Ана Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Помаже Бог!Једна моја пријатељица пита и моли за одговор , ја нисам знала да им одговорим, да ли могу да ступе у брак уколико су им чукундеде рођена браћа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Bez obzira na kanonsko pravo, ja ne bih stupao u ovakav brak zbog rizika od degenericnih potomaka. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/bracna-pravila-spc.htm Никола Поповић, Orthophill and Nektarija је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 10-ти степен, по канонима може. Од младожење гледано - степени сродства: МЛАДОЖЕЊА - 1отац - 2деда - 3прадеда - 4чукундеда - 5чукундедеотац(чукундедин-заборавио-сам-како-се-каже ) - 6чукундединбрат - 7чукундедебратасин - 8чукундедебратаунук - 9чукундедебратапраунук(младин тата) - 10МЛАДА Orthophill, Nektarija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Joj hvala ti Rakicu ali ko ce ovo da cita... i mene isto zanima da li npr. moja sestra od tetke i brat od strica mog muza bi imali ppravo da stupe u brak? Ili brat moga kuma sa mojom sestrom od tetke? ko je razumeo shvatice... e kad bi mi neko dao instant odgovor Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Joj hvala ti Rakicu ali ko ce ovo da cita... i mene isto zanima da li npr. moja sestra od tetke i brat od strica mog muza bi imali ppravo da stupe u brak? Ili brat moga kuma sa mojom sestrom od tetke? ko je razumeo shvatice... e kad bi mi neko dao instant odgovor Pa zasto ne bi mogli. Porodica tvog muza nema nista sa tvojom porodicom, kao i tvoj kum sa tvojom sestrom od tetke, osim ako vec svi niste u nekom srodstvu Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Joj hvala ti Rakicu ali ko ce ovo da cita... i mene isto zanima da li npr. moja sestra od tetke i brat od strica mog muza bi imali ppravo da stupe u brak? Ili brat moga kuma sa mojom sestrom od tetke? ko je razumeo shvatice... e kad bi mi neko dao instant odgovor 1. Могу, 8. степен двородног сродства. (забрањено до 5. степена) 2. Могу, 6. степен кумовског сродства. (забрањено до 3. степена ?) Nektarija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Pa zasto ne bi mogli. Porodica tvog muza nema nista sa tvojom porodicom, kao i tvoj kum sa tvojom sestrom od tetke, osim ako vec svi niste u nekom srodstvu Skoro je bila neka tema o tome da ne mogu dva rodjena brata i dve rodjene sestre da se vencaju - glupo sam ovo srocila ali shvaticete na sta se misli, pa se pitam da li mogu brat od strica i sestra od tetke...??? Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 1. Могу, 8. степен двородног сродства. (забрањено до 5. степена) Da samo sto meni to stepenovanje slabo ide...koji stepen srodstva ako su uopste u srodstvu su moja sestra od rodjene tetke i brat mog muza od rodjenog strica? Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Веќ сам написао, они су 8. степена двородног сродства. Твоја сестра и твој девер су 4. степен двородног сродства и због тога не могу да ступе у брак. Nektarija је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Можемо, можемо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Твоја сестра и твој девер су 4. степен двородног сродства и због тога не могу да ступе у брак. Oprosti brate meeni smotanoj, ovde mislis na moju rodjenu sestru i "rodjenog" devera-4 stepen. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Bilo bi lepo da neko ko se razume u to da napravi mapu vezano za to, zbog dece da se ne deformisu i da pate... takodje kod klinaca se javalju ljubav a oni su u srostvo a ne znaju i naprave neke pogreske i pate dzaba “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Skoro je bila neka tema o tome da ne mogu dva rodjena brata i dve rodjene sestre da se vencaju - glupo sam ovo srocila ali shvaticete na sta se misli, pa se pitam da li mogu brat od strica i sestra od tetke...??? Ako su tetka i stric rodjeni brat i sestra, onda svakako ne moze ni po kanonima, a ne bi trebalo ni po biologiji. Ako je tetka recimo mamina sestra, a stric je naravno tatin brat, onda njihova djeca nemaju prepreke da se vjencaju jer su potpuno razlicita koljena, a isto tako i sa bioloske strane nema nikakve prepreke. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ана Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 10-ти степен, по канонима може. Од младожење гледано - степени сродства: МЛАДОЖЕЊА - 1отац - 2деда - 3прадеда - 4чукундеда - 5чукундедеотац(чукундедин-заборавио-сам-како-се-каже ) - 6чукундединбрат - 7чукундедебратасин - 8чукундедебратаунук - 9чукундедебратапраунук(младин тата) - 10МЛАДА Само да проверим још једанпут, заправо овако иде: бабин деда по мајци је рођени брат од чукундеде њеног дечка... и након тога су заједнички преци: прабаба прадеда, баба деда, мајка отац... тј. нису деда деда, прадеда прадеда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука