Ulični Muzičar Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Trazim, trazim ... gde da postavim ovu temu ... aj, nek bude ovde , iako mislim uopsteno ... sta vernici misle o "bezboznicima" - ne samo ovde kod vas ! al' , kako mozete samo vi (koji ste na ovom forumu) da mi odgovorite , onda je mozda i dobro mesto. (neka je [ovu temu] neko od administratora prebaci na bolje mesto, ako misli da ga ima ...) Dakle, sta vernici misle o nevernicima (vase misljenje o tome), a , i, sta VI, konkretno , mislite o istim ... a ,obrnuto ? e, tu ce biti problema - ne saobracaju bas ovde kod vas oni koji nisu vernici (k'o ja) ! povod za ovu temu mi je dao Alefshin ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,68.msg75174.html#msg75174 "... da ateizam nema veze sa minimumom mozga" tada nisam bio nesto raspolozen za "prepucavanje" , ali, posto sam zlopamtilo ... odma' da kazem da za sebe ne kazem da sam ateista. to mi zvuci k'o da sam pripadnik nekakve grupacije ... i to mi se ne dopada (uvek sam bio "solista") ali, ipak sam se osetio prozvanim tom izjavom Alefshina, jer je on mislio na one sto nisu vernici - a taj sam ! sad... sta je "pisac hteo da kaze" ... reci ce , mozda , ako vidi ovu temu ... da ja ne tumacim sam ! a, ja cu reci sta JA misim o vernicima ! ... pripremite se ! Meni su oni koji veruju u boga- nekako fini ljudi... volim da se druzim sa njima dobro, nekad se malo foliraju , preteruju sa ono :"brate ..." uvek kazem da ima nadprosecno DOBRIH ljudi medju vernicima ... a, meni je to vazno - da je neko DOBAR COVEK !!! ... da je za ljubav ... i tacka. Roberto Benigni u jednoj svojoj predstavi (monolog) kaze u jednom trenutku , govoreci o bozjim zapovestima ... sažeto u jednu zapovest - ona bi glasila : "ama e fai quello che vuoi" ... VOLI I RADI STA 'OĆEŠ ... otprilike [prevodi ponekad glupavo zvuce] ... bitan je smisao : voli ! ... a kad imas ljubavi - mozes samo dobro da cinis ! ... E, sad ... ima i k'obajagi vernika... (kao veruju ... ali, ne ponasaju se bas "hriscanski" [ili koja je vec vera ...]) ima i onih koji se trude da "ispadnu" golemi vernici (pa su netolerantni) ima i koji lazu da su venici (da bi bili IN) ove gore navedene (ima mozda jos poneki "TIP") ... ne cenim IČ ... (da se izrazim "alla Željko" ...) idu mi na ... zivce! a, ima ih ko'ko 'oces ... znaci , o ljudima koji su se "navukli" na nesto sto propagira dobrotu and ljubav - ne mogu a da ne mislim sve NAJBOLJE A, konkretno o tome u sta veruju ...hmmm ... ... ajde da se izrazim k'o Alefshin (nadam se da uzivamo istu slobodu "štampe") mislim da verovanje u deda mraza, u crvenkapu, u gatanje , u boga ...itd....itd ... ... NEMA VEZE SA MINIMUMOM MOZGA ! ako ste se osetili prozvanim , ostavicu deda mraza i ostalo, pa da kazem samo da je moje misljenje da verovanje u boga (bilo kog) ima veze sa raznim stvarima, raznim covekovim potrebama ... itd ... itd ... napisani su "ratovi i mirOvi" na tu temu ... ali sa zdravim razumom ... hmmmm.... dobro, nekome (ili mnogima) je to POTREBNO - pa neka svako misli sam za svoje dobro ! ja sam misljenja da se ... PRAVE VREDNOSTI MOGU (I DECI , I ODRSLIMA) PROPAGIRATI I BEZ ZASTRASIVANJA (PAKLOM) (ili obecavanjem raja !) nego da ne skrenem mnogo ... ( 0202_238) a, nemojte ni vi ! DRŽ'TE SE TEME !!! Za ostalo (dokazivanje da boga ima i slicno ...) - otvorite si novu temu !!! (ovde nemojte da mi spamujete 0409_feel . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јануар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 ... vidim da ne razmisljate o njima ... niko se ne javlja ! pretnja : sa' ću zakljucam temu ! [1 sat niko ne odgovara !!!] . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Скупља се материјал 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јануар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 ?????? ?? ????????? 0409_feeljel' kod tebe dolaze po "svoje" misljenje ... ???[ k'o nekad sto su SPS-ovce (ovce 0202_238) isle kod Slobodana ] . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 мени је безбожник синоним за неког ко је "атеиста" а прогони цркву а атеиста неко ко једноставно не верује у Бога и никог не угрожава Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јануар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 ???? ?? ????????? ??????? ?? ????? ?? ?? "???????" ? ??????? ????? ? ??????? ???? ?? ??????????? ?? ?????? ? ???? ? ????? ?? ???????? ja U ŠALI kazem bezboznik za sebe ... a, u naslovu teme je pod navodnicimaateista mi se ne dopada ... a, dopada mi se da NISAM JA NISTA ... a, ako se neko nesto razlikuje - neka se definise sam ... nego... nisi odgovorio na temu ... aj' kad nadjes vremena ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Pomaže Bog! U mom okruženju su retki ljudi poput tebe. O, ima ih koji ne veruju u Boga (nazovi ih kako želiš) ali nisu svesni ni svog neverovanja, niti te podele na 'nas' i 'njih'. Kada se dotakne Bog u nekom razgovoru, ili kada oni pod utiskom nečeg vidjenog na TV ili doživljenog pomenu veru (religiju), onda umeju da se deklarišu (nisu oni glupi) ali ... svesnost i pripadnost sebe u okviru neoficijelne grupacije neverujućih ... baš i nemaju. Šta ja mislim o njima? Kao prvo, nemislim da su glupi ili loši ili pogrešni ili ... šta god već. Jer ne mislim o sebi da sam niti autoritet niti superioritet njima (sačuvaj me Bože!) već sam svestan da nisam ja pozvao Boga ksebi, već je On mene pozvao u Svoje 'naručje'. Kao drugo, volim da razgovaram sa neverujućima, zanimljivi su mi toliko da su mi neophodni. Kada su cinični ili sarkastični ili agresivni, to me podseća na moju prošlost a i to mi dodje kao 'lakums' papir - da vidim dokle sam došao u (s)trpljenju prema bližnjem svom, i da vidim koliko sam akumulirao potencijala neograničene ljubavi Božije u svom srcu i mozgu. Tako nekako... brat Toma Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Vreme cuda 1 - Uzurpiranje crkve i lov na religiju ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон::Горан Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Помаже Бог браћо и сестр, мир људима добре воље Имам обичај да кажем: Верујући знају да верују, док идеолизи верују да знају. Е сад, зависи шат се подразумева под "безбожник". За мене је то Боготражитељ (атеиста), јер га још није нашао па је зато без Бога. Међу оним који су Га нашли има оних који су Га одбцили и постли богомрзитељи (антитеисти), док они други који Га прихватише посташе богослужитељи (теодули). Свако добро од Господа и мир људима добре воље Ако речи ове, пут неког‘ ливана, и у срцу вашем, љубављу разграна, помените вашим молитвама раба, бескорисног Бож‘јег ђакона Горана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 ?? ???? ?? ?? ???????????? (???????), ??? ?? ??? ???? ????? ?? ?? ???? ??? ????. ???? ???? ???? ?? ?? ????? ??? ???? ???? ?? ?? ??????? ? ?????? ???????????? (??????????), ??? ??? ????? ???? ?? ?????????? ??????? ????????????? (???????).??????? ???? ???????? ??????? ?? ?????? ???????????????? ?? ???? ??? ??? ???? ??????????? ? ????????. ??? ???? ?? ????? ??????? ? "??????" ????? ????, ?? ?? ????? ??????????? ?? ???? ?? ??? "?????" (??? ???? ?????). ?????, ?? ????? ???????? ?? ?????????? ? ?????? ????????????? ? ??????????????? ????? ??????? ??????????. ??? ???? ??? ?????, ???????. Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Да Винчи, јепо си изнео своје мишљење. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif Ако мене питаш, мислим да нема никакве разлике између верних и неверних Богу....деле их само уверења. Ово кажем зато што познајем многе људе који су атеисти а бољи су као људи од 50 % верника(вде мислим првенствено на тебе! 0104_cheesy, иначе, Да Винчи и ја смо другари приватно 0409_feel)......такође, знам и многе вернике који се понашају горе од оних који се налазе у џунгли..... Према томе, оно што мислим о верницима исто мислим и о атеистима....Трудим се у сваком човеку да видим уцртану икону Божију која се налази у сваком човеку на земљи, био он верник или не. Вледика Порфирије каже : "Једина ствар по који се разликују хришћани од других људи је та што имају ПОКАЈАЊЕ!, зато што и једни и други греше, некада нам се чини чак да више греше верици." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јануар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Toma : hvala na komentaru ! Dragan : mog'o si nesto i da napises ... ja licno ne volim taj nacin komunikacije (video) djakon Goran : dao si definicije ... napisi i sta mislis o njima (bezboznici , ateisti , antiteisti ...) pije aga ... posebno cu mu odgovoriti (protekcija 0409_feel) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јануар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 пије ага млеко познајем многе људе који су атеисти а бољи су као људи од 50 % верника(oвде мислим првенствено на тебе! 0104_cheesy, иначе, Да Винчи и ја смо другари приватно )ja se ne bih zadrzao na 50 % 1414_feel... (cak i ako se sad salim ... u sali je pola istine , pa tako dolazimo [po mom] do 75% ... 50 od tebe + pola od druge polovine) al' stvarno - ja ne bih rekao da je 50% ... ako se uzmu u obzir SVI koji za sebe kazu da su vernici - tu sam daleko iznad 50 %... ako se uzmu u obzir SAMO PRAVI vernici - tu sam daleko ispod 50 % a, kako je ovih prvih NEUPOREDIVO VISE ... u ukupnom zbiru dolazimo do ... do ... ... do ... 0705_read a nekad sam bio na opstinskom iz matematike (sta ti je datum proizvodnje ... za coveka, mislim ...) пије ага ......такође, знам и многе вернике који се понашају горе од оних који се налазе у џунгли..... ovde je trebalo : "vernike" ...пије ага Према томе, оно што мислим о верницима исто мислим и о атеистима....Трудим се у сваком човеку да видим уцртану икону Божију која се налази у сваком човеку на земљи, био он верник или не. :cheesy2: . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Toma : hvala na komentaru ! Dragan : mog'o si nesto i da napises ... ja licno ne volim taj nacin komunikacije (video) djakon Goran : dao si definicije ... napisi i sta mislis o njima (bezboznici , ateisti , antiteisti ...) pije aga ... posebno cu mu odgovoriti (protekcija ) ??? ????????????? ????? ???????????? ???? ?????? ?? ?????? ????????, ???? ???? ? ? ?????-????? ?????? ?? ?????? ????? ????, ? ? ????????? ?? ???? ? ?? ???? ?? ????????? ??? ????? ???? ??????? ? ??????? ??? ?? ? ???? ?? ?????. ?? ?? ?? ???? ????? ??? ???????? ??????????? ?????? ????. ??? ?? ???? ? ????? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон::Горан Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 Оци благословите, помаже Бог браћо и сестре. Мир људима добре воље. Хехехе, испаде да сам теоретичар па дајем дефиниције. Држим се речи Господњих, да љубимо ближње, али и непријиатеље своје. Цитат Према томе, оно што мислим о верницима исто мислим и о атеистима....Трудим се у сваком човеку да видим уцртану икону Божију која се налази у сваком човеку на земљи, био он верник или не. cheesy Делим ово мишљење. Оци благословите, помаже Бог браћо и сестре. Мир људима добре воље. Ако речи ове, пут неког‘ ливана, и у срцу вашем, љубављу разграна, помените вашим молитвама раба, бескорисног Бож‘јег ђакона Горана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука