Дејан-Марковић Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Велика је разлика између епитемије и робије. Кривични закони немају такве благе осуде. То је оно што ви не разумете, канонски поглед на убицу, и кривично-правни. Црква никада није претендовала да има затворе, али остаје чињеница да канонским одлукама изједначава абортус са убиством. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Суштински, абортус јесте убиство, али нажалост формално-правно није. А што се тиче канона, Светог Писма и дела нпр. класичног убиства, произилази да је на кривични закон утицало - "не убиј". Исти си као вегетеријанци који ми аргументују да сам убица јер када закољем кокошку да је поједем ја сам је убио.. а ми који не признајемо то као убиство смо лицемери. Ај сад да ти појасним, пошто си досадан са оним питање. За мене абортус јесте неки вид убиства, у смислу цркве, али није кривично дело убиства. То су за мене два различита појма. Исто као што ми је клање кокошке неки вид убиства, али ми клање кокошке није кривично дело убиства. Да ли ти је јасно сад, колико је термин убиство опширан, вишезначајан и како је кд убиство само мали део њега? И зашто нема смисла да ти одговарам на она питања? Većina na složila se da je abortus loš, mene zanima samo da li u Svetom pismu, piše konkretno za (abortus) da je (ubistvo deteta) ili ... ? Не, не пише, пише у канонским законима да они који учине абортус, црква ће да их сматра убицама и следи им казна забране причешћа. А они то покушавау да протестантизују и тумаче као државни закон. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Većina sе složila da je abortus loš, Ово "лош" када се каже за абортус, има некако значење, као кад се каже "лоше време". Овде су до недавно неки тврдили, да за Цркву абортус није убиство, него само нека лоша ствар и неки недефинисани грех. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 E to vec je opsirnije pitanje i sa tim se slazem... ja sam samo predocila krucijalni problem. Za pocetak naprimer moze da prestane d abude tabu tema... bolje je da se prica o tome, jer decu da sprecis da se ... neces sigurno... Cak sto vise vreme prolazi sve su mladji kada stupaju u iste i sve su nemarniji. Ups, izvini, osetila sam se prozvanom... ocekujem repliku Nije lepo da kazem, ali kada bi se njoj tako nesto desilo da vidim bas da li bi pricala isto. Najblizi primer, juce u "Sve za ljubav" je bila majke i zena, kojoj je muz silovao dvanaestogodisnju cerku... Ne sumnjivo je da je devojcica koketirala i izazivala. Ne sumnjam u to ni najmanje! Koliko bolesnih mozgova ima to je strasno. Jelena tvoje kritike su za svaku osudu. Kao ateistkinja ti kazem da u tebi nema od Hricanke ni H! Brate slatki, stavi se u kozu coveka koji nije religiozan. Ne moze vera svima da kroji sudbinu! Ne budi toliko jednostavan, prosiri vidike i rasiri svoju tezu. nisi konj i niko ti nije stavio oglav! Samo mali dodatak, šta ti znači to "vera kroji sudbinu", da li je tvoj stav dakle poptuno isključiv i automatski govori da je vera sama po sebi loša ? Bez deljenja na nereligiozne i religiozne, to je isključivost, etiketiranje. Uopšte nema mesta tome, da recimo to što ti nisi religiozna mora da znači i da si protiv svake dobre stvari vezane za religioznost, i sa druge strane ako je neko od nas religiozan, da je onda druga strana i da su njena uverenja loša samim tim jer osoba nije religiozna, zar ne ? NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ово "лош" када се каже за абортус, има некако значење као кад се каже "лоше време". Činjenicom da utiče kako na fizičko tako i na psihičko zdravlje, i to na loš način, onda i jeste loša stvar. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Kada imamo činjenicu da pravoslavni episkopi spavaju sa decom od 18 godina, Лепо богами, баш сви? Свашта је овде дозвољено да се каже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ово "лош" када се каже за абортус, има некако значење, као кад се каже "лоше време". Не него се каже резервисано, без потребе да изједначавамо жене које су абортирале, са људима који су пиштољем кокнули неког у главу. Као што ти неодговорно радиш. Овде су до недавно неки тврдили, да за Цркву абортус није убиство, него само нека лоша ствар и неки недефинисани грех. Е када сам се упустио у дискусију са интелектуално неискренима... вала јесам будала.... требао сам лепо одма да ударам на месо. Шта год да је за цркву небитно је за грађански закон - ћао здраво... Шта уопште дискутујем са човеком који ми тврди да је једнак абортус са тим да неком пуцаш у главу.... САм сам крив сам сам испао будала.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Лепо богами, баш сви? Свашта је овде дозвољено да се каже. Па није ништа слагао. Бивши владика јесте спавао са младићима. То треба д се зна тога да се пазимо.. а не да гурамо под тепих. Истина, колико знам, ослобађа. Слабо је то што је требао да изађе снимак, па да се о томе донесе одлука - а причало се месецима.. нико прстом није мрднуо... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Лепо богами, баш сви? Свашта је овде дозвољено да се каже. Da je reko "jedan deo" onda bi bilo OK? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Лепо богами, баш сви? Свашта је овде дозвољено да се каже. Zar je zabranjeno reći istinu, da ljudima koji su nešto videli na jasnom snimku zatvorimo oči kažemo im da su slep i zašto je loša pojava u našoj svetoj crkvi obavezno i tabu....time prikrivamo zločine pojedinaca, cinizam. Na taj način teramo ljude od crkve, otvorenošću ih vraćamo pod okrilje crkve. Ne smemo doživeti ono što je iz sličnih razloga doživela Katolička crkva, prikrivanjem loših stvari ostala je bez ogromnog broja vernika, sadašnji papa Franja menja to iz korena. Mislim da je i naša crkva iako ne na žalost javno, bar učinila ono što joj je obaveza, da ne prikriva cinizam jednog malenog dela crkve koji govori jedno a radi drugo.Crkva je uradila dobar posao i priznala da i u njoj ima loših stvari, to je nada za novi početak. Tabu teme u 21. veku su vraćanje u srednji vek, primitivizam najgore vrste (uopšteno). Млађони је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Па није ништа слагао. Бивши владика јесте спавао са младићима. То треба д се зна тога да се пазимо.. а не да гурамо под тепих. Истина, колико знам, ослобађа. Milosavljaviću molim te da ne koristiš reči vladika, ne imenuješ , ja sam napisao (snimak) a snimaka ima milion, to pre svega da ne bismo mi sudili bilo kome jer ni ja ni ti ni bilo ko ovde nema pravo da sudi, ja samo želim da kažem da se dešavaju loše pojave i da je crkva na neki način ipak sazrela, uvidela je problem i rešila ga je, to znači da se crkva menja, nije više sve tabu i to je dobar put. Please bez spominjanja crkvene hijerarhije a posebno ne recimo nečijeg imena, nismo ovde da sudimo. A posebno bez satanizacije i etiketiranja opet , u ovom slučaju cele crkve, radi se o pojedinostima. Ne kazem za tebe ali znam da recimo neki nereligiozni pre svega jednom jedinom pojavom, nekoliko tužnih slučajeva, jedva čeka da iskoristi kako bi satanizovali celu crkvu, crkvajeste sama po sebi zdravo biće, ali ipak na zemlji njome upravljaju ljudi koji greše, dobri i loši, kao i svime na svetu. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Milosavljaviću molim te da ne koristiš reči vladika, ne imenuješ , ja sam napisao (snimak) a snimaka ima milion, to pre svega da ne bismo mi sudili bilo kome jer ni ja ni ti ni bilo ko ovde nema pravo da sudi, ja samo želim da kažem da se dešavaju loše pojave i da je crkva na neki način ipak sazrela, uvidela je problem i rešila ga je, to znači da se crkva menja, nije više sve tabu i to je dobar put. Please bez spominjanja crkvene hijerarhije a posebno ne recimo nečijeg imena, nismo ovde da sudimo. како судим, само кажем истину.. овде смо имали тему са њиховим именом, и снимком и свиме томе.. не видим зашто сада ја не би рехакао бивши владика..човек јесте бивши владика, синод је донео одлуку, нема потребе да то посматрамо кроз ружичасте наочаре.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Шта год да је Шта год да је - убиство је. Истина, колико знам, ослобађа. Истина боли. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ok ali neka ostane na njemu, jednom čoveku, jednom pojedincu i njemu sličnima. Samo da se sa time ne poistovećuje cela crkva. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Dakle jasno za crkvu je abortus greh, a nije greh to što je dete začeto brutalnim psihofizičkim iživljavanjem nad ženom , to crkva kao podržava ? To su žene one moraju da "daju" kad god se nekom australopitekusu ....da kako da ne, razlikovati normalnu trudnoću od nasilne, Bog je protiv nasilja ! SPC i navodi izuzetke kada abortus moze biti dozvoljen, npr. ako je ugrozen zivot majke. Za slucaj silovanja nisam siguran. Megas Doux је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука