Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Gde napred?! Kad kažem napred mislim na nešto pre Velikog praska, što ja izjednačavam sa ,,pre Adamovog pada'': Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 @@Natasa Malinovic, izvini , jel možeš da mi odgovoriš na pitanje ? misli ako si u mogućnosti Draga sestro mironosice,najiskrenije nemam zelju da odgovoram nekome ko o meni govori na ovakav nacin,a da me i ne poznaje: ona će da ti kaže koji je njen problem .... za sve ostalo obrati se dotičnoj ti pažljivo čitaj njene odgovore i same će ti se oči otvoriti p.s. ali čitaj i kako priča sa ostalima Imam svoje ime.Ako zelis da diskutujemo,razgovaramo obrati se lepo,dobronamerno i rado cu ti odgovoriti....A ako apriori takav odnos imas prema meni,i misljenje....zasto te uopste i zanima sta ja o necem imam za reci? Pozdrav i svako dobro! kordun, DYNABLASTER, Number15648 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Pozdrav i svako dobro! pozdrav i tebi hvala na odgovoru na konkretno pitanje to je to idemo dalje није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Kad smo vec tako vrsne teologe i poznavaoce TE konsutovali o ovom pitanju, mozda ne bi bilo lose da cujemo sta o ovome ima da kaze jos jedan vrsni teolog i jos bolji poznavalc nauke, a posebno TE o Joil? Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Šta sam sve propustio? Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Veliki prasak je teorija da se materija proširila iz veoma male veličine. Ako se pozabaviš kosmologijom i fizikom razumećeš da je to sasvim logično - toliko stvarno kao tvoja ruka dok je gledaš. Izjaviti kako ne veruješ u Veliki prasak znači da si neupućen. To je kao da ne veruješ da Zemlja rotira oko Sunca. Problem je u tome što neki teolozi danas posmatraju Veliki prasak kao temelj svoje ideologije. Oni smatraju da je Veliki prasak prvobitno stvaranje, tj. biblijsko stvaranje. Međutim, celokupno naše postojanje svedoči o ograničenoj mogućnosti gledanja u nazad - ta granica je Veliki prasak. Nauka u tome vidi krajnju granicu - početak - ali to ne znači da teologija treba da se veže za takvo učenje kao o biblijskom stvaranju. Treba biti mudar, bolje reći slobodan da iskoračiš dalje. Gospod nam je dao poslednjih decenija neslućena saznanja u kvantnoj fizici i kosmologiji, izuzetno teško razumljiva, ali kristalno jasna svakom ko se u to upusti. Prvo, klasična teorija Velikog praska nije kompromitovana nego je i dalje na snazi. Međutim, određeni principi i metamatički modeli dopuštaju neslućene mogućnosti kojima se i mi (hrišćani i teolozi) moramo pozabaviti. Naše pretpostavke mogu da budu toliko sulude nekome ko intuitivno razmišlja. Ta intuicija na klasičnom nivou mora se skroz odstraniti ako želimo istupiti napred. Onom ko iskreno veruje u Boga ne treba biti preveliki problem. Ali ja ne razmisljam intuitivno,ja sam samo rekla i da je to culo takodje u meni jako...ako cemo,prateci svoju intuiciju ja sam stigla do Crkve,ali se ne zadrzavam na intuiciji,cesto izbegavam i da je pominjem,jer mogu biti pogresno shvacena. Pravo da ti kazem i sama prica o velikom prasku mi se cini bliza nego TE,mozda je bas veliki prasak tren kada je dotadasnja tvorevina pala u novo stanje,palo stanje.Mozda je pre njega bilo rajsko,a desice se novi prasak,kada Hristos dodje i sve se zavrsi ,i gl sve novo postade sad sam vec pocela da baljezgam :.mislise. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 sad sam vec pocela da baljezgam facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 sad sam vec pocela da baljezgam ..... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Pa Nebo je nama nepojmljiva i nedefinisana odrednica, i andjeli po mom razumevanju nisu iskljucivo duhovna bica, nadji mi gde to pise u Bibliji? Znaci iskljucivo su duhovna bica koja mogu da se materijalizuju? Pa onda ne mogu biti iskljucivo duhovna bica. Iako ovo je paradoks, jeste mogu biti i duhovna bica koja se mogu materijalizovati, ali ja mislim da nije tako jednodimenzionalno, osim ako taj duhovni svet u sebi ne sadrzi i sve ostale vidove postojanja. Ono sto ocu da kazem, je da andjeli imaju hypertehnologiju koja jeste materijalna, tj. mogu da sklepaju sta oces u materiji. Најчешће користим катихизис за одговоре на овоме форуму... Нема потребе за икакву хипертехнологију. Просто ангели су духовна бића онако како кажемо и за бога да је духовно биће, значи немратеријално. Да ли то духовно има неку супстанцију ми не знамоа није ни битно. У сваком случају имају способност као духовна бића да снагом ума, воље мењају материју. Другачији су по својствима од човека. Рецимо човек највише може да држи две пажње одједном и такав човек се рачуна за генијалца. Бог може да држи пажњу истовремено на целом свету одједном. Ангели су ту мањи од Бога али виши од људи, зато се каже многооки херувими. Не у смислу да су то нека чудовишта него у смислу способности које имају, значи херувим може истовремено да прати шта ти овде пишеш да прати шта му Бог говори, да прима молитве неких попова и све то да шерује Богу и при том да се занима рецимо унутрашњом молитвом. Ово наравно пластично приказујем да ти објасним какве врсте су та бића и зашто су другачија од нас. А то је само један детаљ онога шта они могу. Шта каже Св.Серафим Саровски? Вели, када би Бог допустио Сатани он би својом једном канџом( сликовито немају канџе ал могу таквим да се приказују) преврнуо читав свет и уништио. Толика је моћ духовна ових бића. А камоли нека материјализација, шта је то за њих. Наравно и међу њима постоје разлике и нису сви ангели истог степена, неки су већи неки мањи, неки јачи неки слабији као и овде код нас у материјалном свету, имаш делфине, пингвине, слонове, мраве , људе, крокодиле, кучиће. Можда је твој проблем што не можеш да створиш представу какав би то био и како би функционисао један свет од рецимо милијарду бића која нису материјална. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 ..... Sto je napadas? kordun је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 О.Јоил је еволирао као сви ми. Потомак је еволутивних облика, али пре свега, потомак је Адама и Еве. Адам и Ева нису еволуирали од антропоморфних мајмуна, итд. Они су створени без еволуције коју познајемо. Директни потомци Адама и Еве измешали су се са еволутивним потомцима. Сви који су били еволутивни потомци узроковани су Адамовим падом. Еволутивно постојање какво наука објашњава потиче од Великог праска. Адам и Ева су створени пре тога и ми данас не познајемо (емпиријски) како је тада било. Скоро 14 милијарди година протекло је од пада творевине, док су Адам и Ева тренутно ,,обучени у кожне хаљине'' и ,,изгнани'' у пало постојање. Кад су Адам и Ева пали тада су већ постојали еволутивни људи, међутим сви ови су узроковани Адамовим падом. Релативност времена чува хронологију. Адам претходи Великом праску и научној еволуцији, док целокупна твар од Великог праска јесте последица Адамовог пада. Велики прасак је почетак палог постојања. Пре тога било је библијско стварање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Sto je napadas? molim ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 О.Јоил је еволирао као сви ми. Потомак је еволутивних облика, али пре свега, потомак је Адама и Еве. Адам и Ева нису еволуирали од антропоморфних мајмуна, итд. Они су створени без еволуције коју познајемо. Директни потомци Адама и Еве измешали су се са еволутивним потомцима. Сви који су били еволутивни потомци узроковани су Адамовим падом. Еволутивно постојање какво наука објашњава потиче од Великог праска. Адам и Ева су створени пре тога и ми данас не познајемо (емпиријски) како је тада било. Скоро 14 милијарди година протекло је од пада творевине, док су Адам и Ева тренутно ,,обучени у кожне хаљине'' и ,,изгнани'' у пало постојање. Кад су Адам и Ева пали тада су већ постојали еволутивни људи, међутим сви ови су узроковани Адамовим падом. Релативност времена чува хронологију. Адам претходи Великом праску и научној еволуцији, док целокупна твар од Великог праска јесте последица Адамовог пада. Велики прасак је почетак палог постојања. Пре тога било је библијско стварање. Ово је покушај синкретизма ТЕ и креационизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Најчешће користим катихизис за одговоре на овоме форуму... Нема потребе за икакву хипертехнологију. Nema potrebe ali imaju je, to sto ti kazes nema potrebe je tvoje umovanje i veze nema sa realnoscu. Poenta je da zbog takvog stava mnogi misle da su andjeli iskljucivo duhovna bica koja veze nemaju sa materijom i da deluju samo u duhovnoj sferi, i to je ono sto mi smeta. Sto se tice tehnologije u materijalnom svetu, sta mislis odakle nama ideje, sami smisljamo nesto novo? Ne bih rekao, pre ce biti da se samo secamo... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Nema potrebe ali imaju je, to sto ti kazes nema potrebe je tvoje umovanje i veze nema sa realnoscu. Poenta je da zbog takvog stava mnogi misle da su andjeli iskljucivo duhovna bica koja veze nemaju sa materijom i da deluju samo u duhovnoj sferi. То је исто као кад кажеш мала деца због тога што ја носим браду мисле да сам деда мраз. Ма иди бре... Немају потребу јер им не треба никаква технологија. Снага њихове воље и мисли и духа је та која покреће њих и којом они утичу међусобом и на људе и на материју кад имају потребу за тим. Као што овде код нас на земљи поједини људи достигну ту снагу воље и мисли и вере те молитвом чине чудеса. Уколико не верујеш да светитељи чине чудеса онда вероватно и светитељи поседују неку хипертехнологију којом чине то што чине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука