Jump to content

Да ли верујете у Бога или не

Guest - . . .-

Дали верујете у Бога или не  

133 члановâ је гласало

1. 1. Дали верујете у Бога или не

Препоручена порука

Verujem i oduvek sam verovao ali se moje verovanje razlikuje nekada i sada. Nekada dok sam isao u osnovnu skolu i srednju skolu procitao sam Jevandjelje i prosto verovao

bez ijednog racionalnog razloga. Kasnije moj najbolji drug koji je ateista je poceo da mu bombarduje pitanjima tipa a gde se u Bibliji pominju dinosaurusi, a nenadertalci itd.

Dans je moja vera vise bazirana na nekom racionalizmu a ne na prostoj veri kao sto je to nekada bilo.

Подели на овим сајтовима

Vjerujem i to baš kao što je i Rahela obrazložila : 

da,verujem oduvek,kako sam sazrevala tako je i moja vera rasla,nikad nisam tražila dokaze (poput ateista) a Bog ih je uvek slao.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Ја не верујем у Бога. Бог може да верује у мене, да ћу се на крају покајати и да ћу се спасити. А како ја могу у њега да верујем? Ја знам да Он постоји, ја знам да је Христос Васкрао. А то што се по некад пољуља то моје знам, то је по мојој људској слабости, исто као када се човек разочара у родитеље, супружнике, пријатеље иако није у праву, па се опет врати љубави која је владала међу њима.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Ово јесте тешко питање, јер наравно да ћу рећи верујем да постоји или знам да постоји, онако теоретски, јер је моја насушна потреба да знам да Њега има. Међутим, сетим се својих (не)дела и онда постављам питање, да ли ја стварно верујем?! И тако сваки дан, док не одем рецимо на Литургију, онда ми није јасно како то да стално нисам на Литургији. :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Литургије су прелепе и осећање када их слушам не могу да опишем.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Prelepo je saznanje da sve ono najbolje i najlepše i do krajnih granica savršeno koje dolazi od samog čoveka je u poredjenju sa Bogom potpuno i celovito ništa.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Prelepo je saznanje da sve ono najbolje i najlepše i do krajnih granica savršeno koje dolazi od samog čoveka je u poredjenju sa Bogom potpuno i celovito ništa.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...