Jump to content

Надбискуп загребачки, Алојзије Степинац- лик и дјело

Препоручена порука

Ја мислим да Ти брате мој и овако треба да напустиш форум... не вреди са Тобом причати, а ја ове увреде не желим да трпим, а нарочито они админи који су морали због усташког ножа да оду са свог огњишта!

Степинац је био духовник (у правом смислу речи) усташке хрватске државе у којој је побијено, покрштено и протерано ВИШЕ од МИЛИОН (или сликовитије - хиљаду(е) хиљада) Срба. Стварно не знам зашто ми овде толико расправљамо о таквом једном "човеку".

И још неретко (ми православни) долазимо у непотребан сукоб расправом о његовом животу и очигледном неделу. А Иван Зелић и њему слични "истинољупци" могу само да ликују због тога.

А свеприсутна лажељубав и лецемерје појединаца са обе стране неће ником (и никада) бити на корист.

Мој предлог у вези ове и сличних тема је katanac.

Не Дражо, треба расправљати о свему. Недостатак аргумената се може протумачити само као "слабост" од стране крвника (и оних који их подржавају). А ми, бар када се ради о овој теми, имамо брдо аргумената. Бојим се да рећи "Степинац је био усташки духовник" не значи апсолутно ништа све док се не докаже шта је тачно радио, шта је коме писао, шта је благосиљао а шта не итд. Блистав пример аргументоване расправе можеш да прочиташ изнад у виду одговора вл. Атанасија (тада јеромонаха) на текст "Гласа Концила" из 79. а на тему Алојзија Степинца.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Na YouTube imate dostupan film o blaženom Alojziju u 4 nastavka - pogledajte ga:

"Moja savjest je čista"

Režija: Mario Raguž

Producetnt: Juraj Batelja

Proizvodnja: Postulatura za proglađenje svetim blaženog Alojzija Stepinca

Zagreb, 2007.

А ово?Што се ово не брише?Управо сам ово замјерио цјело време...јер знам да ми је забрањено већ дуже време да пропагирам србски национализам, али је изгледа дозвољено пропагирање светца Алојзија?Страшно сам се разочаро у овај форум...немогу да вјерујем.

Па је л написа ту заду поруку? Шта опет пишеш?

Иди па пљуј мало тамо по оним ревнитељским групама људе са форума и остави оне који овде озбиљно разговарају.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ипак овај, несумњиво пропагандни, видео материјал о Степинцу који је поставио Зелић у свом посту би свакако требало обрисати.

ја мислим да треба управо да буде ту и да аргументима, а не прозивкама покажете да они који су га прокламовали у светитеља нису у праву. У томе је циљ овог форума на оваквим темама.

А ове глупости да Адинистрација подржава усташе или шта ли већ ја заиста немам речи!!!

Подели на овим сајтовима

Знаш како оче Иване, на ревнитељским групама немогу наћи проусташки филм...тако да немогу о томе са њима причати...али овјде сам га нашао, и видим и даље стоји...Боже сачувај нас.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Брате опрости што спамујем тему, али савјест ми не даје да ћутим...видим очигледно овдје неправду једну велику. Али добро, послушаћу твој савјет и погледаћу текст...али без обзира, много сам се разочаро када сам на једном православног форуму сада видјео усташки филм о Степинцу.

Иди, похвали се браћи ревнитељима, можда ће ти дати орден за храброст што си се као лав борио са нама јадним новотарцима, папољупцима и шта ли већ... сигуран сам да ће те дочекати као ослободитеља и великог исповедника због истине пострадалог...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Знаш како оче Иване, на ревнитељским групама немогу наћи проусташки филм...тако да немогу о томе са њима причати...али овјде сам га нашао, и видим и даље стоји...Боже сачувај нас.

Па ево стоји, и? Шта ћемо сад? Имаш ли аргумент против њега или ти је аргумент да будеш гори него усташе? Да вичеш "Србија Србима"? То једино знаш?

Подели на овим сајтовима

Na tim grupama ne možeš naći ništa osim njihovog mišljenja i mišljenje onih koji se sa njima slažu ,što je odlika sektaša a ne nas pravoslavnih!
Подели на овим сајтовима

Не кажем ја да неко у админстрацији воли усташе, али тврдим да има људи у админстрацији којима ја као млади Србин више сметам него усташе...е то је проблем. Када сам ја постављо разне пропагандне материјале против параде, тада су ми све брисали под изговором да позивам на насиље. А сада се овим филмом пљују србске жртве и злочинац Степинац се диже у небеса..а нико не реагује. То ја немогу да разумем и зато сам писао оштро. Највише ме нервира када видим двоструке аршине...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Не кажем ја да неко у админстрацији воли усташе, али тврдим да има људи у админстрацији којима ја као млади Србин више сметам него усташе...е то је проблем. Када сам ја постављо разне пропагандне материјале против параде, тада су ми све брисали под изговором да позивам на насиље. А сада се овим филмом пљују србске жртве и злочинац Степинац се диже у небеса..а нико не реагује. То ја немогу да разумем и зато сам писао оштро. Највише ме нервира када видим двоструке аршине...

Уу,ух... шта све наприча... ево, не знамо шта ћемо колико уздижемо Степинца у небеса...

Иди мало одмори, на једно пар месеци, па опет дођи да нас мало подучиш...

ниј један једини аргумент ниси имао против оног филма сем нацистичких прозивки. То говори да ниси зрео за озбиљну дискусију. Јеси ли прочитао шта на све то каже један православни Владика?  Наравно да ниси, важно је да ти ћераш своју причу јер овде админи ништа не раде и не бришу твоје глупости којима гадиш једну врло битну и болну тему у нашој историји.

Подели на овим сајтовима

А ми, бар када се ради о овој теми, имамо брдо аргумената.

Па зар нам требају још неки аргументи од те страшне и незамисливо велике бројке побијених, покатоличених и протераних православних Срба из ендехазије.

Хтео сам рећи да Алојзије није вредан једне наше речи а камоли да се о том јадничку нашироко расправља.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Ја бих се само вратио,на ову степинчеву изреку...."моја савест је чиста"

Па све и да је био против усташког покрета,један искрен и поштен верски поглавар,ово никад не бих изјавио...

Већ напротив,осећао би велику кривицу,не само свог народа,него првенстваено своју,а он изјављује,"мени је савест чиста"...страшно

Иначе,готово цео фрањевачки ред,не да је подржавао уништење српског народа,већ учествовао у клању...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...