Jump to content

"Zatocenik slobode"

Препоручена порука

ваистину затвор са оригинал затвореницима, унификационим решењима и бројевима.

Ko bre hoce mog druga Pandu u zatvor 70A.gif, da ga malo  starece

знаш ти одакле сам ја побего  0202_238

а ко зна шта ће људи да мисле после овога  70A.gif starece :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Nešto sam se prisetio sad, romana Braća Karamazovi, ali nisam tačno siguran, da li se tamo onaj Inkvizitor najviše nakostrešio na ,,lika koji je bio Hristos'' zbog toga što je (ovaj Hristos) ljudima dao ,,apsolutnu slobodu''? Ako se dobro sećam, tu je na divan način prikazana, mada ozbiljna i tragična, veličina slobode koju niko nije hteo da podnese u tom gradu, pa je Inkvizitor bio onaj koji u ime svih olakšava njihove muke time što potpuno uništava tu slobodu i nameće sistem diktata i robova.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Da, to je roman "Braca Karamazovi", prica o Velikom inkvizitoru...Mislim da su u tom kljucnom dijalogu izmedju Ivana i Aljose Karamazov izneti mozda najveci argumenti "protiv" i "za" Boga i to bas kroz prizmu slobode... Genijalno, nema sta...

Подели на овим сајтовима

Draga braćo, sestre,

imam utisak da nema lepše stvari na svetu nego biti "zatočenik slobode" i voleo bi da i čitav ovaj svet bude ispunjen takvim ljudima.

Zbog toga se izuzetno radujem poznanju takvih ljudi, da ne kažem da mi je to i najveća čežnja duše, pa i životni cilj. 0104_cheesy

Naravno da je svaki čovek drag po sebi i izuzetno vredan (za koga je Hristos umro!) ali prava punoća jedinstva u ljubavi (koja nije ideološka :smiley:), moguća je čini mi se samo sa takvim ljudima.

Hvala Bogu što sam na ovoj temi imao priliku da upoznam takve ili bar one koji to žele da postanu. Aliluja! :smiley:

319.gif

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom,

no onaj ko  IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM."

Подели на овим сајтовима

Draga braćo, sestre,

imam utisak da nema lepše stvari na svetu nego biti "zatočenik slobode" i voleo bi da i čitav ovaj svet bude ispunjen takvim ljudima.

Zbog toga se izuzetno radujem poznanju takvih ljudi, da ne kažem da mi je to i najveća čežnja duše, pa i životni cilj. 0104_cheesy

Naravno da je svaki čovek drag po sebi i izuzetno vredan (za koga je Hristos umro!) ali prava punoća jedinstva u ljubavi (koja nije ideološka :smiley:), moguća je čini mi se samo sa takvim ljudima.

Hvala Bogu što sam na ovoj temi imao priliku da upoznam takve ili bar one koji to žele da postanu. Aliluja! :smiley:

319.gif

319.gif 319.gif

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...