w.a.mozart Написано Јануар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Hmmm... najglupljeg svakako nema a najkomičnije je verovatno bilo kad je neko pitao da li mislim da ću stvarno pomoći ljudima ovom temom ili tako nešto 1324_womens Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 he he thanks on your fast answer dear w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Draga Saveta ,primetila sam da ovaj forum ima mnogo čalanova,da ljudi pišu svoja mišljenja i da su mnogi lajkovali FB stranicu "Ne psuj Boga",kao i brojne druge stranice sa sličnom tematikom. Velika je potreba ljudi da se povežu.Da li je to otudjenost dovela čoveka na samu ivicu društvenog života,kada svoje potrebe za blizinom bližnjeg zadovoljava forumašenjem,smajlićima i LOLovima? Kakve koristi ima ovaj forum po spasenje duše i mogu li ponekad silne informacije sa dušekorisnim sadržajem da dovedu do prezasićenja? Mилена КШ, w.a.mozart and Crvenokosa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Fenomenalno pitanje! Potreba za drugim je evidentna, o tome neću ni da pričam. Kako je realizujemo je sasvim druga stvar a glavno pitanje je - da li je bolje kulirati na forumu ili se približiti bar jednoj osobi iz okoline? Ovo često postane surogat zajednice ali mislim da uz zdrav stav i ograničeno vreme (kao i broj poruka) forum sam po sebi nije loš (vidi moj broj poruka LOL) Svakako, ništa nije ni dobro ni loše samo po sebi-loša je pogrešna upotreba. Na sajtu postoji masa korisnih informacija, praktičnih i teorijskih. Što bi reko moj duhovnik - kad se istinski povežeš sa drugima povezaćeš se i sa Hristom... gledaj da ne ideš obrnutim redom (kraj citata) Smatram da tvoje pitanje zaslužuje posebnu temu pa ako te ne mrzi... Драшко, Zero, Arsenija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Draga Saveta, hvala ti na odgovoru i na tome što imaš razumevanja za sva moja pitanja i podpitanja. Ja bih rado otvorila temu,ali nemam vremena da joj se posvetim. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Ćao draga, Saveta. S obzirom da smo se rvali, s pojmom "ne biće" ako i kada čovek odluči da više ne obraća puno pažnje na nežnost, na ljubav, na osećaje, emocije...on odlazi u ne biće, polako. Što bi se reklo, truli polako iznutra. Znači, po prirodi stvari, ako meni jednom dođe iz dupenceta u glavu, prevrši mi se svaka mera moje merice, i kao u crtanom filmu, u onom nekom toplometru iznad glave moje ekspolodira živa...ja bih vremenom, trebalo isto da postanem, da postajem...ne biće? Jer me ništa neće doticati, tangirati, ništa jesti ili onako svakodnevno živcirati da iz kože iskočiš. Tako...nekako? I od čega zavisi, šta će prevagnuti...ono šta jesi istinski ali vidiš da tako ne ide, da upadaš iz greške u grešku ali i dalje si još svoja, istrajavaš ali te slama, jednostavno sve više slama ili ono šta te ne slama da te ne boli više aman ali ti postaješ više ono šta nisi rođenjem? Prvo zaista više ne ide. Drugo mi se sve više čini primamljivije. Praktičnijim za podnošenje. Hvala moja, Savetice. Kada uzmogneš. Buduća ne bića, imaju svo vreme ovog sveta.. Nisam hitan slučaj. Inner Truth, w.a.mozart and Zero је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Draga Saveta, Ja samo kratko: kako pomiriti suprotne tendencije u sebi? Sve mi je jači osećaj da konvencionalan pravoslavac teško mogu da budem, sa mojom prilično strastvenom prirodom, em temperamentom. Elem, kako biti dobra, još pogotovo što se strastvena priroda mnogo lakše oprašta kad nisi žensko? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Ipak da budem duža Ne mislim samo na seks kad kažem strastvena, nisam baš u rangu Marije Egipćanke, već i na mnoge druge stvari, tipa žeđi za znanjem, doživljajima, novim stvarima. Čak i na to što se bavim kik-boksom, a treninzi mi padaju sredom i petkom Elem, nadam se da me razumeš, Saveta, ako ništa, nek' sam se izjadala nekom svom w.a.mozart and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Draga Saveta, Ja samo kratko: kako pomiriti suprotne tendencije u sebi? Sve mi je jači osećaj da konvencionalan pravoslavac teško mogu da budem, sa mojom prilično strastvenom prirodom, em temperamentom. Elem, kako biti dobra, još pogotovo što se strastvena priroda mnogo lakše oprašta kad nisi žensko? Draga strastvena prirodo, najlepše hvala za ovu ispovest - iskreno verujem da je ovo ispovest ne znam da li si nekad o tome ali svi mi imamo strasti - nekome je to seks, nekome želja za znanjem, nekome novac... To što si pravoslavac ne znači da ne treba da imaš strasti već da ih kreativno preobraziš a kolko vidim, to ti fino ide... Ne znam u čemu je problem i šta u stvari očekuješ da bude na cilju a da sada to nemaš? Ako ideš sa Hristom onda je sve ostalo po želji, ko kolko može. Naravno, podvig je dobrodošao ali ne i šizofrenija. Da sam na tvom mestu zapitao bih se odakle se radja težnja za svim tim stvarima, šta je radja? 1324_womens p.s. bolje da ti ne pričam šta sve ja radim 1324_womens Саша од Москве and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Srdašce, tvoje pitanje sam 4x pročitao... moraće da pričeka vikend jer je kompleksno Znam da je ok i da ne žuriš, samo sam htela da ti se obratim ovako Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 @@w.a.mozart, Znala sam, draga Draga PS, da ćeš me razumeti w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Srdašce, tvoje pitanje sam 4x pročitao... moraće da pričeka vikend jer je kompleksno Znam da je ok i da ne žuriš, samo sam htela da ti se obratim ovako Ma, draga Savetice, imam ja sada svo vreme ovog sveta... Kad god stigneš, ja sam od onih strpljivih. Uvek bila. Jedino to da menjam, nemam tendenciju. Hvala ti; zlatna si. Radujem se unapred. Želim ti divan vikendić. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 Draga Saveta,molim te,objasni mi kako na lep način jasno staviti do znanja godrim ljudima da smaraju.Oni se uvek vredjaju.Šta god da kažeš,nije prava reč.Iz dana u dan im se ne dopada neko i pokazuju otvorenu mržnju i netrpeljivost prema svima koji su na neki način uspešniji od njih. Da li je to nezadovoljstvo sopstvenim životom, zavist ,zloba . O,Saveta,ne mogu više da posmatram takve ljude, koji misle da su izuzetni sami po sebi. I koji zahtevaju da im drugi služe.Ja znam za Hristove reči.... da ko želi da bude najveći neka bude sluga svima.... Ali,Saveta,kako to ovo razumeš. Šta reći,kako postupiti kad ti neko kaže:"Neću ja tebi da biram narav" :229: .... Ja sam rekla:"Ne moraš.... i nastavila da gledam svoja posla" Ali sam osetila nešto strašno,nešto mračno u tom glasu. P.s.Koliko su misli moćne. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ćao draga, Saveta. S obzirom da smo se rvali, s pojmom "ne biće" ako i kada čovek odluči da više ne obraća puno pažnje na nežnost, na ljubav, na osećaje, emocije...on odlazi u ne biće, polako. Što bi se reklo, truli polako iznutra. Znači, po prirodi stvari, ako meni jednom dođe iz dupenceta u glavu, prevrši mi se svaka mera moje merice, i kao u crtanom filmu, u onom nekom toplometru iznad glave moje ekspolodira živa...ja bih vremenom, trebalo isto da postanem, da postajem...ne biće? Jer me ništa neće doticati, tangirati, ništa jesti ili onako svakodnevno živcirati da iz kože iskočiš. Tako...nekako? I od čega zavisi, šta će prevagnuti...ono šta jesi istinski ali vidiš da tako ne ide, da upadaš iz greške u grešku ali i dalje si još svoja, istrajavaš ali te slama, jednostavno sve više slama ili ono šta te ne slama da te ne boli više aman ali ti postaješ više ono šta nisi rođenjem? Prvo zaista više ne ide. Drugo mi se sve više čini primamljivije. Praktičnijim za podnošenje. Hvala moja, Savetice. Kada uzmogneš. Buduća ne bića, imaju svo vreme ovog sveta.. Nisam hitan slučaj. Nisam u mogućnostiu da adekvatno odgovorim na ovo pitanje jer osećam da nemam snage da iznesem odgovor. Jedino što mi pada na pamet je 14. Јер знамо да је закон духован; а ја сам телесан, продан под грех: 15. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно шта хоћу, него на шта мрзим оно чиним. 16. Ако ли оно чиним шта нећу, хвалим закон да је добар. 17. А ово више ја не чиним него грех који живи у мени. 18. Јер знам да добро не живи у мени, то јест у телу мом. Јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим. U perspektivi ću razmišljati o ovome, draga Srculence. Ako imaš želju možeš dopuniti nečim ono što si prethodno pisala DankaM and Srdasce је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Draga Saveta,molim te,objasni mi kako na lep način jasno staviti do znanja godrim ljudima da smaraju.Oni se uvek vredjaju.Šta god da kažeš,nije prava reč.Iz dana u dan im se ne dopada neko i pokazuju otvorenu mržnju i netrpeljivost prema svima koji su na neki način uspešniji od njih. Da li je to nezadovoljstvo sopstvenim životom, zavist ,zloba . O,Saveta,ne mogu više da posmatram takve ljude, koji misle da su izuzetni sami po sebi. I koji zahtevaju da im drugi služe.Ja znam za Hristove reči.... da ko želi da bude najveći neka bude sluga svima.... Ali,Saveta,kako to ovo razumeš. Šta reći,kako postupiti kad ti neko kaže:"Neću ja tebi da biram narav" :229: .... Ja sam rekla:"Ne moraš.... i nastavila da gledam svoja posla" Ali sam osetila nešto strašno,nešto mračno u tom glasu. P.s.Koliko su misli moćne. Najteže je i najduže ali i najsigurnije ne pričati sa njima već životom svedočiti i moliti se Преподобни старац Порфирије је веровао да молитва има нарочит значај за човеков духовни живот, и саветовао је своју духовну децу како да се моле: - Моли се једноставно и смирено, са простом вером, не очекујући да ти Бог одговори. Не очекуј да видиш руку Божију, или Његово Лице, или Његово просвећење. Ништа од тога! Веруј! Јер, молећи се, ти причаш са Богом, заиста причаш са Богом. Драшко, Иван Ивковић, Arsenija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука