gaga34 Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Jednu činjenicu treba imati uvek na umu.Jehovin svedok koji stoji pred tobom i deklamuje napamet naučeno je žrtva i naša dužnost je da mu pomognemo. Treba razlikovati organizaciju JS od pojedinca koji radi ono što mu je ispiranjem mozga usađeno. Što se taktike tiče,to sam već spomenuo da je u knjizi "Raspravljenje na temelju Svetog Pisma"koja je u stvari priručnik za Jehovine svedoke napisano kako i kome treba da se priđe. Postavljena su sva moguća pitanja i kako se na njih odgovara 1414_feel Nepripremljen prosečni čovek nema šanse da dođe do reči. Zato je neophodno da šira javnost sazna detalje i načine funkcionisanja organizacije Jehovinih svedoka. Naravno da bi razumeli potrebno je osnovno poznavanje Biblije i hrišćanstva. Требало би помоћи свакој особи која је кренула погрешним путем па тако и ЈС, међутим, замислите колико времена би ми требало да проведем испред врата у тумачењу Библије. Да се бавим начином функционисања Јеховиних сведока? Немам намеру. Да ли то значи да бих морала да се упознам и са начином рада других секти како бих била припремљена и њима да помогнем? За то постоје стручне установе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 они су псеудо хришћанска секта настала у протестантизму после из њиховог учења су произашли јеховини сведоци тако да се секта цепа увек на још више секташких фракција адвентисти (суботари) у Србији http://sr.wikipedia.org/sr/??????????_?????????????_????? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 секта која се одвојила од адвентискиче (суботарске) секте има их око 6 милиона у свето а процењује се да их код нас има око 50 хињада све о њима и њиховом јеретичком учењу http://sr.wikipedia.org/sr/??????????_?????????????_????? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Elem melem, drugar koji je bio ovistan od speeda i kojekakih droga bio je na lecenju godinu dana u Novom Sadu u toj sekti koja se nalazi na futoskom putu na raskrsnici ka limanu znaci blizu higijenskog zavoda, to je ona velika bela kuca ogradjena bedemom, e sad posto se zna kako deluju te sekte, znaci nesto daju ali i uzmu, u njegovom slucaju su ga izlecili(zalecili sta li), ali mi se ne dopada sto su ga programirali i poceo je fanaticno da prica, nista lose u tom "fanatizmu" nego neke stvari mi tu smrde i ne prijaju, pa bih molio da mi pomognete kako da mu objasnim i pojasnim da to nije njegova prava crkva i da pristupi pravoslavlju smej.gif ne bih da ga gledam kako napreduje u pogresnom ucenju i to bi valjalo jos dok je pocetnik skresati i da se okrene izvoru i istini, tako da je svaki savet dobrodosao! smej.gif mislim, kako da mu pristupim, da pocne da razmislja, jer sinoc dok sam mu objasnjavao video sam mu u ocima da mu nije pravo to sto pricam, jer eto usadise mu da je protestantizam ono pravo, i uzrecica mu je "moja crkva" ovo ono... ako su ga oni za godinu dana ubedili, meni bi trebalo mesec dana da ga ubedim, ali necu to da radim, nego treba sam da razmisli i shvati, znaci pitanje bi bilo kako da ga pokrenem na ispravno razmisljanje? inace pre odlaska na lecenje, nije bio pobozan u tom smislu reci kao sto je sad, tako da im je on bio sveza ovcica za sisanje i utom je zadatak i tezi PS: lecenje je naravno papreno placeno, al dobro to nije problem, nego je problem sto su ga naucili na njihov nacin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Nepoznata lica su na groblju u Zadru pod okriljem noći oštetila 72 krsta i nadgrobna spomenika, a lokalna policija smatra da se radi o divljanju satanista. Pokojnici, čiji su grobovi stradali u noći između četvrtka i petka, uglavnom su bili Hrvati, uz nešto manje Srba, pa policija za sada odbacuje mogućnost da nedelo ima nacionalnu osnovu. Krstovi su prvo išcupani, pa okrenuti naopačke zabijeni u zemlju; većinom su bili od drveta, a oštećeno je i nekoliko betonskih krstova i nadgrobnih spomenika. Zadarska policija smatra da se naverovatnije radi o divljanju satanista koje je, po njenoj proceni, trajalo najmanje dva sata. Za učiniocima se traga. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/228050/Divljanje-satanista-na-zadarskom-groblju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Зна ли неко неки добар текст о Харе Кришни на енглеском? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Јо...шта су по Москви у задње време. Увек искористим прилику да одемо на пиво. Шалим се. Искористим прилику да се рукујемо ногом по глави. И ту се шалим. Искористим прилику да разговарам с њима. Немају ама баш никакав одговор. Један мој добар друг, најбољи из детињстав је кришнаит. А трећи је био у СПС. А сад, кад идемо у посету код тог кришнаите, он ће мени: Е , ако опет почнете с религијом и сличним да се изражавам, ја одо. тако да ми је било весело с њима. Једном је ко зинат, тај кришна дошо код мене баш на ускршње покладе. И почесмо. Разговор је трајао неколико сати. На свако моје ово оно имао је неки одговор у стилу и код нас је тако. Али! кад сам му реко да је код нас свет створен ни из чега, он се замислио и ипак признао да се много разликујемо. Фасовао је то у војсци. Мислим да га је занимала религија, али како ми се чини попови с којима је разговарао пре него је ишао у војску, нису модѓли ништа да му лепо објасне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Јо...шта су по Москви у задње време. Увек искористим прилику да одемо на пиво. Шалим се. Искористим прилику да се рукујемо ногом по глави. И ту се шалим. Искористим прилику да разговарам с њима. Немају ама баш никакав одговор. Један мој добар друг, најбољи из детињстав је кришнаит. А трећи је био у СПС. А сад, кад идемо у посету код тог кришнаите, он ће мени: Е , ако опет почнете с религијом и сличним да се изражавам, ја одо. тако да ми је било весело с њима. Једном је ко зинат, тај кришна дошо код мене баш на ускршње покладе. И почесмо. Разговор је трајао неколико сати. На свако моје ово оно имао је неки одговор у стилу и код нас је тако. Али! кад сам му реко да је код нас свет створен ни из чега, он се замислио и ипак признао да се много разликујемо. Фасовао је то у војсци. Мислим да га је занимала религија, али како ми се чини попови с којима је разговарао пре него је ишао у војску, нису модѓли ништа да му лепо објасне. Ама не спомињи ми харекришне, мал нисам због њих у затвору сједио! Ја како сам био млад, звркаст и неупуђен тако сам се упознао с једном од њих па мало у причу итд. Како се она развезла о свему томе мени је само "падала чељуст" :291291291: од тог шта ми све тада наприча, тих 80' година прошлог стољећа ко је шта посред Босне о неким тим кришнама знао. Да скратим причу, упозна мене она са том својом још неком пријатељицом па послије неколико дана и још с чопором тих њихових момака на челу с некаквим тим срила, тако нешто итд. итд. Тај био Њемац а није говорио ништа, само сједио, у једну тачку гледао и ћутке медитирао а они га носили ко Папу прије што се носио у носиљци, на некаквој дасци. По цијеле дане није говорио ништа само када је требало одржати некакво предавање у то се он укључио као на батерије и узео причати на енглеском и пјевати а тај један од њих нам све то с енглеског преводио. Није био тежак, како је ваљда свој задњи оброк појео ваљда прије неколико година тако је у складу с тим и изгледао, могла би га носити и нека женска. сигурно није имао више од педесетак кила, такав зомби. И тако послије тог предавања оно касно завшило, код тог једног гдје предавање било одржано, било мало мјеста за спавање па их ја позовем код себе да преноће. А они имали фолксваген комби па кад смо истоваривали њихову пртљагу код мене пред кућом угледају нас они наши дротови (милиција, у то доба још била, ми их фамилијарно звали дротовима) који одмах тачно изнад тог мог дворишта и паркралишта имали станицу с огромним прозорима тачно на нас. Па кад су ти кришне почели извлачити све оне своје керефеке, своје бубњеве и огромне руксаке с вређама за спвање они гледали кроз окно па мислили да извлаче мртваце или у најмању руку контрабанд, какве дроге ил оружје. Још како су видјели да изгледају с тим перчинима и у тим њиховим шафрановим чаршафима ко крижени Татари и Авари тако су нас све покупили и остали смо до ујутро тамо расправљајући се с њима и објашњавајући им шта је шта од бројаница, преко бубњева па даље. Све нас поскидали па прегледали гдје имамо скривене дроге, OMG. а те женске и они остали ти момци били усхићени што могу трпјети за Кришну. Тако су тамо млатили и мљели такве неке бесмислице да су полицајци, пардон, милиционери мислили ил да су сви под дрогама, минимално напушени или сви тотално луди. Више нису знали шта нам имају позват прије: болничка кола из психијатрије или марицу из истражног затвора. А ја и та женска смо им покушавали објаснит нешто, та је кренула од почетка како је Кришна створио свијет а ја наопако од краја гдје сам се с њима срео, откуд их знам и зашто сам их кући повео. Тако смо остали све до ујутру с њима, тек кад им је на смјену дошао шеф, он ваљда о кришнама нешто знао па нас пустише. Али занимљиво да се оном Њемцу који се и даље понашао као да уопште није ту ни они милиционери нису усудили ни обратити а за цијело вријеме га нису ословили ни једном. Кад је требало дати пасош и објаснити ко је и шта је онда су то урадили та женска и још неки момак од њих, тај њихов преводиоц. Занимљиво да су тамо били цуре и момци из Хрватске и из Србије, сад се сјетих како се та дјевојка звала, Александра а била из Београда. а тај један скроз млади момак из Загреба, тек му било 18 ваљда, можда ни толико, био озбиљно болестан, имао страшне проблеме са желуцем. Пошто није радио ни био зарегистрован на Бироу за запошљавање није имао ни здравствено осигурање. страшно много трпио и имао болове али није хтио ићи доктору. Несхватљиво, не би ме чудило да им је тамо умро! А од све те њихове приче се сјећам да ми никако није ишло у главу то њихово многобоштво, мени је то смијешно. Исто тако су ми смијешни и ти словенски неопагани с тим својим причицама о боговима словенским, хахахаха! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Кришнаизам је демонска прелест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Кришнаизам је демонска прелест. Ма јок, то је најобичнија овоземаљска будалаштина и безвезарија, погледај шта тамо пишу. Постоји осам врста трансцендентних заноса који можда одмах неће бити присутни код почетника, али даљим певањем и духовним узрастањем хоће: 1. ошамућеност 2. знојење 3. јежење коже 4. запињање у говору 5. дрхтање тела 6. лагана вртоглавица 7. плакање у заносу 8. транс Занимљиво да све овакве исте симптоме имам и ја кад ми на крају године дођу рачуни, годишњи обрачун плина и струје, OMG! Што се тиче трансцедентних заноса сам онда ја за њих гуру, хахахаха! За то су доста ти рачуни од плина и струје. Тек кад би видјели шта се мени све деси само кад их угледам, те све рачуне и уплатнице! То је трансцеденција ко гвозденом ћускијом добит преко леђа! Такођер би и од тог имао све ове овакве исте "трансцедентне" симптоме! Па даље пишу ово. Мантра „Харе Кришна", позната и као „маха мантра" („велика мантра") изводи се уз помоћ бројанице. Ако бројаница има 64 куглице, креће се мантрањем од прве до последње куглице. Држећи се за сваку од њих понавља се 16 пута мантра „Харе Кришна". Укупно се у току сваког киртана (службе) мантра понавља 1.024 пута. 1024 пута свака сеанса - киртан и неколико пута на дан. Тко нормалан се не би од тог тотално сцвокл. Ја бих вјероватно осим психијатра морао потражити и помоћ логопеда и максилофацијалног хирурга! 1000000001010 харе кришна харе рама .... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Април 3, 2011 Пријави Подели Написано Април 3, 2011 Дошли на врата код моје тетке која живи у Лиону, она да их откачи каже им да незна Француски јер је из Србије, а они одмах извадише из торбе литературу на Српском да јој дају. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Započeo sam ovaj blog http://jehovinisvedoci.blogspot.com/ Postavljaću sve što znam o Jehovinim svedocima. Za one koji žele da saznaju nešto više o njima će verovatno biti zanimljivo. Naravno nadam se poseti i Jehovinih svedoka. Neka ljudi provere da li pišem istinu ili ne 0110_hahaha Nadam se da će blog s vremenom porasti i postati praktičan podsetnik za sve one koji imaju kontakt sa tim kultom. 0205_whistling facenew22222222 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Započeo sam ovaj blog http://jehovinisvedoci.blogspot.com/ Postavljaću sve što znam o Jehovinim svedocima. Za one koji žele da saznaju nešto više o njima će verovatno biti zanimljivo. Naravno nadam se poseti i Jehovinih svedoka. Neka ljudi provere da li pišem istinu ili ne spam Nadam se da će blog s vremenom porasti i postati praktičan podsetnik za sve one koji imaju kontakt sa tim kultom. srcee srcee srcee 4chsmu1 :bla: :cheesy: 319.gif srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Sta ciniti kad nekoga izbace iz JS??? 0102_laugh omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Sta ciniti kad nekoga izbace iz JS??? prst ka dole Мислим да је то немогуће (да они избаце некога). Вероватније је да он сам изађе или уз нечију помоћ. Мада и то није много вероватно, нажалост. Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука