Jump to content

Pravoslavna draga Saveta... :)

Препоручена порука

Куде си бе бате савето. Како ли је? Шта гу радиш?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Hvala na pitanju, puna sam ko brod! Sve štima i sve u tom stilu... p.s. imaš jedno -da- viška u potpisu 1324_womens 1324_womens 1324_womens

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Draga Saveta,da li treba tući decu? 148494ykydt2lrfk.gif

Da :)))

Bonus savet - Uvek Bogu govorite mnogo o svojoj deci a malo svojoj deci o Bogu - starac Porfirije 1324_womens 1324_womens 1324_womens

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Draga Saveta, dugo mi je trebalo da se osmjelim da te pitam za savjet, jer se zaista bojim da mi ni ti nečeš dati odgovor...a to bi me jako pogodilo.

Interesuje me zašto se čudimo "očiglednom" i zašto nas iznenadi "jednostavno", povrijedi "nejako" i pretvara nas u destruktivni instrument, a opet... vjerujemo u nešto što nismo vidjeli, dodirnuli i osjetili i to "neopipljivo" je jedino što može probuditi dobro u nama.

Nadam se da ti je jasno moje pitanje i željno očekujem tvoj odgovor.

Hvala :)

Saveta te vrlo dobro razume jer i sama zapada u slične situacije. Razlog za sve ovo nalazim u svom ograničenom iskustvu i koliko god nama ono izgledalo sveobuhvatno ono je ništa, kao i naš ego koji pretenduje na sve. Destrukcija je samo normalna reakcija povredjene zveri. Ono neopipljivo u šta verujemo, kako kažeš, je često stvarnije od onoga što možemo da opipamo...ako me razumeš. Odgovor je - biti otvoren za drugog i drugačijeg makar i po cenu krvarenja.

Na kraju krajeva

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=690069947693696&set=a.208705522496810.57165.208704085830287&type=1&theater

1324_womens 1324_womens 1324_womens

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ово ме инспирисало:

RASPECE+DECANI.jpg

biti otvoren za drugog i drugačijeg makar i po cenu krvarenja.

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Saveta te vrlo dobro razume jer i sama zapada u slične situacije. Razlog za sve ovo nalazim u svom ograničenom iskustvu i koliko god nama ono izgledalo sveobuhvatno ono je ništa, kao i naš ego koji pretenduje na sve. Destrukcija je samo normalna reakcija povredjene zveri. Ono neopipljivo u šta verujemo, kako kažeš, je često stvarnije od onoga što možemo da opipamo...ako me razumeš. Odgovor je - biti otvoren za drugog i drugačijeg makar i po cenu krvarenja.

Na kraju krajeva

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=690069947693696&set=a.208705522496810.57165.208704085830287&type=1&theater

1324_womens 1324_womens 1324_womens

Hvala na savjetu,draga Saveta... i ne slutiš koliko je pomogao :)

Подели на овим сајтовима

Da :))) Bonus savet - Uvek Bogu govorite mnogo o svojoj deci a malo svojoj deci o Bogu - starac Porfirije 1324_womens 1324_womens 1324_womens

Ti si Saveta jedna divna žena ,ali ovaj tvoj kometar je brzopleto napisan.Vidim ja da ti imaš posla preko glave i sve mi je jasno.Pa te zato ponovo pitam......

Deca su divna,ponekad i nemoguće nestašna,ali ne treba ih valjda tući zato što su mala i nerazumna.. :1321_womens:.....Mora da postoji neki drugi način...mora....,mora da postoji neki drugi način,seti se draga moja....deca se vaspitavaju od prvog dana.....

:351780:

Подели на овим сајтовима

Dete bi trebalo da shvati da ono što radi rezultira odredjenim posledicama u realnosti, te posledice mogu nekad biti i bolne... ne govorim o prebijanju niti iživljavanju. Naravno, Saveta nikad neće reći da je samo njen način ispravan jer to je sebično a i netaktično 1324_womens

p.s. Larice, imaš li klince? Ovo pitam onako, nemoj misliti da ako je odgovor negativan želim da ga iskoristim kao argument :4869:

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Da

Draga savetice, salvetice sad mi je malo lakse. Evo ja imam dete i mali jeste ali nerazuman nije, daleko od toga,sve on razume itekako, pa kad krene da me voza meni ne ostaje nista drugo nego da zgrabim "mirka". ("Mirko" je inace prut kom je moj muz dao ime)  Tako da cesto krenem s onom "dacu ja tebi stvaralacko vaspitanje sad ces da vidis"  :-/ Katastrofa, posle mi zao al sta cu kud cu salvetice... Pitala sam ja i moga popu jel smem ja malo njega da ...pucnem a on mi lepo rekao "Neka ti to bude zadnja opcija" nesto u tom smislu :)  

Iako si vec dala odgovor evo ja opet pitam ako znas neki nacin kako da izbegnem mirka i sl... kazi draga salveto.

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Iako si vec dala odgovor evo ja opet pitam ako znas neki nacin kako da izbegnem mirka i sl... kazi draga salveto.

Pa jedino da izadješ iz kuće :D

Jedan matori engleski licimur i trol, vo vremja ono, u knjizi pod nazivom Mletački trgovac, rekao je - Dobar je roditelj onaj koji poznaje svoje dete.

Problem je što se ovde učenje dešava u hodu tj. uči se na greškama. Saveta smatra da je bitno da i tata i mama imaju isti stav jer će dete u suprotnom naći način da izvrda... isti stav oko suštinskih stvari a ne isti stav po svaku cenu i uvek, da se razumemo. Možda je idealno rešenje kulirati, ne tući i onda kad dete zahteva da zadovolji neku potrebu - opet kulirati ali ne planski nego onako... svetootački.

Moderni psiholozi će vam svakako reći da je agresija plod slabosti :)))  1324_womens 1324_womens 1324_womens

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Савета, да ли верујеш да предестинација постоји у извесном облику (не нужно калвинистичком), да је Бог ништа нас непитајући изабрао коме ће се открити Духом Светим, а коме не?

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Драга Савета, да ли је сибирска аронија здрава толико колико се прича или то покушавају да нас убеде да није лоше јести и глогиње у тешким животним околностима?

Подели на овим сајтовима

Драга савета, мислим да хоћу да скачем са моста, али ладна вода па не иде... иначе, зашто је мој љубавни живот тотално у хаосу, па ја само желим да будем савршен!? 

Ништа ми није јасно.. 

У потпису ,,збуњен". :)

:) čitajući ovu poruku, razmišljam, dali je bolje imati ljubavni život pa makar i u haosu ili je bolje nemati ga uopće :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...