Jump to content

Test vere za pravoslavne

52 члановâ је гласало

1. 1. Šta biste uradili u pomenutoj situaciji?

• Izašo bih jer tako sam u mogućnosti
    • Ostao bih jer tako sam u mogućnosti
    • Molio bih Boga da bude njegova volja
    • Sakrio bih se u oltar
    • Ne znam
    • Seo bih na onu visoku stolicu i glumio vladiku
    • Ostao bih - jednom se živi!
    • Zgrabio bih pričešće da se pričestim a posle nek bude kako oće
      0

Препоручена порука

Brate ovde je bilo pitanje ko bi umro za Hrista. Što ga tumačiš drugačije? Da li treba da lažem , jer drugu smrt i ne želim ma gde se nalazio...?

И дође ти било која будала, ко зна одакле, и испровоцира твоју смрт, само треба да ти каже да тиме искушава твоју веру? И ти би тако свакоме дозволио да те испровоцира, без обзира на све оне који те воле и рачунају на тебе, ал ти би по сваку цену и у свакој прилици и пред сваком будалом погинуо, само да би показао да си Хришћанин И то је Хришћанство, јел тако?

Ја не мислим да је то Хришћанство.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Верујем да би остао, јер страдати за Христа је нешто од чега не треба бежати. И зар не желимо сви заслужити вечни живот, па ето то би била прилика, не одрећи се Христа и поклонити пролазни живот и добити вечни.

Evo i tebi isto pitanje,ko ti garantuje da stradas za Hristosa,muslimanski terorista?

• Волим 2
Подели на овим сајтовима

И дође ти било која будала, ко зна одакле, и испровоцира твоју смрт, само треба да ти каже да тиме искушава твоју веру? И ти би тако свакоме дозволио да те испровоцира, без обзира на све оне који те воле и рачунају на тебе, ал ти би по сваку цену и у свакој прилици и пред сваком будалом погинуо, само да би показао да си Хришћанин И то је Хришћанство, јел тако?

Ја не мислим да је то Хришћанство.

Ja ne srljam u smrt brat moj zaista ne.... Pitam te da li je bolje lagati i biti živ ili istinu govoriti i postradati?

No dobro kad si ti doživeo ovu priču da su ti teroristi budaletine neke i prave sprdnju..(složio bi se sa tobom). Ja to tako nisam mislio.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ovde treba napraviti razliku.Da je terorista uzeo pistolj i stavio im na glavu i rekao-odreci se Hrista,pljuni na krst i ispovedi veru u Alaha.Svaki Hriscanin bi to odbio i prihvatio metak.Ali to ovde nije slucaj...

Подели на овим сајтовима

Ne,da je tako kao sto ti kazes,ko zna koliko mozgova bi to zloupotrebili.Zamisli da su tako razmisljali Hriscani kroz istoriju,da li bi nasa vera ostala do sada?

Svi bi uludo ginuli.Zar ne pise u Bibliji,bezite ako vas gone?

Deki gde su oni silni mučenici Hrista radi pobegli?

Подели на овим сајтовима

Deki gde su oni silni mučenici Hrista radi pobegli?

Pa nisu imali gde da beze.Njima je postavljen uslov,ili zivot ili Hristos.A ovde toga nema,ovde je pitanje jednog teroriste ako hoces da umres za Hrista,ostani sa mnom.Kako to ne kapirate?

Zamisli sad dodje ti neki ateista i kaze,ajde ako umires za Hrista popi ovu bocicu otrova,ti bi popio?

Navedi mi jednog mucenika koji je ako skoncao?

Подели на овим сајтовима

Владика Николај је био у Дахауу. Пре тога и после тога је био интерниран у манастиру. После тога је побегао у Америку. За Св. Јустина Ћелијског знамо какву је судбину имао.

Да су хтели, могли су сваки дан да нађу неко мучеништво и да погину и да испадну мученици. Да ли су то урадили, или су живели и својим животом сведочили Христа, а у ситуацијама када се од њих тражи одрицање или одступање остали непоколебљиви?

Св. Владика Николај је отишао у Америку. Јел то значи да није био спреман да прихвати венац мучеништва који би му сигурно допао у СФРЈ? Или значи да није хтео да чика ђавола? Сам Господ је бежао од оних који су га гонили да га убију због онога што је проповедао, имаш то на пар места у Библији. Јел то значи да је и Његова вера у самога Себе млака?

Или све то ипак не треба баш дословно тумачити и можда бити хришћанин не значи безглаво јурцати у смрт као неки камиказа него бити мудар и стамен?

Da tako je. Ali Vladika Nikolaj nije bio u FNRJ vec u Nemackoj  i mogao je da bira gde ce da ide. Hoce li da se vrati u FNRJ i bude proganjan i mucen ili ce da ode u Ameruku i tamo nastavi borbu koju je vodio za Srbe i srpski narod. Sto dovodi do sledeceg a to je da sam ja na ulici i da su teroristi upali u crkvu bio bih lud da udjem unutra i budem ubijen, ali ako sam se vec tu zatekao i to je bila Bozija volja da budem tu i da oni udju bas u tu crkvu, onda cu prihvatiti smrt kao prelazak iz ovog zivota u zivot vecni.

Подели на овим сајтовима

Pa nisu imali gde da beze.Njima je postavljen uslov,ili zivot ili Hristos.A ovde toga nema,ovde je pitanje jednog teroriste ako hoces da umres za Hrista,ostani sa mnom.Kako to ne kapirate?

Zamisli sad dodje ti neki ateista i kaze,ajde ako umires za Hrista popi ovu bocicu otrova,ti bi popio?

Navedi mi jednog mucenika koji je ako skoncao?

Nismo čitali isti tekst :))

Подели на овим сајтовима

Da tako je. Ali Vladika Nikolaj nije bio u FNRJ vec u Nemackoj  i mogao je da bira gde ce da ide. Hoce li da se vrati u FNRJ i bude proganjan i mucen ili ce da ode u Ameruku i tamo nastavi borbu koju je vodio za Srbe i srpski narod. Sto dovodi do sledeceg a to je da sam ja na ulici i da su teroristi upali u crkvu bio bih lud da udjem unutra i budem ubijen, ali ako sam se vec tu zatekao i to je bila Bozija volja da budem tu i da oni udju bas u tu crkvu, onda cu prihvatiti smrt kao prelazak iz ovog zivota u zivot vecni.

А Господ? Зашто је Он бежао од оних који су Га гонили? Зашто је у тренутку када су се спремали да га каменују постао невидљив и прошао између њих?

Иначе, Владика Николај је крај рата дочекао у Краљевини Југославији, после је побегао када је видео шта се спрема. Издејствовао Недић да њега и Патријарха Гаврила Дожића пусте из дахауа и интернирају у манастире, врста кућног притвора. Тако да је побегао из Југославије у Америку.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А Господ? Зашто је Он бежао од оних који су Га гонили? Зашто је у тренутку када су се спремали да га каменују постао невидљив и прошао између њих?

Иначе, Владика Николај је крај рата дочекао у Краљевини Југославији, после је побегао када је видео шта се спрема. Издејствовао Недић да њега и Патријарха Гаврила Дожића пусте из дахауа и интернирају у манастире, врста кућног притвора. Тако да је побегао из Југославије у Америку.

Nije bežao zbog života već zato što je imao misiju spasenja koja se eto vidiš ipak završila na Krstu od onih koji su ga terali da ne priča Istinu o sebi.

Подели на овим сајтовима

Ко ме не опсује сада, овако јавно на форуму, без ограде и задршке, признаје да Христос није Бог и да није вредан да се за њега умре!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...