Mironosica Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 @@Natasa Malinovic, izvini , jel možeš da mi odgovoriš na pitanje ? misli ako si u mogućnosti није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 GeniusAtWork, Mironosica and Столе је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Ah, mogao sam odmah da pogodim. Al eto sta se desi kad covek umesto ozbiljne bogoslovske literature cita Serafima Rouza... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 @Željko zamolio bih te da mi odgovoriš na jednu nepoznanicu ako možeš,pošto znamo da za Boga pojam vremena ne postoji,njemu je sve sadašnjost,nema ograničenja u kretanju vremenom,da li se to odnosi i na anđele kao prva bića do čovjeka,jer ako se ne odnosi na njih onda su oni jadni čamili jedno 10 milijardi godina da posluže svrsi kad je čovjek u pitanju,što ne samo da udara na Božije sposobnosti nego i moja pokojna baba bi smislila bolji mehanizam... Па то би било тако ако бисмо узели заозбиљно да ангели постоје само због људи. И они су створени у времену. Ако је ТЕ тачна онда су постојали доста пре човека. И ако није тачна опет су постојали пре човека. Усталом како мислиш да је змија свега после 6 људских дана постала тако лукава зверка односно да је Сатанаил начинио револуцију одмах по стварању. Не верујем да јесте, морало је проћи неко време док му то није дошло на ум. Јер предање говори да је претходно владао световима ангела. Шта сад владао је 6 дана и онда му пуко филм. Тешко... Ангели имају своје светове, не један него мноштво. То да би савремени човек лакше схватио може да примени савремени СФ жанр, у фазону као неки ванземаљски светови. Мада је овде реч искључиво о духовним световима. Дакле није то један свет, један је у смислу да је духовни свет а не материјални али и тих духовних има више различитих. Значи нису чамили, него су живели, постојали у својим световима где и сад постоји добар део њих који се није укључио у револуцију. А како они тамо функционишу појма немам, нисам био тамо, неки су били па свашта нешто чудно причају, и апостол Павле је био и говорио је да је то тешко исказати. наравно да је тешко исказати јер је то једна другачија реалност. Ни човек који би неким чудом постао пас не би лако могао исказати другим псима шта је све чинио у људском свету или како се осећа као човек у керећем животу. И човек је позван на овај узвишенији начин постојања, међутим неки ће ипак одабрати да остану кучићи у духовном смислу говорим. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Мени је занимљиво што никад нисам чуо да постоји дипломирани биолог који "не верује" у ТЕ. Капирам да нису сви безбожници... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Мени је занимљиво што никад нисам чуо да постоји дипломирани биолог који "не верује" у ТЕ. Капирам да нису сви безбожници... Ima ih po Americi cak i sa doktoratima izdaju radove koji cak idu u prilog TE pa onda ili pravu nauku totalno batale ili licemerno paralelno sa time idu kod raznih Erika Hovinda i slicnih ludjaka i kao eto oni sa doktoratima ne veruju u TE. A kracinisti skacu do plafona kako eto ima naucnika koji ne veruju u TE. Raduju se necije licemerju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Па то би било тако ако бисмо узели заозбиљно да ангели постоје само због људи. И они су створени у времену. Ако је ТЕ тачна онда су постојали доста пре човека. И ако није тачна опет су постојали пре човека. Усталом како мислиш да је змија свега после 6 људских дана постала тако лукава зверка односно да је Сатанаил начинио револуцију одмах по стварању. Не верујем да јесте, морало је проћи неко време док му то није дошло на ум. Јер предање говори да је претходно владао световима ангела. Шта сад владао је 6 дана и онда му пуко филм. Тешко... Ангели имају своје светове, не један него мноштво. То да би савремени човек лакше схватио може да примени савремени СФ жанр, у фазону као неки ванземаљски светови. Мада је овде реч искључиво о духовним световима. Дакле није то један свет, један је у смислу да је духовни свет а не материјални али и тих духовних има више различитих. Значи нису чамили, него су живели, постојали у својим световима где и сад постоји добар део њих који се није укључио у револуцију. Ne mogu biti iskljucivo duhovna bica, nego su, tj. mogu biti i materijalna, pa u Bibliji ima vise primera... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Ima ih po Americi cak i sa doktoratima izdaju radove koji cak idu u prilog TE pa onda ili pravu nauku totalno batale ili licemerno paralelno sa time idu kod raznih Erika Hovinda i slicnih ludjaka i kao eto oni sa doktoratima ne veruju u TE. A kracinisti skacu do plafona kako eto ima naucnika koji ne veruju u TE. Raduju se necije licemerju. па што раде то, за кеш или шта? Мислим ако си доктор биологије мораш или да знаш да је ТЕ уреду или евентуално можеш да набасаш на неке доказе који је споре, али онда би се ваљда чуло за неке од тих доказа. Трећа опција ми делује једино да се продају за неку корист. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Ne mogu biti iskljucivo duhovna bica, nego su, tj. mogu biti i materijalna, pa u Bibliji ima vise primera... Јесу створена бића, али нису материјална, нису од атома сочињена ако то мислиш. У Библији има више примера материјализације ангела, али то није доказ да су они од атома сачињени, већ пре да имају високу способност контроле материје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Јесу створена бића, али нису материјална, нису од атома сочињена ако то мислиш. У Библији има више примера материјализације ангела, али то није доказ да су они од атома сачињени, већ пре да имају високу способност контроле материје. Sad je ovo vec umovanje. Poenta je da mogu biti materijalni, u tome je fora, a za to od cega su nema dokaza, ja mislim da su itekako materijalni, tj mogu biti, a ako mogu biti onda i jesu. Nervira me to ogranicavanje na duhovna bica, i onda mnogi misle da su iskljucivo duhovna bica. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Prvo,ja ne verujem u veliki prasak,verujem u cin Bozije kreacije,poput umetnika koji nesto smisli u svom umu i onda to stvori...ne razumem sta hoces reci,dokle moze da me odvede? Veliki prasak je teorija da se materija proširila iz veoma male veličine. Ako se pozabaviš kosmologijom i fizikom razumećeš da je to sasvim logično - toliko stvarno kao tvoja ruka dok je gledaš. Izjaviti kako ne veruješ u Veliki prasak znači da si neupućen. To je kao da ne veruješ da Zemlja rotira oko Sunca. Problem je u tome što neki teolozi danas posmatraju Veliki prasak kao temelj svoje ideologije. Oni smatraju da je Veliki prasak prvobitno stvaranje, tj. biblijsko stvaranje. Međutim, celokupno naše postojanje svedoči o ograničenoj mogućnosti gledanja u nazad - ta granica je Veliki prasak. Nauka u tome vidi krajnju granicu - početak - ali to ne znači da teologija treba da se veže za takvo učenje kao o biblijskom stvaranju. Treba biti mudar, bolje reći slobodan da iskoračiš dalje. Gospod nam je dao poslednjih decenija neslućena saznanja u kvantnoj fizici i kosmologiji, izuzetno teško razumljiva, ali kristalno jasna svakom ko se u to upusti. Prvo, klasična teorija Velikog praska nije kompromitovana nego je i dalje na snazi. Međutim, određeni principi i metamatički modeli dopuštaju neslućene mogućnosti kojima se i mi (hrišćani i teolozi) moramo pozabaviti. Naše pretpostavke mogu da budu toliko sulude nekome ko intuitivno razmišlja. Ta intuicija na klasičnom nivou mora se skroz odstraniti ako želimo istupiti napred. Onom ko iskreno veruje u Boga ne treba biti preveliki problem. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Sad je ovo vec umovanje. Poenta je da mogu biti materijalni, u tome je fora, a za to od cega su nema dokaza, ja mislim da su itekako materijalni, tj mogu biti, a ako mogu biti onda i jesu. Nervira me to ogranicavanje na duhovna bica, i onda mnogi misle da su iskljucivo duhovna bica. Па и јесу искључиво духовна бића. Јер у почетку Бог створи Небо и Земљу. Није створио Земљу на Небу . Него посебно духовни свет посебно материјални свет. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Naše pretpostavke mogu da budu toliko sulude nekome ko intuitivno razmišlja. Ta intuicija na klasičnom nivou mora se skroz odstraniti ako želimo istupiti napred. Onom ko iskreno veruje u Boga ne treba biti preveliki problem. Gde napred?! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 samo u dolinama. ne možeš koloidi se brzo obnavljaju a 3 godina je malo da bi rimski put erodirao,treba bar 20 000 godina Ma kakve veze ima erozija ja tebe pitam?? Jednostavno prasina i cetice padaju polako.. i kroz sto godina eto ti novog sloja... eksplodira vuklan lava prekrije zemlju eto joshj jednog sloja. ... itd... sta si se uhvatio za tu eroziju.. slago te micko legenda nesto, pa si se uvatio erozije ko pijan plota. Geoloskih procesa ima mnogo...... Mislim sto se mene tiche slobodno vidi logiku u mickovim objasnjenjiam koja su napraveljna da navedu coveka da misli da on zna nesto i da prica nesto logicno i da je zemlja stara 600 godina a da je covek stvoren tako sto je bog uzeo parce zemlje, pa ga ispeko, pa mu udanuo zivot... Znam za tog Miroljuba,ali nije on jedini koji se bavio ovim pitanjem.A i to sto je zabludeo po raznim pitanjima,ne znaci da nije u pravu po ovom pitanju,ali ja nisam citala njegove,vec neke druge argumente protiv tolike starosti,a mislim da je i otac Serafim dao neka objasnjenja... Dosta vise sa ocemo serafimom, smorio sam se da slusham o tome. OTac serafim se jako malo bavio materijom, i sve sto je ispricao, nije bilo bogonadhanuce vec je prihvatio protestantsko glednaje. Cak mogu i da dodam da nije ni pravilno razumeo evoluciju, jer je glavna snaga kreacionista u tome sto pricaju za evoluciju da je nesto sto nije, namerno predstavljaju evoluciju, njene zakljucke, njenu postavku, i nje nznacajn u pogresnom svetlu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Па и јесу искључиво духовна бића. Јер у почетку Бог створи Небо и Земљу. Није створио Земљу на Небу . Него посебно духовни свет посебно материјални свет. Pa Nebo je nama nepojmljiva i nedefinisana odrednica, i andjeli po mom razumevanju nisu iskljucivo duhovna bica, nadji mi gde to pise u Bibliji? Znaci iskljucivo su duhovna bica koja mogu da se materijalizuju? Pa onda ne mogu biti iskljucivo duhovna bica. Iako ovo je paradoks, jeste mogu biti i duhovna bica koja se mogu materijalizovati, ali ja mislim da nije tako jednodimenzionalno, osim ako taj duhovni svet u sebi ne sadrzi i sve ostale vidove postojanja. Ono sto ocu da kazem, je da andjeli imaju hypertehnologiju koja jeste materijalna, tj. mogu da sklepaju sta oces u materiji. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука