Kolega2357 Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Koji? Ovi sto su nam komšije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Који? Румуни! „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 liberalizam je puko u cijelom svijetu,to je odavno propala stvar,sta bi vi od srbije da radite,pogledajte malo vlast u evropi sve nacionalista do nacionaliste,njemacka,eng,francuska,italija,spanija,ne znam kako se samo uspjevate tako zavaravati,a ova podjela lijevo-desno,to više nigdje ne postoji nego na balkanu Ti pogledaj estoniju...(: Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Hristos nam je ovako rekao: "Znate da knezovi narodni zapovedaju narodu, i poglavari upravljaju njim. Ali među vama da ne bude tako; nego koji hoće da bude veći među vama, da vam služi. I koji hoće među vama da bude prvi, da vam bude sluga. Kao što ni Sin čovečiji nije došao da mu služe, nego da služi i da dušu svoju u otkup da za mnoge." (Mat. 20, 25-28) Одлично уставно начело Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Краља треба данас посматрати као добар маркетинг. Мало озбиљнија дипломатија..од амбасадора и сл... Бољи би био представник..сигуран сам од пола председничких кандидата Филозоф and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Али...како волим тешку иронију која ти виси над овим што кажеш. Значи, из дарвинизма су изашле идеологије које су опиле читаве народе и нације и погурале их на свакаква злодјела ( Коначно јрешење, гулази, Голодомор у Украјини, "аријевска раса" итд. ). Дакле, дарвинизам носи у себи дух сатанизма, лош је, отрован, зао. Знаш ли, брате, шта је још знало дати инспирацију људима за разна друга злодјела? За, рецимо покољ муслимана при освајању Јерусалима, за дјечији крсташки поход, посредан повод за највећу пљачку Средњег вијека 1204... Слиједећи твоју логику онда је и хришћанство зло ( а није ). Онда друга страна, 11. септембар 2001., израелско-палестински сукоб, бомбаши самоубице, Норд-ост, Чеченија...све инспирисано, све чему је дат повод још нечим трећим... Слиједећи твоју логику онда је и ислам зло ( а није ). И хришћанство и ислам су изњедрили разне идеје, обузели милионе и милијарде људи, од којих су многи чинили разна злодјела због саме религије "у име Бога". Ако је по твојој логици дарвинизам крив за смрт милиона људи јер је био дио идеологија нацизма и комунизма, онда би по твојој логици и хришћанство и ислам ( и све друге религије ) исто требале бити одговорне исто за многе смрти и трагедије. А знаш да саме религије су често коришћене као повод, чак и против њихових самих начела, док оне саме нису уопште то имале предвиђено. Искористио си двоструки аршин. Несвјесно, вјерујем. И тако даље, и тако даље. Брате све то стоји, само не знам какве везе то има са Истином. За мене је истина непомешана са лажју само у Једној Светој Саборној и Апостолској Цркви. Све остало је мање или више сатанизам (помешано са лажју). Ако си православац знаш на шта мислим. Само људима који нису утврђени у вери то звучи прегрубо. Али не рекох ја: "Шта има светлост са тамом или шта има истина са лажју?" Одговор је: Ништа! Као што би рекао Свети Николај Жички: "Ако сипаш мало бензина у сок, нит је за горење нит је за пијење. Дарвинизам је ударио на сам темељ постојања свега а то је Бог. Дарвинизам ако код неких и не одриче постојање Бога а он одриче постојање Премудрог Бога што му дође опет на исто. Размисли ипак о речима: "Ако Бога нема, све је дозвољено!". Обрати пажњу на мој потпис! Свако добро у Христу ти желим. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Брате све то стоји, само не знам какве везе то има са Истином. За мене је истина непомешана са лажју само у Једној Светој Саборној и Апостолској Цркви. Све остало је мање или више сатанизам (помешано са лажју). Ако си православац знаш на шта мислим. Само људима који нису утврђени у вери то звучи прегрубо. Али не рекох ја: "Шта има светлост са тамом или шта има истина са лажју?" Одговор је: Ништа! Као што би рекао Свети Николај Жички: "Ако сипаш мало бензина у сок, нит је за горење нит је за пијење. Дарвинизам је ударио на сам темељ постојања свега а то је Бог. Дарвинизам ако код неких и не одриче постојање Бога а он одриче постојање Премудрог Бога што му дође опет на исто. Размисли ипак о речима: "Ако Бога нема, све је дозвољено!". Обрати пажњу на мој потпис! Свако добро у Христу ти желим. Има везе са Истином јер су многи у Њено име убијали, пљачкали и разна друга злодјела радили, иако то нема никакве везе са Њом. У овом случају Истина има везе са дарвинизмом јер у оба случаја је вршено прилагођавање широких идеја ускогрудим интересима и идеологијама. Као што је Исус био оправдање за крсташке походе, или Куран за бомбаше самоубице, тако је и дарвинизам био оправдање за неуко шарлатанство које је појам "аријевска раса" ( Толкин је у само једној реченици објаснио зашто је и сам израз погрешан ). Али, примјењујући дослиједо логику коју си искористио, испаде да су све троје отров, лаж, сатанизам јер су се нашли као дијелови разних ускоумних идеја које су навеле људе на зло. То кажем. Твоја логика то значи. За мене је истина непомешана са лажју само у Једној Светој Саборној и Апостолској Цркви. Све остало је мање или више сатанизам (помешано са лажју). Прихватио си апсолутно, потпуно једно становиште и нема више простора за преиспитивање. Пут у екстремизам. Ако си православац знаш на шта мислим. Само људима који нису утврђени у вери то звучи прегрубо. Нисам твој тип православца, али разумијем. Нису само православци као ти. Има довољно таквих и муслимана, и хиндуиста, и католика и протестаната...и сви знају шта је истина и да је само једна истина, али никако да се споразумију међусобно која од тих њихових Ово нема везе са темом тако да нећу више писати о овоме. Ако желиш, можемо разговор наставити на другом мјесту или приватним порукама. Поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Нисам твој тип православца, али разумијем. Нису само православци као ти. Има довољно таквих и муслимана, и хиндуиста, и католика и протестаната...и сви знају шта је истина и да је само једна истина, али никако да се споразумију међусобно која од тих њихових Ово нема везе са темом тако да нећу више писати о овоме. Ако желиш, можемо разговор наставити на другом мјесту или приватним порукама. Поздрав. Рећи ћу само још ово: Сложићу се са тобом када ми докажеш да је на нивоу православне Цркве било опште прихваћених сличних идеја. (озакоњених). И обрнуто докажими да таквих није било код набројаних. (мислим искључиво на учења, каноне и догме које је прихватила одређена "црква") Нисмо можда исти тип православца како ти кажеш једино је проблем што по неким питањима православци морају бити исти или нису православци. (конкретно Символ Вере рецимо) У све предходно Дарвинизам не убрајам јер је само једна идеологија (намерно не кажем научни правац јер то дарвинизам о којем смо причали и није) која тежи да створи нову религију. А религија која није од Христа чија је? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Sve manje si srećniji, sve više si potišten, krst koji nosiš sve je teži.. ???????? strasno... poenta hriscanstva je biti srecan pored Krsta... bar po nekom mom vidjenju.. prihvatiti to da imas svoj krst.. i da ne budes nesrecan i nervozan zbog tog krsta koji nosis. Veliki Marko, Ignjatije and Nur је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Dakle, u svemu i pre svega mora da se išti pravda i ljubav. Да само да додам: Правде и љубави без Христа који је Истина нема. Све остало што личи на то не мора то и да буде. Не исправљам те само додајем. Поздрав Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Иако касно, ево да изнесем моју тренутну политичку идеологију. Социјал-демократија и социјални конзервативизам. Мој став је пре свега у дилеми око самог конзервативизма са једне (десне) стране, а са друге (леве) стране је за марксизам. Нека средина и мешавина између тога ми је тренутни идеал. Са економске стране, за мешовити систем сам, понекад и за комунистички. Сматрам да држава треба да се меша у економску сферу, јер либерализам и слободно тржиште нису добри, шта више опасни су. Са политичке стране, око облика уређења, тренутно не знам, али сам више за монархију. Људи треба да поштују старе, традиционалне вредности, да по угледу на прошлост, решавају проблеме у садашњности ради будућности. Треба да постоји стабилност и за Србију би ваљало да се врати својој традицији, да одбаци модерне западне вредности како би створила сопствени идентитет, овако само копира друге. Оно што замерам конзервативизму је социјална неједнакост. Због тога помало вучем на социјализам, и радије бих њега подржао него либерализам. Ако су људи једнаки у правима, онда требају да буду једнаки и материјално, не потпуно, али да не постоје сиромашни у великом броју. Оно што социјални-конзервативизам са собом носи је и борба против абортуса и истополних бракова. Основа друштва не треба да буде појединац, већ породица. Људи треба међусобно да сарађују, да буду као једно (ово би вукло мало на фашизам), а не да гледају само своју себичну страну. Данашњи, западни свет који се заснован на грчко-римској цивилизацији носи зло са собом, јер сви гледају себе, како да зараде што више могу новца. Индивидуализам је основа тог света и по мени је он лош. Сам Исус се залагао за колективизам, и понекад сам знао чути да је он некакав примитивни комуниста. Међутим, Исус никог није терао силом да даа своје богатство сиромашнима, што ће довести до једнакости, већ да добровољно то ураде. Такође, за владавину закона сам, а не за владавину једне персоне или више њих. Закон треба да буде изнад власти, а власт изнад друштва. Уставна монархија заснована на социјалним карактеристикама је мој некакав идеал тренутно. Можда се касније промени, јер сам мењао мишљење често, али сам се увек држао тога да је неправедно да људи буду материјално неједнаки. Овако иначе сам конезрвативан, због тога нисам за модерно, ново, либерално. Млађони and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Иако касно, ево да изнесем моју тренутну политичку идеологију. Nikad nije kasno, hvala ti sto si se oglasio Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 ???????? strasno... poenta hriscanstva je biti srecan pored Krsta... bar po nekom mom vidjenju.. prihvatiti to da imas svoj krst.. i da ne budes nesrecan i nervozan zbog tog krsta koji nosis. Без крста нема спасења али треба и разликовати срећу и радост по људима и блаженство и радост у Духу Светоме које проповеда јеванђеље. Крст је терет споља гледано увек и никада не производи срећу и радост како је многи људи замишљају. Ту где такве среће има крста нема. Блаженство и радост у Духу Светоме су тајне ризнице срца и споља се тешко уочавају и само их понеки виде. Када крст престане да буде терет он престаје да буде и блаженство. Понеки пут када га човек прихвати он само осети да је добио снагу да га понесе а не да је крст изгубио на тежини и томе се онда радује у дубини срца свога. Дијана. and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Poenta je da je sve od Hrista, samo što mi ne razumemo. Čak i sotona je od Hrista i Hristu služi. Ово не разумем? :.mislise. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Крст је терет споља гледано увек и никада не производи срећу и радост како је многи људи замишљају. Ту где такве среће има крста нема. Dakle ako ne places i ne tugujes nisi pravoslavac i ne nosis krst? A mozda me je pravoslavlje naucilo da budem mentalno takav da mi krst ne smeta i kada je tezak kao tuch? Da ne utice na moje raspolozenje srecu i radost??? Ne razumem sta hocete da kazete? pa ima ljudi koji nemaju ni dinara, zive u najgorim uslovima, pa su srecni... sta treba da placu i da tuguju? To je upravo ta sreca o kojoj pricam.. ne porices svoje "krstove" ali taj krst ne moze da utice na tebe jer je uz tebe hristos da ga nosi sa tobom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука