Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Covek bre ima neku filozofiju seobe slovena,gori je od beograckih umetnika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Covek bre ima neku filozofiju seobe slovena,gori je od beograckih umetnika. Кажем ти ја полемисао сам са њим на неку тему и схватио да је њему до забаве а не до озбиљног разговора. Зовем га мали зато што колико се сећам са његовог профила још је доста млад па је зато вероватно и неозбиљан. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 hvala drug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 ja i dalje cekam neki valjani argument, a nema ga... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 o cemu ti to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 ja i dalje cekam neki valjani argument, a nema ga... Само чекај за коју годину имаћеш у уџбенику Тачија као добитника Нобелове награде за мир а Ратка Младића, Шешеља, Караџића, Слобу и остале као ратне злочинце. Тако то иде, када не верујеш у забрањену историју Срба добићеш будућу забрањену историју Срба. И рекох ти још пре ако немаш паметнија посла немој да улећеш само да се подсмеваш. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Само чекај за коју годину имаћеш у уџбенику Тачија као добитника Нобелове награде за мир а Ратка Младића, Шешеља, Караџића, Слобу и остале као ратне злочинце. Тако то иде, када не верујеш у забрањену историју Срба добићеш будућу забрањену историју Срба. И рекох ти још пре ако немаш паметнија посла немој да улећеш само да се подсмеваш. a ti si provalio da se ja podsmevam? Na kraju, imam pravo da polemisem i iznesem svoj stav, pa makar se i ne slagao, dok ti vidim samo skaces. Ni sam Jovan Deretic nema jasne i opipljive dokaze o onome o cemu govori. Na kraju, licno sam svedok da je svoju knjigu promovisao zajedno sa nekim kvazi politickim strankama.. stoga imam pravo da sumnjam. Uopstalom, ja mogu da tvrdim isto sto i ti, Dejan ili bilo ko drugi, a istina ocigledno nije jasna ovde.... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Ti si istoriji rekao odavno laku noc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 i da, ne vidim nikako sponu da ce nas spasiti od siptara ili ne daj Boze Muslimana ako napadnu to sto verujemo u takvu jednu Srbiju. Ta slika nam je donela samo bol i poraz - jer je gorda! Kao mali se gordimo i ne znamo gde bijemo onda, a umesto sto se gordimo trebamo da radimo na sebi i popravljamo ovo malo sto je ostalo. Sta ima za cilj jedna ovakva istorija??? Da me ubedi kako sam ja deo jednog veeeeeelikog naroda i da je to samo po sebi nesto! Preci se brane delima, a ne recima! Istina je siptari su tu na pola dana, Muslimani takodje, a ja i dalje ne vidim da ce ovo pomoci.. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 daj nesto konkretno,dokazi da gresimo,nemoj da se prepucavate ovde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 a ti si provalio da se ja podsmevam? Na kraju, imam pravo da polemisem i iznesem svoj stav, pa makar se i ne slagao, dok ti vidim samo skaces. Ni sam Jovan Deretic nema jasne i opipljive dokaze o onome o cemu govori. Na kraju, licno sam svedok da je svoju knjigu promovisao zajedno sa nekim kvazi politickim strankama.. stoga imam pravo da sumnjam. Uopstalom, ja mogu da tvrdim isto sto i ti, Dejan ili bilo ko drugi, a istina ocigledno nije jasna ovde.... Ја ову тему нисам ни схватио ако апологију Деретића, али да се историјом манипулише то је чињеница. Са те стране сам мислио да нешто озбиљно кажеш о томе насупрот оног Србија до Токија итд. Или сам те можда помешао. Ако је тако извињавам се. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Ti si istoriji rekao odavno laku noc ni to nije istina, donosis svoje zakljucke. Istorija je bitna, ali hajde da budemo objektivni. Sa jedne strane se propagira ,,laz'', a sa druge ,,istina''. Imam pravo da sumnjam u ispravnost obe. Srbi pod Turcima nisu mogli mnogo da ostave podataka o sebi. Citav jedan period nase istorije (srednji vek) je potpuno nepoznat. A da ne govorimo o ranijim periodima. Na kraju se pojavljuje neko (Jovan Deretic) ko ima odgovor i na mnogo dalju istoriju i tvrdi da je njegov predak bio vladika u doba kada ova komunisticka istorija kaze da Hriscanstvo kod nas nije ni postojalo.. Ne verujem ni jednima ni drugima, ali mi cesto imamo paganske obicaje, i ako je tako, da li mogu da verujem da smo Hriscanstvo primili jos na pocetku, ili malo pak kasnije? Mada, ja sad ovo navodim zbrda zdola i parafraziram, mislim da je to ocigledno. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 i da, ne vidim nikako sponu da ce nas spasiti od siptara ili ne daj Boze Muslimana ako napadnu to sto verujemo u takvu jednu Srbiju. Ta slika nam je donela samo bol i poraz - jer je gorda! Kao mali se gordimo i ne znamo gde bijemo onda, a umesto sto se gordimo trebamo da radimo na sebi i popravljamo ovo malo sto je ostalo. Sta ima za cilj jedna ovakva istorija??? Da me ubedi kako sam ja deo jednog veeeeeelikog naroda i da je to samo po sebi nesto! Preci se brane delima, a ne recima! Istina je siptari su tu na pola dana, Muslimani takodje, a ja i dalje ne vidim da ce ovo pomoci.. Познавање историје је познавање корена и потребно је човеку за његов идентитет. Не знам да ли си икада упознао људе који не знају ко су им родитељи. То је велика мука у човеку. Историја је исто то само мало продужено. И историјом се добијају одговори и примери на наше понашање у садашњости као што ћемо ми то оставити покољењима иза нас. Тако се развија и народ и народна свест. А о "гордој" историји што причаш је без везе. Што је гордо што имамо светле примере у нашој историји на које можемо само да се угледамо и да им се дивимо? Дај боже да испунимо њихово наслеђе. Ево видиш да хоће да нам припишу и кривицу за први светски рат окупатори и злотвори. Шта треба моје дете да се стиди што је Србин и да мисли да смо заслужили све зло које нам чине? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Ajde vidim da ne poznajes srednjovekovnu knjizevnost srbije,ne cudi me zzato sto su ti pisci i pesnici zabranjeni dolaskom porfirogeneta u nase skole posle berlinskog kongresa 1878 god. ja sam to lepo opisao u pocetku. O kojim turcima pricas,turci su tu beznacajni. Taj deretic je pozvao na duel sve iz nase srpske akademije nauka,da se suoce na RTS,mislis da su se oglasili,ne,e tada sam ja citao par stvari o dereticu,nemas prava da podcenjujes tog coveka,od je dao pitanja na koja jos niko nije odgovorio. oces ti da odgovoris na ta pitanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 daj nesto konkretno,dokazi da gresimo,nemoj da se prepucavate ovde. Nazalost, konkretna je stvar ta da nema dovoljno podataka i da se uglavnom samo nagadja i cita izmedju redova.. a to moze biti nekad vrlo neobjektivno. Ne mislim da je ova istorija koju mi ucimo istinski potkrepljena dokazima, zapravo ima mnogo nekih nepodudaranja, ali ne mogu ni da tvrdim da ono sto cujem sa druge strane ispravno jer tek tu nema nekih logicnosti. Da bi se sve ovo sagledalo mora mnogo faktora da se uzme u obzir - jezik, knjizevnost (jako bitna jer se preko knjizevnih dela upoznajemo sa hronikom nekog doba), tradicija i folklor (mogu mnogo toga da objasne o verovanjima u narodu, a to itekako pomaze da se rekonstruisu obicaji i ponasanja), orudje i sve sto je uspelo da se pronadje... Srednji vek je mrak za celu Evropu, jer se tada desava nesto vrlo neobicno, od razvijenog Orijenta, onako kako to ni danas ne mozemo da zamislimo, covek se u ovom periodu unizava i tupi mu se svest jer polako uci da postane rob sistema. Sve staje tada, covek je vracen primitivnom i onda kada zapadna Evropa zajedno sa renesansom ulazi u jedan novi duh, nama se ovde desava da nas porobljavaju jos nerazvijeniji i primitivniji od nas.. Istorija se upravo belezi u ovom trenutku, pojavom stamparije i stampanjem prvih knjiga, ali nazalost, mi ovaj period gubimo jer spasavamo ono sto se spasti moze, pod Turcima.. Zato sam skeptican, jer postoji rupa. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука