Golub Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Кустурица је светски-а-наш ''бренд''... и ту нема ничега више, а ни мање... (и не видим никакву потребу да се било ко други осим њега и његове породице поноси његовим личним успесима, а ја понајмање, само му признајем да је врхунски уметнички начин ИЗРАЗИО своје таленте и да то још успешно ради... што и није неко велико чудо, тако обично раде многи генијални људи!) да, и још му признајем што је постао православан хришћанин, што се је крстио баш својом вољом, и уопште не верујем да је он то урадио из љутње на сарајевску рају, као што вели Јустина... Недавно је (после крштења) снимао кратки филм о православљу у коме је он лично глумио монаха... Недавно је подигао и споменик Његошу у Андрић граду, а и ''наговорио је Андића да напише роман: На Дрини ћуприја'' ... мало ли је? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 мало ли је? Сад, не знам да л' је питање реторско ил' реторичко? Ал' нешто и не бивам изненађен кад се деси. Шта сад, десило се - просуло се, једино ту још ( ако иком то уопште ишта и значи ) да цитирам самог себе... Мало ли је то другови гледаоци?! ( овде антички хор одговара са: "Није мало друже Комесаре!")И ко друкчије каже - клевеће & лаже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Kostimirani par, Sofija i Franc, kroz kapiju Mećavnik grada ući će u maniru starih filmova, ali će ih ubrzo uz veliki broj ljudi dočekati i neobična plesna bomba Мало сам ја ту и збуњен овим топонимима... Чек сад, да питам ове статискиње, јел Kustendorf у Mećavnik gradu, ил' је Mećavnik у Kustendorfu? Где је ту онда Каменград који је Андрићград? И о'ма да скренем пажњу... Ovim si se diskreditovao kao ozbiljan sagovornik. ... како су ми одгонетке овог типа крајње неприхватљиве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Kusturica: Srbija je moja otadžbina Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica izjavio je da je Srbija njegova otadžbina i da je netačno da se sa Mokre Gore seli u Andrićgrad, za koji kaže da je “tačka koja spaja naš narod između praktično dve države” – Republike Srpske i Srbije. Za njega je, kaže, Srbija ideja slobode i autonomije koju doživljava kao svoju otadžbinu. "Srbija je za mene ideja slobode i autonomije i, koliko god se ta sloboda i autonomija sužavaju i smanjuju, tu postoji posebna sloboda koju nema niko i koju poštuje. Ostaću tu da je gradim sa svima onima koji slično misle", rekao je Kusturica u intervju za “Pres RS”. O Andrićgradu govori kao o svom doprinosu jačanja ne samo veza, nego i ideja o, kako kaže, našim velikim ličnostima u istoriji koje smo često zaboravljali Ili koje su često bile marginalizovane iz političkih ili ideoloških razloga. “Mislim da Andrićgrad treba da bude kraj tome i početak nove ideje o našoj prošlosti", veli Kusturica. Govoreći o šestom "Kustendorfu", koji je sinoć počeo na Mećavniku na Mokrjoj Gori, Kusturica je istakao da je odabrao da ovaj festival otvori sa “disko perfomansom sa stavom”. "Uvek sam imao stav o svemu, pa i o pokušaju revizije atentata na (Franca) Ferdinanda. Performans treba da uvede istoriju u koreografiju", pojasnio je Kusturica. Upitan da li iza pokretanja revizije stoji samo nemačka želja da ulepša svoju istoriju ili nešto drugo, Kusturica je rekao da to nije ništa drugo već pitanje da li Evropa treba da bude čvršće konstruisana, što je cilj Nemačke, dok Engleska koja je zadržala funtu ima drugačiji stav o tome. “Meni je ta priča o reviziji, koju smo mi pobudili u Evropi, ništa više nego pitanje nemačko-britanskih odnosa. I sada mi stradamo u toj, kako je ja zovem `igri velikih brojeva`. Tako se raspala stara Jugoslavija, tako su se uvek rešavale stvari na Balkanu, svaki izazvani potres ili jači sukob dovodio bi do kataklizme kod nas", naveo je Kusturica. Press Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Kusturica je istakao da je odabrao da ovaj festival otvori sa “disko perfomansom sa stavom"... "Performans treba da uvede istoriju u koreografiju", pojasnio je Kusturica. "Кхммм, ал' ћер бити игранка. Ха хах... све disco, discount. Оkey, сви на disco, everybody, сви на disco, yeah, yeah. Сви на disco, everybody, сви на discooo, o на disco... чет'р коња домаћа и ракија дебела". Три шешира вид' Немање, метнуо шубару. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 30.01.2014Ноле пловидбу Дрином засладио баклавомВишеград - Прослављени српски тенисер Новак Ђоковић посјетио је данас Андрићград, гдје му је домаћин Емир Кустурица уручио златник са капијом Андрићграда и кључевима града од камена. Вијест да славни тенисер Новак Ђоковић стиже у Андрићград прострујала је Вишеградом за пет минута. Ноле је у Андрићград стигао из Дрвенграда у Мокрој Гори гдје је боравио од сриједе увече. У Вишеград је стигао чувеним Кустуричиним џипом са херцегновским регистрацијама. Чим се појавио из аутомобила проломио се аплауз. Кад се сазнало да стиже Ђоковић, прорадиле су поруке, а ученици су масовно напуштали часове и хрлили у Андрићград да виде идола. ...Домаћин и гост ушли су затим у Андрићев институт гдје је Кустурица даровао Ђоковића златником са капијом Андрићграда и кључевима од града од камена.- Шта могу с овим да откључам - питао је изненађени гост Кустурицу, а он му је одговорио: "Све што је овдје саграђено".Ђоковићу је уручен и поклон пензионера Томислава Нешковића из Новог Горажда. Била је то ћуприја на Дрини израђена од дрвета. Ово умјетничко дјело било је намијењено Ђоковићу кад је прошлог љета требало да дође у град на ушћу Рзава у Дрину....http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Nole-plovidbu-Drinom-zasladio-baklavom/145526.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 U Srbiji nista novo.Selo gori, a baba se ceslja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 U Srbiji nista novo. Selo gori, a baba se ceslja. Вала баш. Швајцарци дошли са најјачим тимом и има да нас одеру у Дејвис Купу а Ноле се возика по Дрини... Дуња је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Вала баш. Швајцарци дошли са најјачим тимом и има да нас одеру у Дејвис Купу а Ноле се возика по Дрини... Нека и они мало виде света. МиодрагМ and feeble је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиодрагМ Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Искрено, завидим Новаку. Управо је боравио у два најљепша и културолошки најзначајнија града на Балкану: Дрвенграду и Андрићграду! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Не да је боравио, већ му је у "Андрићевом институту" Немања/Еmir поклонио дукат жут "са капијом Андрићграда и кључевима града од камена" Каменграда ( па нек се прича ) због чега је и раја почела да се жари и пали, "вијест је прострујала Вишеградом за пет минута... прорадиле су поруке, а ученици су масовно напуштали часове и хрлили у Андрићград да виде идола", чак би и мало било тај културно-еуфорични транс завршити само ускличником па ћу ту ( чисто атмосфере ради ) додати Yabba Dabba Doo Whistle. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиодрагМ Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 А шта тебе брига, о Зелени Зубе, (још си зелен, ко паприка зелена) ко је коме и шта поклањао!? (и узвичник и упитник) Помно пратиш, шта ради Куста, и зелена уста, би ти без њега, била пуста... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 U Srbiji nista novo. Selo gori, a baba se ceslja. Malo geografije ne bi bilo na odmet .... Visegrad je u Republici Srpskoj a ne Srbiji .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Malo geografije ne bi bilo na odmet .... Visegrad je u Republici Srpskoj a ne Srbiji .... Ја то сматрам Србијом... А везано за Емира...сваки диктатор има свога градитеља...па тако и Вучић и Додо „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ја то сматрам Србијом... А везано за Емира...сваки диктатор има свога градитеља...па тако и Вучић и Додо Vezano za diktatore .... ne znas ti znacenje tog termina .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука