ја и ти данас посвађамо и побијемо, да ли је обавезно да смо сутра непријатељи?

Да ли то значи да не треба да сарађујемо уколико нам је сарадња у заједничком интересу?

Када би се том логиком којом се ти водиш, водили сви, ниједна држава на свету не би требало да сарађује са суседном, сви би ми били међусобно непријатељи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...