Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Izgleda da ne razumes, sta akvilije misli pod terminom istina. Covek nije sposoban da spozna apsolutnu istinu, naucne teorije su nacin da opisemo realnost, nista vise. Nisu nikakva istina o realnosti. Uzmimo naprimer boje, boje su laz.. mi ne vidimo svet pravim ocima - nas mozak fabrikuje. Ali to je sve filozofija. Ja cu da budem slobodniji pa da kazem da je te istina. U smislu reci da je model koji najbolje i najrepciznije opisuje stvarnost u kojoj zivimo, i najbolje odgovara na pitanje kako se razvijao zivot. Zato sam i rekla da banalizujem.Sve u svemu treba biti jednostavan.Ako kazem da sam tog i tog stava,onda kazem za mene je to i to istina. Sada sam ja iz ovih vasih pisanja razumela kako dozivljavate pricu o stvaranju iz biblije,znaci ne bukvalno...i objasnio je Akvilije(ne mogu ime da mu zapamtim).Razumela sam da ipak verujete da je smrt bivala i pre coveka,a ne da je usla u tvar sa covekovim izborom.To je dosledno.Ako se setim jos neceg iz vere sto meni nije u skladu sa TE,pitacu vas kako vi po tom pitanju.Za sad,to je to.Respect.Meni je ovo jedan nov teoloski diskurs,nemam utisak da je uzeo maha,ali kao sto sam rekla,ako to postene stvar vecih razmera,sumnjam da ce proci bez sabora,i verujem da ce se ta prica zavrsiti u korist biblijskog opisa stvaranja(bukvalnog u ovom slucaju),kao sto sam bila ubedjena za Njegosa da nije svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Јерес, фантазија, продукт маште, глупост. То је ТЕ. Само што је истина да смо еволуирали. Ја лично знам, толико сам убеђен, да смо потомци еволутивних облика. Верника мучи како то да усклади са библијским стварањем Адама и Еве. Али постоји логично објашњење. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Životinje su postale truležne zbog čoveka. Zakon džungle je posledica grehopada čovekovog. Zar bi to bilo tako da one nisu stvarno povezane sa čovekom? Adamov grehopad je sav ostali ljudski rod podvrgao truležnosti i smrtnosti upravo zbog prirodne veze među ljudima, kao i zbog toga što su ljudi jedna priroda u mnogim ličnostima. Sveti Oci opisuju Adama kao koren, koren biljke - ljudskoga roda. "Smrt je kroz Adama ušla u sav njegov rod, (smrt je ušla) u biljku čiji je koren oštećen i zbog toga se, nužno, osušila i čitava biljka."[1] Adam nije bio samo koren roda ljudskoga, već i koren svekolike materijalne tvorevine. Zašto bi, dakle, i životinje i čitav kozmos pali u truležnost da nisu bili prirodno i organski povezani sa čovekom? Ali neko može da postavi sledeće pitanje: "Kako to da je Adamov grehopad potčinio životinje truležnosti i zakonu džungle ako su životinje bile stvorene pre Adama? Kako to da su životinje (već tada) bile podvrgnute posledici neposlušnosti, koja se još nije bila dogodila? Jer znamo da su životinje umirale, ubijale i rastrzale jedna drugu od trenutka kada su se pojavile na zemlji, a ne tek posle pojave čoveka". Na ovo pitanje se može dati odgovor isključivo ako znamo šta je to vreme. Vreme je samo jedna dimenzija (tvorevine). Kao što postoji jedinstvo kozmosa u prostoru, tako postoji i jedinstvo kozmosa u vremenu. Posledice Adamovog grehopada su prožele sveceli kozmos kako u prostoru tako i u vremenu. Životinje su bile potčinjene truležnosti mnogo pre nego što se pojavio čovek na Zemlji. No, i pored toga one su bile potčinjene truležnosti zbog čoveka. Oni koji žive u vremenu ne mogu da razumeju ovu činjenicu. Za njih ono što se dogodi u određenom trenutku postoji isključivo od tog trenutka i nadalje, ali nikako pre toga. Ali za Boga, Koji je van vremena, ono što se dogodilo u jednom trenutku postoji i pre tog trenutka, i to važi za svekoliku tvorevinu, od jedne njene hronološke tačke do druge. Adamov grehopad je bio kvasac koji je zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti. Vaskrsenje Hrista, kao Drugog Adama, jeste drugačiji kvasac, Kvasac nepropadljivosti, koji je, takođe, zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti... DR Aleksandar Kalomiros Po meni je ovo jos slabiji argument,zivotinje su vec umirale jer ce Adam kada nastane od njih zgresiti,pa ce ih povuci u smrt..."Adamov grehopad je bio kvasac koji je zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti" Povratak u buducnost 3.deo /citala sam ovo njegovo objasnjenje...izgleda mi kao kad neko zeli opravdati svoje uverenje,toliko po svaku cenu,da previse masti pusti na volju.Ovo mi je bas bez veze,cak vise ima smisla Akvilijeva prica o Adamu kao prvosvesteniku,ali spram mog dozivljaja Boga Ljubavi,tesko da prolazi,ali je smislenija od ove... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Po meni je ovo jos slabiji argument,zivotinje su vec umirale jer ce Adam kada nastane od njih zgresiti,pa ce ih povuci u smrt..."Adamov grehopad je bio kvasac koji je zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti" Povratak u buducnost 3.deo /citala sam ovo njegovo objasnjenje...izgleda mi kao kad neko zeli opravdati svoje uverenje,toliko po svaku cenu,da previse masti pusti na volju.Ovo mi je bas bez veze,cak vise ima smisla Akvilijeva prica o Adamu kao prvosvesteniku,ali spram mog dozivljaja Boga Ljubavi,tesko da prolazi...ali je smislenija od ove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Milos nije u mogucnosti da dodje na forum Na žalost, ne. Tokom godina sam bio na raznim forumima i vodio višemesečne diskusije, ali danas za tako nešto prosto nemam vremena. Ovde na FB pišem kad stignem, neobavezno - ali moj svakodnevni posao je trenutno suviše zahtevan za ulazak u novi forum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Po meni je ovo jos slabiji argument,zivotinje su vec umirale jer ce Adam kada nastane od njih zgresiti,pa ce ih povuci u smrt..."Adamov grehopad je bio kvasac koji je zakvasio svekoliku tvorevinu prošlosti i budućnosti" Povratak u buducnost 3.deo /citala sam ovo njegovo objasnjenje...izgleda mi kao kad neko zeli opravdati svoje uverenje,toliko po svaku cenu,da previse masti pusti na volju.Ovo mi je bas bez veze,cak vise ima smisla Akvilijeva prica o Adamu kao prvosvesteniku,ali spram mog dozivljaja Boga Ljubavi,tesko da prolazi,ali je smislenija od ove... Onda moramo da prihvatimo da su sve zivotinje koje su ikada postojale na Zemlji zivele u isto vreme kada i covek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Onda moramo da prihvatimo da su sve zivotinje koje su ikada postojale na Zemlji zivele u isto vreme kada i covek. Tako je.U rajskom prvobitnom stanju zivele su zajedno u ljubavi sa covekom i jedne sa drugima,kao u slikavnicama Covekov greh ih je ucinio krvolocnim,i smrtnim...izgubile su povernje.Covekov povratak Bogu i sebi ce ih spasiti od propadanja i opet umilostiviti... Натан and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Tako je.U rajskom prvobitnom stanju zivele su zajedno u ljubavi sa covekom i jedne sa drugima,kao u slikavnicama Covekov greh ih je ucinio krvolocnim,i smrtnim...izgubile su povernje.Covekov povratak Bogu i sebi ce ih spasiti od propadanja i opet umilostiviti... Dakle tebi nije evolucija problem, nego geologija. Posto je evolucija gradjena na cinjenici iz geologije o starosti zemlje, slojeva zemlje i slojeva u kojima se nalaze fosili. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Tako je.U rajskom prvobitnom stanju zivele su zajedno u ljubavi sa covekom i jedne sa drugima,kao u slikavnicama Covekov greh ih je ucinio krvolocnim,i smrtnim...izgubile su povernje.Covekov povratak Bogu i sebi ce ih spasiti od propadanja i opet umilostiviti... A gde su onda stale sve te silne zivotinje posto su morale da budu napakovane kao sardine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 A gde su onda stale sve te silne zivotinje posto su morale da budu napakovane kao sardine? koje sardine,kopno je na povrsini od 150 miliona kvadratnih kilometara,postoji i lanac ishrane u prirodi,ravnoteža... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 A gde su onda stale sve te silne zivotinje posto su morale da budu napakovane kao sardine? Cekaj,a ko je ovaj moj odgovor pozelenio i stavio kao najbolji odgovor(ko ima tu mogucnost ?.Samo se vi ismejavajte,ja sam namerno naivno odgovorila,ali sam ozbiljna....Ko sardine...hahah.Pa nije ih bilo bezbroj,mozda od svake vrste nekoliko...ni njohova anatomija nije bila ista,kao ni covekova,...sa izborom za greh nastaje pomracenje i nova tvar u smislu pala tvar/sve je drugacije/Ali prilika da se covek ipak pokaje.. krstenje,preobrazenje...opet nova tvar,bar u naziranju Lepota Zero је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Dakle tebi nije evolucija problem, nego geologija. Posto je evolucija gradjena na cinjenici iz geologije o starosti zemlje, slojeva zemlje i slojeva u kojima se nalaze fosili. jeste TE je naglo unapredila starost planete sa pola milijarde na desetak milijardi godina i u pravu je miroljub kad kaže šta će fosili u stijenama ako znamo da se kopno diže u vis i erodira ujedno,znači ne bi smjelo starih fosila biti u stjenama ako su samo stotine miliona godina u pitanju,kamo li milijarde,koji odgovor ima za te činjenice iz prirode Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Dakle tebi nije evolucija problem, nego geologija. Posto je evolucija gradjena na cinjenici iz geologije o starosti zemlje, slojeva zemlje i slojeva u kojima se nalaze fosili. e da je samo to problem ... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 e da je samo to problem ... ? može neki argument Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 ? može neki argument ona će da ti kaže koji je njen problem .... ( ako nisi video ja sam komentarisala Milosavljevićev odgovror na njen citat ) za sve ostalo obrati se dotičnoj није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука