Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 I baš tako "liberali" i nisu Švicarci. Žena je dobila pravo glasa tek 1971. godine (u kantonu Appenzell čak 1990. godine): Da, to su neke od posledica direktne demokratije, vrlo lako mozes iamti posledicu rulje Ali generalno svajcarska je vrlo libelarna zemlja., Jedna od najlibelarnijih koje postoje po pitanju ekonomije, na tlu evrope. Није ти ни Мартин Лутер раван. Kada bih ja sumnjao u pravoslavne dogmate, onda bi moglo da bude tu diskusije o tome kako mi Martin Luter nije ravan.... ovako je samo josh jedna u nizu gluposti koje si izneo... Само када усвоје твоје учење биће религија колико и људи. Moje ucenje je da je pravoslavlje pravoslavni dogmati, a ne misljenja vladike Nikolaja su njegova misljenja. Ne vidim sta je tu problem? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Kada bih ja sumnjao u pravoslavne dogmate, onda bi moglo da bude tu diskusije o tome kako mi Martin Luter nije ravan.... ovako je samo josh jedna u nizu gluposti koje si izneo... nemajuci jaci argument.... Ево мало твојим аргументима: Свети Николај Жички је био врло образован човек и обишао цео свет а ипак је зборио како је зборио. Шта ли га је навело да то прича? И шта ли наведе ову нашу Цркву да га прогласи за Свеца? И још га славе и неки други православни народи? Студирање После тога, Никола је био изабран од стране Цркве да са другим питомцима, државним стипендистима, пође на даље школовање у Русију или Европу. Изабрао је тада рађе студирање у Европи, на старокатоличком факултету у Берну, а затим је прошао студирајући и Немачку, Енглеску и Швајцарску, а нешто касније и Русију. Своје студије у Берну Николај је, у својој 28. години, окончао докторатом из теологије, одбранивши дисертацију под насловом „Вера у Васкрсење Христово као основна догма Апостолске Цркве“.[1] Следећу 1909. годину Никола је провео у Оксфорду, где је припремао докторат из философије и затим га у Женеви, на француском, и одбранио („философија Берклија“). (Википедија) Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 To je Švajcarska, tamo prave referendum za svaku sitnicu. http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_eidgen%C3%B6ssischen_Volksabstimmungen A vlada im je rotaciona, tj. prve četiri stranke ulaze u vladu i menjaju se, koalicija itd. tamo nema. Није то Швајцарска у питању у питању је свест људи који су водили земљу. Немој да продајеш лажну демагогију када је јасно као дан. Србију су задњих 80 година водили погрешни људи. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ja sam ultraortodoksni demokrata, četničke provinijencije, liberalnog tipa, sa bakunjinovskim elementima, školovan na tradiciji nacional-socijalizma. Red, rad i disciplina. Sloboda svima. Srbija kao Hiporboreja, bez kralja, ali sa despotom. Popove u crkve, a narod na radne akcije. Tako bi se ukratko opisala osnovna načela mog političkog programa. verum est in beer and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Моја идеологија је заснована на комунизму светих. То би се звало Католичанско комунистички покрет. Тај покрет да би био такав морао би да делује на нивоу Цркве. Подразумевао би јединство хришћана. Да би Црква изборила своје место у правима овог света, морала би да понуди нешто свету и направи договор. Игру ко је јачи морала би Црква да избегне. Како би се све то дешавало вероватно нико не може ни да замисли. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ево мало твојим аргументима: Свети Николај Жички је био врло образован човек и обишао цео свет а ипак је зборио како је зборио. Шта ли га је навело да то прича? И шта ли наведе ову нашу Цркву да га прогласи за Свеца? И још га славе и неки други православни народи? To sto znamo da se uselio u carstvo nebesko ali to nikako ne znaci da je sveti otac, niti da je sve sto je rekao tacno. Ne znam sta ti tu nije jasno!? Ako je neko svetac ne znaci da automatski sve sto on kaze-napise jeste istina vere. Fanatichnost nekih pravoslavaca u tome sta drugi pravoslavci veruju misle.. ja prosto ne verujem koliko vi patite od korigovanja misljenja i potrebe za jednoumljem... Prosto velika steta i crkvi i pravoslavlju.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 To sto znamo da se uselio u carstvo nebesko ali to nikako ne znaci da je sveti otac, niti da je sve sto je rekao tacno. Ne znam sta ti tu nije jasno!? Ako je neko svetac ne znaci da automatski sve sto on kaze-napise jeste istina vere. Sad cu da ti objasnim sta ti radis.. (ako si hoces da ukljucis razum... al vidim da ti smeta...) Svaki put kada citiras nekog svetog coveka koristis "argumentum from autority" u pravoslavlju, po nekim pitanjima gde su crkva i sabor ostavili prostora vernicima da misle sta hoce - ti time teras ljude od crkve. Dakle saopstavas im nesto sto nije Istina crkve... nije u suprotnosti sa crkvom ali nije ni Istina crkve.... vec je verujucim ljudima ostavljeno da misle po svojoj volji o toj temi. Dakle to ko je, i sta je bio vladika nikolaj dobro znam... ali to nikako ne znaci da je sve sto je on rekao u pravu. To sto je zavrsio skole, opet ne znaci da je u pravu. Ja da znam da su ovo istine vere ( sto ti predstavljas) ja bih lepo presao u katolike, i kud koji mili moji... nemam sta da trazim u pravoslavlju ako nije crkva Bozija u pitanju...religija koja me uci da se odricem razuma.... nije religija kojoj zelim da pomognem. Ајд да си и у праву али ти се човече не слажеш ни са једним Светим Оцем Цркве или уопште не разумеш шта значи одбацити разум а шта значи расуђивање. До истине се не може увек разумом доћи зато што се доста ствари вере коси са разумом палог човека. О томе сведоче следећи цитати из Јеванђеља: "Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо." "А тјелесни човјек не прима што је од Духа Божијега, јер му је лудост, и не може да разумије, јер се то испитује духовно." "Јер је мудрост овога свијета лудост пред Богом; јер је написано: Он хвата мудре у њиховом лукавству." Са друге стране сви Свети Оци су писали о расуђивању као о нечем добром. Само за здраво расуђивање опет треба вера једно без другог не иде. Теби нешто од та два недостаје или вера или расуђивање када најлепше мисли Светог Николаја можеш да прогласиш за нетачне. Да ли си свестан да тиме одбацујеш највећи део Цркве од Христа до сада јер се тај део слаже са Владиком Николајем. Нађи ми цитат једне црквене догме, учења или канона или поуке Светих Отаца који то одбацују? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ајд да си и у праву али ти се човече не слажеш ни са једним Светим Оцем Цркве или уопште не разумеш шта значи одбацити разум а шта значи расуђивање. U cemu se ne slazme ni sa jednim svetim ocem crkve? Aj pokazi mi sta tacno. Cesto me ljudi koji imaju potrebu da ispravljaju druge hriscane (vade trin iz oka brata svoga ) optuzuju... Ili me ne smaraj vise.. idi nekom drugom glumi internet duhovnika i veroucitelja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 U cemu se ne slazme ni sa jednim svetim ocem crkve? Aj pokazi mi sta tacno. Cesto me ljudi koji imaju potrebu da ispravljaju druge hriscane (vade trin iz oka brata svoga ) optuzuju... Ili me ne smaraj vise.. idi nekom drugom glumi internet duhovnika i veroucitelja. Када сам рекао да се не слажеш са Светим Оцима мислио сам управо на оно што сам после писао. Ево сликовитије: Мисли Светог Владике Николаја се слажу са мислима и поукама Светих Отаца бар оних које сам ја читао а читао сам да кажем ни много, ни мало. Ако одбацујеш Николајеве мисли и поуке, одбацујеш и Оце који су то исто учили. Разлика између неких Отаца и Николаја је само у томе што је Николај био ретко даровит беседник па га зато многи данас и зову новим Златоустом. Зато његове речи често дубље продиру у срж али се суштина ни по чему не разликује од учења тих Отаца. Ако ћеш ми веровати на реч ја покушавам баш да се потрудим око тебе, немам потребу да глумим духовника и вероучитеља, ја то нисам. Имам само жељу да са тобом и са осталима поделим богатство православне вере које она собом носи . А веруј ми сав сам већ утрнуо од овог дописивања и већ сам давно мислио да идем да одмарам. Ако сам те удавио а ти опрости. И ја сам само човек. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ево сликовитије: Мисли Светог Владике Николаја се слажу са мислима и поукама Светих Отаца бар оних које сам ја читао а читао сам да кажем ни много, ни мало. Ако одбацујеш Николајеве мисли и поуке, одбацујеш и Оце који су то исто учили. Разлика између неких Отаца и Николаја је само у томе што је Николај био ретко даровит беседник па га зато многи данас и зову новим Златоустом. Зато његове речи често дубље продиру у срж али се суштина ни по чему не разликује од учења тих Отаца. Ne, teme o kojima vladika nikolaj pise (koje si ti citirao ovde, na temu nauke, eevolucije itd) su teme koje sveti oci nisu dodirnulu. DAkle s to ne kazes lepo da nemas dogmat sa kojim se ja ne slazem.. nego moras da izmisljas... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ne, teme o kojima vladika nikolaj pise (koje si ti citirao ovde, na temu nauke, eevolucije itd) su teme koje sveti oci nisu dodirnulu. DAkle s to ne kazes lepo da nemas dogmat sa kojim se ja ne slazem.. nego moras da izmisljas... Ето победио си. Ово је мој пост за поздрав. Можда неком другом приликом. Свако добро Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 @, Što nasedaš? Ova tema više nema smisla. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ето победио си. Ово је мој пост за поздрав. Можда неком другом приликом. Свако добро Pobedio ili ne, ne ide da lazes ljude.. . @, Što nasedaš? Ova tema više nema smisla. zato sto sam lud ko struja. (: Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 @, Моја политика као хришћанина може бити једино у оквиру интереса и воље Цркве. Питање је шта Црква може да понуди политичкој сцени. Надам се да никада нећеш да се бавиш политиком. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ако одбацујеш Николајеве мисли и поуке, одбацујеш и Оце који су то исто учили. Разлика између неких Отаца и Николаја је само у томе што је Николај био ретко даровит беседник па га зато многи данас и зову новим Златоустом. Al' malo sutra. Razlika medju ocima po pitanju odredjenih ucenja je ponekad jako velika, i to zna svako ko se zanimao istorijom crkve i patrologijom. A svako ko tvrdi suprotno il' nema pojma i zaista veruje da je consensus patrum ikada postojao il' je lazov. Pa ti sad izaberi gde pripadas. I da, zaista me zanima da navedes te oce koji su teoriju evolucije spomenuli i osudili pre nego sto je ona i nastala. Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука