Jump to content

Родољубље постало издаја због европејства

Оцени ову тему

Пг

Препоручена порука

ja sam želio da ukažem na to da priča o patriotizmu i nepatriotizmu ne bude priča o ekstremima sa jedne i druge strane,zato što je to već izlizana matrica za uništavanje dijaloga jednih i drugih...

Svaki nepatriota će reći da je on patriota,samo zato što zna da je to pozitivno, pa ne bi da ispadne hendikepiran u tom smislu,međutim ako laže koza ne raže rog,ili poznaćemo svakoga po djelima njegovim, oboje može da se primjeni na to.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 95
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

još nešto želim da kažem a vezano je za Srbiju,nema mnogo Srba nepatriota koliko sam ja primjetio,ali ima mnogo ostalih koji ili nisu srbi ili su iz mješanih brakova i upravo oni davaju veliku snagu ovim nepatriotama,zato što njima patriotska atmosfera u drustvu ne odgovara,skoro pola stanovništva u Srbiji nisu Srbi i može reći ko šta hoće ali to je faktor od ogromnog uticaja,zato je danas u srbiji teško biti srbin jer to mnogima ne paše čak i ako ne iskazuju ne slažu se sa time,to je tako kako je... Ako se ode u republiku Srpsku tamo neće patriotu niko popreko pogledati nit mu nabijati neke predrasude na nos desice se suprotno,bićeš diskvalifikovan u društvu ako si u tom smislu hendikepiran,to je činjenica,e sada stvari su takve kakve jesu i ništa se tu ne može,ja bi samo želio da mi niko ne brani moj patriotizam,ja nikada nisam šovinista bio i želim samo da mi to niko na prljav način ne prišiva u državi u kojoj živim,a ne znam da li i kojeg dana ćemo da se izborimo za ta prava,za sada ih nemamo jedno desetak godina već od kad sam došao iz Banjaluke u Srbiju,kako je prije bilo ja pojma nemam,znam samo da sam doživio veliki šok ovdje,ovdje se ni srpska nova godina ne slavi  zvanično,ja kad sam to vidio sam sebi nisam vjerovao,mislio sam da imam noćnu moru

Подели на овим сајтовима

Marjanovic je najbolje odgovrio da ne postoji sredina ni kod lijevih koji su evropejci, a sve im je strano sto je domace, a ni kod desnih koji su patriJote a sve im je strano ogavno i mrsko. 

Mislim da upravo to ne postojanje sredine dovelo je do takve segregacije jer zapravo i jedna i druga strana je izrazito nepatriotska po svojim djelima.

Patriota nije onaj koji iskljucivo i samo slavi srpsku novu godinu, dici se istorijom bez jasnog pogleda na buducnost, objavljuje kako slavi slavu i odlazi na Ostrog, svrsa na Rusiju, mrzi Zapad i sav mu je svijet kriv. Patriota je onaj koji casno zivi svoj zivot, stara se za svoju porodicu i dom, posteno radi posao i zeli da doprinese takodjer napretku i boljitku drustva u kome zivi. Patriota je onaj koji zeli svoju zemlju uciniti boljom i ljeposm za zivjeti, i kad je nacini onda ima cime i da se ponosi.  

Gledajuci sadasnju situaciju, i takozvani evropejci i takozvane patriote aktivno ucestvuju u razaranju drustva kroz sistem korupcije, i drugih zala koji unazadjuju zemlju. 

Zato je parola iz naslova teme nista drugo nego samo prepucavacka floskula jer i jedna i druga strana su ogrezle u zlu samo su na suprotnim polovima i onda se privlace sto uzrokuje kratke spojeve citaj sukobe i razmirice. A one sredine koju je Marjanovic pomenuo nema nigdje ili je prosto mala da ne moze doci do izrazaja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

još nešto želim da kažem a vezano je za Srbiju,nema mnogo Srba nepatriota koliko sam ja primjetio,ali ima mnogo ostalih koji ili nisu srbi ili su iz mješanih brakova i upravo oni davaju veliku snagu ovim nepatriotama,zato što njima patriotska atmosfera u drustvu ne odgovara,skoro pola stanovništva u Srbiji nisu Srbi i može reći ko šta hoće ali to je faktor od ogromnog uticaja,zato je danas u srbiji teško biti srbin jer to mnogima ne paše čak i ako ne iskazuju ne slažu se sa time,to je tako kako je... Ako se ode u republiku Srpsku tamo neće patriotu niko popreko pogledati nit mu nabijati neke predrasude na nos desice se suprotno,bićeš diskvalifikovan u društvu ako si u tom smislu hendikepiran,to je činjenica,e sada stvari su takve kakve jesu i ništa se tu ne može,ja bi samo želio da mi niko ne brani moj patriotizam,ja nikada nisam šovinista bio i želim samo da mi to niko na prljav način ne prišiva u državi u kojoj živim,a ne znam da li i kojeg dana ćemo da se izborimo za ta prava,za sada ih nemamo jedno desetak godina već od kad sam došao iz Banjaluke u Srbiju,kako je prije bilo ja pojma nemam,znam samo da sam doživio veliki šok ovdje,ovdje se ni srpska nova godina ne slavi  zvanično,ja kad sam to vidio sam sebi nisam vjerovao,mislio sam da imam noćnu moru

Е видиш, ја знам "икс" другојачијих примера гледе мешаних бракова, тако да поведи мало рачуна како вршиш тријажу...

Подели на овим сајтовима

Е видиш, ја знам "икс" другојачијих примера гледе мешаних бракова, тако да поведи мало рачуна како вршиш тријажу...

Znam ih i sam,nisam ja pomenuo sve mjesane brakove,ja sam samo kao razloge za nepatriotizam izmedju ostalog naveo i to jer toga kao razlog ima,nije pravilo ali ga ima,pogresno si me razumio

Подели на овим сајтовима

Marjanovic je najbolje odgovrio da ne postoji sredina ni kod lijevih koji su evropejci, a sve im je strano sto je domace, a ni kod desnih koji su patriJote a sve im je strano ogavno i mrsko. Mislim da upravo to ne postojanje sredine dovelo je do takve segregacije jer zapravo i jedna i druga strana je izrazito nepatriotska po svojim djelima.

znaci posto sredine nema ja sam onda fasista ?

a patriote su u stvari nepatriote ?

Подели на овим сајтовима

Па, ваљда могу ја да кажем своје мишљење а да ме не осуде унапријед. Јесу ли управо ти "европејци" са власти они који највише "троше" ријеч демократија а не дозвољавају ти ни да проговориш ако се не слажеш са њима? Ако није исправно, наћи ће се већ неко да ми објасни у чему сам погријешио. Кад се помену пјесма "Од тополе", ( да се надовежем: брате, Авокадо, једно је свјесно провоцирање зато што је неко Хрват или Муслиман, а друго је наручивање пјесме) ајде, реци да си четник. Нема везе ако ниси. Само реци у својој рођеној земљи да си четник и саслушај шта имају да ти кажу и јасно ће ти бити о чему се прича.

Кључна ствар.

ово је доказ да Српска политичка сцена није демократска..већ неокомунистичка...у неким моментима чак нацистичка.

Наши политичари морају прво научити шта је демократија.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

znaci posto sredine nema ja sam onda fasista ?

a patriote su u stvari nepatriote ?

Jesam ja gdje pomenuo fasizam? 

Nema pravih patriota. Imaju samo demagozi sa raznim imenima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

sta ocemo mi na kosovu,pa to nije nase,to je albansko ko nam je kriv sto smo to prepustili albancima,sto se nismo kotili istom frekfencijom kao i oni,sami smo si krivi jos se moramo izvinuti sto su nas bombardovali i jako bi pozeljno bilo da im platimo troskove bombardovanja i edukacije,sta smo mi htjeli da budemo englezi u irskoj ili spanci u baskiji,treba malo da spustimo svoje fasisticcke strasti i da trazimo pokajanje u briselu,to je patriotizam

Подели на овим сајтовима

Наравно да имају патриоти и издајници.

Само облици су различити и могу се видети тек из неке одређене временске перспективе..

тј..њихов утицај на неки народ.

узмимо пример Гаврила Принципа...

његов лични осећај је био патриотски, али на дужи рок нам је нанео огромну штету као народу.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Jesam ja gdje pomenuo fasizam? 

Nema pravih patriota. Imaju samo demagozi sa raznim imenima. 

medju politicarima tako kazi,medju ovim danasnjim politicarima i onda se slazem sa tobom sto posto,ali postoji patriotizam u narodu koje bi te politicke patriote morale da zastupaju a to je onaj cestiti patriotizam koji ne ide na niciju stetu

Подели на овим сајтовима

patriotizam je da se zalazes za Eu zato  sto je evropa jaka,jeste da su nam oteli kosovo i napravili par genocida nad nama u proslom vjeku ali trebamo k njima jerbo je to patriotizam,a sve ostalo fasizam

Само уброј у то да нам данас ЕУ чува Србе и манастире и остало културно благо јужно од Митровице, и да није те ЕУ, давно би били збрисани, а има више Срба јужно од Митровице, и сви најбитнији манастири су јужно од Митровице. Чисто да имаш на уму сваки пут када говоримо о овим темама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

medju politicarima tako kazi,medju ovim danasnjim politicarima i onda se slazem sa tobom sto posto,ali postoji patriotizam u narodu koje bi te politicke patriote morale da zastupaju a to je onaj cestiti patriotizam koji ne ide na niciju stetu

Ne ulazim u pojedinacne slucajeve. Govorim u globalu, naravno polazim prvo od politicara, pa onda sve redom ljudi povezanih u hijerarhijsku piramidu. 

Подели на овим сајтовима

Само уброј у то да нам данас ЕУ чува Србе и манастире и остало културно благо јужно од Митровице, и да није те ЕУ, давно би били збрисани, а има више Срба јужно од Митровице, и сви најбитнији манастири су јужно од Митровице. Чисто да имаш на уму сваки пут када говоримо о овим темама.

pa ne mogu mirotvorci bas otvoreno da ruse sve pred sobom,bar ne dok su pod firmom mirotvorca,ja na to tako gledam a ako gresim objasni mi gdje?

meni je tu  zavadi pa vladaj evoluiralo u zakolji pa lijeci,dzelat postao spasitelj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...