kordun Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Za mene je to ubistvo ako se namjerno uradi pod bilo kojim razlozima! Briga me za pravne norme,ja ne gledam u pravo pošto ono jako često ne radi svoju osnovnu ulogu,a ona je da služi pravdi...Mozak kod embriona starta sa razvojem 2 sedmice nakon začeća,ali mene to ne zanima,jer odmah po začeću radi se o nezavisnom životu,njegovo gašenje je ubistvo,ja ne znam ,kad ubijem muvu,ona nije neka ličnost pa se lijepo na našem jeziku kaže ubio sam muvu,jednako ko što bi rekao ubio sam čovjeka ili bilo koji drugi život,nasilno gašenje života jeste ubistvo,ti pravnici postaju sve veći satanisti ,eksponencijalno kako vreme prolazi,izuzetno mi smetaju,ne daj Bože da mi neki stane na put... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Капирам да је разлика настала јер се морало негде повући црта шта је човек, шта није, шта је убиство шта није, али то ми више дође оправдано из практичних разлога, него из суштинских, начелних. Imam utisak da ti kao prakticne vidis one nijanse crvenih, plavih i ljubicastih, ali da smatras da ih sustinski nema. Da u sustini postoje samo jasno razgranicene crvena, plava i ljubicasta. Da li gresim? Ja sam na stanovistu da su u sustini stvari musave i razmazane i da mi pokusavamo da ih razvrstavamo u diskretne ladice i da nam uvek ostaju neke kockice koje mogu da budu u razlicitim pretincima. Срђан Шијакињић and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Za mene je to ubistvo ako se namjerno uradi pod bilo kojim razlozima! Briga me za pravne norme,ja ne gledam u pravo pošto ono jako često ne radi svoju osnovnu ulogu,a ona je da služi pravdi...Mozak kod embriona starta sa razvojem 2 sedmice nakon začeća,ali mene to ne zanima,jer odmah po začeću radi se o nezavisnom životu,njegovo gašenje je ubistvo,ja ne znam ,kad ubijem muvu,ona nije neka ličnost pa se lijepo na našem jeziku kaže ubio sam muvu,jednako ko što bi rekao ubio sam čovjeka ili bilo koji drugi život,nasilno gašenje života jeste ubistvo,ti pravnici postaju sve veći satanisti ,eksponencijalno kako vreme prolazi,izuzetno mi smetaju,ne daj Bože da mi neki stane na put... Sva sreca pa imamo pravo bas zato da ne moramo da obracamo paznju na mentalnu fiskulturu svakog pojedinca... Drugim recima, koga briga sta TI mislis. Drustvo je reklo svoje po tom pitanju i pojedinac vise nema sta tu da se petlja. Svakakvih ljudi ima... zacudio bi se.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Абортус није питање верских убеђења (обично се мисли на фундаментализам), већ питање права детета да се роди. Tako je. Samo sto ovde ne pricamo o pravima deteta nego o embrionima. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Imam utisak da ti kao prakticne vidis one nijanse crvenih, plavih i ljubicastih, ali da smatras da ih sustinski nema. Da u sustini postoje samo jasno razgranicene crvena, plava i ljubicasta. Da li gresim? искрено, не сналазим се баш најбоље у тој вашој метафори са бојама, тако да ћу можда погрешити сматрам да право, само по себи, мора да гледа на ствари јасно разграничене. штитимо црвено - човека - човек је човек када има свест - штитимо ембрион откад добије свест. не штитимо плаво - ембрион без свести. наравно, не зна се када тачно ембрион постаје човек, у правном смислу - ето нас у прпл рејн. Али право мора да преломи - да ли у љубичастој зони штити ембрион/човека или не. Оно је преломило да не штити. Е ја се зато питам шта је разлог зашто право уопште инсистира на свести као услову за заштиту. Да ли зато што је то последица начелног и безизузетног става да се човек мора штитити увек, без обзира да ли он пати или не услед неке радње? Или можда зато што сматра да постоји могућност да човек, на неки нама несазнатљив начин, пати иако му је свест јако млада и тек у повоју? Или нешто треће, што ми измиче из вида? Било како било, ако се ради о првом разлогу - како онда право може да се коцка и дозвољава абортус у љубичастој зони, ако је живот светиња, а из те перспективе је цело право усвојено? Како нешто што је светиња може да буде препуштено случају? Ако се ради о другом разлогу, опет исто, како право сме да ризикује да та свест можда пати... Такође, што се другог разлога тиче - ако право не дозвољава да убијемо новорођенче јер ће оно можда патити, иако је велика вероватноћа да неће, дакле ако не жели у тој ситуацији да ризикује да новорођенче пати, и поред велике вероватноће да неће, зашто онда дозвољава тај исти ризик - да једна свест можда пати - само у ранијем стадијуму, када је абортус у питању. Само указујем на оно што ми се чини као недоследност правног решења, и зато сматрам да је последица практичне потребе и конформизма а не начелног става. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 штитимо црвено - човека - човек је човек када има свест - штитимо ембрион откад добије свест. не штитимо плаво - ембрион без свести. Izgleda da nisam pogresio. Problem je sto kad kazes covek/crveno/sta god povukao si nekakvu crtu i iz musavila izdvojio jednu nijansu, recimo najzasiceniju crvenu i rekao ovo je covek. Onda si opet iz musavila izdvojio jednu nijansu plave i rekao ovo je embrion. I to si uzeo za sustine kao da nije bilo moguce uzeti neku drugu crvenu ili neku drugu plavu. Zamisli da te zamolim da mi nabrojis sve boje koje su ovde! Mogao bi da kazes da su tu crvena zuta zelena plava i ljubicasta recimo. Ili da krenes piksel po piksel i da mi dajes bojene vrednosti i da napravis spisak od nekoliko hiljada stavki. Koje su tu sustinskije, ne znam! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Izgleda da nisam pogresio. Problem je sto kad kazes covek/crveno/sta god povukao si nekakvu crtu i iz musavila izdvojio jednu nijansu, recimo najzasiceniju crvenu i rekao ovo je covek. Onda si opet iz musavila izdvojio jednu nijansu plave i rekao ovo je embrion. I to si uzeo za sustine kao da nije bilo moguce uzeti neku drugu crvenu ili neku drugu plavu. Апсолутно се слажем и зато баш мислим да се, кад већ морамо да бирамо, треба узети да је човек човек од најранијег могућег тренутка, јер ако поранимо мање ћемо погрешити него ако закаснимо. Дејан-Марковић and feeble је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Pošto je 8-bitni RGB imaćeš nešto preko 16 miliona stavki,teorijski gradijent ima beskonačan broj stavki,znači nema nikakvih kockica,ali čemu to,ja ne razumijem zašto ovako gledati na problem,ti gradijent možeš da primjeniš na svašta i na žive ljude,čemu opisivanje gradijentom,ljudski embrion je čovjek koji nije formiran,valjda kao ljudi sa nekom etikom treba da još više štitimo nešto što je bespomoćno,a ovo je najbespomoćnija faza ljudskog života... ljudski život počinje začećem Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Апсолутно се слажем и зато баш мислим да се, кад већ морамо да бирамо, треба узети да је човек човек од најранијег могућег тренутка, јер ако поранимо мање ћемо погрешити него ако закаснимо. Ja to tumacim ovako, hajde da ovom nijansom (covek ) premazujem svaku slicnu (sta god slicno bilo) nijansu jer covek je covek. Mi nemamo hiljade pojmova covek kojima bismo mapirali sve ono sto se desava u prirodi. Kad kazem ljudski embrion to je pokusaj da kazem da je to nesto sto je u vezi sa pojmom covek, ali nije bas to, treba mi drugi izraz, jer nema bas sva svojstva coveka, a nije ni mis u pitanju ili ameba. Iza uvodjenja ovog termina se ne krije mizantropija nego pokusaj efikasnijeg mapiranja stvarnosti. Ako na jednom tasu imam nekoliko neizdiferenciranih celija, a na drugom licnost koja pored nekoliko celija ima i teret odgovornosti, emocija, drustvenih odnosa... onda ne mogu te terazije da mi stoje ravno. Da li abortus treba izbegavati? Treba izbegavati. Da li ga treba zabraniti? Ne. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Pošto je 8-bitni RGB imaćeš nešto preko 16 miliona stavki Konkretna slicica je 256x256 pixela, sto ce reci nemamo milione mogucnosti. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ako na jednom tasu imam nekoliko neizdiferenciranih celija, a na drugom licnost koja pored nekoliko celija ima i teret odgovornosti, emocija, drustvenih odnosa... onda ne mogu te terazije da mi stoje ravno. Da li abortus treba izbegavati? Treba izbegavati. Da li ga treba zabraniti? Ne. Ти се опет у процесу који смо симболично приказали као прелазак из плаве(зачеће) у црвену(рођење), ограничаваш и постављаш на тас само два стадијума развоја. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ти се опет у процесу који смо симболично приказали као прелазак из плаве(зачеће) у црвену(рођење), ограничаваш и постављаш на тас само два стадијума развоја. Ogranicavam se semplovanjem i uporedjivanjem. Tako ogranicen pokazujem da postoje razlike izmedju razlicitih faza razvoja (razlicitih delova ovog sarenog procesa). Kad uzimam uzorke iz jenobojnog kvadrata, svi su isti. Od trenutka zaceca (erekcije kod nekih) pa do smrti matorog coveka nije sve isto. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Није исто, али и матори човек је био ембрион. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Није исто, али и матори човек је био ембрион. Tako je, ali dok je embrion nije matori covek. To je sto je. Neko vreme nema ni nervne celije ni kozu ni kosti ni oci ni ruke ni noge nego je grudvica nekoliko ljudskih celija. I to je nesto sto ne moze ni da zeli ni da pati ni da hoce ni da nece, biologija/fiziologija i okolina upravljaju njegovim razvojem. Brkovi dolaze kasnije, postepeno. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Kao sto rekoh : Bolje je ubiti ga u utrobi i spasiti ga od pakla zemaljskog i nebeskog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука