Jump to content

Ostrvo na kome su ljudi zaboravili da umru

Guest

Препоручена порука

• Гости

Ljudski vek je najduzi tamo  gde se živi po "starinskim" pravilima i gde ljudi mnogo ne haju za sofisticiranom medicinom i naucnim dostignucima ...al nakon izvesnog vremena istrazivanja po netu i za sada samo virtuelne komunikacije za ziteljima ostrva , stičem utisak da su srećniji a sasvim sigurno i dugovečniji od "razvijenijih zapadnjaka".

Ikarija je definitivno ostrvo koje želim da posetim ,a evo i zašto: 

http://www.nytimes.com/2012/10/28/magazine/the-island-where-people-forget-to-die.html?_r=0

:) 

Подели на овим сајтовима

Супер текст, који цареви.

“We wake up late and always take naps. I don’t even open my office until 11 a.m. because no one comes before then.” He took a sip of his wine. “Have you noticed that no one wears a watch here? No clock is working correctly. When you invite someone to lunch, they might come at 10 a.m. or 6 p.m. We simply don’t care about the clock here.”
Подели на овим сајтовима

Kol`ko da ne promakne i ovo mesto... :)

He reconnected with his faith. On Sunday mornings, he hobbled up the hill to a tiny Greek Orthodox chapel where his grandfather once served as a priest.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
On 20.12.2013. at 21:31, Endorfin13 рече

Ljudski vek je najduzi tamo  gde se živi po "starinskim" pravilima i gde ljudi mnogo ne haju za sofisticiranom medicinom i naucnim dostignucima ...al nakon izvesnog vremena istrazivanja po netu i za sada samo virtuelne komunikacije za ziteljima ostrva , stičem utisak da su srećniji a sasvim sigurno i dugovečniji od "razvijenijih zapadnjaka".

Ikarija je definitivno ostrvo koje želim da posetim ,a evo i zašto: 

http://www.nytimes.com/2012/10/28/magazine/the-island-where-people-forget-to-die.html?_r=0

:) 

Па то је више него разумљиво. Они нигде не журе, нису оптерећени многим проблемима који ми имамо и који нам стварност намеће. Живе мирно ,тихо, без трзавица.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

19 hours ago, Endorfin13 рече

Икарија ... бејах, видех и опет ћу 

[email protected]

IMG_0107.MOV

IMG_0124.JPG

IMG_0140.JPG

Ма лепа та Икарија, скоро место где ја живим.:dobro:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 20.12.2013. at 21:31, Endorfin13 рече

Ljudski vek je najduzi tamo  gde se živi po "starinskim" pravilima i gde ljudi mnogo ne haju za sofisticiranom medicinom i naucnim dostignucima

nece biti.

u japanu, singapuru, kanadi, hong kongu, svajcarskoj, italiji itd se ne zivi po 'starinskim' pravilima... ljudski vijek u siroj perspektivi je u direktnoj korelaciji sa naucnim dostignucima i sofisticiranom medicinom.

recimo, ja ako ne odem na redovnu 6-mjesecnu kontrolu kod stomatologa imam utisak da ce poceti da se odvijaju stvari koje sigurno nisu u korist moje usne duplje. mislim, vjerovatno banalan primjer ali je meni stomatoloska ordinacija primjer sofisticiranosti i naucnog dostignuca... u malom. tu ne pomazu 'starinska' pravila, kao ni knjiga Vase Pelagica 'narodni ucitelj'.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...