Jump to content

Opisite vasu politicku "ideologiju"

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Dakle ako ne places i ne tugujes nisi pravoslavac i ne nosis krst? A mozda me je pravoslavlje naucilo da budem mentalno takav da mi krst ne smeta i kada je tezak kao tuch? Da ne utice na moje raspolozenje srecu i radost??? 

Ne razumem sta hocete da kazete?

pa ima ljudi koji nemaju ni dinara, zive u najgorim uslovima, pa su srecni... sta treba da placu i da tuguju? To je upravo ta sreca o kojoj pricam.. ne porices svoje "krstove" ali taj krst ne moze da utice na tebe jer je uz tebe hristos da ga nosi sa tobom. 

Без увреде али мислим да када једанпут ако буде Божја воља запатиш крст који те сатре до земље тек тек да те не убије разумећеш да може човек доста дуго плакати па можеш и на Бога повикати, и свађати се са Њиме. Једино када онда Бога нађеш више нећеш имати сумње. А чињеница је да крст се човеку даје по мери његове спремности да га прихвати и то се може приметити чак и када из нашег кратког живота посматрамо како често најискренији верници добијају све тежи и тежи крст. Мислим да је драги на то мислио. Једино што крст протера из човека је безбрижност и радост (лудост) палог човека ако разумеш. Окрени се око себе и такве радости и безбрижности ћеш видети на све стране. О тој радости зборим.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

@,

Моја политика као хришћанина може бити једино у оквиру интереса и воље Цркве. Питање је шта Црква може да понуди политичкој сцени.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Без увреде али мислим да када једанпут ако буде Божја воља запатиш крст који те сатре до земље

A ti znash moj zivot, znas sta mi se desavala i u kakvim sam stanjima bio? 

Sve te satre samo oniliko koliko dozvolis da te satre. Ja sam to najbolje naucio jer su me do zemlje satrale gluposti i sitnice.

NIje u pitanju postojanje krsta vec odmos prema njemu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A ti znash moj zivot, znas sta mi se desavala i u kakvim sam stanjima bio? 

Sve te satre samo oniliko koliko dozvolis da te satre. Ja sam to najbolje naucio jer su me do zemlje satrale gluposti i sitnice.

NIje u pitanju postojanje krsta vec odmos prema njemu. 

Најтежи крст човеку је смрт.

Сав смисао и циљ Хришћанства је вечни живот у Царству Небеском и то не појединаца него су сви позвани.

И кроз то преко човека избављење све твари као што је и пад био преко човека.

Навео сам ово због тога што рецимо твојим приступом еволуцији мени доказујеш да ниси имао озбиљна размишљања о смрти а њих увек покреће најтежи губитак. Има ту још неправославних ставова код тебе. Ако се сећам рекао си да си као атеиста поверовао читајући овде на форуму. Не умањујем те као човека када ти кажем да ћеш се до православља још намучити. Православље тражи целог човека, без остатка.

Док год се држиш онога што пише у мом потпису то ће бити тешко.

Свако добро

Подели на овим сајтовима

Има ту још неправославних ставова код тебе. 

A sta si ti neki, pravoslavometar? 

Не умањујем те као човека када ти кажем да ћеш се до православља још намучити. Православље тражи целог човека, без остатка.

Sad si mi i duhovnik i verouctelj?

Ali nemas dovoljno snage i hrabrosti da kazes - to je moje vidjenje i stav, vec meni ovde glumatas pravoslavometar i ocenjujes pravoslavnost mojih stavova  na osnovu svog vidjenja pravoslavlja.  

Ubuduce na ovakve gluposti, glumljenja interenet duhovnika i pravoslavnometriste nema sta da odgovaram. 

Ja se i drzim toga. Ti si taj koji je obmanjen ovde, obmanjuju te da je evolucija u nekom sukobu sa pravoslavljem. Neka protestantska filozofija. Da je nauka u nekom sukobu sa pravoslavljem. Drugim recima... ti se ne drzish toga, vec gutas sve sto ti protenstati serviraju. Al ja zbog toga ne kazem da ti nisi pravoslavac, jer nije dogma po tom pitanju nikakva... ne postoji...

Свако добро

Nema u tvom postu niceg dobrog, ovo je cisto "moras da se slozish samnom inace nisi pravoslavac" post.... drugim recima cist pokusaj namerne manipulacije nad drugim covekom. 

Pogledaj prvo ogledalo svoje duse, pa se onda bavi mojom.

Mislim koji si ti bolesnik ti mi pricas da se ja nisam suocio sa problemom smrti.. i da prosto treba da mi umre neko blizak, da bih ja prestao da verujem u evoluciju? 

Takav nacin diskusije nije u redu. 

Подели на овим сајтовима

A sta si ti neki, pravoslavometar? 

Sad si mi i duhovnik i verouctelj?

Ali nemas dovoljno snage i hrabrosti da kazes - to je moje vidjenje i stav, vec meni ovde glumatas pravoslavometar i ocenjujes pravoslavnost mojih stavova  na osnovu svog vidjenja pravoslavlja.  

Ubuduce na ovakve gluposti, glumljenja interenet duhovnika i pravoslavnometriste nema sta da odgovaram. 

Nema u tvom postu niceg dobrog, ovo je cisto "moras da se slozish samnom inace nisi pravoslavac" post.... drugim recima cist pokusaj namerne manipulacije nad drugim covekom. 

Pogledaj prvo ogledalo svoje duse, pa se onda bavi mojom.

Мени је добро док се моје православно виђење слаже са учењем Светог Писма и виђењем Светих Отаца.

А твоја изјава како се мери православље је протестантска верзија.

Ради ти како хоћеш Бог ти дао, не браним, само ми некад жао речи што потроших.

Надам се да ће бар некоме бити од користи.

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Мени је добро док се моје православно виђење слаже са учењем Светог Писма и виђењем Светих Отаца.

Pa zasto onda ne postujes nauku? Posto su sveti oci pricali o tome. Ja nisam bas kadar o tome, ali ovde su ljudi iznosili mnogo dobra dela svetih otaca koja pricaju o strogom postovanju nauke i naucne misli. 

Ovo sto si ti citirao odnosi se na filozofije koje su u to vreme harale tim zemljama, a ne na naucna razmisljanja. Materijalizam je filozofija... a teorija evolucije je naucna teorija. Velika je razlika izmedju ta dva.... 

Ради ти како хоћеш Бог ти дао, не браним, само ми некад жао речи што потроших.

Надам се да ће бар некоме бити од користи.

Ispiranje mozga da ako neko veruje u evoluciju nije pravoslavac i te kako nije od koristi. 

Jer ce samo da otera ljude od pravoslavlja. 

Ili laz koja moze da natera pravoslavca da se namerno zaglupi iz straha prema Gospodu misleci da su tvoje reci - nesto sto nam je gospod dao.. i time da budu prevareni. 

Dakle treba reci iskreno i realno - po pitanju teorije evolucije ne postoji pravoslavni stav.  Kao sto ne postoji pravoslavni stav po pitanju da li je bolji volksvagen pasat ili a4. Evoluciaj bila tacna ili ne, nikakve veze sa pravoslavljem nema.  Da je gospod hteo da evolucija bude jeres davno bi je ubacio. Mi ovde u Srbiji imamo i te kako proglasene jeresi, koje se propagiraju i furaju... kao naprimerr ETNOFELITIZAM i niko od vas boraca protiv jeresi ne adresira ta pitanja - josh ih propagirate. 

Подели на овим сајтовима

Ја би уплатио карту за Бечки новогодишњи ..када би се драги определио...

јел Јеврејин, Аустријанац или Србин...

Био сам две године за редом. Атмосфера је фантастична, одушевљен сам у кратким цртама.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Dakle svajcarski model. Hvla ti sto si ostavio svoj doprinos. Znaci generalno si libelar , sa svajcarskim modelom pristupa izborima.

Подели на овим сајтовима

Pa zasto onda ne postujes nauku? Posto su sveti oci pricali o tome. Ja nisam bas kadar o tome, ali ovde su ljudi iznosili mnogo dobra dela svetih otaca koja pricaju o strogom postovanju nauke i naucne misli. 

Ovo sto si ti citirao odnosi se na filozofije koje su u to vreme harale tim zemljama, a ne na naucna razmisljanja. Materijalizam je filozofija... a teorija evolucije je naucna teorija. Velika je razlika izmedju ta dva.... 

Ispiranje mozga da ako neko veruje u evoluciju nije pravoslavac i te kako nije od koristi. 

Jer ce samo da otera ljude od pravoslavlja. 

Ili laz koja moze da natera pravoslavca da se namerno zaglupi iz straha prema Gospodu misleci da su tvoje reci - nesto sto nam je gospod dao.. i time da budu prevareni. 

Dakle treba reci iskreno i realno - po pitanju teorije evolucije ne postoji pravoslavni stav.  Kao sto ne postoji pravoslavni stav po pitanju da li je bolji volksvagen pasat ili a4. Evoluciaj bila tacna ili ne, nikakve veze sa pravoslavljem nema.  Da je gospod hteo da evolucija bude jeres davno bi je ubacio. Mi ovde u Srbiji imamo i te kako proglasene jeresi, koje se propagiraju i furaju... kao naprimerr ETNOFELITIZAM i niko od vas boraca protiv jeresi ne adresira ta pitanja - josh ih propagirate. 

ПРОШЕТАЈ МИСЛИ ПО НЕБУ

Мисли твоје, које се по небу не прошетају, остају кржљаве и болесне. Речи твоје, које не ударе о небо, остаће без еха и биће као котрљање камена, које зада страх околини и не донесе никакву благодaт долини.

ЛАЖ ДЕЛИ ОД БОГА

Од Бога нас не двоји истина него лаж, и само лаж. Рећи, да нас истина двоји од Бога значи исто што и рећи, да нас Бог двоји од Бога.

Лажне мисли и лажне речи, лажни осећаји и лажна хотења - то је сума лажи, која нас води ка небићу, илузији и богоодречењу. Са твога пута, распута, авај, нема повраћаја без великог земљотреса у животу човековом, када човек пада слеп на земљу, као Савле и када га Бог подиже из прашине и немоћи и отвара му очи за обратни пут.

АНАЛИЗА

Анализа убија љубав.

Зато је наука тако хладна.

И зато се и не говори о лепоти знања но само о корисности знања.

Заљубљен човек не пита ни за род, ни за године, ни за богатство своје љубљене. И одуховљена душа, то јест душа у љубавном пламену према Богу, врло се нерадо упушта у анализу Бога.

Љубав отпушта интелект као непотребног шпијуна. Али зато сједињује три луча у једно - ум, срце и душу - и пали их у један пламен.

(Владика Николај Велимировић)

Подели на овим сајтовима

Dakle svajcarski model. Hvla ti sto si ostavio svoj doprinos. Znaci generalno si libelar , sa svajcarskim modelom pristupa izborima.

Nisam liberal, i nisam nikakav modelar, data mi je pamet da razmisljam i savest da se upravljam, a ne da sledim neke ljudske modele. Poklapanje i podudarnost je rec u ovom slucaju.

Mozda ti sad to zvuci protivrecno, ali nije, zato sto se ljudi i podneblja razlikuju, to se zove originalnost.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

(Владика Николај Велимировић)

Jel vladika nikolaj sveti otac? Nije.

Jel ja moram da se slozim sa njme u svemu sto kaze? Ne.

Jel hriscanstvo - vladika Nikolaj? Ne. 

Jel su izjave i misljenja vladike Nikolaja - dogma? Ne. 

АНАЛИЗА

Анализа убија љубав.

Зато је наука тако хладна.

И зато се и не говори о лепоти знања но само о корисности знања.

Pa dobro, ti slobodno iskljuci svoj mozak i misli da tako vise volis. Ako ti verujes da te je bog stvorio da ili mozes da volis il ida budes pametan slobodno voli i budi glup.

Ja vidim da mogu i da volim i da budem pametan. I da volim i da analiziram. Nije mi problem. 

Ma sta god vladika nikolaj rekao. (: 

Nisam liberal, i nisam nikakav modelar, data mi je pamet da razmisljam i savest da se upravljam, a ne da sledim neke ljudske modele. Poklapanje i podudarnost je rec u ovom slucaju.

Mozda ti sad to zvuci protivrecno, ali nije, zato sto se ljudi i podneblja razlikuju, to se zove originalnost.

pa svidelo se tebi ili ne... tvoja misljenja su libelarna... 

Подели на овим сајтовима

Jel vladika nikolaj sveti otac? Nije.

Jel ja moram da se slozim sa njme u svemu sto kaze? Ne.

Jel hriscanstvo - vladika Nikolaj? Ne. 

Jel su izjave i misljenja vladike Nikolaja - dogma? Ne. 

Pa dobro, ti slobodno iskljuci svoj mozak i misli da tako vise volis. Ako ti verujes da te je bog stvorio da ili mozes da volis il ida budes pametan slobodno voli i budi glup.

Ja vidim da mogu i da volim i da budem pametan. I da volim i da analiziram. Nije mi problem. 

Ma sta god vladika nikolaj rekao. (: 

Није ти ни Мартин Лутер раван. :)

Само када усвоје твоје учење биће религија колико и људи.

ИНТЕЛЕКТУАЛНОСТ

Интелектуално развиће једног човека је најлакше, најбрже и - ако је одвојено од истовременог узвишења ума, очишћења срца и душе - најопасније.

Оно је најлакше зато, што зависи само од множине чулних утисака и разумне класификације и комбинације истих. За развиће свога интелекта ми имамо пет чула, а за развиће остале три четврти човека имамо четири Јеванђеља. Да би постали интелектуалци, за то нам служе хиљаде учитеља, а да би постали потпуни људи, за то нам стоји на услузи само - Христос.

Рећи: Ја сам интелектуалац - значи исто што и рећи: Ја сам четвртина човека.

Отуда је име "интелектуалац" једно нечовечно име и једна оптужба себе самог.

(Свети Николај Жички)

Подели на овим сајтовима

Ne nisu, moja misljenja su moja i ne dozvoljavam da se uopstavaju i da im se pripisuje bilo kakva ideologija.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...