Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Uzmi da procitas, kad budes mogla, isplati se. Ok Ne ignorisem ja tebe, slobodno postavi konkretno pitanje, odgovoricu. Imas post 98 Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 I Kopernik je pre par vekova postavio teoriju o Suncevom sistemu koja je nakon njegovog zivota... ako se nevaram i ako dobro pamtim iz skole u 17om veku bila zabranjena? Nisam siguran. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Опет, нисам ни рекао да ти изврћеш, нити то мислим, већ да на овом форуму има таквих. Pa svuda ima takvih. Nismo svi isti. Ne razmišljamo isto, ne ponašamo se isto, ne oblačimo se isto, ne jedemo isto. Jedino isto što imamo je Bog i vera. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Млади данас ретко прилазе Цркви зато што се Црква не рекламира, нема маркетинг, понајмање агресиван какав се данас подразумева. Будући да је данашњи човек научен и истрениран да реагује само на оно што му се приноси и нутка под нос, тако му и Црква измиче јер му се она ту не намеће. Ништа друго није разлог, никаква корупција и скандали којима медији желе да Цркву покажу у тамном светлу, далеко је горе са певачима и певачицама, политичарима, примера ради, па сви хрле да постану управо то иако се ту јасно ставља до знања каква су правила; али то се рекламира а Православље не, пожељно је бити бестијалан али не и смеран, поштен. Онај ко је престао да се брине за своју душу, тај је престао да тражи одговоре а они који макар за длаку више желе да упознају барем нешто од себе и (свог) света, такви су Цркву пронашли, без бриге, рекламирана она или не. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jedino isto što imamo je Bog i vera. Nije ni to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Zar nije receno "mnozite se", zar se ne propoveda da se zivi skromno i sve ostalo sto ide uz to? A na drugo necu da ti odgovorim neka ti odgovori tvoj Bog uz koga se drzis... njega neka krive oni koji nisu rodjeni pod srecnom zvezdom. Много је вера сложенија од цитата и упустава. Надам се да ће ми одговорити једном... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nisam siguran. http://sr.wikipedia.org/sr/Никола_Коперник "уједно узроковале узбуну у круговима римокатоличке цркве, па је папа 1616. ово Коперниково дело забранио, тј. ставио на Списак забрањених књига, све до 1822. године. " A Djordano Bruno je cak i spaljen zbog toga... Nisi bio pazljiv bas na casovima, vidim... Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nije ni to ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 A moral, pa jednostavno svet bi bio mnogo lepše mesto kada bi se svi držali samo dva pravila ne radi drugima ono što ne bi voleo da drugi rade tebi i drugoo pravilo je da ne radim ono što smatram da ugrpžava nekog drugog ili nečiju drugu imovinu. To su da tva zakona koja se trudim da pratim, ne pratim ih uvek, ali se trudim. Iz ovoga mogu da zakljucim da se drzis morala zbog kolektive i zbog toga da bi svijet bio lijepsi za tebe i za druge ljude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Много је вера сложенија од цитата и упустава. Надам се да ће ми одговорити једном... To nisu uputsva i citati... to je put koji pravoslavni vernik treba da sledi, ako zeli da bude pravi pravoslavac... tu nema diskusije :P Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 http://sr.wikipedia.org/sr/Никола_Коперник "уједно узроковале узбуну у круговима римокатоличке цркве, па је папа 1616. ово Коперниково дело забранио, тј. ставио на Списак забрањених књига, све до 1822. године. " A Djordano Bruno je cak i spaljen zbog toga... Nisi bio pazljiv bas na casovima, vidim... Da, uzasno je to. I sta cemo sad duso? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 http://sr.wikipedia.org/sr/Никола_Коперник "уједно узроковале узбуну у круговима римокатоличке цркве, па је папа 1616. ово Коперниково дело забранио, тј. ставио на Списак забрањених књига, све до 1822. године. " A Djordano Bruno je cak i spaljen zbog toga... Nisi bio pazljiv bas na casovima, vidim... Zanimljiva je stvar kako su stari grci još znali kako izgleda sunčev sistem, zagoravih mu ime ali grčki filozof na P čini mi se je prvi prikazao sunčev sistem sa Suncem u centru, a onda u srednjem veku dolazi do toliko pada čoveka u Evropi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 ? Ima nas i ateista ovde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Iz ovoga mogu da zakljucim da se drzis morala zbog kolektive i zbog toga da bi svijet bio lijepsi za tebe i za druge ljude. Jesam li u pravu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Da, uzasno je to. I sta cemo sad duso? Pa nista, nego sam odgovorila time, na sve one tvoje komentare, koji su ujedno bili odgovor na neke moje replike i tako u krug od pocetka teme... Sve u svemu citirala sam ih, ne pravi se tosa, znas o cemu pricam. Dusino :P Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука