Jump to content

Test vere za pravoslavne

52 члановâ је гласало

1. 1. Šta biste uradili u pomenutoj situaciji?

• Izašo bih jer tako sam u mogućnosti
    • Ostao bih jer tako sam u mogućnosti
    • Molio bih Boga da bude njegova volja
    • Sakrio bih se u oltar
    • Ne znam
    • Seo bih na onu visoku stolicu i glumio vladiku
    • Ostao bih - jednom se živi!
    • Zgrabio bih pričešće da se pričestim a posle nek bude kako oće
      0

Препоручена порука

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Оваква ситуација није једна од оних које вам се могу догодити у животу једног просјечног вјерника. Тако да ни сам не знам, нити сам сигуран како бих се понио у датој, јако специфичној ситуацији.

У сваком случају занимљива прича. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

da ali dovoljno je zanimljivo samo zamisliti sebe u toj situaciji

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ja mislim da svaki pravi vjernik ne bi žalio svoj život u ime hrista, ja bi ostao,al garant,a ja se ne plašim smrti, svejedno sam imao situaciju smrti svuda oko mene sa 15 godina pa znam taj osjećaj

Подели на овим сајтовима

ja bi glumio vladiku, valjda me onda ne bi niko ubio :D

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Уплашио би се сигурно , али мислим да тај страх неби ме надвладао .

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Verovatno bih izašla.Ali opet NZM.

Ne bih glumila Vladiku,ne bih ostala da umrem jer ne vidim nikakvu poentu u tome,u oltar bih ušla kad bih bila sama u crkvi ili kad bi trebalo da spasim neko dete .

P.s.Bilo bi mi žao da umrem tako na brzinu.Uvek sam zamišljala neku romantičnu smrt 1324_womens

:351780:

Подели на овим сајтовима

Иначе, аналогно овој причи, прво ми је пало на памет каква је ситуација данас са верницима. Да ли остају на путу Христовом и када је тешко, када су у искушењу, "...јер је мало оних који се спасавају". Затим прича о сејачу и семену:

8. А друга падоше на земљу добру, и доношаху род, једно по сто, а једно по шездесет, а једно по тридесет. 

Подели на овим сајтовима

Ostao bih samo kada bih bio 100% siguran da sam celog sebe predao Bogu. A to nažalost, još nije zaživelo kod mene... Možda bi najiskreniji odgovor bio "ne znam", jer sve je otvoreno, ko zna šta bi se u tom trenutku u meni dogodilo.

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Ево једне занимљиве приче, баш овакве тематике, за оне који нису упознати нека се упознају преко википедије :

http://en.wikipedia.org/wiki/Cassie_Bernall

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Поента није у оваквој смрти, нит је ово исповедање вере.

Фина причица за Фејзбук дечурлију, ал није хришћанска. Онај ко би остао да умре није хришћанин него будала, подједнако као и они који се разнесу у име Алаха.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...