Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Neki cinovnik je udario u nacionalnost "srpsko", a 1951 nije bas bilo zgodno , narocito ne za njega koji je jedan od potpisnika ili barem uecsnika u kreiranju pakta sa Hitlerom, da se raspravlja po Beogradu sa partizankama i partizanima i objasnjava da on po logici stvari ne moze da bude Srbin. Ako imjas neki video zapis gde on kaze da je Srbin, to bi vec nesto znacilo. A ti imas video zapis u kome ti je objasnio gore napisano .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Црњански у мање познатом Аустро-угарском издању. Ni ovaj nije izgleda Srbin .... Austrijanac je garant ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Pa za mene je Crnjnaski najveci, a inace Kish je jos vise moj ukus, a bogami i Pekic ( Pekic je malo komplikovan za citanje, ali je genijalan) I da, eto Kish je Srbin Jedna zanimljivost oko njegove sahrane. Iako za zivota nije bio vernik, sahranjen je ( po svojoj zelji) po pravoslavnim obicajima. зеленизубJa o Crnjanskom sve znam Pa ni Crnjanski nije Srbin, vidis da je Austrijanac ... ako ne i Madjar ... A Kis je crnogorski jevrej ili jevrejski crnogorac kako ti se vise dopada ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Ni ovaj nije izgleda Srbin .... Austrijanac je garant ... Pa ni Crnjanski nije Srbin, vidis da je Austrijanac ... ako ne i Madjar ... Фон Червени ја таман помис'ио како су те узели ови монолози, кад оно те стварно узели монолози. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Pa ni Crnjanski nije Srbin, vidis da je Austrijanac ... ako ne i Madjar ... A Kis je crnogorski jevrej ili jevrejski crnogorac kako ti se vise dopada ... Kish je krsten sa svojih 5 godina zivota pre pocetka WWII pa je tako i zvanicno Srbin. Crnjanski ne da je bio Srbin , nego i "Velikosrbin" jer da nije tako ne bi bio desetak godina poverenik i kulturni atase jugoslovenskih amabasada ( Berlin, Rim), a te jel, postavlja vlada. Inace danas u nemackim novinama ( Berliner Zeitung) ogroman clanak o Crnjanskom u kome ga nazivaju najvecim srpskim knjizevnikom, njegove Seobe dobijaju naziv " svetska knjizevnost", a to mene licno zaista raduje jer su na nemacki prevedena sva dela Kisha, neka Andrica, ceo Krleza, Aleksandar Tishma, a sada "usred zime kad mu vreme nije" na velika vrata ulazi Crnjanski. Koga zanima istorija nase diplomatije izmedju dva rata ( sa puno intrigica, ali sofisticiranih) toplo preporucuijem njegove Embahade. Bio je ocaran Slobodanom Jovanovicem , ali je jako zanimljivo opisivao i Andrica , a tek Ducica:)) Frontsoldat, Avantgardist und europäischer Wanderer: Milos Crnjanski ist der bedeutendste serbische Autor des 20. Jahrhunderts Vojnik na frontu, avnatgardist i evropski putnik: Mislos Crnjanski je najznacajniji srpski autor dvadesetog veka Moguce je da je sada "otkriven " u velikom knjizevnom svetu zbog jubileja WWI. http://www.berliner-zeitung.de/archiv/frontsoldat--avantgardist-und-europaeischer-wanderer--milos-crnjanski-ist-der-bedeutendste-serbische-autor-d kordun and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Kish je krsten sa svojih 5 godina zivota pre pocetka WWII pa je tako i zvanicno Srbin. Kako to? On Srbin a Kuisturica nije? Ajde objasni mi malo ovo ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Kako to? On Srbin a Kuisturica nije? Ajde objasni mi malo ovo ... Citaj Embahade, bolje je to nego ove besmislene rasprave tipa : ponosam sam na Emira Kusturicu i Novaka Djokovica". Nisam ja iz tih prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Citaj Embahade, bolje je to nego ove besmislene rasprave tipa : ponosam sam na Emira Kusturicu i Novaka Djokovica". Nisam ja iz tih prica. Ali jesi iz prica da Kusturica nije srbin a ja nisam iz te price ... Bolje slusaj sta Kusta prica i radi umesto praznih diskusija tipa nije Srbin i slicno ... :good2: Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Ali jesi iz prica da Kusturica nije srbin a ja nisam iz te price ... Bolje slusaj sta Kusta prica i radi umesto praznih diskusija tipa nije Srbin i slicno ... :good2: Kusturica, od kako je postao Srbin ne snima filmove, bavi se srbovanjem, ne dobija nagrade za Srbiju, nista nema od njega "made in Serbia" pa je zato totalno nevazan i za Srbiju , a o svetu i da ne govorim. Uspeo je SRbiju da proslavi ciganskim filmovima. Al tada jos nije bio Srbin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Kusturica, od kako je postao Srbin ne snima filmove, bavi se srbovanjem, ne dobija nagrade za Srbiju, nista nema od njega "made in Serbia" pa je zato totalno nevazan i za Srbiju , Radi radi Kusturica jos kako ... Zida po srpskim zemljama, rehabilituje Srbiju pred revizionistickim napadima, snima filmovr sa glumcackim velicinama tipa Beluci itd ... Bolji je srbin , a pride oduvek je bio srbin samo sto je u medjuvremenu promenio veroispovest, od dobrog dela ostatka srpstva ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Куста је много више урадио за Србију и Србе саградивши Дрвенград и Андрићград, и тиме што је у та два града саградио две прелепе цркве, него што се, ономад, прославио његовим филмовима... А од како је постао православни Србин тек је постао права личност! Ко има очи то може лепо да види... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 А да којим случајем у Холивуду није препознат као плагијатор остао би истурчени богумил.Овако једино још Србима може да маже очи масним хонораром од Андерграунда, због ког смо иначе имали и инфлацију. Поред палми које су акације.Срећом па поред очију имамо и кратку памет, па све лако и лепо заборављамо. Темељно к'о Каменград који је Андрићград. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Ти ниси задовољан брате делом и ликом Емира Кустурице? Нешто му тврдо замераш? Мене баш занима шта ти је тачно Кустурица нажао учинио те онолико вриштиш на њега. Унапред хвала на одговору Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Куста је много више урадио за Србију и Србе саградивши Дрвенград и Андрићград, и тиме што је у та два града саградио две прелепе цркве, него што се, ономад, прославио његовим филмовима... А од како је постао православни Србин тек је постао права личност! Ко има очи то може лепо да види... Od svojih para sagradio? Ako jeste, skidam kapu, pri cemu mene ti novi Dubrovnici i novo Trebinje, Veliki Decani apslutno ne zanimaju jer je to obican kitch. I da li mi treba da mu se klanjamo kao dundjeru ili reziseru? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 А да којим случајем у Холивуду није препознат као плагијатор ... :=) Па у томе и јесте квака што Куста није хтео да буде холивудски пропагатор и плагијатор... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука