Kolega2357 Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Poznavao si devojku? Nisam poznavao samo to je moja pretpostavka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Упозорење: Новинске наслове са знаком питања не читати ради менталне хигијене. Ignjatije, Ненад Р., Пг and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Crna Ruza sekta je u Srbiji poznata samo po sejanju smrti a ne zivota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Kakve su te tehnike kontrole uma :O natera te da se ubijes .... cuo sam pricu da je nega devojka bila u sekti i njen otac udje da bi je izbavio i na kraju i on zaglavi u sekti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Tehnika ima raznih a rezultat je smrti duhovna u bilo kom smislu. Telesna smrt je delo sekte, jer koliko god duhovno ubiju čoveka , čovek se ipak malo koprca i bori i onda je potrebna jaka akcija na ubijanje ličnosti kod žrtve gde učestvuju svi članovi sekte. Ako ti je jasno stanje takvog uma, prestrašenog koji ima strah govoriti bilo šta pa čak i da ide u njenu korist i spas od članova sekte,normalni ljudi je ne shvataju a članovi sekte kao što sam rekao ranije sprovode akciju totalnog ubijanja ličnosti. Ona je sama samcata ogorčena na život(zahvaljujući i svog sopstvenog delovanja u sekti),što dovodi do bunta prema svemu živome i obuzima je smrt koju je u sekti morala da obožava. (iako je na početku prestavljeno samo kao igra i različitost od dosadnih i smorenih ljudi u svakodnevnoj kolotečini) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 23, 2014 Пријави Подели Написано Јун 23, 2014 Braćo pozdrav! Besmisleno je meriti jednu religiju (duhovni put, sektu, nazovi kakogod) prema merama i običajima druge. Učenja koja slede Hare Krišna su starija od Hrišćanstva i kada bi svi mi živeli samo nekoliko hiljada kilometara istočnije, sasvim drugačije bismo posmatrali stvari. Činjenice su: -Da je Hare Krišna monoteistička religija. Veruju u jednog Boga (na sanskritu Bhag ili Bhagavan) koji se u različitim jezicima drugačije naziva. -Krajnji cilj života je razvijanje čiste iskrene ljubavi prema Bogu, a samim tim i prema svoj Njegovoj deci (svim živim bićima). To veselo pevanje nije ništa drugo nego molitva kojom se priziva Gospodnja milost i prilazi Mu se u stavu služenja s ljubavllju. A što se tiče baratanja terminom sekta, samo pomislite kako su zvali Hrista i Njegove sledbenike pre 2000 godina? I još jedna informacija u Indiji postoji i Pravoslavna (Sirijska) crkva koja bez problema funkcioniše a vernici su većinom Indijci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 23, 2014 Пријави Подели Написано Јун 23, 2014 Braćo pozdrav! Besmisleno je meriti jednu religiju (duhovni put, sektu, nazovi kakogod) prema merama i običajima druge. Učenja koja slede Hare Krišna su starija od Hrišćanstva i kada bi svi mi živeli samo nekoliko hiljada kilometara istočnije, sasvim drugačije bismo posmatrali stvari. Činjenice su: -Da je Hare Krišna monoteistička religija. Veruju u jednog Boga (na sanskritu Bhag ili Bhagavan) koji se u različitim jezicima drugačije naziva. -Krajnji cilj života je razvijanje čiste iskrene ljubavi prema Bogu, a samim tim i prema svoj Njegovoj deci (svim živim bićima). To veselo pevanje nije ništa drugo nego molitva kojom se priziva Gospodnja milost i prilazi Mu se u stavu služenja s ljubavllju. A što se tiče baratanja terminom sekta, samo pomislite kako su zvali Hrista i Njegove sledbenike pre 2000 godina? I još jedna informacija u Indiji postoji i Pravoslavna (Sirijska) crkva koja bez problema funkcioniše a vernici su većinom Indijci. Није ништа бесмислено ако том вером живиш. Чињенице су: - Друштво је основао хиндус Свами Прахупада 1966. године у Њујорку. Дакле ово је једна од млађих америчких секти а не индијских. То што се позивају на индијске паганске богове немења чињеницу да је секта изворно америчка. У Америци постоји и секта којој је божанство Никола Тесла па је ми Срби другачије не називамо до сектом иако је Тесла наш човек. Кришна је божанство дравидских народа, пре доласка аријеваца у Индију, дакле јесте старо религијско предање, али се као и свако друго кроз векове мењало. Оно што заступа америчка секта Међународно друштво за свесност Кришне (енгл. International Society for Krishna Conciousness, скраћено ISKCON) је ипак нешто другачије од онога што је традиционални кришнаизам. Иначе ову секту и у Индији сматрају сектом. - Крајњи циљ кришнаизма који заступа америчка секта International Society for Krishna Conciousness, јесте утапање у Кришну ( мада се то пре изговара као Кршну а и Србима разумљивије). Значи не нека вајна љубав него затирање сопственог ЈА док уместо њега не преовлада Кршна. Ово се у православном Хришћанству ( а вероватно и у римокатоличком ) дефинише као опседнутост демоном. Melhisedek88, Grizzly Adams, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 23, 2014 Пријави Подели Написано Јун 23, 2014 " Значи не нека вајна љубав него затирање сопственог ЈА док уместо њега не преовлада Кршна." Sto mi ovo nesto poznato... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 " Значи не нека вајна љубав него затирање сопственог ЈА док уместо њега не преовлада Кршна." Sto mi ovo nesto poznato... Личи ал није. Православље не подразумева претапање људске личности у неку другу па ни у божанску. Личност остаје иста мења се у благодатном смислу. Она постаје облагодаћена и то је обожење. Прима божанске енергије али и даље остајеш ти исти онај ти. У кришнаизму ти временом престајеш да постојиш за рачун Кршне. У Хришћанству Павле остаје Павле, Петар остаје Петар. А разлике међу њима су очигледне али су обојица апостоли који васкрсавају мртве, чине чудеса, руководе Цркву који су примили божанску силу и енергије,итд. У кришнаизму Милош постаје Кришна, Деки постаје Кришна, сви нестају као личности сем Кришне. Volim_Sina_Bozjeg and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Личи ал није. Православље не подразумева претапање људске личности у неку другу па ни у божанску. Личност остаје иста мења се у благодатном смислу. Она постаје облагодаћена и то је обожење. Прима божанске енергије али и даље остајеш ти исти онај ти. У кришнаизму ти временом престајеш да постојиш за рачун Кршне. У Хришћанству Павле остаје Павле, Петар остаје Петар. А разлике међу њима су очигледне али су обојица апостоли који васкрсавају мртве, чине чудеса, руководе Цркву који су примили божанску силу и енергије,итд. У кришнаизму Милош постаје Кришна, Деки постаје Кришна, сви нестају као личности сем Кришне. Mislio sam na ono tipa "odbaci svoje ja,obuci se u novo odelo,umri za ovaj svet...".U svakom slicaju hvala na odgovoru. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Uvek sam bio protiv svih vrsta sekti i daljem stojim pri tome da su sve sekte militantne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Mislio sam na ono tipa "odbaci svoje ja,obuci se u novo odelo,umri za ovaj svet...".U svakom slicaju hvala na odgovoru. Знам шта си мислио, зато сам то и одговорио. Акестизам у својој основи је сличан у свим религијама. Оно што их међусобно разликује је поглед(учење) на свет и божанство. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војихна Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Hvala svima na odgovorima. Radomisle, izvinjenje što ne uzvraćam na ruskom. Svevlad je, po svemu sudeći, poluprikriveno rodnoverna grupa. Jasnije - ili nemaju dovoljno hrabrosti da nastupe otvoreno kao rodnoverni ili vole da mistifikuju javnost i predstavljaju se kao naučnici. https://www.google.com/search?q=svevlad+veće&tbm=isch&ei=nC6rU6DLKuKR0AWmz4DQCw#facrc=_&imgrc=hZbFnQkZ7tqmyM%253A%3BFPQkIEs2O41BbM%3Bhttp%253A%252 Ovde se može vidwti kako izgledaju "konferencije", čist paganizam ali se drugačije predstavlja. Posebno je iritantna njihova upotreva svastike, pardon "kolovrata", za koji će naravno reći da je drevni slovenski simbol sunca, ognja itd, isl. Ali to je i dalje svastika. A upotrebljavati svastiku danas - pod kojom je toliko upravo Slovena pobijeno - jeste ili neonacizam ili glupost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Мени делују као прикривена секта, али било би корисно знати шта други мисле. Ogranak nečeg što u Srbiji nikad umreti neće.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука