Ведран Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 mene interesuje druga stvar: koja su djela pokajanja (ona svakodnevna), i prepoznajete li ih kod drugih ljudi? da li se ljudi mijenjaju, šta mislite? не можам да зборувам за другите но можам за себе. бидејќи постојано грешам, се трудам постојано и да се покајувам за згрешеното, т.е. за сето она што сум го промашил, а во тој пакет влегува мојата релација со Бога, ближниот, со самиот себе и секако со сета создадена твар околу мене. но знаеш, Огло, тоа е процес кој трае целиот живот до последниот здив. за мене највпечатливо дело на покајанието е вољата да се борам со злото во мене. познавам многу луѓе кои живеат во покајание и не само што се променети туку зрачат и сведочат дека иако се во светов, сепак тие не се од овој свет.....средбата со овие ликови е вистински благослов и инспирација за промена. П.С. Огло а ти ме разумеш када ти пишем на мом језику? Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 @@Oglo, Зашто пролазни и то осећај? Мени баш делује као помак и сазнање. Урањање у најбитнију везу и препознавање које постоји међу људима. Zato što pokajanje nema kraja, nema mjere savršenosti Ono što si sjutra već danas otkriva, ono što si juče već zemlja pokriva Ведран and Јелина је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 не можам да зборувам за другите но можам за себе. бидејќи постојано грешам, се трудам постојано и да се покајувам за згрешеното, т.е. за сето она што сум го промашил, а во тој пакет влегува мојата релација со Бога, ближниот, со самиот себе и секако со сета создадена твар околу мене. но знаеш, Огло, тоа е процес кој трае целиот живот до последниот здив. за мене највпечатливо дело на покајанието е вољата да се борам со злото во мене. познавам многу луѓе кои живеат во покајание и не само што се променети туку зрачат и сведочат дека иако се во светов, сепак тие не се од овој свет.....средбата со овие ликови е вистински благослов и инспирација за промена. da, upravo sam na to mislio Vedrane, ipak je naša mjera da se borimo protivu zla u sebi.. zato i pitam, vidite li ta djela svakodnevnog pokajanja u stvari, na kraju se postavlja pitanje, koji je cilj pokajanja? život nema odredište Ведран је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 mene interesuje druga stvar: koja su djela pokajanja (ona svakodnevna), i prepoznajete li ih kod drugih ljudi? da li se ljudi mijenjaju, šta mislite? ја лично морам рећи да их баш и не видим око мене...а што се тиче промене, имам утисак да се мењају али на горе... имам једно две пријатељице код којих је више присутно покајање речима него делим , али и то је нешто...бар постоји та свесност... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Zato što pokajanje nema kraja, nema mjere savršenosti Ono što si sjutra već danas otkriva, ono što si juče već zemlja pokriva Схватам, ти ипак говориш више о покајању, ја сам се задржала на "појави лице Божије у његовом односу са људима, онда његово биће испуњава неизрецива, аутентична и дубока сладост." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 da, upravo sam na to mislio Vedrane, ipak je naša mjera da se borimo protivu zla u sebi.. zato i pitam, vidite li ta djela svakodnevnog pokajanja u stvari, na kraju se postavlja pitanje, koji je cilj pokajanja? život nema odredište циљ покајања је Живот Oglo and Јелина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 ја лично морам рећи да их баш и не видим око мене...а што се тиче промене, имам утисак да се мењају али на горе... имам једно две пријатељице код којих је више присутно покајање речима него делим , али и то је нешто...бар постоји та свесност... онда је то неко симптоматично „покајање“ које и није покајање...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Да се укључим мало у расправу. Мислим да је овај тренутак појављивања лица Божијег и покајање које слиједи, најбитнији, преломни трнутак. То покајање је суштина и темељ свег будућег покајања. Сав живот може да остане само сјећање на тај тренутак, а сва будућа дјела покјања имају своје, кристално јасно, зашто. Јер тај тренутак је почетак новог живота, али живота који тек пред собом открива мјеру за себе. Тако кораци могу остати и дуги и тешки али хоризонт разумјевања сопственог бивствовања пред тим Лицем је отворен. Јелина, Ведран, Лазар Нешић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 онда је то неко симптоматично „покајање“ које и није покајање...... људи се страшно тешко мењају (на боље)...некада их ни велике трагедије и невоље не мењају...некако су издресирани и немогуће је допрети до њих... Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 људи се страшно тешко мењају (на боље)...некада их ни велике трагедије и невоље не мењају...некако су издресирани и немогуће је допрети до њих... оно што је немогуће људима, могуће је Богу. али ми морамо сурађивати да би смо се променили, прочистили, просветлили и обожили. то је наше назначење.... Јелина је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 оно што је немогуће људима, могуће је Богу. али ми морамо сурађивати да би смо се променили, прочистили, просветлили и обожили. то је наше назначење.... слажем се...потребно је много труда и напора ( уз љубав, наравно)...а и најмањи успех је тако сладак.... Ведран and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Да се укључим мало у расправу. Мислим да је овај тренутак појављивања лица Божијег и покајање које слиједи, најбитнији, преломни трнутак. То покајање је суштина и темељ свег будућег покајања. Сав живот може да остане само сјећање на тај тренутак, а сва будућа дјела покјања имају своје, кристално јасно, зашто. Јер тај тренутак је почетак новог живота, али живота који тек пред собом открива мјеру за себе. Тако кораци могу остати и дуги и тешки али хоризонт разумјевања сопственог бивствовања пред тим Лицем је отворен. хвала ти што си се придружио и дао богат прилог дискусији са само једним коментарем, поштовани пријатељу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 људи се страшно тешко мењају (на боље)...некада их ни велике трагедије и невоље не мењају...некако су издресирани и немогуће је допрети до њих... mislim da se svi na kraju svakoga dana u ovome mogu naći bezbroj puta, zato je neosuđivanje tako vrijedno "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 mislim da se svi na kraju svakoga dana u ovome mogu naći bezbroj puta, zato je neosuđivanje tako vrijedno свакако... Ведран је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 оно што је немогуће људима, могуће је Богу. али ми морамо сурађивати да би смо се променили, прочистили, просветлили и обожили. то је наше назначење.... Ко не сарађује - испашта. Па то схвати једног дана када у својој изграђеној осамљености на звук муве у соби радосно ускликне: "Ево муве!" Лично искуство Ведран and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука