Jump to content

Принципи .

Препоручена порука

Има људи који се стриктно придржавају својих принципа у животу . Шта мислите дали је то позитивна особина код људи или не ?

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

"Život bez principa je kao brod bez kormilara"

"Čovek koji živi bez principa i pravila uvek igra onako kako mu drugi sviraju"

"Čovek bez principa je telo bez duše"

Ove tri izreke ilustruju šta znači biti bez principa. Imati svoje principe je osnova dobrog i pouzdanog karaktera.

Подели на овим сајтовима

Ух.. као и Џеси, баш ме стављате у ребус... ја имам принцип да се ниједног принципа не придржавам слепо док не будем сигуран да је добар и да ми добро доноси. 

Некад ме ово заправо много нервира. Волео бих да сам више шовиниста, мозак би ми био много одморнији и присутнији, овако... 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Jasno da se svi ljudi drže određenih principa , dakle svako ima neke svoje principe (bez izuzetka) . Jedina razlika među ljudima jeste istrajnost u "držanju" tih svojih principa . Kada je riječ o meni , pomalo sam možda i tvrdoglav po tom pitanju , ali nikada suviše da se ne bih odrekao nekih svojih principa zarad postizanja zajedničkog dobra . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Ta rec mi je oduvek bila strana i nepoznanica.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pazim sta cu uvrstiti u principe. A kad nesto proglasim svojim principom, onda ga se i drzim. :)

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Držite se svojih principa. Ovo može biti teško, ali ako nemate nešto u šta možete da verujete, onda nemate ništa. Bez obzira na to šta vam se desilo u životu, uvek možete da tvrdite da imate pravo na činjenicu da ćete se od ovoga dana držati svojih principa koliko je to u vašoj moći.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 25. 11. 2013. at 21:36, Никола Поповић рече

Некад ме ово заправо много нервира. Волео бих да сам више шовиниста, мозак би ми био много одморнији и присутнији, овако... 

Више шовиниста??

Имам принципе наравно. Гледам да их се држим, али одређена флексибилност у животу мора да постоји. Нпр. на разговору за посао сам на питање шта је то што не бих трпела на послу одговорила - мобинг и сексуално узнемиравање. Ко год би покушао било једно било друго имао би проблем. А тај посао сам добила.  :)))

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

"Mnogi ljudi hoce da pokazu doslednost tvrdeci da svoje misljenje ne menjaju. To je dokaz da nista nisu naucili od dana kada se njihovo misljenje formiralo. Tako ocevidan dokaz vlastitog neznanja i gluposti ne treba udarati na veliko zvono." Le Bon

Zanimljiva tema. 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

On 25. 11. 2013. at 20:06, Ненад. рече

Има људи који се стриктно придржавају својих принципа у животу . Шта мислите дали је то позитивна особина код људи или не ?

Principi obicno stupaju na snagu kada praksa zakaze. Zato su oni neka vrsta pravila koja treba da nam posluze kao model. Medjutim, covek neretko dozivljava sebe kao nesnadjenog ukoliko se posto-poto ne drzi tih principa. Mislim da je lose imati model ponasanja u tom smislu - grcevitog ili doslednog drzanja misljenja kao stogo zacrtanog ukoliko ona ne podrazumevaju stalno preispitivanje. Ali kako covek ima uvek nova iskustva i nove poglede na ljude i desavanja, prirodno i inteligentno je da se principi dovode u sumnju ili preispitaju i menjaju. I principi najcesce postoje za druge, za govor i pouku, a izuzeci za nas same. :)

Odgovor je - ne. :)

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

On 25. 11. 2013. at 20:06, Ненад. рече

Mислим да је то ствар природе. Себе не доживљавам као принципијелну особу, ако се тако каже :)

У гимназији смо имали професорку логике и социологије која је била врло принципијелна и поштена, рекла нам је на почетку да сви имамо право да једном кажемо да нисмо спремни за одговарање у току полугодишта али да "децо следећи пут кад вас прозовем, ако не будете спремни, иако се не дај Боже нешто догодило, мајке ми даћу вам један у дневник"

Можда сад ово звучи сурово, али жена је то врло поштено и добронамерно рекла и сви смо знали правила игре.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Pre nego sto pocnemo da se po svaku cenu pridrzavamo principa, treba najpre utvrditi sa sigurnoscu jesu li ti principi ispravni. Covek koji nikada ne menja svoje misljenje ili je " glup" ili potpuno ispravan. Sredine nema. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 18. 3. 2015. at 23:05, Anika рече

Више шовиниста??

Имам принципе наравно. Гледам да их се држим, али одређена флексибилност у животу мора да постоји. Нпр. на разговору за посао сам на питање шта је то што не бих трпела на послу одговорила - мобинг и сексуално узнемиравање. Ко год би покушао било једно било друго имао би проблем. А тај посао сам добила.  :)))

dobro de, ajde sad. to se samo tako kaze. Ja bih da sam sovinisticka svinjcica, al nece me priroda :D

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je dobro imati svoje principe, to je kao neki pravac koji nas drži da ne lutamo. Isto tako, mislim da je neophodno da se ti isti principi preispituju povremeno jer se i ja učim i menjam, pa tako i moji principi...

Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...