Jump to content

Logika I Bog?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 9. 11. 2013. at 17:18, drvce рече
Tvrdio bih cak da su sve slucajnosti simetricne, estetski prijemcive i totalno cudesne
  brate ima ona vakcina protiv nečega što napada na glavu,jel ebonela kako li se zove,ima u drugoj temi....

kako možeš tvrditi da su sve slučajnosti simetrične,odakle ti sad pa to....po kojoj to logici ide...slučajnosti bi trebale da imaju sve karakteristike haotičnosti,baš zbog simetrije ja nešto jako slabo vjerujem u slučajnosti....

Подели на овим сајтовима

Miroljub pretjeruje u nekim stvarima to je jasno kao dan,međutim mnogo su gori oni tzv.pravoslavci koji sebi kroje pozornicu u glavi po kojoj je Bog naštimao prirodne zakone,sile,sve šta treba,pa prepustio da ta programska matrica izrodi sve ovo šo je izrodila od amebe do naprednog darvinovog majmuna,ajde molim vas za takve je miroljub petrović mega pravoslavac

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:14, GresanCovek рече

Zasto mislis da ne postoji Zakon, Sudija i kazna?

Pa brutalno je. Bog me je stvorio na svet u kom trpim uzasnu patnju zato sto je neko zgresio hiljadama godina pre mene. I ako vise ne mogu da izdrzim i resim da se ubijem ucinicu jos veci greh pa ce me Bog vaskrsnuti da bi me jos jednom kaznio ovaj put u ognjenom jezeru. Pa posle toga idem na vecno spavanje ako su Miroljub i subotari u pravu a ako ne onda idem da se przim vecno u paklu. Ne kapiras kakva je to ludost?

Подели на овим сајтовима

ili oni pravoslavci što se klone svakog nasilja ko kurve policijske patrole, shvatajući da je ljubav najača sila svemira a upotreba svake sile je nasilje.... ali strah i licemjerstvo su dva brata rođena,takvima kad pomeneš rodoljublje oni se odma upiše u gaće...

došlo vreme kad imamo pod pravoslavcima svakavih karikatura

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:40, kordun рече

Miroljub pretjeruje u nekim stvarima to je jasno kao dan,međutim mnogo su gori oni tzv.pravoslavci koji sebi kroje pozornicu u glavi po kojoj je Bog naštimao prirodne zakone,sile,sve šta treba,pa prepustio da ta programska matrica izrodi sve ovo šo je izrodila od amebe do naprednog darvinovog majmuna,ajde molim vas za takve je miroljub petrović mega pravoslavac

Ufffff nece biti. To nije odrednica da li je neko bilo kakav pravoslavac ili ne. Prihvatanje evolucione biologije ili bilo koje naucne teorije nije i ne moze biti u suprotnosti sa bilo cime sto je dogmat Crekve. A biti pravoslavan znaci prihvatati simvol vere, sto je sazeta dogmatika, i ici na liturgije i licno se podvizavati. To je to a ostalo kosmologija, biologija to je sve pitanje licnog stava.

A Miroljub ne moze biti ni obican pravoslavac a kamoli neki mega giga sta god ko drugi govorio jer on otvoreno huli i pljuje na najsvetiji dogadjaj, liturgiju. 

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:06, GresanCovek рече

Zemlja i univerzum su stari oko 7500 godina. Sve ideje i "dokazi" o milionima i milijardama godina, kao i velikom prasku su masonska i djavolja tvorevina ciji je jedini smisao da nas odvedu na stranputicu i da se ne posvetimo sopstvenom spasenju.

Ne zaboravi jezuite  i jezuitskog generala.  :))

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:46, Aquilius Cratus рече

Ufffff nece biti. To nije odrednica da li je neko bilo kakav pravoslavac ili ne. Prihvatanje evolucione biologije ili bilo koje naucne teorije nije i ne moze biti u suprotnosti sa bilo cime sto je dogmat Crekve. A biti pravoslavan znaci prihvatati simvol vere, sto je sazeta dogmatika, i ici na liturgije i licno se podvizavati. To je to a ostalo kosmologija, biologija to je sve pitanje licnog stava.

A Miroljub ne moze biti ni obican pravoslavac a kamoli neki mega giga sta god ko drugi govorio jer on otvoreno huli i pljuje na najsvetiji dogadjaj, liturgiju. 

ti jesi u pravu kada gledas generalno sve,ali ja sam mislio samo na temu kojom se bavi postanje,na tu temu je krenulo etiketiranje čovijeka ovdije ,a ti si to zanemario pa si našao sada shodno da obuhvatiš komplet sve.... u  ovoj sferi o kojoj sam ja govorio miroljub je za tebe mega pravoslavac,to ja mislim,mada sa druge strane je tačno da to  i nije toliko bitno za spasenje duša...ali nismo o tome ni govorili sada

Подели на овим сајтовима

Najlakše čovijeka etiketirate kao evo ga MIROLJUBOVAC JE i ako je moguće još malo da se sprdate sa njim,kao što su neki radili sa onim dečkom nikolajjj,sprdate se sebi u slast a niste se sijetili da je možda bolje da čovijeku budete najprije prijatelj pa da mu polako objasnite neke stavri,za mene je to malodušno,možda ja grešim,ali meni tako izgleda i ne slažem se...znam ja da smo svi mi ovdije relativno dobri ljudi,uključujući i ateiste,ali ipak nekad bi trebalo da se suzdržimo  u smislu da nikog javno ne nipodištavamo

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:33, kordun рече

brate ima ona vakcina protiv nečega što napada na glavu,jel ebonela kako li se zove,ima u drugoj temi....

kako možeš tvrditi da su sve slučajnosti simetrične,odakle ti sad pa to....po kojoj to logici ide...slučajnosti bi trebale da imaju sve karakteristike haotičnosti,baš zbog simetrije ja nešto jako slabo vjerujem u slučajnosti....

Eto, mozda treba da se vakcinisem u mozak direktno, ali ne znam kako da prevedem ovo na svakodnevni govorni jezik:

On 9. 11. 2013. at 16:41, kordun рече
te slučajnosti vode računa o estetici,posebno o simetriji

Kapiram da je ovde u pitanju neka personifikacija slucajnosti koja nekako vodi racuna o raznim stvarima. To posmatranje svakog aspekta sveta kao zivog agenta koji ima svoje namere i zelje mi se jako dopada. Ako ce vakcina da mi umrtvi tu percepciju, onda sam protiv te vakcine! Ovako je mnogo zabavnije!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 18:02, drvce рече

Eto, mozda treba da se vakcinisem u mozak direktno, ali ne znam kako da prevedem ovo na svakodnevni govorni jezik:

Kapiram da je ovde u pitanju neka personifikacija slucajnosti koja nekako vodi racuna o raznim stvarima. To posmatranje svakog aspekta sveta kao zivog agenta koji ima svoje namere i zelje mi se jako dopada. Ako ce vakcina da mi umrtvi tu percepciju, onda sam protiv te vakcine!

šala brate za vakcinu,prvo bi meni trebala....

za ovo  drugo ne mogu se složiti sa tobom,nit se mogu složiti da filozofija treba ljudima biti polazište u tim stvarima,filozofija ti je krrpa sa dve strane,prva strana joj je u relativnosti a ona druga nije,problem je što je ta krpa usukana,pa je teško razaznati kad je koja strana na površini,al sam ga sada nafilozofirao :)

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:46, Aquilius Cratus рече

Prihvatanje evolucione biologije ili bilo koje naucne teorije nije i ne moze biti u suprotnosti sa bilo cime sto je dogmat Crekve.

Po toj logici Adam i Eva su bili majmuni, a zivotinje ne mogu pasti u greh, tako da se to direktno suprostavlja sa ucenjem crkve.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 20:04, Istochnik рече

Po toj logici Adam i Eva su bili majmuni, a zivotinje ne mogu pasti u greh, tako da se to direktno suprostavlja sa ucenjem crkve.

Brate moj sad si dirnuo u Hollywood-pravoslavlje najebaćeš :)

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 17:42, pedja257 рече

Pa brutalno je. Bog me je stvorio na svet u kom trpim uzasnu patnju zato sto je neko zgresio hiljadama godina pre mene. I ako vise ne mogu da izdrzim i resim da se ubijem ucinicu jos veci greh pa ce me Bog vaskrsnuti da bi me jos jednom kaznio ovaj put u ognjenom jezeru. Pa posle toga idem na vecno spavanje ako su Miroljub i subotari u pravu a ako ne onda idem da se przim vecno u paklu. Ne kapiras kakva je to ludost?

Zasto bi bila ludost? Ovozemaljska patnja je nistavna naspram vecnosti u Carstvu Bozijem. Samoubistvo je najveci greh jer je to greh protiv samog zivota - najveceg dara koji nam je Gospod podario. Smrt neces moci da izbegnes, hteo ne hteo, ali ti nisi vlasnik sopstvenog zivota, vec je Bog i on odlucuje kada ce ciju dusu da uzme. Suludo je srljati u smrt, kada je cilj nas Pravoslavaca i Hriscana uopste vecni zivot. Patnja u ovome zivotu te vise vodi ka spasenju nego bilo sta drugo. Ako mislis da patis vise nego sto treba, preispitaj svoje postupke, misli i dusu. Nista se ne desava bez razloga. Molitva uvek moze da pomogne.

Prvi ljudi su bili stvoreni u raju i imali su sve, ali im to nije bilo dovoljno, hteli su vise i zato su pali u ropstvo smrti, bolesti i patnje. Sada se ljudi ne radjaju u raju, ali imaju mogucnost da se vrate u vecnost miloscu Bozijom kroz Hrista.

Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола.

Преподобни Лаврентије Черниговски

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 20:08, GresanCovek рече

Zasto bi bila ludost? Ovozemaljska patnja je nistavna naspram vecnosti u Carstvu Bozijem. Samoubistvo je najveci greh jer je to greh protiv samog zivota - najveceg dara koji nam je Gospod podario. Smrt neces moci da izbegnes, hteo ne hteo, ali ti nisi vlasnik sopstvenog zivota, vec je Bog i on odlucuje kada ce ciju dusu da uzme. Suludo je srljati u smrt, kada je cilj nas Pravoslavaca i Hriscana uopste vecni zivot. Patnja u ovome zivotu te vise vodi ka spasenju nego bilo sta drugo. Ako mislis da patis vise nego sto treba, preispitaj svoje postupke, misli i dusu. Nista se ne desava bez razloga. Molitva uvek moze da pomogne.

Prvi ljudi su bili stvoreni u raju i imali su sve, ali im to nije bilo dovoljno, hteli su vise i zato su pali u ropstvo smrti, bolesti i patnje. Sada se ljudi ne radjaju u raju, ali imaju mogucnost da se vrate u vecnost miloscu Bozijom kroz Hrista.

Ako je Bog vlasnik mog zivota znaci da ja ne mogu da ga oduzmem. Kada lik pada sa Brankovog to znaci da se Bog odrekao vlasnistva nad njim lol.

Zivot je dar?...ako ti nekome poklonis besnog psa koji ne prestaje da ujeda i divlja i nije neki poklon...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 20:08, GresanCovek рече

Brate ja se mogu djelomično sa tobom složiti u nekim stvarima,međutim mislim da grešiš ovo za patnju,pokajanje ti je put spasenja,pričešće,ispovjest,redovna liturgija... to su najvažnije stvari,sam moral i kažnjavanje nemorala su klimave stvari jer po tome bi  ispalo da bi da neko ko je počinio smrtni greh  i dovoljno patio na zemlji bez pokajanja spasi dušu,ali to onda brate nije pravoslavlje i ovaj moralizam ti je malo zeznuta stvar,smatra se za jeres u pravoslavlju,nemoj misliti da moral nije važan,naprotiv jako je važan,ali važne su i druge duhovne stvari koje si ti totalno izostavio i tu po meni grešiš u svojim pogledima...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...