Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 А са друге стране постоји строг приступ вери и људи који себи дају за право да грде младе који су ушли у цркву на пример у краткој сукњи или мајици без рукава као да су не знам шта урадиле. Наравно да рецимо та девојка неће пожелети више никад ту да уђе. Slazem se da ne treba nikoga napadati, ali kad se udje u crkvu treba se obuci kao da se ide u crkvu a ne u nocni klub, ako se neko nece vise vratiti u crkvu jer ne moze da se oblaci kako hoce e onda moram reci da takvi nikad nisu ni bili vjernici. S druge strane licno imam iskustvo sa ljudima koji ne idu u crkvu jer su vidili koliko ima laznih vjernika na liturgiji, imas na primjer flertovanje pred litrugiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Па ти си ти, има оних који нису ти. Ја обично када питам неке атеисте - а џа бу, попови су овакви онакви. То је прво што им падне на памет, дакле то им је главни мотив за атеизам. Вера и веровање не треба да се науче, већ треба добровољно да се прихвате. Ето мене например на првој литургији било стра, шта ће људи да мисле о мени... да неће нека Јелена да ме гледа и да каже - види га овај не зна када ће да се прекрсти, не поштује цркву. ДАнас ме баш брига шта ће нека јелена да мисли. Не идем у цркву због ње. (: Овде се види како смо ми у сваком погледу дотакли дно . Поп је обичан човек , а Вера је знатно више од тога и свако такво упоређивање је права катастрофа. Што се тиче младих људи и њиховог одласка у цркву , ја сматрам да све више младих људи иде у цркву . Млађони је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ali znaš ta me najviše nervira, ne to što kažeš da je teško biti ateista (ne slažem se, ali me ne nervira uopšte), već to što pojma nemam na šta misliš kada kažeš da je teško biti ateista. Evo sad kad razmišljam zašto bi bilo teško, odbacivanje od okoline. Ja tih problema nemam, niko nema problem sa tim što sam ateista. Da si rekao npr, teško je biti ateista (ili hrišćanin), u nekoj od ovih muslimanskih zemalja, shvatio bih na šta misliš. Ali ovako pojma nemam. Nisam uopste mislio na odbacivanje okoline kad sam rekao da je tesko biti ateista. Mislio sam na ''odbacivanje sebe''. Tesko je biti ateista jer moras biti bez vjere u bilo sta, a opet moras da pobjedis sam sebe da bi bio dobar covjek. Radi se o unutrasnjoj borbi covjeka..Ne znam zasto bi meni smetalo sto si ti ateista. Ja imam prijatelje koji nisu vjernici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Није тачно да људи, а посебно млади не прилазе Цркви. Напротив. Никакада више младих није било у Цркви. Ненад Р., Amour, Istochnik and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 (измењено) Sve to pokupljeno sa zapada, i mnogi druge reci... kad sam bio klinac meni su cak reli ne gledaj popa u oci to nije lepo, a ja se plasio da ih vopste pogledam... Измењено Новембар 29, 2013 од Дејан Бићанић Uz dužno poštovanje vašeg mišljenja ali klevete ne dozvoljavamo na sajtu, tako da je deo poruke obrisan Istochnik је реаговао/ла на ово 1 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 2прати ову тему Зашто људи, (а посебно млади) не прилазе цркви. Zato sto su ljudi, pogotovo mladi, osetljivi na licemerje. Млађони and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Није тачно да људи, а посебно млади не прилазе Цркви. Напротив. Никакада више младих није било у Цркви. А ко је рекао да не прилазе уопште? Нигде то нисам напоменуо, ја овде причам о младима који одбијају да приђу - зашто то раде. И мислим да број младих који одбиајју уопште да приђу, знатно надјчава број младих који прилазе. nana је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Niti izvrćem, niti vadim iz konteksta, samo pričam onako kako jeste. Ako se to sviđa nekome, sviđa, ako se ne sviđa, ja se menjati neću. Što mislim to i kažem! Опет, нисам ни рекао да ти изврћеш, нити то мислим, већ да на овом форуму има таквих. Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Slazem se da ne treba nikoga napadati, ali kad se udje u crkvu treba se obuci kao da se ide u crkvu a ne u nocni klub, ako se neko nece vise vratiti u crkvu jer ne moze da se oblaci kako hoce e onda moram reci da takvi nikad nisu ni bili vjernici. S druge strane licno imam iskustvo sa ljudima koji ne idu u crkvu jer su vidili koliko ima laznih vjernika na liturgiji, imas na primjer flertovanje pred litrugiju. Поента приче јесте да та девојка и није верник и не зна како треба да се обуче. Треба је прихватити као људско биће и помоћи јој да се ту снађе. Кад се распламса њена вера продужиће се и сукња. А зашто не сме да се неко погледа пред Литургију у цркви? Можда је баш то прилика да људи пронађу сродну душу. dejan67ks, nana and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pod jedan-veoma slabo misionarenje. Vec smo pisali o ovome.Mladi i ne znaju sta danas crkva predstavlja.Crkva se nije pronasla u ovom vremenu.Stalno osudjuje a nista ne nudi.Tj nudi teoriju.Mnogo,mnogo teorije.Nimalo prakse.I kontradiktorna je.Imas sajt neke parohije-eparhije gde imas pouke svetitelja na primer da citas.I onda odes kod svestenika te crkve da ti protumaci neku pouku a on ti kaze: "Pa dooobro,nije to bas tako.To je bilo u ta vremena,danas su stvari drugacije...".Ta konfuzija i neodredjenost meni licno najvise smeta.Jedan kaze ovo,drugi ono,treci nesto trece. Rok je demonska muzika,ljudi koji igraju igrice na kompu imitiraju Boga,jedna za pevnicom pogledala momka u crkvi i andjeo je proveo kroz raj i pakao da vidi gde ce ako se ne pokaje.Mitarstva postoje.Mitarstva ne postoje.Covek je slobodan.Bog je ljubav...Ljudi,dogovorite se! cloudking, Филозоф and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Поента приче јесте да та девојка и није верник и не зна како треба да се обуче. Треба је прихватити као људско биће и помоћи јој да се ту снађе. Кад се распламса њена вера продужиће се и сукња. А зашто не сме да се неко погледа пред Литургију у цркви? Можда је баш то прилика да људи пронађу сродну душу. E ako neko ne zna onda je to vec druga stvar, i slazem se. Mislim da nema problema ako se neko pogleda pred liturgiju u crkvi, ja to cak podrzavam i mislim da je najbolji nacin za upoznavanje ali bez pretjerivanja, bolje bi bilo cekati kraj liturgije pa onda ides pricati itd Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Мени и даље није јасно што неки овде размишљају о другим људима на литургијима... како су обучени, како се понашају, шта раде.. ја сам увек доживљавао литуригију као вежбу толерасиња и прихватања других људи такви какви јесу. А не оцењивања и мерења њихвео вере, културе, и васпитања. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Мени и даље није јасно што неки овде размишљају о другим људима на литургијима... како су обучени, како се понашају, шта раде.. ја сам увек доживљавао литуригију као вежбу толерасиња и прихватања других људи такви какви јесу. А не оцењивања и мерења њихвео вере, културе, и васпитања. Znaci da neko dodje na liturgiju go skroz ja trebam biti ravnodusan? Daj brate, pretjerujes.. Gerhard and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 А ко је рекао да не прилазе уопште? Нигде то нисам напоменуо, ја овде причам о младима који одбијају да приђу - зашто то раде. И мислим да број младих који одбиајју уопште да приђу, знатно надјчава број младих који прилазе. Увек је то било тако - много је више људи "напољу" него "унутра". Прочитај Христову причу о "два пута" - широки, који води у пропаст и много их је који њиме иду; и уски, који води у Царство Божије, и мало их је који њим иду... Прочитај, добићеш одговор на питање. nana, Jelena 76, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 ... u ovim promenjivim, teškim vremenima i okolini u kojoj mladi odrastaju, možda bi crkva trebala naći način da se približi mladima.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука