Рилски Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Koje maske (osim Mensurove za VlaDka) ?? .. Ili je to i bila poJenta .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Da li zna neko ko su čuveni "petokolonaši" koji su se pominjali tiho posle rata,a ovlaš u seriji "Slom"? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Како сам прихватио Дражу, а одбио Анџелину kordun је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Po meni trenutno naš najači glumac! Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Obe epizode su mi super, serija je snimljena svetski , uradjena je kvalitetno, od radnje u seriji, do muzike sve je super,tu i tamo neke sitnice poput onog kraljevog budjenja na jedvite jade, čuo sam da to nije tako bilo,ali to su samo sitnice, nadam se da će serija ispuniti svoj zadatak iako nije nikakav dokument vec samo serija NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 On 20. 11. 2013. at 15:44, Kalinik рече Obe epizode su mi super, serija je snimljena svetski , uradjena je kvalitetno, od radnje u seriji, do muzike sve je super,tu i tamo neke sitnice poput onog kraljevog budjenja na jedvite jade, čuo sam da to nije tako bilo,ali to su samo sitnice, nadam se da će serija ispuniti svoj zadatak iako nije nikakav dokument vec samo serija Pa lako je kazati .."to su samo sitnice" .. ali to nije istina ..to nisu sitnice. Kad jednog Kralja, .. jednog od, manje od deset u Evropi, prikažeš na takav način.. kakvo li mišljenje imaš tek o Njegovim podredjenima ...?? i uzgred .. Kažeš, kako se nadaš ''da će serija ispuniti svoj zadatak'' .. Ajde molio bih te kad to već imaš potrebu da kažeš .. podeli sa nama koji je to, po tebi, ''ZADATAK'' ove serije.. Ja evo nisam pametan da ga prepoznam ... Jer ono što vidim ne slaže se sa onim što veli autor, a tek se ne slaže sa onim kako ja vidim to NESREĆNO vreme .. Дуња је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Četnici kakvi su takvi su ali Srbija je jedino njih imala i ima. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Занимљив текст Жељка Цвијановића: Жељко Цвијановић: Знакови и фактори долазећих промена Цитат Тај спознајни процес може се илустровати управо једном сценом из Бајићеве серије. „Енглези ће нас оставити на цедилу“, изговара генерал Боривоје Мирковић (Лазар Ристовски) у једном од почетних кадрова Равне Горе. Извештавајући кабинет председника владе Душана Симовића о својој вечери са британским војним аташеом у Београду К. С. Кларком, генерал Мирковић – мозак мартовског пуча – неколико сати пре немачког напада 6. априла 1941. саопштава да никаквог балканског фронта неће бити и да је Београд остао сам. Уверен да нас Енглези никада неће напустити, у серији му се супротставља потпредседник Симовићеве владе Слободан Јовановић, најмудрији Србин тог времена, који, нажалост, своје домете у правној, политичкој и историјској науци није успео да понови бавећи се практичном политиком. Не улазећи у историјску аутентичност те расправе, долази се до једног занимљивог момента који у себи сажима цео српски 20. век, који и 13 година после свог календарског завршетка међу Србима још траје.Када су Енглези Београд оставили на милост и немилост Хитлеру, то је био поуздан знак да је за њих Југославија престала да постоји и пре прве немачке бомбе над Београдом. Утолико пре што је Лондон – и тада, и пре, и касније – итекако умео да буде пријатељ Југославији, за разлику од Србије – и тада, и пре, и касније. Отуда Мирковић у серији, у тренутку када каже да су нас Енглези напустили, саопштава једно „српско геополитичко становиште“, док Бајићев Јовановић, не верујући да ће нас Енглези напустити, исповеда „југословенско геополитичко становиште“ јер оно што Енглези можда не би напустили свакако је пре Југославија него Србија. Наравно, у праву је био Мирковић: Енглези нису помогли јер нису више рачунали са Југославијом; да помогну Србији, нису имали рачуна.Та инверзија, тако типична за савремену српску политичку праксу, показује се – више од две деценије од распада Југославије и седам година од формалног успостављања Србије као самосталне државе – у томе што већина српских политичких фактора и представника друштвене елите данашње српске интересе, па самим тим и пријатеље и непријатеље тих интереса, види у југословенском, а не у српском геополитичком кључу. Наравно, сви пријатељи југословенске државе нису и пријатељи српске државе. Отуда Мирковићева реченица „Енглези ће нас оставити на цедилу“ јесте финале када се једна историјска спознаја спушта у народ у једној телевизијској серији, дакле производу масовне комуникације. И то није било каква спознаја, већ суштинска историјска спознаја, где српски народ, мењајући ракурс свог гледања прилагођен позицији у којој се налази, почиње да разумева своје интересе препознајући ко су на глобалниој мапи пријатељи, а ко непријатељи тих интереса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 On 23. 11. 2013. at 23:25, Жељко рече Занимљив текст Жељка Цвијановића: Жељко Цвијановић: Знакови и фактори долазећих промена http://www.youtube.com/watch?v=F7JBwN0FVFI Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Лако је само критиковати . Ако серија обрађује истиријске чињенице онако какве су заиста биле ода је то по мени много важније него да је филм рецимо досадан.http://www.rts.rs/page/rts/ci/rts+predstavlja/%D0%A0%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B0/story/2167/%D0%90%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE/1452351/%22%D0%A0%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%22%2C+%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BE+%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BC+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0.html?tts=yes Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Posle dogo vremena (6-8 meseci) prvi put pogledao i odgledao sam nešto na TVu to je bila ona prva epizoda serije. E sad moji utisci, da ne ulazim u tačnost podataka, iako sam gledao sa ujakom istoričarem, u toj prvoj što se istorije tiče nije moglo ništa da se vidi. E da pređejmo na utistke, ovako ako mogu da prikažem to kako bi pričao sa drugom o seriji. Najjači utisak, pombe padaju svuda lik trči po j***nu pticu, ono sve se ruši bombe svuda niko poveđen nije niti on niti ptica. Onda onde stoji kao retard i ljubi pticu, ajde samo razmislite koja je verovatnoća da se tako nešto desi. Da onda ona animacija onih aviona. šta reći o tome, ni blizu nekog kvaliteta koji može da se vidi u iole ozbiljnijim serijama, ali ajde da kažemo nema se pare, mali budžet itd. ovo može da bude oprošteno. Onda Kralj wtf??? Bombe padaju sve puca, on lik spava, ništa ga ne može probuditi. Onda ovaj lik ulazi u sobu budiga on se ono budi ko neka princeza šta ti ja znam, sve puca oko njega njemu treba pola sata da se rasani. Onda vrhunac, bombe padaju, sve se ruši trese, šta je najjbitnije da se pokupi, naravno kraljeve papuče. I da sve u svemu, po meni malo je reći da je serija urađena jadno (koja to naša serija u poslednje vreme pa nije urađena tako). Dovoljno jadna da me skroz odvrati od gledanja druge epizode. U nekim trenucima došlo mi je oči sebi da iskopam da je ne bih gledao. Ali ipak ima dobra stvar u svemu tome, barem sam se onako kvalitetno podsetio zašto sam prestao da gledam to s**nje zvano TV. Tako ipak mogu ljudima da se zahvalim na tome. Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Da evo i jedna anegdota, prilikom gledanja zerije. Moja baba: Pričajte vi šta hoćete ali za vreme Tita su ljudi lepo živeli, imalo je i da se pojede i da se popije i na more da se ide, a vidi sad ovo. Ja: Da samo što je taj isti ubijao svoj narod i slao ih na goli otok i slično. Moj ujak: Ne nije on slao svoj narod, on je slao samo Srbe. Njegovi su bili Hrvati. Филозоф, Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Па добро шта очекивати од Радоша и "Секула се опет жени" то је његов ниво. Није он проблем. Проблем је што нам је држава неозбиљна па нико други није узео овим да се позабави него баш "Секула који се опет жени"... Филозоф, Срђан Ранђеловић, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 On 24. 11. 2013. at 10:42, Жељко рече Па добро шта очекивати од Радоша и "Секула се опет жени" то је његов ниво. Није он проблем. Проблем је што нам је држава неозбиљна па нико други није узео овим да се позабави него баш "Секула који се опет жени"... Ne znam ja sam imao utisak, pre gledanja filma po priči itd, da će to da bude nešto na nivou dokumentarne serije, ono istorijski tačni podaci, da se može nešto naučiti (ili barem da te zaintrigira da potražiš negde sam o tome). Ono što sam ja video je nešto tipa, pa najobičnije serije i to loše serije. Mislim smatrao sam ovo za neki ozbiljan projekat koji će da bude vredan gledanja, uglavnom daleko ispod mojih očekivanja. E da i da sam hteo da gledam lika koji trči dok bombe padaju oko njega, a njemz ni dlaka sa glave ne fali, ne znam gledao bih Ramba ili neki drugi Američki film tog tipa. Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Па мислим то сам исто и ја на почетку ове теме рекао... Слажем се с тобом. Него само закључујем да се није могло ништа боље ни очекивати. Зезо сам се још ономад на ЖРУ конетару кад су били избори са тим Радошевим пројектом јер је тада подржавао жуте надајући се парама, па кад је извисио ишао је код Томе. А Тома је у ситуацији да пред огледалом не сме да помисли да је неки четнички војвода а камо ли да финансира филм о Дражи Михаиловићу. Тако се то код Бајића изјаловило што се тиче пара мада и да их је добио не верујем да би нешто боље направио... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука