Jump to content

Покајање је величанствено осећање

Препоручена порука

mene interesuje druga stvar:

koja su djela pokajanja (ona svakodnevna), i prepoznajete li ih kod drugih ljudi?

da li se ljudi mijenjaju, šta mislite?

не можам да зборувам за другите но можам за себе.

бидејќи постојано грешам, се трудам постојано и да се покајувам за згрешеното, т.е. за сето она што сум го промашил, а во тој пакет влегува мојата релација со Бога, ближниот, со самиот себе и секако со сета создадена твар околу мене.

но знаеш, Огло, тоа е процес кој трае целиот живот до последниот здив.

за мене највпечатливо дело на покајанието е вољата да се борам со злото во мене.

познавам многу луѓе кои живеат во покајание и не само што се променети туку зрачат и сведочат дека иако се во светов, сепак тие не се од овој свет.....средбата со овие ликови е вистински благослов и инспирација за промена.

П.С. Огло а ти ме разумеш када ти пишем на мом језику?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 256
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@Oglo, Зашто пролазни и то осећај? Мени баш делује као помак и сазнање. Урањање у најбитнију везу и препознавање које постоји међу људима.

Zato što pokajanje nema kraja, nema mjere savršenosti

Ono što si sjutra već danas otkriva, ono što si juče već zemlja pokriva

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

не можам да зборувам за другите но можам за себе.

бидејќи постојано грешам, се трудам постојано и да се покајувам за згрешеното, т.е. за сето она што сум го промашил, а во тој пакет влегува мојата релација со Бога, ближниот, со самиот себе и секако со сета создадена твар околу мене.

но знаеш, Огло, тоа е процес кој трае целиот живот до последниот здив.

за мене највпечатливо дело на покајанието е вољата да се борам со злото во мене.

познавам многу луѓе кои живеат во покајание и не само што се променети туку зрачат и сведочат дека иако се во светов, сепак тие не се од овој свет.....средбата со овие ликови е вистински благослов и инспирација за промена.

da,

upravo sam na to mislio Vedrane,

ipak je naša mjera da se borimo protivu zla u sebi..

zato i pitam, vidite li ta djela svakodnevnog pokajanja

u stvari, na kraju se postavlja pitanje,

koji je cilj pokajanja?

život nema odredište

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

mene interesuje druga stvar:

koja su djela pokajanja (ona svakodnevna), i prepoznajete li ih kod drugih ljudi?

da li se ljudi mijenjaju, šta mislite?

ја лично морам рећи да их баш и не видим око мене...а што се тиче промене, имам утисак да се мењају али на горе...

имам једно две пријатељице код којих је више присутно покајање речима него делим , али и то је нешто...бар постоји та свесност...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Zato što pokajanje nema kraja, nema mjere savršenosti

Ono što si sjutra već danas otkriva, ono što si juče već zemlja pokriva

Схватам, ти ипак говориш више о покајању, ја сам се задржала на "појави лице Божије у његовом односу са људима, онда његово биће испуњава неизрецива, аутентична и дубока сладост."

Подели на овим сајтовима

da,

upravo sam na to mislio Vedrane,

ipak je naša mjera da se borimo protivu zla u sebi..

zato i pitam, vidite li ta djela svakodnevnog pokajanja

u stvari, na kraju se postavlja pitanje,

koji je cilj pokajanja?

život nema odredište

циљ покајања је Живот

Подели на овим сајтовима

ја лично морам рећи да их баш и не видим око мене...а што се тиче промене, имам утисак да се мењају али на горе...

имам једно две пријатељице код којих је више присутно покајање речима него делим , али и то је нешто...бар постоји та свесност...

онда је то неко симптоматично „покајање“ које и није покајање......

Подели на овим сајтовима

Да се укључим мало у расправу. Мислим да је овај тренутак појављивања лица Божијег и покајање које слиједи, најбитнији, преломни трнутак. То покајање је суштина и темељ свег будућег покајања. Сав живот може да остане само сјећање на тај тренутак, а сва будућа дјела покјања имају своје, кристално јасно, зашто. Јер тај тренутак је почетак новог живота, али живота који тек пред собом открива мјеру за себе. Тако кораци могу остати и дуги и тешки али хоризонт разумјевања сопственог бивствовања пред тим Лицем је отворен.

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

онда је то неко симптоматично „покајање“ које и није покајање......

људи се страшно тешко мењају (на боље)...некада их ни велике трагедије и невоље не мењају...некако су издресирани и немогуће је допрети до њих...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

људи се страшно тешко мењају (на боље)...некада их ни велике трагедије и невоље не мењају...некако су издресирани и немогуће је допрети до њих...

оно што је немогуће људима, могуће је Богу.

али ми морамо сурађивати да би смо се променили, прочистили, просветлили и обожили.

то је наше назначење....

Подели на овим сајтовима

али ми морамо сурађивати да би смо се променили, прочистили, просветлили и обожили.

то је наше назначење....

слажем се...потребно је много труда и напора ( уз љубав, наравно)...а и најмањи успех је тако сладак....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Да се укључим мало у расправу. Мислим да је овај тренутак појављивања лица Божијег и покајање које слиједи, најбитнији, преломни трнутак. То покајање је суштина и темељ свег будућег покајања. Сав живот може да остане само сјећање на тај тренутак, а сва будућа дјела покјања имају своје, кристално јасно, зашто. Јер тај тренутак је почетак новог живота, али живота који тек пред собом открива мјеру за себе. Тако кораци могу остати и дуги и тешки али хоризонт разумјевања сопственог бивствовања пред тим Лицем је отворен.

хвала ти што си се придружио и дао богат прилог дискусији са само једним коментарем, поштовани пријатељу.

Подели на овим сајтовима

mislim da se svi na kraju svakoga dana u ovome mogu naći bezbroj puta,

zato je neosuđivanje tako vrijedno

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

mislim da se svi na kraju svakoga dana u ovome mogu naći bezbroj puta,

zato je neosuđivanje tako vrijedno

свакако...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

то је наше назначење....

Ко не сарађује - испашта. Па то схвати једног дана када у својој изграђеној осамљености на звук муве у соби радосно ускликне: "Ево муве!" Лично искуство :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...