marko_13 Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Било је јуче и на РТС-у. За сваку похвалу. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 On 27. 9. 2013. at 23:18, Лидија Миленковић рече Била сам на литургији, и заиста је било дирљиво,почев од њиховог узбуђења, и мале збуњености када смо изашли да дочекамо владику, па све до краја када су насмејани излазили из цркве живо комуницирајући међу собом својим, знаковном језиком. Дај Боже да их видим опет на будућим литургијама. Наши људи стижу свуда ... :good2: Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisac Pisac Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Помаже Бог драга браћо и сестре, Ја сам Немања Родић. Од рођења сам везан за инвалидска колица и оно што ми највише смета је чињеница што не могу самостално ући у Храм Господњи, с обзиром да већина храмова нема стазе за инвалидска колица. Оно што охрабрује јесте чињеница да се храмови прилагођавају особама у колицима. но то није ни изблиза довољно, јер још увјек већина храмова, посебно у малим мјестима нису прилагођени оси! Морам признати да сам размишљао о решењу овог великог проблема за све особе са инвалидитетом који не могу без туђе помоћи ући у цркву и дошао на идеју, да се организује помоћ при уласку у храм, за све оне којима је она потребна. Та помоћ би се састојала у томе да брат волонтер сачека брата или сестру у колицима истред храма, те да му помогне да уће унутра и присуствује служби Божијој, те по завршетку свете Литургије помогне при изласку из храма. Ова помоћ је привременог карактера и трајала би док се храмови Господњи не прилагоде оси, тј не изграде одговарајуће стазе и људима у колицима омогући несметан улазак . Користим ову прилику да Вас подсјетим да почиње Божићни пост који се састоји не само у уздржању од мрсне хане, већ и у уздржању од ружних помисли и лоших дјела, а оно што је најважније пост је вријеме када се чине добра дјела! Ткође Вас подсјећам, да без милосрђа, искрене исповјести и причесћа нема ни Царства Небеског. Зато Вас молим да поджите ову идеју и на тај начин допринесете спасењу како своје, тако и спасењу душе свих оних који желе ићи путем Господњим, али их тјелена неспособност омета на том путу! Шта мислите о изложеној идеји? Свако добро од господа, Немања Родић Драгана Милошевић, Jelena 76, Ронин and 15 осталих је реаговао/ла на ово 18 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Mislim da je porazno. Nisam prvi put naišao na problem koji imaš evo da navedem Hram Sv.Georgija na Bežaniji nbg. prilagoditi ulaz je minimalna investicija tako da sa pravom možemo zaključiti da postoji samo ljudski faktor nebrige. divim se veri koju svaki invalid ima i koja uzrasta u zajednici. Svi dolazimo da tražimo pomoć od Istog! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Па зар је могуће да је потребно да брат волонтер сачека брата у колицима испред цркве и помогне му да у њу уђе? Мислим да ће свако на улазу у храм притећи у помоћ. Све друго ми је поражавајуће. dejan67ks, Данче*, Лидија Миленковић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Добро ми дошао Немања! Разумем те у потпуности.Кад год поведем са неким разговор о постављању рампи обично добијем одговор не би било добро да се мења архитектура. Питајте и погледајте како су решили проблем у Зајечару; просто и лепо за око.А што се тиче волентера,хм требало би да се људи мало више заинтересују. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 On 27. 11. 2013. at 18:37, Зорица Бубало рече Па зар је могуће да је потребно да брат волонтер сачека брата у колицима испред цркве и помогне му да у њу уђе? Мислим да ће свако на улазу у храм притећи у помоћ. Све друго ми је поражавајуће. Ништа не сме да те зачуди, на жалост.Није проблем само да се уђе, него треба сићи у лађу храма , па доћи и на солеју кад затреба........ nana and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Бог ти помогао Немања и добро нам дошао . Предлог ти је добар и даће Бог да се оствари. nana and gandalf је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Добро дошао Немања. Је си ли разговарао о томе са твојим свештеником.Предлог ти је и на месту и сасвим логичан. Мислим да ће га сигурно прихватити без проблема. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisac Pisac Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 On 27. 11. 2013. at 21:33, nana рече Добро дошао Немања. Је си ли разговарао о томе са твојим свештеником.Предлог ти је и на месту и сасвим логичан. Мислим да ће га сигурно прихватити без проблема. Морам признати да још нисам, али хоћу! Међутим постоји један промлем, у малим мјестима као што је моје нема пуно вјерни људи, а притом су ти људи стари, тако да је то веома тешко реализовати! Зато сам мислио да се у акцију укључе организације попут "Светосавске омладине и сл. Наравно ту су наши свештеници, без чијег се благослова ништа не може! nana, мирођија, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Da prosirimo pricu: rampe bi bile korisne i majkama sa bebama i starima koji se otezano krecu. Vecana је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisac Pisac Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Slažem se! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Идеја ти није лоша, али мислим да је још потребније покренути неку причу уопште за помоћ угроженој браћи и сестрама у Христу. Јер не мали број људи ми се обраћа на мејл са захтевом за помоћ а ја могу само немоћно да слежем раменима и кријем поглед по кући јер ни сам нисам у некој завидној ситуацији а камоли да некоме помогнем. Ево малопре сам добио на мејл још једно потресно писмо болесног човека оца породице двоје деце и женом која има хонорарни посао. По писму се види да је човеку мука што мора али изгледа да мора да тражи помоћ. Не знам шта да радим но ово је постало ургентно или ћу нешто урадити или ћу полудети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Pisac Pisac Реци ти нама како ти живиш? Од чега живиш? Како се сналазиш? Да ли се сналази? Ко ти помаже? Да ли ти помаже? Добијаш ли шта од државе? Или недобијаш ништа? Да ли ти је проблем само инвалидитет или ти је то сада секундарни проблем поред финансија које су може бити примарни проблем? Ајде да кренемо неким редом. Дакле имамо и овде на форуму људе који имају потребу да се нешто чује о њима. Да видимо како они живе, да ли им се може помоћи и како. Лидија Миленковић, kordun, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 On 28. 11. 2013. at 19:44, Жељко рече Pisac Pisac Реци ти нама како ти живиш? Од чега живиш? Како се сналазиш? Да ли се сналази? Ко ти помаже? Да ли ти помаже? Добијаш ли шта од државе? Или недобијаш ништа? Да ли ти је проблем само инвалидитет или ти је то сада секундарни проблем поред финансија које су може бити примарни проблем? Ајде да кренемо неким редом. Дакле имамо и овде на форуму људе који имају потребу да се нешто чује о њима. Да видимо како они живе, да ли им се може помоћи и како. Да се надовежем на ову поруку: причајте нам о себи отворено,покажите нам шта као литургијска заједница можемо да исправимо. Мислим да има доста људи на форуму који немају смелости да отворено причају о свом хендикепу. 1401 је породица великог срца, а ви сте наши пуноправни чланови. :good2: Баба, мирођија and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука