Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Упознао одлично, уче га професори на факултету а не сајт двери - ко што тебе уче. Jesu li to oni profesori koji su zavrsili fakultete po zapadu i primili tamo njihove bolesti pa sada sire po Srbiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 ne mora da znaci / moze da bude i ubistvo iz nehata Па може, уколико би ситуација била таква да је постојала реална и сазнатљива могућност да се оклизнем и паднем, а да доле неко може проћи (мислим да би се у пракси узело да могућност да неко може проћи постоји увек ако је то "доле" улица, стаза или било који простор који је предвиђен за кретање људи), па би се онда претпостављам узело да сам у тој ситуацији морао да имам то у виду. Узео сам овај пример само да бих показао да није свако лишење живота правно релевантно... Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Против сам абортуса (осим у изузетним случајевима попут: угрожен живот мајке, силовање и сл.), али забрана истог је глупост. То не би смањило број абортуса већ би га само преселило на црно тржиште, а тиме бисмо угрозили нечији живот и здравље. Ја ипак мислим да се ствари ефикасно решавају не забранама већ квалитетним подизањем нивоа свести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Па у твом ниси, проблем је што ти узимаш мој пример, и уобличаваш га како ти одговара - да би испало да нисам у праву. Има много случајева у којима је подбачај убиство из нехата, ако на абортус гледамо као убиство. Ne vidim kako ga uoblicavam. Ako zena nema kontrolu nad svojim telom, a telo samo od sebe ponisti zigotu/embrion/fetus onda to nije zenina greska. Isto kao sto ja nemam kontrolu nad cipsom koji se pravi pa ne mogu da budem odgovoran ako dodje do trovanja drugoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jesu li to oni profesori koji su zavrsili fakultete po zapadu i primili tamo njihove bolesti pa sada sire po Srbiji? Уф страшно нешто како нам испирају мозак, замисли имамо и ПРАВО ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ! Ako zena nema kontrolu nad svojim telom, a telo samo od sebe ponisti zigotu/embrion/fetus onda to nije zenina greska. Ни пијан возач нема контролу над својим рефлексима, па када убије човека тешко да га пусте са - ниси имао добољно добру контролу над својим телом, па ниси укочио на време. Isto kao sto ja nemam kontrolu nad cipsom koji se pravi pa ne mogu da budem odgovoran ako dodje do trovanja drugoga. Када продавница брзе хране намаже неком мајонез са салмонелом и отрује га - одговара. па ти аргументуј да они немају контролу над мајонезом - колко оћеш. prvo, abortus po pozitivnopravnim propisima uopste nije ubistvo. Нигде у свету, да напоменим. nego ukazujem na to da izmedju teskog ubistva i abortusa nema sustinske razlike u bicu samog dela. Па ти онда, тако школован, паметан и пун аргумената, убеди републику србију да га убаци у кривично правне норме, пошто у суштини како ти тврдиш нема разлике. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ја ипак мислим да се ствари ефикасно решавају не забранама већ квалитетним подизањем нивоа свести. I kako bi ti dizao svjest narodu? Zivimo u 21-om vjeku, valjda se zna sta je abortus, prekid trudnoce...Kakvu svjest? feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Abortus je ubistvo! život počinje začećem... Ali zabrana nikog ne bi moralno pomogla, samo bi nervirala... Dramatično bi porasla prodaja kontraceptivnih sredstava i slično... Onda bi isti ovakav sistem koji danas dozvoljava čedomorstvo jednako moralno i efikasno postupao ne radeći ništa. Dakle počinje od nas a ne od sistema i zakona! Па брате драги, ваљда је боље да људи користе контрацепцију него да се врше абортуси? Стварно сам уморан више од овог истицања абортуса пре свега као греха, неморалног чина итд итд. Абортус је пре свега, невезано за верско уверење било чије, нехуман чин, чин који нарушава слободу човека и право на живот. И то не зависи ни од чијег верског осећања, са тим би морали да се сложе сви који имају минимално хуманистичке погледе! Наравно, кад кажем абортус, не трпам све у један кош, свако правило има и изузетке! Istochnik, Pontifex Emeritus and feeble је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ја ипак мислим да се ствари ефикасно решавају не забранама већ квалитетним подизањем нивоа свести. Ja bi voleo da je tako, ali neke stvari ma koliko hteo ne mozes da smanjis tako sto ces podici svest jer ako je ono sto je na suprotnoj strani vise praktije ljudima nece ig biti briga jel to lose ili ne, kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Уф страшно нешто како нам испирају мозак, замисли имамо и ПРАВО ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ! Ja mislim iskreno da si ti dobar u dusi, al moram priznati program kroz koji si prosao u skoli ima svoj rezultat, znaci indoktrinacija je ocigledna..Sada bi se mogao zaposliti na wall-stritu, dobar si kapitalista. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ако причамо о томе, онда може да се сложимо. Не потпуно али по мени је абортус грех близак убиству. Не на нивоу, али близак. Али грех. А то што је нешто грех, није за државно санкционисање, и за грехе се не суди по земљаском закону. A ja sam ti vec rekao da tvoje misljenje nema nikakvu vrijednost ako nije utemeljeno na pravoslavnom predanju. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Против сам абортуса (осим у изузетним случајевима попут: угрожен живот мајке, силовање и сл.), али забрана истог је глупост. То не би смањило број абортуса већ би га само преселило на црно тржиште, а тиме бисмо угрозили нечији живот и здравље. Ја ипак мислим да се ствари ефикасно решавају не забранама већ квалитетним подизањем нивоа свести. ja mislim Aleksandre da grešiš,savršeno one znaju kad čine abortus da to nije ispravno,neće me niko ubjediti u suprotno,svi mi imamo savjest kakvu takvu,neko je sluša ,neko ne,stoga tvoje podizanje svijesti ne bi ničemu dovelo,bar ja tako mislim,moguće da grešim,ali morao sam da kažem,zato što nije normalna pojava u društvu da se to ne zabrani. Na nivou današnje civilizacije to nije normalno,kao što sam već rekao u ovoj temi,ako ćemo tako gledati na stvar da se ništa ne zabranjuje,čemu onda zabranjivati bilo kakvu destrukciju,čak i ubijanje odraslih,treba to legalizovati,da ne bude crno tržište,neko ako će da me ubije bolje da plati profesionalnog ubicu da me likvidira nego da me muči neki laik,a i profesionalni ubica će da plati doprinose državi jel tako Aleksandre? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ja mislim iskreno da si ti dobar u dusi, al moram priznati program kroz koji si prosao u skoli ima svoj rezultat, znaci indoktrinacija je ocigledna..Sada bi se mogao zaposliti na wall-stritu, dobar si kapitalista. Тамо бих и могао, код тог твог са аватара, само његови партијски партнери могу да имају моћ и власт. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ни пијан возач нема контролу над својим рефлексима, па када убије човека тешко да га пусте са - ниси имао добољно добру контролу над својим телом, па ниси укочио на време. Ovo ti je vec strawman. Vozac ima kontrolu nad svojim akcijama. Ima kontrolu da popije koliko oce i ima kontrolu da izabere oce li ili nece uzeti taksi do kuce dok ja pricam o necemu gde zena nema kontrolu. Vidis ja nemam kontrolu kada ce mi se pripisati i rast noktiju, kose,brate i tako dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Имају, и имају. Новорођенче је личност које је субјект права. А то о чему ти причаш није личност већ темперамент. Nemaju i nije. Личност је један од темељних појмова психологије који се односи на непоновљив, релативно чврсто интегрисан, стабилан и комплексан психички склоп особина, који одређује карактеристично и доследно понашање индивидуе. У те особине спадају интелектуалне способности, вредности, мотиви, емоције, циљеви и намере, начин понашања. Личност је динамичка структура коју чини систем међусобно повезаних црта (способности, темперамента, карактера), мотива, вредности, ставова итд. Novorodjence nema sve ovo. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Против сам абортуса (осим у изузетним случајевима попут: угрожен живот мајке, силовање и сл.), али забрана истог је глупост. То не би смањило број абортуса већ би га само преселило на црно тржиште, а тиме бисмо угрозили нечији живот и здравље. Ја ипак мислим да се ствари ефикасно решавају не забранама већ квалитетним подизањем нивоа свести. И ти си теолог? Оправдаваш убиство зарад силовања? Невероватно..ко теби даде благослов? Istochnik је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука