BorisR Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Батице,пешчаници,нво ,грађанске иницијативе, демократске слободе,права курте и мурте , не станују у Цркви, ово је православни форум,мада имаш право на мишљење,као и ја да одговорим... Bog daje zivot i ovo jeste pravoslavni forum i tema o devojcici kojoj je oduzet zivot. Svi mi imamo neko pravo na misljenje, kao i da odgovorimo, ali to nece resiti problem koji sve vise raste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Inace, ne znam da li ste pratili nove vesti u vezi ovog ubistva, ali narod se bas uzburkao. Do sad nisam video da je ovako bilo. Naime, za vrlo kratko vreme napravljene su FB grupe sa preko 100.000 clanova ukupno, a koje traze vracanje smrtne kazne za ovakve slucajeve. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=08&dd=07&nav_category=12&nav_id=885679 http://www.naslovi.net/tema/665832?fb_action_ids=268818103307840&fb_action_types=og.comments Bog da nam da razuma svima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Људска права... Велико је питање има ли више икаква права онај који је, без икаквог разлога, монструозно погазио сва права другог, узевши му живот? Тешка и мучна питања. Одох да читам Светог Августина, можда он зна, а и лепо се осећам кад њега читам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Naime, za vrlo kratko vreme napravljene su FB grupe sa preko 100.000 clanova ukupno, a koje traze vracanje smrtne kazne za ovakve slucajeve. Ja vise ne fermam fb grupe, svaka ima po 100 000 clanova... cak i suprotne grupe imaju iste clanove hhaha oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Na zalost Tijanin slucaj nije prvi I jedini na ovoj tuznoj planeti,ali je izazvao opste drustveno reagovanje I jos je zalosnije sta je sve ovo zlo probudilo u ljudima,jedna devojka je na fejsu izdvojila neke od komentara("Obesiti javno za m..., godinama seckati ga parče po parče, pustiti da ga narod raskomada, spaliti, kidati mu nokte, odseći mu genitalije, amputirati ekstremitete, dekapitirati, držati ga na suncu bez vode i samo soliti dok ne crkne, zakopati u rupu, ostaviti da ga lavovi rastrgaju, streljati - brutalnog ubicu, sadistu i psihopatu.Monstruma koji ne zna za dobro.") Naravno da svi za ovako nesto prizeljkujemo kaznu,ali ta kazna ne treba da bude oslobadjanje frustracija I sadistickih poriva samozvanih sudija I dzelata,vec valjda posednji pokusaj da se dusa onog koji je tako daleko zaglibio u mraku povrati.I naravno da se od takvih ljudi sto je moguce vise zastitimo,a posebno decu.Licno sam za dozivotnu robiju onih koji su bili u stanju da pocine ovako gnusne zlocine,I to vidim kao posledju zivotnu sansu za njih same.Tijanin zivot je oduzet,ali postoji uteha u vecnosti,koja nam je obecana,pa makar I da su najblizi njeni neverujuci,kad tad ce se utesiti I ponovo sresti svoje dete,koje vec sad blazenstvuje sa Gospodom.Drugacije Bog ne bi dopustio,ali On ima vecni plan I promisao za svakog,koji je nama tesko da sagledamo.Zlocin je ucinjen I tu se vise nista ne moze,osim jedino imanja nade u Boziju milost I vecnu pravdu.Nepopularan je ovakav stav,ali mislim da je on hriscanski,neko bi rekao lako je tako pricati,kad nije tvoja situacija,ali sam se utvrdila slusavsi danas u nekoj emisiji Marijinog oca(koji je na slican nacin izgubio pre par godina svoje dete) I koji kaze da smrt zlocinca njegovu Mariju ne bi povratila(i da on nije za smrtnu kaznu),ali se covek borio da izdejstvuje sto bolje zakonske mere da bi se sto vise zastitila druga deca,od takvih I slicnih sociopata.I dodao je da ce o Opstem Vaskrsenju opet sresti Mariju.I jos sam htela da podelim sa vama jedan video gde otac zrtve prasta zlocincu na sudjenju.To je za mene licno neverovatno,ali je bozansko I plemenito,toliko da uspeva da natera suze na oci psihopate. Bes je prirodna reakcija u ovakvim situacijama,ali kakvo resenje nudi,nije li dobrota,ona iskonska,istinita,prava dobrota jedino sto moze uneti nadu u ovaj pomraceni svet,I dovesti mozda I do pokajanja strasno zabludele duse.Mozda I nece,mozda su stvarno cesto u pitanju ljudi koji su upodobljeni demonima,toliko da kao ni oni vise nemaju put za povratak(citam u komentarima da postoje takvi ljudi),ali ko smo mi da ne damo sansu,koju Bog zeli da da svakom.Ne drzi li on u postojanju jos uvek ovaj ovakav strasan svet zbog lude vere u coveka I ne raspinje li se iz istog razloga neprestano,I nismoli I mi pozvani da sa Njim budemo raspeti.Zgrozena sam bila kad sam u jednom tekstu pricitala kako je neki psiholog procenio da bi Dragan postao masovni ubica,da sad nije uhvacen.Veoma smela teska osuda I procena,I kao da I takva I slicne izjave vise afirmisu zlo nego sto ga pokusavaju suzbiti,pobediti. Evo linka videa koji sam pomenula Grizzly Adams, feeble, DYNABLASTER and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Mislim da hriscanin ne sme zeleti smrt bilo koje osobe. Hriscani mrze smrt i ne bi trebali da je propagiraju i preporucuju. -Владимир-, Manastir Bradaca, Orthophill and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Људска права... Велико је питање има ли више икаква права онај који је, без икаквог разлога, монструозно погазио сва права другог, узевши му живот? Тешка и мучна питања. Ovo je kljucno pitanje. I mucno i tesko, kao sto kazes... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Свако мора да има права, без обзира колико тежак злочин починио. То је темељ цивилизације. На крају крајева, он још увек није осуђен. Да би му се "одузела права" суд мора прво да размотри доказе и просуди да ли је крив или не. Ми знамо само оно што смо прочитали у медијима. Зато он има право на адвоката, поштено суђење итд. А сетите се, на пример, када су исти ти медији писали свакакве гадости о нашем о. Ивану па ћете разумети зашто је неопходно поштовати свачија права, без обзира колико се гадили неког дела. Viktor Ljvovic, Srdjan, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Људска права... Велико је питање има ли више икаква права онај који је, без икаквог разлога, монструозно погазио сва права другог, узевши му живот? То су се питали у Француској буржоаској револуцији. Онда су се одлучили за приступ "Нема слободе за непријатеље слободе!". Сви знамо где је то после довело. Ма колико се нама не свиђало, штитећи најгоре у једном друштву, штитимо и себе и цело друштво. А овај ће да добије шта му следује, већ на овом свету, не сумњам у то. Suncokret54 and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Оно што, надам се, разликује нас од њега је што ми не реагујемо на основу инстинката, већ знамо да их контролишемо и делујемо по разуму. По правилима до којих смо дошли размишљањем о овом свету. Ако од тога одустанемо, онда постајемо исти као и он... RYLAH and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Оно што, надам се, разликује нас од њега је што ми не реагујемо на основу инстинката, већ знамо да их контролишемо и делујемо по разуму. По правилима до којих смо дошли размишљањем о овом свету. Ако од тога одустанемо, онда постајемо исти као и он... Ако је само то разлика, онда смо јадни заиста . Нешто размишљам, да је тај несрећник живео у другачијим околностима, можда би био поштовани члан друштва и згражавао се над туђим злочинима а шта носи у себи не би био ни свестан . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Па јесмо јадни. Ко мисли да се пуно разликује од тог несрећника вара се грдно. Можда већини од нас треба само да се напије, падне у депресију, дође у екстремну ситуацију или слично па да учини ко зна шта... Сви лежимо у греху. Не варајте се. Mironosica, Suncokret54, Милан Ракић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Cini se da su neki od nas nesvesni odgovornosti koju mi, kao hriscani, imamo u ovakvim situacijama. Moramo biti primer drugima davanjem razumnih komentara koji se zasnivaju na evandjelju. Nerazumni i besni komentari su pokazivanje istih onih predispozicija koje su dovele do ovog zlocina. Nina 777, Suncokret54 and Пг је реаговао/ла на ово 3 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Свако мора да има права, без обзира колико тежак злочин починио. То је темељ цивилизације. На крају крајева, он још увек није осуђен. Да би му се "одузела права" суд мора прво да размотри доказе и просуди да ли је крив или не. Ми знамо само оно што смо прочитали у медијима. Зато он има право на адвоката, поштено суђење итд. I ubijeno dete je imalo svoja prava, koja mu je ubica oduzeo. To je Aca rekao. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Оно што, надам се, разликује нас од њега је што ми не реагујемо на основу инстинката, већ знамо да их контролишемо и делујемо по разуму. По правилима до којих смо дошли размишљањем о овом свету. Ако од тога одустанемо, онда постајемо исти као и он... Upravo razumno razmisljanje nekad bas dovodi do najstrozih kazni kao jedinog moguceg resenja. To se ovde prenebregava u diskusiji. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука