Nikolajj Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 - Шта значи бити хрићанин/ка? - Ко су Хришћани? - Да ли су Хришћани секта? - Одакле потиче име Хришћанин? - Да ли само Хришћани имају право да читају Свето Писмо - Библију? - Је ли истина да си хришћанин јер си то рекао, а ниси прочитао Библију и нити идеш у цркву? - Да ли се може назвати хришћанком жена која се непристојно облачи? - Шта значи бити Хришћанска Жена и Мајка? - Шта значи бити Хрићански Мушкарац и Отац? Па Шта значи бити Хришћанин? Да чујемо, пошто многи потврђују да су хришћани а завраају сами себе? Много језика а мало уха “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Pomisliće neko da nema Hrišćana. Ko god da se nazove Hrišćaninom taj vere ima.( koliko je dovoljno? ) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Danas,nazalost,ne mozes ni znati sta znaci pravi Hriscanin.Malo ko se vise drzi svih pravila koja su od Crkve.Ono sto znam da mnogi nece da idu u hram nedeljom na liturgije,zbog nekog njihovog vidjenja:"Nama ne treba gradjevina da bi se tamo molili Bogu." Strasno je sto je doslo do toga.Ali,hvala Bogu,nas nedeljom u nasim parohijalnim hramovima ima koliko-toliko. Oni koji zele da se drze nekih stvari su zigosani kao "FANATIK". Zeleo bi da se oglasi neko od svestenika ovde,na ovoj temi.Pa neka nam pojasni. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Субота је Дан одмора и молитве Сабат... “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Заиста , мало ко се држи правила јер такви верници су повучени људи који добар део дана проводе у молитвама и моле се сваки дан. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Субота је Дан одмора и молитве Сабат... Недеља је дан одмора,недеља је дан Литургије и молитве,недеља је дан када је Христос васкрсао из мртвих и живот вечни даровао свима у аду.. Милан Ракић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Ево шта значи бити Хришћанин по речима једног Светог Српског Светитеља којег ја поштујем и славим,Његовим молитвама Исусе Христе Сине Божији помилуј нас.Амин! Пази, шта мрзиш а шта волиш. Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна. Србине брате! Кад љубиш веру своју, љубиш Дародавца вере своје. Страсти помрачују ум, и гасе кандило вере. Кад се бориш са страстима својим, мрзи страсти своје свим срцем својим. Безверство пустоши душу, чупајући све божанскосеме из душе. Безверство је жива смрт, гора од сваке смрти. Кад се бориш с безверницима, мрзи безверство свом душом својом, али не мрзи човека на кога је пала губа безверства. Кад не мрзиш вола свога, на коме је куга; и кад не мрзиш овцу своју, на којој је метиљ - како би мрзео човека, брата свога, на коме је губа безверства? Претешко је бреме безверства и само собом: немој товарити на брата твога још бреме мржње твоје. Кривоверство је вера искривљена, скршена и смањена, као дрво буром искривљено и градом скршено. Кад се бориш с кривоверцима, мрзи кривоверство, у виду јереси и секта, свом душом својом, али не мрзи човека са вером искривљеном и осакаћеном. Кад не мрзиш дрво градом изломљено и осакаћено, како би мрзео човека, брата свога, у кога је вера искривљена и душа осакаћена? Маловерство је вера без плодова. Кад се бориш с маловерницима, мрзи маловерство свом душом својом, али не мрзи човека, брата свога, јер на њему је та болест и он је страдалник. Кад не мрзиш пшеницу израслу и изђикалу, али без влата и зрна, не него бринеш како да јој помогнеш да би влатала, - како да мрзиш човека, брата свога, кога је снашла невоља, да има веру али бесплодну, и да му кандило вере буде не без уља али без пламена? Бог ће ти помоћи, и ти ћеш победити. Бог ће те благословити, и ти ћеш одржати веру своју, највеће благо своје, Србине брате мој! Кад очуваш веру своју, очувао си душу своју. Кад очуваш душу своју, лако ћеш се растати са овим светом, и лако ћеш ући у живот вечни, који обећа Створитељ благословеним Србима Својим. Св. владика Николај Велимировић Ненад Р., Nikolajj and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Па Шта значи бити Хришћанин? Да чујемо, пошто многи потврђују да су хришћани а завраају сами себе? Јеси завирио у свачију душу па знаш да ти људи себе заваравају? Оно што видиш споља је споља. Хришћанин је унутра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ја мислим да бити хришћанин значи имати Христа у себи! Nikolajj and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Недеља је дан одмора,недеља је дан Литургије и молитве,недеља је дан када је Христос васкрсао из мртвих и живот вечни даровао свима у аду.. Уместо израза „субота“ има израз „дан одмора“, што је у ствари превод хебрејске речи шабат. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82_%D0%91%D0%BE%D0%B6%D1%98%D0%B8%D1%85_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8 3.Mojsijeva 19.3 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Недеља на руском - воскресенье. Тај назив ни комунисти нису променили својевремено. Па ти види Неделя - седмица. Није дан у недељи. Ајд ако има некога из Русије да ово мало боље објасни Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Шта мислимо под речју „Православан“? - Свети Јован Шангајски <<< Клик Nikolajj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Шта мислимо под речју „Православан“? - Свети Јован Шангајски <<< Клик to je to kratko i jasno.. Number15648 је реаговао/ла на ово 1 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука