Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Ma lako će Tea, čim se reši Nikole...mi žene ponekad previše slušamo muškarca u svom životu.

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2014. at 16:20, Gordana . рече

Meni žao Nikolinih roditelja.

Да, њему је забрањено да контактира са њима, уолико и они нису ЈС. Таква су правила у секти. Забрана, чак и меилом или смс-ом.

Подели на овим сајтовима

Pa nije im zabranjeno da kontaktiraju ni sa kim osim u slucaju da je neki krsteni Jehovin svedok napustio zajednicu onda ne govore sa njim niti se cak pozdravljaju. Ovo znam jer sam imao prijatelje koji su bili Jehovini svedoci. Inace obican clan ima obavezu da propoveda 10 sati mesecno a onda pioniri nesto kao 30 ili tako nesto i onda specijalni pioniri puno radno vreme 40 sati nedeljno. Tih specijalnih je malo i jako se visoko kotiraju kod njih.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2014. at 17:14, Trifke рече

Pa nije im zabranjeno da kontaktiraju ni sa kim osim u slucaju da je neki krsteni Jehovin svedok napustio zajednicu onda ne govore sa njim niti se cak pozdravljaju. Ovo znam jer sam imao prijatelje koji su bili Jehovini svedoci. Inace obican clan ima obavezu da propoveda 10 sati mesecno a onda pioniri nesto kao 30 ili tako nesto i onda specijalni pioniri puno radno vreme 40 sati nedeljno. Tih specijalnih je malo i jako se visoko kotiraju kod njih.

"Krvav je to leba.Nema socijalno,nema topli obrok..." :)

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

До сада нисам имао лични контакт са њима , а и волео би да су што даље од мене.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Зар ЈС нису они који верују да ће се само 144 хиљаде спасити? А и њих има неколико милиона... Какво спасење света онда?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ne 

On 26. 7. 2014. at 19:13, Џуманџи рече

Зар ЈС нису они који верују да ће се само 144 хиљаде спасити? А и њих има неколико милиона... Какво спасење света онда?

Ne neveruju. 144 000 je klasa ljudi koji ce vladati sa Hristom u buducem carstvu. Ocekuju da se taj broj popuni a kada se popuni onda sledi hristov drugi dolazak i hiljadugodisnje carstvo u kome svi koji nisu imali prilike da upoznaju Jehovu imace i to bez ometanja djavola jer ce on biti vezan za hiljadu godina. Svi koji ne pripadaju toj klasi povlascenih ce ziveti na zemlji i uzivati u raju koji ce biti ovde na zemlji. Gresnmici ce na kraju biti unisteni.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Meni su jednom prisla dvojica plavusana uredno potsisana i u startu me slagali, imali odela lepo ista konfekcijski koledz japi metrosexual fazon sa sve kravatama ili su pak bile leptir masne lol ne mogu se setim, i pitaju oni mene nesto na engleskom ja im kazem I speak a little not so good, vele oni na to onda mozemo i na srpskom, jer naravno srpski im je maternji, kakvi kreteni, onda sam ih otero i smucili su mi jabuku pa sam bacio ostatak, imali su srecu sto nije izasla iz banke drugarica koju sam cekao ispred, ona je tad i tako bila nesto besna i jos je imala oko 120 kila ili vise u mizantrop fazi :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 26. 7. 2014. at 20:39, о.Небојша рече

Нису написали да ЈС имају посебан режим исхране, да дају 10% прихода.....

nemaju poseban režim ishrane...uopšte ne poste. Vaskrs ne slave, već samo Veliki petak obeležavaju...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...