Jump to content

Zasto covek zeli vecnost..?

Fildza

Препоручена порука

Evo sada cemo lepo polako Bogougodno da ponovimo svaku tviju tvrdnju i moje pitanja ( na koje jos cekam odgovor )

( Znaci primoran sam da ponovim svoj post # 16 na ovoj temi )

Tvoja tvrdnja ( ce na dalje biti skraceno " t t ") " a moje pitanje - " m p "

" Ako posle smrti nema života i ovaj život je besmislen bili bi smo upravu. "

I dalje strpljivo ocekujem odgovore. Zahvalan unapred.

m p :

A ko to odredjuje da li neciji zivot ima ili nema smisla ?

t t :

" Ali takodje ako bi smo rekli živećemo miljardama godina bez ikakvog jasnog cilja bili bi smo u velikoj zabludi. "

m p :

Kako covek u ovoj svesti koja je smrtna moze da ima najmanji uvid u osecaj vecnog zivota ?

t t :

" Mi dok smo ovde stalo napredujemo iznova i iznova razvijamo kako svoje telo tako i svoj duh. "

m p :

Kako to covek koji je od pocetka svog postojanja imao smrt - napreduje ?

Kako je to danasnji covek " razvio " svoje telo u odnosu na prvog coveka ?

t t :

" I u onom nastavku života verovatno će mo se još razvijati dobijajući od Gospoda zadatke koje su ja mislim odrećeni svakom od nas. "

m p :

Kakav " onaj nastavak zivota " ?

t t :

" Smisao večnog života je  usavršavanje i poboljšavanje duše. "

m p :

Kakvo " poboljsanje duse " ?

t t :

" Dok razmišljamo o ovim stvarima mi ljudi smo jako plitki i ne razumemo u potpuosti Božiju promisao. Kada dodje vreme shvatićemo. "

m p :

Sta to ljudi ne razumeju, i kakvo ce to vreme doneti neko shvatanje kojeg " danas nema " ?

Baš si se potrudio . :aplauz: :aplauz: Ali i dalje grešiš u shvatanju pa evo da počnem.

Ako se ovaj život završava ovde i sada na ovj planeti, ako smo samo deo slučajne igre svemira zašto bi smo sebe mučili? Zašto bi smo živeli pravedno i pravično? Imamo ovde svega 80 godina i to je to. Pomaganje drugih, poštovanje zakona ljudskih? Najbolje ubi osoubu koja te smara! uzmi sve što poželiš sad i odma! Zašto grčiti sebe kad je to to? UŽIVAJ. Zašto se onda svi ne ubijemo od alkohola, seksa i droge? Zašto mučimo sebe trpimo poniženja i uvrede? Zašto jednostavno ne odemo u ništavilo jer na kraju nas samo to i čeka??? AKO NEMA ŽIVOTA POSLE SMRTI OVAJ ŽIVOT JE BESMISLICA!!! Nigde se ne pominje da je nečiji život manje BESMISLEN a nečiji da nije uopšte. Ako  gledamo pa posle zemaljskog života nema života svi životi su besmisleni jer vode u ništa.Nestaju....

" Ali takodje ako bi smo rekli živećemo miljardama godina bez ikakvog jasnog cilja bili bi smo u velikoj zabludi. "

Da li možeš da zamisliš sebe u večnosti. Bez nekog jasnog cilja večnost bi ti dosadila i poželeo bi da odeš u ništa. Ako bi smo imali zadatke odnosno nekog ko će  nas usmeravati zarad višeg cilja, naš život ponovo dobija svrhu. A ta svrha je ispunjnje zadtaka datih od Boga, zarad konačnog i beskonačnog dobra. Čovek po prirodi nije besmrtno biće. Već po Božijoj promisli on dobija samo forumu večnog.  Snagom uma i verom u Boga lako se može zamisliti večnost koja je ponoviću po Božijoj promisli data svima koji Božije zakone dobrote i ljubavi ispunjuju.

Mi dok smo ovde stalo napredujemo iznova i iznova razvijamo kako svoje telo tako i svoj duh. "

Ako još jednom pročitaš onaj tekst videćeš da ja nigde nisam uporedio prvog čoveka sa ovi današnjim. Misli se na razvoj od novorodjenčeta do potpuno odraslog čoveka koji ima 70 godina. Kao novorođenče sigurno nisi mogao da misliš, da hodaš. Polako je krenuo tvoj RAZVOJ kako fizički tako i psihički, razvijao se um mogao si sebi da predstaviš apstraktne pojmove kao što su ljubav, sreća , tuga, uzrujanost... Smrtna priroda čoveka napreduje verom, bdenje, molitvom i trpljenjem. Bog je veliki. Prepoznaje one danas retke koje su velikoj meri dopustili da se  Božija ljubav izlije na njih i njima se otkriva i po njegovoj promisli ti ljudi RAZVIJAJU svoje smrtne prirode u svete besmrtne prirode.

I u onom nastavku života verovatno će mo se još razvijati dobijajući od Gospoda zadatke koje su ja mislim odrećeni svakom od nas. "

Misli se na život posle smrti. Ovde kako živiš, ako si bio dobar ili ako si bio loš tamo ćeš dobiti po svojoj zasluzi i na taj se život misli...Nastavak zemaljskog života samo ovog puta sve zavisi od toga kakav si život vodio.

Smisao večnog života je  usavršavanje i poboljšavanje duše. "

Prelazak pale prirode čoveka u besmrtno stanje  zahteva usmeravanje i POBOLJŠAVANJE ljudi. Usmeravanje ka Bogu i ponovnom vraćanju u njegovo naručije.

" Dok razmišljamo o ovim stvarima mi ljudi smo jako plitki i ne razumemo u potpuosti Božiju promisao. Kada dodje vreme shvatićemo.

Ljudi su previše mali da bi u potpunosti razumeli Boga. Tek nakon odrećenog vremena shvatimo zašto je nešto dobro što nam se deslilo a neke stvari će mo verovatno tek shvatiti. Zašto je ovo ovako ili zašto je ono onako. Zašto se mi brinemo,  želimo da kao neko dete uradimo nešto što je tek odrećeno u fazi kada smo tinejdzeri ili odrasle osobe.Kao npr. čitaš neku filozovsku knjigu ali nisi dovoljno sazreo da je shvatiš. Doći će vreme kad ćemo se prvi put poljubiti ili imati prvu ozbiljnu vezu. Tako i sa odgovorima i razumevanjima tih odgovora poslatih od Boga. Oni su tu ali samo Bog može da nam pomogne da ih dublje razumemo i prihvatimo na pravi način. Moramo da duhovno sazrimo kroz tu ljubav Božiju kako bi smo te reči , misli koje nam šalje razumeli

Eto... Možda sam negde trebao dublje da ti objasnim neke stvari ali me mrzi a i kasno je..

Svemoogućem Bogu ništa nije nemoguće.

P.S. Moje laičko mišljenje ništa više...(Izvini na slovnim greškam strašno sam umoran pa sam brzinski ovo odradio). 8086.gif 8086.gif

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

AKO NEMA ŽIVOTA POSLE SMRTI OVAJ ŽIVOT JE BESMISLICA!!!
Upravo suprotno,ako nema ničega posle i ako shvatiš da je ovo ovde sad sve što imaš trudićeš se da ovo ovde sad najbolje iskoristiš što možeš. Dakle ako je ovo sve što imaš i što ćeš imati logično je da to zadržiš što je duže moguće. A ako znaš da te posle smrti čeka večnost, onda šta je ovaj život, zašto bi ga živeo kada je on samo trunka u odnosu na ono što te čeka, 
Подели на овим сајтовима

Zato što se većina plaši da je ovo što sad imamo sve, da je ovaj nepravedni nesavršen svet sve što će videti i doživeti. Da je ovaj život koji su živeli onako kako nisu hteli ili nisu uspunili neke svoje želje sve. Zato mu je lakše da veruje i da se nada da će posle smrti otići na neko bolje mesto gde mi sve ide od ruke i gde će da živi večno.

Jednostavno strah od smrti i žaljenje za tim što je ovaj život nepravedan, tera ljude da veruju i da se nadaju da posle otići negde gde smrti neće biti, a sve će biti pravedno.

Ovo je tipicni ateisticki pogled.. Ja se ne slazem da ljudi vjeruju u vjecnost zato sto nece da prihvate da je ovaj zivot sve sto imamo, cak suprotno mislim da bi bilo lakse za mnoge da je ovaj zivot sve i da nema vjecnosti gdje ce biti sve pravedno. Velika je utjeha vjerovati da posle ovog zivota nema vise nicega.

Подели на овим сајтовима

Upravo suprotno,ako nema ničega posle i ako shvatiš da je ovo ovde sad sve što imaš trudićeš se da ovo ovde sad najbolje iskoristiš što možeš. Dakle ako je ovo sve što imaš i što ćeš imati logično je da to zadržiš što je duže moguće. A ako znaš da te posle smrti čeka večnost, onda šta je ovaj život, zašto bi ga živeo kada je on samo trunka u odnosu na ono što te čeka, 

Upravo suprotno od toga sto ti kazes. Ako vjerujes u vjecnost i besmrtnost duse onda ces najbolje iskoristiti ovaj zivot i biti bolji prema svima na zemlji jer jednostavno nikad nista nece biti zaboravljeno.

Подели на овим сајтовима

A ako znaš da te posle smrti čeka večnost, onda šta je ovaj život, zašto bi ga živeo kada je on samo trunka u odnosu na ono što te čeka,

Živiš ga upravo zbog toga što je večan i smrt ne može da ga prekine. I tek tada dolazi punoća onoga što si rekao da je ovaj ovde život SVE. ODAVDE VEČNOST POČINJE A NE POSLE SMRTI.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Baš si se potrudio . :aplauz: :aplauz: Ali i dalje grešiš u shvatanju pa evo da počnem.

Ako se ovaj život završava ovde i sada na ovj planeti, ako smo samo deo slučajne igre svemira zašto bi smo sebe mučili? Zašto bi smo živeli pravedno i pravično? Imamo ovde svega 80 godina i to je to. Pomaganje drugih, poštovanje zakona ljudskih? Najbolje ubi osoubu koja te smara! uzmi sve što poželiš sad i odma! Zašto grčiti sebe kad je to to? UŽIVAJ. Zašto se onda svi ne ubijemo od alkohola, seksa i droge? Zašto mučimo sebe trpimo poniženja i uvrede? Zašto jednostavno ne odemo u ništavilo jer na kraju nas samo to i čeka??? AKO NEMA ŽIVOTA POSLE SMRTI OVAJ ŽIVOT JE BESMISLICA!!! Nigde se ne pominje da je nečiji život manje BESMISLEN a nečiji da nije uopšte. Ako  gledamo pa posle zemaljskog života nema života svi životi su besmisleni jer vode u ništa.Nestaju....

Uopste se nisam " potrudio " replicirati na tvoja verovanja koja zelis da naturas kao svaciju stvarnost je neopevano lako. Ti ne iznosis shvatanje, ti iznosis judeo / hriscansko verovanje sa kojim stvarnost sveta u kojem zive ljudi nema dodirnih tacaka.

Ja ne mucim sebe, posto nisam sam stvorio potrebe ovog tela i ove inteligencije koja mi je data. Ako ti mislis i osecas muku u svom zivotu - zao mi je da to cujem. Svi smo mi " grncarska glina " a Gospod je Grncar koji nas je oblikovao, kao sto je to objasnjeno u knjizi proroka Isaije.

Ko oseca muku, morao je da je oseca, da nije ne bi je osecao. Ko oseca neizmernu srecu, radost i zahvalnost Gospodu za svoj zivot je takodje morao da se tako oseca.

Ti mozes samo na forumu da ljude koji znaju da " zivota posle smrti nema ", ( posto se do sada nijedan covek nije vratio iz groba u zivot, tacnije nemaju dokaz da jeste ) vredjas govoreci " kako je njihov zivot besmislen ". Probaj da to kazes u stvarnom zivotu osobama koje se fizicki obracunavaju sa onima koji im upute mnogo manje uvrede.....

Da li možeš da zamisliš sebe u večnosti. Bez nekog jasnog cilja večnost bi ti dosadila i poželeo bi da odeš u ništa. Ako bi smo imali zadatke odnosno nekog ko će  nas usmeravati zarad višeg cilja, naš život ponovo dobija svrhu. A ta svrha je ispunjnje zadtaka datih od Boga, zarad konačnog i beskonačnog dobra. Čovek po prirodi nije besmrtno biće. Već po Božijoj promisli on dobija samo forumu večnog.  Snagom uma i verom u Boga lako se može zamisliti večnost koja je ponoviću po Božijoj promisli data svima koji Božije zakone dobrote i ljubavi ispunjuju.

Apsolutno, to bi bilo predivno. Da zivim vecno ne stareci, u telu " tridesetgodisnjaka ", okruzen ljudima ( koji su u istom fizickom stanju ) koje volim i koji mene vole.....i tako beskonacno... Pa sta moze da bude bolje od toga ? Vecnost je beskonacno ( jedan zivot bez fizicke smrti ) uzivanje.

Kome je data vecnost ? tebi ? ti se vecan i naravno imas dokaz za to ?

Mi dok smo ovde stalo napredujemo iznova i iznova razvijamo kako svoje telo tako i svoj duh. "

Ako još jednom pročitaš onaj tekst videćeš da ja nigde nisam uporedio prvog čoveka sa ovi današnjim. Misli se na razvoj od novorodjenčeta do potpuno odraslog čoveka koji ima 70 godina. Kao novorođenče sigurno nisi mogao da misliš, da hodaš. Polako je krenuo tvoj RAZVOJ kako fizički tako i psihički, razvijao se um mogao si sebi da predstaviš apstraktne pojmove kao što su ljubav, sreća , tuga, uzrujanost... Smrtna priroda čoveka napreduje verom, bdenje, molitvom i trpljenjem. Bog je veliki. Prepoznaje one danas retke koje su velikoj meri dopustili da se  Božija ljubav izlije na njih i njima se otkriva i po njegovoj promisli ti ljudi RAZVIJAJU svoje smrtne prirode u svete besmrtne prirode.

Nisam ni rekao da jesi. Rekao sam ti da je prvi covek i ovaj danas identican po tome da ima zivot i smrt ( duhovnu i fizicku ).

Ko si ti da ti vredjas druge ljude sa tvojom bajkom o " napretku smrtnog coveka " ?

Da li si ti ikada citao reci Hrista u jevandjelju Svetog Mateja sedma glava ? Koje se obracaju takvima kao ti koji sude drugim ljudima ?

I u onom nastavku života verovatno će mo se još razvijati dobijajući od Gospoda zadatke koje su ja mislim odrećeni svakom od nas. "

Misli se na život posle smrti. Ovde kako živiš, ako si bio dobar ili ako si bio loš tamo ćeš dobiti po svojoj zasluzi i na taj se život misli...Nastavak zemaljskog života samo ovog puta sve zavisi od toga kakav si život vodio.

Kakav zivot " posle fizicke smrti " ? Da li ti imas dokaz da takva fantazija postoji, ko je ziveo posle svoje smrti ?

Da li je Lazar kojeg je Isus vaskrsao - ziv ? ili ga je Isus vaskrsao da bi dokazao da je On - Sin Boziji ?

Kako ovaj neponovljiv identitet da bude ponovljen " posle smrti " ?

Smisao večnog života je  usavršavanje i poboljšavanje duše. "

Prelazak pale prirode čoveka u besmrtno stanje  zahteva usmeravanje i POBOLJŠAVANJE ljudi. Usmeravanje ka Bogu i ponovnom vraćanju u njegovo naručije.

Dusa je - osecaj prisutnosti, ( mislim da je opsteshvaceno da se radi o svim zivim bicima koje disu i imaju krv ) kako neko moze da " poboljsa " svoj osecaj prisutnosti, osim da taj osecaj bude iskljucivo pozitivan ?

Usmeravanje ka kom Bogu, danas postoji vise desetina hiljada razlicitih usmeravanja prema razlicitim Bogovima, da li mozes da budes precizniji ?

" Dok razmišljamo o ovim stvarima mi ljudi smo jako plitki i ne razumemo u potpuosti Božiju promisao. Kada dodje vreme shvatićemo.

Ljudi su previše mali da bi u potpunosti razumeli Boga. Tek nakon odrećenog vremena shvatimo zašto je nešto dobro što nam se deslilo a neke stvari će mo verovatno tek shvatiti. Zašto je ovo ovako ili zašto je ono onako. Zašto se mi brinemo,  želimo da kao neko dete uradimo nešto što je tek odrećeno u fazi kada smo tinejdzeri ili odrasle osobe.Kao npr. čitaš neku filozovsku knjigu ali nisi dovoljno sazreo da je shvatiš. Doći će vreme kad ćemo se prvi put poljubiti ili imati prvu ozbiljnu vezu. Tako i sa odgovorima i razumevanjima tih odgovora poslatih od Boga. Oni su tu ali samo Bog može da nam pomogne da ih dublje razumemo i prihvatimo na pravi način. Moramo da duhovno sazrimo kroz tu ljubav Božiju kako bi smo te reči , misli koje nam šalje razumeli

Eto... Možda sam negde trebao dublje da ti objasnim neke stvari ali me mrzi a i kasno je..

Svemoogućem Bogu ništa nije nemoguće.

P.S. Moje laičko mišljenje ništa više...(Izvini na slovnim greškam strašno sam umoran pa sam brzinski ovo odradio). 8086.gif 8086.gif

To uopste nije istina. Sveto Pismo je prepuno objasnjenja sta je Bog, bas kao sto je puna objasnjenja da covek ne moze da zna Ko Je Danas - Bog.

Apsolutno je nebitno da li je neko nesto shvatio ili nije, da li neko zna nesto ili ne, veruje ili ne. Grobovi ( fizicki ) su dokaz da Kazna / smrt nema tvoje " kriterijume " o znacaju onoga sto covek vidi, kaze ili uradi.

Zasto se ti brines, to je tvoja stvar. Hristos je svim ljudima porucio da se ne brinu za bilo sta. Matej 6.... evo samo stiha 25 :

" Zato vam kažem: ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za telo svoje, u šta ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i telo od odela?

Onoga momenta kada tvoje " objasnjenje " postane stvarnost, bices covek koji sada govori istinu.

Do tada, ti si samo covek koji zloupotrebljava zakonom dato pravo da svoje verovanje zadrzi za sebe, a ne da drugima to verovanje natura kao istinu.

Nisam rekao ni jednu jedinu rec protiv Pravoslavne ili bilo koje religije i Boga u koju ta religija veruje, samo stitim istinu i stvarnost od besomucnih napada i tvrdnji da istina i stvarnost - ne postoje.

kristalno mi je jasno tvoje verovanje, duboko ga postujem i nisi imao potrebu da mi ga objasnjavas.

Hvala ti najlepse na civilizovanom odnosu prema meni ( koji je na ovom forumu retkost ), kao sto ga ja imam prema tebi.

Bog ( jedan jedini, Pravi ) te Blagoslovio i spasao smrti !

Подели на овим сајтовима

Нема шта човек да жели бесконачност...

ми јесмо "бесконачни" вечни, смо је питање где ће мо провести вечност

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Нема шта човек да жели бесконачност...

ми јесмо "бесконачни" вечни, смо је питање где ће мо провести вечност

Ne moze nesto sto ima prestanak postojanja ( kao sto je ljudski zivot ) da se opisuje kao beskonacno / vecno u bilo kom obliku i formi.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Tačno tako, sem što je u tom slučaju nejasno šta je najbolja iskorišćenost.
I tačno je da jedno ne isključuje drugo, to je sloboda koju imamo, kako god da gledaš.
Pitanje ostaje nemoguće šta kuda vodi, jer niko nije dovoljno objektivan...
Подели на овим сајтовима

mislim, zasto se ne zadovoljava da ima jedan zivot...? i najokereli ateista priznaje da bi bilo lepo da pstoji Bog i vecni zivot...ali zasto...? zasto ne prihvatamo da kad umremo nema dalje...? neko kaze jer onda zivot nema smisla...? ali koji je smisao vecnog zivota...? da covek zivi milijardama godina, gde je tu smisao...? naravno neki misle da je smisao zivota upravo taj da je jedan, neponovljivi i da svaki dan treba da ti ima smisao...

Verovatno, zato što smatra, da bi u nekom sledećem, postupio/la drugačije, bolje. Iskusio/la ga veštije ili isplanirao/la mudrije. A, verujem, da je to samo varka. I vešta samoobmana. I da to onda ne bi ni izbliza ni približno, bilo baš ovo - ovo. Da imamo jednako blistave momente kao i jednako crne, da crnji ne mogu biti. I kada bi sve to negde bilo već "viđeno", to onda ne bi imalo ni tu draž, ni tu sreću, ni tu nesreću, pa ni tu pouku.

Prosto, verujem, da živiš, u ljudima koje si voleo/la i ono šta ostaje iza tebe, kao čoveka. I neka svoja dela, u čemu je bila tvoja svrha.  To je ta večnost. Koja je po meni vredna života. Življenja. Zemaljska, naravno.

A ako zbilja , postoji nešto, nešto, nešto..što se nastavlja i samo premešta na Nebo, onda se to nikad i ne prekida. Samo menja oblik. Onaj divni oblak, gde Vas vezuje ista nit. Energija. I doveka, ta emocija.

:)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

mislim, zasto se ne zadovoljava da ima jedan zivot...? i najokereli ateista priznaje da bi bilo lepo da pstoji Bog i vecni zivot...ali zasto...? zasto ne prihvatamo da kad umremo nema dalje...?

Pa nije bas tako. Ja prihvatam i milioni Budista i Hinduista to prihvataju.

Ceo ljudski zivot je jedno jurcanje za nasladama, koje uvek kaskaju za apetitima. Te naslade ne moraju nuzno da budu one najnize telesne, nego bilo sta sto cini da se covek oseca dobro bilo u telesnom ili psihickom smislu.

Cak iako se dostunost naslada povecava, rastu i apetiti, a samo su mudri nasli nacin kako da te apetite obuzdaju.

Kada covek ne postoji, ne trebaju mu nikakve naslade jer nema ni apetita, tako da je na nuli, a ne u minusu kao oni sto postoje.

Подели на овим сајтовима

Zašto čovek želi večnost?

Zato što mu ju je sam Bog obećao.

Ne, nego zato sto je to prirodno stanje.

Ali u pravu si kad se prirodno razmisli! :0102_laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...