CecaV Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Draga Cecika, hvala što ste uzeli učešće u Savetinoj rubrici. Da li su Rusi dotakli pakao, bogonadahnuto se pita vaš evoluiran um? Pre nego što odgovorim na ovo pitanje (ko ne želi da čita neka klikne SKIP INTRO) poželjno je objasniti da su prosti pravoslavni vernici oduvek preferirali izraz nebiće, ništavilo ili dno života. Nasuprot ovome, mrska sholastika sa zapada je proturila ovaj teološki termin u pravoslavnu duhovnost. Bitna stvar kod ovoga je i to da pakao, šeol ili dno života, nije konkretno mesto već stanje duha tj. duše. Dakle, ne možete kupiti 1 way ticket za pakao ili nešto tome slično... U pakao se ne stiže, on dolazi nama. A sada, da se vratim na pitanje... Da li su baćuške dotakli pakao tj. dno života? Iskreno, ako je mogao da ga dotakne Toma Zdravković ne vidim razlog zašto ga Putinova kamarila ne bi dotakla. Umeju oni da pipkaju, to je sasvim izvesno : ) Što se tiče gospodina sa snimka, izvesnog Miroljuba P, znate kako kažu - o duhovnim pokojnicima sve najlepše :bendoff: Draga Savetice, hvala ti na divnom odgovoru. Podsetila si me na skorašnju tvrdnju jedne moje prijateljice iz Kopenhagena da su i AC/DC i Kris Rija bili inspirisani Tomom Zdrakovićem. Pošto ona ne može da se seti gde je to pročitala, dala mi je sugestije za mukotrpno istraživanje (tzv kamičke koji pokazuju put...). Saveta, da li da batalim to istraživanje i da mojoj prijateljici verujem na reč ? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Odlično sročeno, odlično! Drago mi je da ste se videli a siguran sam da je i toj dvojici južnjaka (po svemu sudeći su u pitanju neki Tika Špic i Djoša) prijalo u tvom društvu. Ako misliš na mog direktora, koji me za vreme radnog vremena ganja i ne da mi da pišem ovde, na žalost- da Драшко је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Draga Savetice, hvala ti na divnom odgovoru. Podsetila si me na skorašnju tvrdnju jedne moje prijateljice iz Kopenhagena da su i AC/DC i Kris Rija bili inspirisani Tomom Zdrakovićem. Pošto ona ne može da se seti gde je to pročitala, dala mi je sugestije za mukotrpno istraživanje (tzv kamičke koji pokazuju put...). Saveta, da li da batalim to istraživanje i da mojoj prijateljici verujem na reč ? Kris Rija je trasirao rutu do pakla a ACDC su pokušali da nešto dublje udju u pomenutu dimenziju pa su shvatili da je vrag odneo šalu naravno, Toma je jedini uspeo da dotakne nebiće ili (da upotrebim jednu slikovitiju reč) - niščetu http://www.youtube.com/watch?v=e5TwvoOdlZA Što se kamenčića tiče, mislim da su to oni masonski kamenčići koje odbaciše zidari pa se potrudi da ih pokupiš, trebaće ti : ) CecaV, Agaton Vuzman and Istochnik је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 kaćeš se uozbiljiti? w.a.mozart and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 кад будеш престао да једеш сланину ЛОЛ Баба је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Јао драга Савета, како то да је мушкима тај ПМС тако тежак? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Јао драга Савета, како то да је мушкима тај ПМС тако тежак? Сашице, молим те буди прецизна... мени је ПМС Православни Мотивациони Синдром па ако мислимо на исто ти реци а ако не, прецизирај на шта мислиш, да не арчим папир и миницу... 1324_womens Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Јао како си ме прозрела Сад помислих, ал' ћу да је зезнем - има да се збуни па неће прави одговор да да. Мада мислим, могла би и са још нечим да се позабавиш, наиме постоји нешто што називају ,,период мушког страдања'' или тако нешто, и то је наводно јако страшно, мада ја стварно не знам о чему се ради, да ли си ти чула за тако нешто? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Јао како си ме прозрела Сад помислих, ал' ћу да је зезнем - има да се збуни па неће прави одговор да да. Мада мислим, могла би и са још нечим да се позабавиш, наиме постоји нешто што називају ,,период мушког страдања'' или тако нешто, и то је наводно јако страшно, мада ја стварно не знам о чему се ради, да ли си ти чула за тако нешто? Ahaaaaaaaaa... znači tu smo! PMS... LOL Naravno da Saveta zna šta je PMS... arčim ga već godinama a mnogo je dobar kao instant izgovor (kao i ono - boli me glava) Ako je tačno ono što Dotojevski smelo tvrdi - da je Bog ženi dao histeriju zato što je voli, onda je svakako djavo izmislio PMS i manipulaciju istim. Elem, biološka ipostas svakog čoveka pa i žene, teži da našu eklisiološku ipostas sputava, udara joj klempe, stavlja joj vruću supu u sladoled i sipa ljutu papriku u vlažne maramice, one jevtinije - za wc. Takav splet okolnosti neminovno vodi do dihotomije koja se ogleda inaćenjem i ucenjivanjem polnim organom. Ovo važi za većinu. Ako spadate u većinu, odgovor je završen. Manjina pak, svesno ili nesvesno, uspeva da pobedi sve opisane simptome ali i dalje voli da ucenjuje polnim organom (naravno, mi žene smo tu veći stručnjaci od doktora teologije). Ipak, sve ima granicu. U tom smislu, mučenje koje žene priredjuju muškarcima može se porediti sa knjigom Otkrovenja u kojoj se kaže da će, kada On ponovo dodje, biti toliko radosti da će se sve predjašnje patnje zaboraviti i nestati kao da nisu postojale...ako me razumeš. Nadam se da sam ti bar nešto što sam sigurna da već znaš, objasnila na drugačiji način. Tvoja,u PMS-u, Saveta (Pravoslavnom Motivacionom Sindromu) 1324_womens Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Хехехе, ниси ти Савета за џабе Мада... Морам да ти признам да ипак нисам мислила на тај вид ПМС-а, очигледно нисам била свесна његове опасности и на које системе може ударити, ипак је то страшно када се такав неки ПМС догоди. Дакле, ради се о облику ,,Причати Максимално Саговорнику'' - у овом случају на широко и на високо (тонски), иако то уопште не мора бити уперено против саговорника, испада да се и тај његов вид тешко преживљава. Но, могуће да је тако нешто превише ретко... Ех чудне ли бољке... :.mislise. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Saveta će kontaktirati svoje izvore bliske sagovornicima pa ćemo proučiti tu pojavu i iz njihovog ugla Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Јел и теби ова песмица нако епска ко и мени ? Agaton Vuzman and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 u početku mi je izgledalo kao neka apologija zla i zmije vo vremja ono - kao u fazonu, vidite li šta je sve jadna zmija morala da uradi kad su joj javili da su se Adam i Eva smestili kod drvca poznanja dobra i zla... kad ono neke žabe - čist postmodernizam, nema ni e od epike... evo kako Saveta vidi epske pesmice Баба је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Драга Савета, зашто људи виде трун који је у оку брата њихова, а брвно које је у њиховоме оку не осећају? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Драга Савета, зашто људи виде трун који је у оку брата њихова, а брвно које је у њиховоме оку не осећају? Ово је вероватно једно од најлакших питањца до сада, драги Срђиссимо, A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš? Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom? Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog. Закључак је јасан, зато што смо лицемери. Зато што кривећи другог себе правимо бољима. Зато што се мисли које окривљују другог лепе за наше огреховљене лешине које називамо телима као и за нафтне мрље које душама називамо. Онај ко је са Оним који је Вечан налази се изнад свега описаног и нема потребу да се бави трином и пиљевином... он греду из свог ока сублимира постом, молитвом и љубављу према другима и те исте греде, преображене- користи као грађу. Барем су ми тако рекли 1324_womens Срђан Ранђеловић, Agaton Vuzman, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука