Jump to content

NUM - New Ustasche Movement

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Ово је хит :)

Nemački Špigl ističe da je Šimunić "razljutio hrvatsku naciju jer je slavio ustaškim pozdravom i fašističkom parolom". 

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=20&nav_id=779876

Подели на овим сајтовима

Ипак је поздрав "за дом спремни" несумњиво био коришћен од стране усташа, и тиме је прилично искомпромитован, за сва времена. Тешко ћете ме убедити да Шимунић није имао у виду и тај аспекат поздрава када га је употребио, знајући да је он љубитељ Томпсонове музике (сем ако и то није неистина), која помиње камионе пуне лешева који излазе из логора и сличне болештине. Све у свему, верујем да има јако мало људи који се - као што би свако нормалан требало - гаде усташства,а ипак употребљавају тај поздрав.

Не спорим да има у Хрватској људи који здраво воле своју земљу и народ, али исто тако, поред појава које Ви поменусте, постоје и појаве да се разбијају табле са ћирилицом као и да се све време у хрватској првој и другој ногометној лиги такмичи НК Драговољац, који игра у црним дресовима (!), чија управа седи на трибини потпуно обучена у црно (!), који у грбу има усташку верзију шаховнице (распоред црвено-белих поља другачији од шаховнице на садањној застави) и испреплетани венац који је малтене идентичан усташком грбу. Такође, у првом левом горњем пољу, где је на усташком грбу стајало слово У, и НК Драговољац има неки симбол. И најнормалније се такмичи под окриљем Ногометног савеза Хрватске... Ствари су прилично комликоване тамо код вас, никако да се здрави национализам коначно одвоји од оног испреплетаног са усташством.

Такве активности не одражавају уверење да је човечанство подељено у различите биолошке групе под називом расе. Неке дефиниције укључују у расизам и понашања на основу културног, националног, етничког, верског или друштвеног слоја, независно од тога да ли су те разлике описане као расно. Тачно да је расизам одиграо главну улогу у политици и идеологији - подржао геноцид као што је Холокауст, и у колонијалном контексту,..али мислим да може само представљати покретачку снагу у расистичкој политици и идеологији, али онда основа не може бити иста. Зато је дефиниција за "расизам" и спорна. У самој речи је појам "раса". Онда, најбоље променити реч у "монструм".

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Evo pročitao sam vest da je iz šou programa "Farma" izbačen takmičar Mića Pržulj (pevač), jer je vređao turke.

Obzirom da se sa njim takmiči nekoliko muslimana, to je bilo i direktno ugrožavanje njihovih prava. 

Kad u jednom zabavnom programu, ne dopuštaju takve stvari, onda mislim da bi FIFA morala da reaguje, jer je fudbal mnogo više od zabave. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ovde bi Hrvat išao u zatvor, jer svaki oblik nacizma i simpatisanje ili zagovaranje i propagiranje istog je zakonski zabranjen i stvarno se goni, vidi link dole. Tompsonu, na primer, bilo je par puta zabranjen koncert. 

Имају честити Хрвати исти проблем као честити Срби. Људи са нацистичким идеалима крену да причају да су опозицију коју власт малтретира, и онда се људи приме, и тако недај боже добију неку моћ. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Evo pročitao sam vest da je iz šou programa "Farma" izbačen takmičar Mića Pržulj (pevač), jer je vređao turke.

Obzirom da se sa njim takmiči nekoliko muslimana, to je bilo i direktno ugrožavanje njihovih prava. 

Kad u jednom zabavnom programu, ne dopuštaju takve stvari, onda mislim da bi FIFA morala da reaguje, jer je fudbal mnogo više od zabave. 

Не гледам "фарму", али не пише да је вређао турке, него пише:

Naime, pevač je uputio niz uvreda Jeleni Golubović, a između ostalog rekao je da glumicu treba da bude sramota jer je bila sa Turcima.

Па шта ради с турцима? Нема нигде лепших момака од Срба!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Можда би и реаговала, да у њој не седи гомила лопова. :) Гробари фудбала. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не знам баш за Аустрију, потпреседник скупштине Аустрије (формално, 4. функција у држави) припада странци која се залаже за велику Немачку и чији чланови носи на реверима плави различак, симбол плаве Пруске, исти онакав какав су носили Аустријанци лојални Хитлеру, при припајању Аустрије Рајху. Још постоје градови којима је Хитлер почасни грађанин, у Аустрији. Скоро је један амерички научник, Нобеловац, Јеврејин, рођен у Аустрији, јавно рекао да се не осећа као Аустријанац и да је при посети Аустрији дуго година након рата и даље осећао антисемитизам, те да би било лепо да га Аустријанци не својатају.

Znam ja. Razlicak je razlicak a za sieg hajl se u austriji ide nas robiju.

A antisemitizma imas samo sto se na stadionu fudbaleri ne pozdravljaju preko ozvucenja sa nacistickim pozdravima za razliku od hrvatske. za to austrija tera u zatvor verovao ti ili ne.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Fudbaleri (profesionalni) su idioti, ne znam fudbalera a da nije glup i arogantan. To je zasebna sorta ljudi. Kako pevaju oni iz Zabranjeno Pušenje: "Udri glavnom, nije za fakultet".. živa istina!

A protivnost od ljubavi nije mržnja, nego ravnodušnost. :)

Drugim rečima, boli me uvo za Hrvatsku. Svet je velik, ima daleko lepših i zanimljivijih ljudi, i mesta i krajeva, stvarno mi nije potreba da se bavim sa Hrvatskom...

Naravno da nikoga nije briga za hrvatsku ali mene je briga za srbe koji tamo zive.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Secate li se onor grka sa nacistickim pozdravom? Dobio je dozivotnu zabranu igranja u grckoj reprezentacija.

Подели на овим сајтовима

Znam ja. Razlicak je razlicak a za sieg hajl se u austriji ide nas robiju.

A antisemitizma imas samo sto se na stadionu fudbaleri ne pozdravljaju preko ozvucenja sa nacistickim pozdravima za razliku od hrvatske. za to austrija tera u zatvor verovao ti ili ne.

У реду, не спорим ништа од тога, само кажем да нисам сигуран колико је искрен аустријски антинацизам, када се мало дубље загребе. Не знам колико су они одвојили здраво родољубље од прича о великој Немачкој и слично.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pogresan je naslov, trebao bi da glasi "Dest heroja i jedno fasisticko ustasko govedo plus tridesetak hiljada istih takvih goveda na jednom stadionu" a ne "glupan" ...

Подели на овим сајтовима

Pogresan je naslov, trebao bi da glasi "Dest heroja i jedno fasisticko ustasko govedo plus tridesetak hiljada istih takvih goveda na jednom stadionu" a ne "glupan" ...

Slazem se.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Na žalost, političke igre koje samo još dodatno otežavaju život među ljudima ovde u RH...

O kakvim politickim igrama govoris? Izadje govedo i pozdravi stadion ustaskim pozdravom a oni mu odpozdrave? Ako ima politickih igara onda je to pokusaj prikrivanja ove pojave siroko rasprostranjene medju hrvatima ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...