Баба Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 (измењено) Не разумем питање стварно. Какве везе Павелић има са целом причом? Брате онда иди Љубиј се. Измењено Октобар 31, 2013 од Иван Илић :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Не видим зашто не би било Срба или православаца било које друге нације. СПЦ није православна црква за Србе него православна црква која делије на територији Србије. Види неко ко би одбио православље јер у наслову цркве пише српска, тешко да би прихватио да му патријарх или чак свештеник буде Србин . Подилазити неком таквом је више није православље, онда можеш да додаш и геј бракове и шта се још коме свиђа . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Cekaj Milosavljevicu dokle idu tvoje bube. Spc postoji i u Americi i u Kanadi i u Nemackoj a ne treba da postoji ili bar da se tako zove u zemljama koje su do juce bile srpskei koje su u nasem okruzenju ? Druga stvar dakle ti zbog predrasuda hrvata bi uradio nesto,iako ce to onda u startu dovesti do predrasuda Srba prema takvoj ideji jer tu istu ideju su mozda imali ustaski zlocinci? Znaci bitnije ti je Hrvatski narod nego vlastiti? Neverovatno. Не, грешиш. Мени нису битни ни Срби ни Хрвати, те ми је име СПЦ или ХПЦ или РПЦ или АПЦ сасвим небитно. Мени је битно да православна црква окупи вернике у Христоса и Православље. Мени је свакако битан мој народ, али не изједначавам мој народ са православном црквом. Исто тако и у СПЦ постоје националне предрасуде према Хрватима које свакако одбијају хрватске вернике који би примили православље. Питање је ште је битније, Српство и етнофилитезам или православље које превазилази нације? Види неко ко би одбио православље јер у наслову цркве пише српска, тешко да би прихватио да му патријарх или чак свештеник буде Србин. Једно је одбити православље због предрасуда према Србима, а друго је да не можеш уопште да га упозаш због политике и са једне и са друге стране. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Nije to silaženje sa konja na magarca,to je vrlo svrsishodan plan i relativno kompleksan plan,međutim u pravu si kad kažeš u SPC nema zainteresovanih za to,zato se SPC i dešava šta se dešave,jer nema zainteresovanih. Па такве цркве обично оснива држава и под покровитељством су државе . Држава је оснивач МПЦ, ЦПЦ, ХПЦ . И по тој логици држава би требала да оснује ту бискупију, само не видим икакве користи од тога . Са ХПЦ , Хрвати гурају нама прст у оку , а са овим би ми гурали прст у око целој католичкој цркви , а Хрватима не би то ништа значило .. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 milosavljevicu To ti je ko da kazes da treba smeniti vladiku x jer komsija Rade ne veruje u Isusa Hrista zato sto je video vladiku da je popio koju vise,pa ima predrasude. Onaj koji veruje i koji hoce u pravoslavlje taj ce doci,onaj ko nece pravice problem iako bude to ne daj Boze Hpc jer je svestenik neki Srbin,jer se potpisuje cirilicom,jer ko zna sta. Ali ti to neces u tvojoj tvrdoglavosti da shvatis. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Па такве цркве обично оснива држава и под покровитељством су државе . Држава је оснивач МПЦ, ЦПЦ, ХПЦ . И по тој логици држава би требала да оснује ту бискупију, само не видим икакве користи од тога . Са ХПЦ , Хрвати гурају нама прст у оку , а са овим би ми гурали прст у око целој католичкој цркви , а Хрватима не би то ништа значило .. Još bolje! Čistija trgovina Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 milosavljevicu To ti je ko da kazes da treba smeniti vladiku x jer komsija Rade ne veruje u Isusa Hrista zato sto je video vladiku da je popio koju vise,pa ima predrasude. Глупости, везе нема са оним са чим ја причам. Onaj koji veruje i koji hoce u pravoslavlje taj ce doci,onaj ko nece pravice problem iako bude to ne daj Boze Hpc jer je svestenik neki Srbin,jer se potpisuje cirilicom,jer ko zna sta. Ali ti to neces u tvojoj tvrdoglavosti da shvatis. Опет глупости, нико не може да верује у православље док га не упозна, Ако си ти прво поверовао у православље па га тек после упознао... то је твоја ствар. Мени је доста да замислим да сам Хрват, и да читам тебе на форуму и мени се никако не улази у СПЦ да делим веру са тобом. А можда би и делио када би упознао православље. Размисли о томе. Констатно заборављап да ЦКРВА није НАЦИОНАЛНА. И ти и многа друга браћа. И да је то национализовање цркве проглашено за јерес. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Covece,ti vices ovde da crkva nije nacionalna a zalazes se da se ucini to da spc preimenuje u hrvatsku pravoslavnu crkvu,jel ti shvatas koliko si sam sebi kontradiktoran? I sta cemo sa predrasudama Srba u Hrvatskoj prema necemu sto bi se tako zvalo? oni nisu bitni? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Pravoslavne crkve jesu nacionalne,to im stoji u imenu,ne piše pravoslavna crkva srbije,već SPC. i glupo bi bilo da pravoslavlje dozvoljava osnivanje hrvatske pravoslavne crkve,jer pravoslavlje u hrvata nije duhovna težnja njihove nacije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Covece,ti vices ovde da crkva nije nacionalna a zalazes se da se ucini to da spc preimenuje u hrvatsku pravoslavnu crkvu,jel ti shvatas koliko si sam sebi kontradiktoran? Ја бих да преимунујем спц у рпц, где сам ја то рекао? Ја сам питао шта људи мисле о идеји да се створи огранак православне цркве по имену РПЦ која би деловала у границама Хрватске. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Pravoslavne crkve jesu nacionalne,to im stoji u imenu,ne piše pravoslavna crkva srbije,već SPC. Не брате такво схватање је јерес. Погледај одлуке сабора. Ова црква о којој причамо је управо роб таквог јеретичког размишљања. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Cekaj ti mislis da u okviru spc u Hrvatskoj postoji ogranak hpc u koji ce hrvati za razliku od spc prilaziti masovno,jer nece imati predrasude? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Cekaj ti mislis da u okviru spc u Hrvatskoj postoji ogranak hpc u koji ce hrvati za razliku od spc prilaziti masovno,jer nece imati predrasude? Објаснио сам ти шта мислим, немам намеру да се понављам да би ти могао да се забављаш спиновањем и прављењем логичких грешки да би истеривао неку своју поенту. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Ti si na 3 strane ove teme iznosio tri razlicite stvari tako da,nemoj se cuditi sto ljudi ne razumeju sta u stvari uopste hoces. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Ti si na 3 strane ove teme iznosio tri razlicite stvari tako da,nemoj se cuditi sto ljudi ne razumeju sta u stvari uopste hoces. Ко размишља, врло лако може да схвати. За оне који не укључе вијуге.. па шта да вам радим... нисам ја дужан сваком да будем јасан. И немој да патиш од компелкса па да причаш у већини.. људи не разумеју.. јел се плашиш да будеш једини који не разуме или у мањини? Оно.. опусти се бро. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука