Aquilius Cratus Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Mozda bi oni mogli nekako da sprece takav moralni razvoj ali ako to ne bude bilo moguce, potpuno ce nestati jer nece niko da se uclanjuje u takve grupacije. Znaci da svetlo ipak pobedjuje tamu kako god da okrenes. Naravno zato izgubim saku kose svaki put kad procitam od nekih budalasa da su liberalizam i teznja ka tim supertehnoskim civilizaicjam isto sto i satanizam. Mada meni nije jasno ako su toliko opasni, kako to da nema velikih teroristickih napada. Sto ne bi pokusali da sruse civilizaciju, ako su protiv nje? Video sam da proklinju i Zapad. Ko kaze da nema. Ti teroristicki napadi se pre svega vrte oko ubistava ljudi za koje oni smatraju da mogu da naprave razliku na politickom planu a u korist opcije koja njima trenutno ili uopste na globalu ili lokalu smeta. Nisu jedini oblici terorizma ono sto cujemo svakodnevno tipa podmetanje eksploziva i bio/hem oruzja. Dovoljno je da u dvadesetak manjih mesta ubijuy/zastrase/podmite/vrbuju ljude koji bi mogli tamo da naprave nesto bolje i eto za par godina nekoliko stotinaj hiljada ljudi hrli u velike gradove gde vecina njih zavris ne teretu budzeta. Ljudska bomba za ekonomsku krizu koja je idalna prilika za svetkse/nuklerane ratove. To je otprilike nacina na koji oni razmiljaju, uglanvom. Osim ako antikosmicari vladaju iz senke i nastoje da dovedu civilizaciju na III/IV stupanj uz pomoc Amerike, demokratije, neoliberalizma i vasigtonskog konsenzusa kako bi izgradili tehnologiju za busenje rupa po svemiru. Idealan scenario za teoreticare zavera i Miroljuba. Nece da moze, osim u glavama ovih sto veruju Miroljubu, zato sto njima treba jedan relativno veliki broj ljudi koji ce biti "kapije" za ulazak the old ones u svet. Ljudskim um je "kapija", po njihovom shvatanju, kroz koje "Stari" ulaze u svet. Tako bi se oni visestruko upucali u nogu ako bi radili na stvaranju supertehnoloskih civilizacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Ljudskim um je "kapija", po njihovom shvatanju, kroz koje "Stari" ulaze u svet. Је л' то има везе са оним "ни врата пакла неће је (Цркву) надвладати"? Имам информацију да се под вратима пакла подразумевају страсти, те острашћени људи... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Tako su u True Detectivu satanisti unistavali "kavez" i ispalo je da su bili u pravu na neki nacin. Rejoice death is not the end! Zaista sve je bolje sa one strane.. kad se skine "maska/kavez" postoji samo ljubav. E sad ostalo je otvoreno da li to vazi i za njih ili ih ceka neki pakao. Mada ne vidimo u seriji nikakve hintove za tako nesto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 @@pedja257, па ваљда ће да дају нешто у другој сезони... :aman: ... Него ево пречице до тамо за све неупућене: True Detective. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Tako ju je sustigao gnev Gospodnji zbog gordosti i bezumne želje da otkrije nepoznatosti i tajne sudbe svoje." Без обзира. Гневом господњим се назива свако допуштење страдања. Он зна зашто, свакако да би нас опаметио и дао пример онима који су способни да уче на туђим грешкама. Што је човек луђи то је и страдање веће. А израз "гнев Господњи" је преостао још из СЗ па је некима лакше да кажу то неко да пишу трактате о Божјој милости и праведности. Дакле, Бог никога не кажњава већ "хоће да се сви људи спасу и дођу у познање истине". А човек што је луђи то му и страдање бива веће. Аналогно и Божанским Промислом контролисано, прецизно "до раздиобе душе и духа"... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Već sam topio olovo kada sam pravio musketne kugle i znam da ono nema tendenciju da prska. Dakle, Bog je morao da joj ga baci u lice, a to nije samo pasivno dopuštenje. К'о да је важно од чега се распрштало... Битна је суштина. Немој сад и ти да зафркаваш к'о онај јуче... Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Ko kaze da nema. Ti teroristicki napadi se pre svega vrte oko ubistava ljudi za koje oni smatraju da mogu da naprave razliku na politickom planu a u korist opcije koja njima trenutno ili uopste na globalu ili lokalu smeta. Nisu jedini oblici terorizma ono sto cujemo svakodnevno tipa podmetanje eksploziva i bio/hem oruzja. Dovoljno je da u dvadesetak manjih mesta ubijuy/zastrase/podmite/vrbuju ljude koji bi mogli tamo da naprave nesto bolje i eto za par godina nekoliko stotinaj hiljada ljudi hrli u velike gradove gde vecina njih zavris ne teretu budzeta. Ljudska bomba za ekonomsku krizu koja je idalna prilika za svetkse/nuklerane ratove. To je otprilike nacina na koji oni razmiljaju, uglanvom. Auu, znaci ipak su ozbiljna politicka pretnja. Pa kako to da se nikad o tome nije raspravljalo u medijima, ta ubistva? A i kako dosad nisu mogli doci u posed nuklearnog naoruzanja? Eto mogli su za vreme Hladnog rata da dodju nekako do bilo kojeg da ispale jednu raketicu i izazvali bi nuklearni rat. Mogu i danas. Ako su vec toliko opasni i planiraju da ruse civilizaciju, trebali bi do sad barem biti primeceni za to, da se barem raspravlja o njima kao pretnji po covecanstvo ako vec nisu nikako mogli da na direktan nacin ugroze bezbezdnost planete. Ovako kako si napisao deluje bas iz senke, na posredan nacin hoce da uniste civilizaciju, pa me sad cudi kako ne mogu da direktan nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Auu, znaci ipak su ozbiljna politicka pretnja. Pa kako to da se nikad o tome nije raspravljalo u medijima, ta ubistva? Pa samo su okrznuli tu temu ali je je sve zataskano zbog uticaja porodice Tuttle Ili onih drugih... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 Već sam topio olovo kada sam pravio musketne kugle i znam da ono nema tendenciju da prska. Dakle, Bog je morao da joj ga baci u lice, a to nije samo pasivno dopuštenje. Ако сипаш воду у истопљено олово итекако ће да се распршти . Вода буде заробљена у комадима олова, претвори у водену пару, и практично експлодира , шаљући капи олова на све стране . Додуше ако се олово сипа у воду не би требало да до тога дође али ако је вода плитка, као у тањиру, није немогуће . Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 22, 2015 Пријави Подели Написано Јул 22, 2015 "Онај који твори гријех од ђавола је, јер ђаво гријеши од почетка. Ради тога се јави Син Божији да разори дјела ђавоља." (1.Јн 3,8) @@Aquilius Cratus, ето, рецимо да сам по овоме градио свој став. Не видим значајну разлику између ове изјаве светог Јована Богослова и поруке оног текста који сам претходно навео... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 Pa samo su okrznuli tu temu ali je je sve zataskano zbog uticaja porodice Tuttle Ili onih drugih... Ne znam ja za ove, to neki bas politicki uticajni ili su neki ko masoni, iluminati? Nesto mi ne izgledaju satanisticki. Онај који твори гријех од ђавола је, јер ђаво гријеши од почетка. Ради тога се јави Син Божији да разори дјела ђавоља." (1.Јн 3,8) Po ovom bismo onda svi bili satanisti. Ono sto je Akvilije hteo da kaze jeste da mi svi ostali koji smo sa svojim grehovima tu gde jesmo ne tezimo nekakvom unistenju coveka i univerzuma koje vidimo kao kaveze, nego barem nekako da poboljsamo zivot sebi i drugima. Tu on pravi razliku i navodi zasto ne bismo mogli La Veja nazvati pravim pravcatim satanistom jer se razlikuju po metodu i stavu prema svetu iz kog proizilazi taj metod. Doduse i mi hriscani ne gledamo previse optimisticno na svet, kazemo da je u palom stanju, da je prozet grehom i smrcu, mada to nije isto sto i svet kao zatvor gde Bog muci ljude, ali mi taj svet hocemo da ljubimo i prinesemo u vecni zivot da ne bude vise takav, dok ovi satanisti hoce suprotno, da ga uniste. A La Vej i tamo neki okultisti tome ne teze, vec mozda zele da pobosljaju taj svet nekako ali na pogresan nacin. Dakle imamo pravi put (uvodjenje sveta u vecnost) i istinu, imamo promasaje i skretanja od tog puta trazeci nekakvu istinu ali se tu onda naidje na iluzije i imamo radikalnu suprotnost gde se ide unazad i svesno srlja u unistenje sebe i sveta. Kao kad bi ti krenuo pravim putem za Beograd, a Mika rekao: ne nije taj, nego ovaj pa dosao u Krusevac, a Pera rekao: vi gluperde, sta cete u Beogradu tamo je zatvor gde vas muce, odoh ja nazad u Nis (NIStavilo). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 "A neka devojka iz bogate trgovačke kuće, koja beše veoma gorda, uobražavajući da ima velike vrline, i koja odbi već nekoliko prosilaca, nadajući se da će se udati za bogatog čoveka na dobrom položaju, izlivala je negde oko Bogojavljenja olovo radi gatanja. Dva pokušaja je nisu zadovoljila; u trećem se usijano olovo raspršti i ostavi joj velike opekotine po licu, a od njegove vreline i oko joj iscuri. Otac joj ubrzo dobije nervno rastrojstvo, a nesrećnica ispusti dušu u prihvatilištu za sirote. Tako ju je sustigao gnev Gospodnji zbog gordosti i bezumne želje da otkrije nepoznatosti i tajne sudbe svoje." http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/LavirintiTame/Lat_LavirintiTame06.htm Surov je Bog ponekad ..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 Po ovom bismo onda svi bili satanisti. Па ти сад види. 'Ајде да сам рекао ја али апостол... ne bismo mogli La Veja nazvati pravim pravcatim satanistom Те приче ме често подсете на она сведочанства прекаљених наркомана који тврде да заправо не постоје "лаке" и "тешке" дроге већ је свака тешка и треба их максимално избегавати. Тако сматрам и да је овом апостолском поуком довољно речено о томе. Све остале варијанте ми више личе на циркус, трагедију... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 (измењено) Ne znam ja za ove, to neki bas politicki uticajni ili su neki ko masoni, iluminati? Nesto mi ne izgledaju satanisticki. Hahah xD Kako si ocekivao da izgledaju politicki uticajne satanisticke elite koje sluze kneza ovoga sveta? Ovako? Измењено Јул 23, 2015 од Иван Ивковић Не морамо баш све да качимо овде... :/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Heruvim Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Коме више треба доказ ко влада у америци ? Иначе Детроит је град духова оличење власти нечастивога..-.. http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=26&nav_id=1020075 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука