Jump to content

Римокатолицизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 237
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Шта са овим сликама?

Детаљи из историје Католичке Цркве: Торкемадина инквизиција, спаљивање Јана Хуса и Писаров поход на Јужну Америку када су се Индијанци упознали са Католичком истином, а Католичка Црква са златом Маја и Инки.
само мала исправка - МИ смо Католичка/Католичанска Црква, они су Римо-Католичка.  319.gif
Подели на овим сајтовима

Шта са овим сликама?

Детаљи из историје Католичке Цркве: Торкемадина инквизиција, спаљивање Јана Хуса и Писаров поход на Јужну Америку када су се Индијанци упознали са Католичком истином, а Католичка Црква са златом Маја и Инки.
skoro sam od nekoga neku pricu cula ,kad su grci htjeli da se pripoje  katolicima  onda su pravoslavni to sa macem sprijecili neznam sam kada nisam bas pitala  malo me interesovalo ,izgleda svi imaju proslost kako okrenes
Подели на овим сајтовима

Шта са овим сликама?

skoro sam od nekoga neku pricu cula ,kad su grci htjeli da se pripoje  katolicima  onda su pravoslavni to sa macem sprijecili neznam sam kada nisam bas pitala  malo me interesovalo ,izgleda svi imaju proslost kako okrenes
Рече ми један човек, једну ствар, на једном месту, не могу ти рећи где одмах би се сетила који је.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Шта са овим сликама?

Рече ми један човек, једну ствар, на једном месту, не могу ти рећи где одмах би се сетила који је.
i ti me zasmija bas  mislis da tako nest nosim ko rekao kad sta o kome ,  rekao neko ko se bavi proslosti sigorno 
Подели на овим сајтовима

Besmisleno je da se mi ponašamo kao inkvizicija i da sudimo. Vremena u kojima se sve to dešavalo mogu se razumeti samo ako te događaje posmatramo u okvirima tog doba.

Verovatno Dragane ne znaš kad je Pizaro stigao u zemlju Inka, Inke su ratovale  međusobno i on je iskoristio situaciju i stavio se na stranu pobednika.

Dragi bi mogao da ti napiše nešto o kultovima Inka, koji su bili jako surovi i gde su prinosili decu kao žrtve.

Sigurno da se svašta dešavalo i sa naše strane, gledali ste sigurno film Misija.

Mi smo pozvani da stvaramo lepšu istoriju, eto i iz svih tih događaja možemo da izvučemo neke pouke.

Подели на овим сајтовима

Besmisleno je da se mi ponašamo kao inkvizicija i da sudimo. Vremena u kojima se sve to dešavalo mogu se razumeti samo ako te događaje posmatramo u okvirima tog doba.

Verovatno Dragane ne znaš kad je Pizaro stigao u zemlju Inka, Inke su ratovale  međusobno i on je iskoristio situaciju i stavio se na stranu pobednika.

Dragi bi mogao da ti napiše nešto o kultovima Inka, koji su bili jako surovi i gde su prinosili decu kao žrtve.

Sigurno da se svašta dešavalo i sa naše strane, gledali ste sigurno film Misija.

Mi smo pozvani da stvaramo lepšu istoriju, eto i iz svih tih događaja možemo da izvučemo neke pouke.

То је већ питање ко у коју верзију догађаја верује о Инкама различити историчари износе различите тврдње, а и резултати истаживања могу да се наруче. О Шпанској историји пак знамо више него о историји Инка. О Пизаровом походу пише и у књизи "Миранде Твис- Највећи злотвори у историји". Позитивну историску ретроспективу о улози Римокатоличке цркве и Шпанске круне имају разлога да поруче и презентују као званичну верзију и могућност. О народу Инка над којим је извршен геноцид могу објективно да пишу они историчари који из љубави према сазнању историјских истина, а не због новца раде тај посао. Они такође не могу да очекују да ће њихова сазнања бити популизована као званична верзија. Имај на уму да је новац којим се плаћа организовање образовног система у коме ће да се учи тако како ти верујеш и истраживања која ће да доносе такве резултате, јесте новац који је покривен између осталог управо и тим опљачканим златом. Дакле, не треба ништа да ми пишете јер све сам ја то већ читао, али нисам у то поверовао, као што нисам ни у теорију еволуције, ни у досељавање Словена, ни у друге систематске лажи. До скора се учило из историје да је Равногорски покрет био фашистички па је сада скупштинском одлуком изједначен са партизанским, а то је новија историја, још живе сведоке имамо. Према томе тешко да можеш изношењем ма које верзије о овоме да ишта промениш од мојих уверења.  

Подели на овим сајтовима

Шта са овим сликама?

То је цитат из монодраме Матије Бећковића "Рече ми један чоек", само сам ја написао "човек" и пренео у женски род "сетила". Пошто ме је твој пост асоцирао на тај текст који је говорио Петар Божовић.

Подели на овим сајтовима

Пљачкало се увек и свуда, па не мислиш ваљда да је цар Душан водио ослободилачке ратове или да су се Црногорци бавили земљорадњом са Турцима?

Али не знам какве то везе има са овим форумом, прича о Инкама, Шпанцима и сл?

То је као онај виц ко колико ради у коме Енглез каже да ради 8h од тога 4 за себе и 4 за краљицу, Јапанац 10 од тога 4 за себе а 6 за јапанског цара а Србин каже да ради 2h i ..... се за јапанског цара.

Или хоћеш да докажеш да смо сви ми римокатолици лоши људи зато што су Пизаро и Кортез пљачкали по Јужној Америци?

Подели на овим сајтовима

Пљачкало се увек и свуда, па не мислиш ваљда да је цар Душан водио ослободилачке ратове или да су се Црногорци бавили земљорадњом са Турцима?

Али не знам какве то везе има са овим форумом, прича о Инкама, Шпанцима и сл?

То је као онај виц ко колико ради у коме Енглез каже да ради 8h од тога 4 за себе и 4 за краљицу, Јапанац 10 од тога 4 за себе а 6 за јапанског цара а Србин каже да ради 2h i ..... се за јапанског цара.

Или хоћеш да докажеш да смо сви ми римокатолици лоши људи зато што су Пизаро и Кортез пљачкали по Јужној Америци?

Не, хоћу да кажем да је Римокатоличка црква као политичка и економска организација опредељена за царство земаљско и да је у складу са тим својим опредељењем много пута била и злочиначка организација. Овде сам навео само пар детаља из њене историје, тога има и има кроз целу ту историју. Не мислим на обичне вернике који су стицајем околности и заблудом ту где су, нити кажем да су лоши људи, има ту добрих људи, али не верујем да институција Римокатоличка црква све што је чинила и што чини, чини Христа ради.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

завиша, без љутње, али позивање на филмове је врло смешно.

Зашто смешно, па то је једно уметничко виђење стварних догађаја у Јужној Америци.

Подели на овим сајтовима

не разумем - неко убије неког и то зове у име религије, и то је онда религија?

па код нас су владари једни другима копали очи и убијали у име правде и вере, па се касније кајали и посвећивали.

Драгане, дај уозбиљи се.

Подели на овим сајтовима

завиша, без љутње, али позивање на филмове је врло смешно.
Зашто смешно, па то је једно уметничко виђење стварних догађаја у Јужној Америци.
баш зато - филм нема историјску тежину.
Подели на овим сајтовима

не разумем - неко убије неког и то зове у име религије, и то је онда религија?

па код нас су владари једни другима копали очи и убијали у име правде и вере, па се касније кајали и посвећивали.

Драгане, дај уозбиљи се.

Тога је било свуда у борби за престо и то нисам ни наводио као пример. Причао сам о ономе што је Римокатоличка црква радила. Унијатска војска која је била у служби папи је убијала и Светогорске монахе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...