Andronik Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Видим римо-католици нас убеђују како је прогон милиона и милиона Хришћана (од Британских острва до Цариграда) од стране паписта била само граматичка грешка у преводу са латинског на Грчки.. Pravi hrišćanin nikada, ako ima imalo vere, neće nekoga da goni zbog njegove vere ili nevere. Ali kada vera posrne, kada ju zamene ovozamaljski ciljevi i politika i novac, onda kuku lele. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Svasta se ovdje moze procitati..hm,hm..? Sva sreca sto ce nam Bog suditi...,a ne covjek..! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Mene mnogo vise brine to sto nasi konstantno upadaju u tu gresku da su latini zato u zabludi sto su izazivali kataklizmicke pojave tokom istorije a ne zato sto imaju iscasenu eklisiologiju. Ja mislim da te dve stvari idu ruku pod ruku. Jedna drugu uzrokuju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Svasta se ovdje moze procitati..hm,hm..? Sva sreca sto ce nam Bog suditi...,a ne covjek..! Ako nam bude sudio nama nam spasa, jedina nada nam je da ce oprostiti. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Svasta se ovdje moze procitati..hm,hm..? Sva sreca sto ce nam Bog suditi...,a ne covjek..! Ako nam bude sudio nama nam spasa, jedina nada nam je da ce oprostiti. Biti ce onih,koji ma ce suditi,a biti ce i oni koji cu osjetiti Njegovo Milosrdje..i biti spaseni...To samo ON zna.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Видим римо-католици нас убеђују како је прогон милиона и милиона Хришћана (од Британских острва до Цариграда) од стране паписта била само граматичка грешка у преводу са латинског на Грчки.. Pravi hrišćanin nikada, ako ima imalo vere, neće nekoga da goni zbog njegove vere ili nevere. Ali kada vera posrne, kada ju zamene ovozamaljski ciljevi i politika i novac, onda kuku lele. E druže moj. SVI hrišćani su to radili. Eto, čim je Konstantin oslobodio hrišćane i čim su malo ojačali, počeli su progoni pagana i židova...Da ne idem dalje, jer se na toj osnovi nema šta graditi, već samo ulaziti u bespotrebne rasprave. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Између наших конфесија постојие догматске разлике, не треба да их набрајамо јер знамо сви које су то разлике, знамо и да су настале увђењем од стране наше цркве у догму , знамо и да је симбол вере грубо нарушен са наше стране, Ne bih se složio da je "grubo" narušen, teško bih rekao i da je narušen. Najveći je problem što je to u verovanje ušlo bez Opšteg sabora, jer je takav stav postojao i na Istoku. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Пљачкало се увек и свуда, па не мислиш ваљда да је цар Душан водио ослободилачке ратове или да су се Црногорци бавили земљорадњом са Турцима? Али не знам какве то везе има са овим форумом, прича о Инкама, Шпанцима и сл? То је као онај виц ко колико ради у коме Енглез каже да ради 8h од тога 4 за себе и 4 за краљицу, Јапанац 10 од тога 4 за себе а 6 за јапанског цара а Србин каже да ради 2h i ..... се за јапанског цара. Или хоћеш да докажеш да смо сви ми римокатолици лоши људи зато што су Пизаро и Кортез пљачкали по Јужној Америци? Znas kako, Jeste i Dusan svasta radio a i ostali srpski ili koji drugi vladari medju pravoslavnima, ali ovde se pominje (izmedju ostyalog) ono sto je radila rimokatolicka crkva. Torqemada (moj avatar) je bio covek srkve. A ono sto je ucinio je i pored prikrivanja i umanjivanja strasno. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Видим римо-католици нас убеђују како је прогон милиона и милиона Хришћана (од Британских острва до Цариграда) од стране паписта била само граматичка грешка у преводу са латинског на Грчки.. Pravi hrišćanin nikada, ako ima imalo vere, neće nekoga da goni zbog njegove vere ili nevere. Ali kada vera posrne, kada ju zamene ovozamaljski ciljevi i politika i novac, onda kuku lele. Inke su uništene, ne zbog pape i katolika, već zbog pohlepe španskih i portugalskih vladara. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Често прочитам аргумент да је у свету који је угрожен атеизмом и другим појавама неопходно уједињење хришћанства због стварања заједничког фронта. Да се не прозивамо и бесконачно расправљамо о питањима која су толико пута продискутована да бисмо превазишли разлог. Наравно, не сматра се аутоматски, али да би неке ''ситне побуде'' и сујету требало ставити у сенку у односу на ''више интересе''. Шта мислите да ли је то реалност или само дипломатија? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Пљачкало се увек и свуда, па не мислиш ваљда да је цар Душан водио ослободилачке ратове или да су се Црногорци бавили земљорадњом са Турцима? Али не знам какве то везе има са овим форумом, прича о Инкама, Шпанцима и сл? То је као онај виц ко колико ради у коме Енглез каже да ради 8h од тога 4 за себе и 4 за краљицу, Јапанац 10 од тога 4 за себе а 6 за јапанског цара а Србин каже да ради 2h i ..... се за јапанског цара. Или хоћеш да докажеш да смо сви ми римокатолици лоши људи зато што су Пизаро и Кортез пљачкали по Јужној Америци? Znas kako, Jeste i Dusan svasta radio a i ostali srpski ili koji drugi vladari medju pravoslavnima, ali ovde se pominje (izmedju ostyalog) ono sto je radila rimokatolicka crkva. Torqemada (moj avatar) je bio covek srkve. A ono sto je ucinio je i pored prikrivanja i umanjivanja strasno. A kako bi bilo da malo pogledamo ispred nas, jer to je hrišćanstvo, a ne stalno da zveramo u prošlost i to obično ne svoju već drugih? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Често прочитам аргумент да је у свету који је угрожен атеизмом и другим појавама неопходно уједињење хришћанства због стварања заједничког фронта. Да се не прозивамо и бесконачно расправљамо о питањима која су толико пута продискутована да бисмо превазишли разлог. Наравно, не сматра се аутоматски, али да би неке ''ситне побуде'' и сујету требало ставити у сенку у односу на ''више интересе''. Шта мислите да ли је то реалност или само дипломатија? Ne treba front, trebalo bi da jednom počnemo da svedočimo ljubav, jer ona privlači ljude, Hristova ljubav, a ne frontovi. Front bude snažan pa se raspadne, a jer je Bog sama ljubav, ona je neuništiva. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Mene mnogo vise brine to sto nasi konstantno upadaju u tu gresku da su latini zato u zabludi sto su izazivali kataklizmicke pojave tokom istorije a ne zato sto imaju iscasenu eklisiologiju. Ja mislim da te dve stvari idu ruku pod ruku. Jedna drugu uzrokuju. Mislim da nije to bas tako. Glavnim uzrok tome su bili divljaci, varvari koji su zaseli na tronove zapdanih zemalja. Da je Justinijan uz pomoc Velizara ostvario svoju zamisao o oslobadjanju zapadnog rima gledali bi jednu mnogo lepsu istoriju od srednjeg veka do danas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 A kako bi bilo da malo pogledamo ispred nas, jer to je hrišćanstvo, a ne stalno da zveramo u prošlost i to obično ne svoju već drugih? Nama je lako, bili smo nepismeni pa nista nismo zapisivali..... stadaradim 4chsmu1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Mislim da nije to bas tako. Glavnim uzrok tome su bili divljaci, varvari koji su zaseli na tronove zapdanih zemalja. Brate ti si moj covek. E ti su i veru sebi po meri napravili. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука