kirios1 Написано Јун 16, 2011 Пријави Подели Написано Јун 16, 2011 uzas, zar tu ne treba hitno reagovati ako postoji mogucnost, zovite policiju t4431, iskorenjujte to zlo a za homoseks. evo jedan citat: Данас су дечаци од рођења усмерени на женску популацију и окружена докторкама, учитељицама, наставницама, итд, а у кући се ретко срећу са очевима јер ови најчешће раде по цели дан. Када су очеви и присутни, преуморни су да би пружили неко квалитетно дружење деци. Деца, а нарочито мушка, бивају погођена овом ситуацијом јер без дружења са здравом, ауторитативном, мушком особом не могу да стекну граничне и заштитне механизме у својој личности, тако да није чудо откуд процват хомосексуализма и наркоманије баш у овој цивилизацији. Поред тога, дечаци имају препреку ка здравој идентификацији са родитељско фигуром истог пола (тј. са оцем) и недостатак инструкција како постати мушкарац, па су због тога много подложнији примању инструкција од "алтернативних" извора инструкција - нпр. приступању бандама као "лажним" ауторитетима и слично. Сем уколико дечак није изванредан у спорту можда никад неће заинтересовати неког мушкарца за себе, тачније никад неће упознати неког мушкарца. Немајући увид у унутрашњи свет стварних мушкараца, дечаци су приморани да представу о себи и својој мушкости граде на основу бледе слике коју су "покупили" успут - са телевизије, из филмова и од вршњака. О квалитету те "слике" - са холивудске стране потрошачке, са вршњачке стране тотално погубљене - не треба трошити речи. Последице таквог немушког васпитања су: усамљеност компулзивно такмичење страх од осећања Шта наши синови не могу или не могу добро научити од мајки? Како се као мушкарац комуницира са другим мушкарцима, старијим и млађим Како се уз улоге мушкарца односити према девојчицама и девојкама са поштовањем Како рећи не друштву или девојци када је то потребно Како се снаћи у сукобу и из сукоба изаћи на конструктиван начин Како бити интиман са другим особама на начин који је у складу са мушким полом Како заштитити другог и како се заштитити од другог, а остати присутан Како прихватити себе као мушкарца Како да прихвати своје несавршености Како да преузме одговорност за свој избор Како да се осамостали итд. Чежња за оцем се данас сматра најзначајнијим проблемом у психологији већине мушкарца. На нама је избор да ли ће се то односити и на животе наше деце. Pravnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Други део са предавања у Костолцу. Извор: http://www.pravoslavniistocnik.net/index.php?option=com_content&view=article&id=140:religija-i-mladi&catid=58:rtv-sabac&Itemid=80 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Па грех је и једно и друго.Као што хоће човек да иађе са својим момком,девојка са девојком,тако човек исто хоће да може да дува где хоће траву.Зашто би му ти забранио то? Tacno.I jedno i drugo je greh,ali to ne sledi iz nauke,a o tome pricamo. Zabranio bih jer znamo da je stetno i da negativno utice na zdravlje,a za homoseksualnost to ne vazi. je si li čitao o tome da homoseksualci mogu postati HIV poz.? Kao i svi ostali ljudi. ali ipak misliš da ne utiče na zdravlje? Naravno da ne utice. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 ako misliš na tvoj primjer koji si navodio zašto je komisija skinula neke oblike izopačene seksualnosti sa liste, meni ono liči na socijalno-psihološku studiju. Da,na to sam mislio. u prevodu, društvo se nešto promjenilo, ima više kafića sa gdje izalaze ljudi bez obzira na seksualnu orjentaciju, ima i diskoteka, i to služi kao opovrgavanje naučnoj teoriji Ne znam gde si ti to procitala na linku koji sam postavio.Radio se o tome da psiholozi na osnovu inteligencije,obrazovanja,zaposlenja,osobina isl.,nisu mogli da razluce koji ispitanici su bili homo a koji hetero. p.s. kako tumačiš da su se tamo u nekom odjelu za prava ili ravnopravnost seksualnu bunili što je +amfilohijerekao, parafraziram, da će homoseksualci zagadati grad, ili spominjao sram sodomski? je li nije imao pravo da kaže ono što piše u Bibliji? Nemam pojma.Ali one reci da ce "znati Bog kad ce udariti",ne mogu da shvatim nikako drugacije sem kao izrazavanje mrznje.Ali to je samo moje tumacenje. Takodje,ne vidim zasto bi nesto sto pise u Bibliji bilo drugacije tretirano.U Bibliji pise i da treba kamenovati decu koja opsuju roditelje,i naravno da svako ko nesto tako propoveda treba da zavrsi iza resetaka.Ipak je Biblija i istorijska knjiga,i opasno je tumaciti je iskljucivo kao rec Boziju.Potrebno je sagledati i istorijski kontekst u kojem je nesto receno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Е сад као што сте рекли,веома велики број младих је отуђен од цркве.Петар хоће да их још више отуђи,тиме што ће их терати да добровољно оду до цркве,а сви знамо какав третман имају црква и свештеници у народу.Сигуран сам да 99,9% никад не би отишло у цркви,од млађих. Teracu ih da dobrovoljno idu do crkve?Da nisi sad malo kontradiktoran? Za drugi bold:to nije problem drzave. Crkva ima takav tretman u drustvu ne zbog veronauke,vec zbog toga sto 99% svestenika i vladika ne zivi onako kako propoveda.A narod sve vidi.Mozes da uvedes veronauku i 10 puta nedeljno,neces nista promeniti sve dok Crkva sve probleme gura pod tepih i pravi se da ne postoje.E to je kljucni problem,a ne veronauka(i sve ono sto sam govorio pre vise od mesec dana). Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Е сад као што сте рекли,веома велики број младих је отуђен од цркве.Петар хоће да их још више отуђи,тиме што ће их терати да добровољно оду до цркве,а сви знамо какав третман имају црква и свештеници у народу.Сигуран сам да 99,9% никад не би отишло у цркви,од млађих. Teracu ih da dobrovoljno idu do crkve?Da nisi sad malo kontradiktoran? Za drugi bold:to nije problem drzave. Crkva ima takav tretman u drustvu ne zbog veronauke,vec zbog toga sto 99% svestenika i vladika ne zivi onako kako propoveda.A narod sve vidi.Mozes da uvedes veronauku i 10 puta nedeljno,neces nista promeniti sve dok Crkva sve probleme gura pod tepih i pravi se da ne postoje.E to je kljucni problem,a ne veronauka(i sve ono sto sam govorio pre vise od mesec dana). Ako analizirate koji su liturgijski učinci veronauke pokazaće tragično stanje.Veronauka u Srbiji nije uspela.To ima svoje uzroke.Ne propoveda se jevandjeosko hrišćanstvo i za proučavanje istina pisane Božije Reči malo je odvojeno u nastavnom planu i programu.SPC se pretvorila u tradiciju i objašnjavanje formi pobožnosti nevešto i nesposobno da porodi Hrista u srcima ljudi.SPC će se srušiti kao kula od karata jer se odavno ljulja na staklenim nogama.SPC je izašla iz konteksta stvarnosti.Danas više uživa poverenje nadbiskup Hočevar nego li naši arhijereji.Episkopi SPC deluju previše arhaično i nesposobni su da savremenom čoveku prenesu istinu jevandjelja.Neka malo prošaraju po rimokatoličkim sajtovima i protestanskim pa neka vide kako se misionari ukoliko uopšte imaju vremena zapleteni u haos koji su sami stvorili u SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 И унаточ томе, велико опадање броја верника код римокатолика у западној Европи (ако не мислиш можда на римокатолике код нас или у Хрватској?). Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 И унаточ томе, велико опадање броја верника код римокатолика у западној Европи (ако не мислиш можда на римокатолике код нас или у Хрватској?). Ja ovde govorim o aktivnosti i trudu koji ulažu rimokatolički i protestantski misionari u odnosu na sveštenstvo SPC koje uglavnom spava i živi na lovorike prošlosti.Briga popove za misiju oni gledaju samo svoj džep.Izmrmljaju nešto na crkvenoslovenskom narod ništa ne razume a i kada propovedaju pričaju bapske priče.Pitam se koliko su srpski popovi vernici.Pogledaj malo u latinsku Ameriku ili SAD gde se budi rimokatolicizamSPS je nula, ima li u njoj još gde vernik glavu skloniti.Običan religiozni servis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 U Gvatamali smo prošle godine preveli pola miliona Maje u Pravoslavlje. 1340_womens Kakva misija i da je istina sigurno je da će iduće godine tih pola miliona Maja pobeći glavom bez obzira iz SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 10, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2012 Pokrecem ovu temu uz blagu razocaranost, izazvanu ignorisanjem narastajuceg problema, sto ozbiljno preti da ugrozi(ako vec nije ugrozilo?) misiju Crkve u ovome svetu. I dok se na svakom koraku govori o potrebi za misionarenjem i sirenjem jevandjelske reci kao istinitog nacina zivota i ispunjenja prizvanja datog coveku, uvek se previdja i stavlja u drugi plan misionarenje medju mladima(pre svega tinejdzerima kojima i sam pripadam), kao onima koji su najugrozeniji i izlozeni razlicitim uticajima u danasnjem multikulturalnom svetu. Takvo stanje mozemo videti i na ovom forumu: dovoljno je pogledati podforum "Pravoslavlje i mladi", da bi se shvatilo koliko je on siromasan u odnosu na druge. Da li je to posledica nezainteresovanosti, kompleksnosti teme o kojoj se govori i naseg neiskustva i neznanja koje iz toga proizilazi, ili pak kombinacija vise stvari-ne znam, ali sam sklon da verujem da je u pitanju ovo poslednje. Da stvar bude jos gora, stanje na forumu je mnogo puta ulepsana slika realnosti koja nas okruzuje. Sta je uzrokovalo ovakvu situaciju i ko je za to najvise kriv-tesko je odgovoriti, ali mislim da cemo se svi sloziti da odgovornost pociva na svakome od nas, a pogotovo na onima koji upravljaju Crkvom. Problemi i novi izazovi sa kojima se Crkva suocava ne treba da nas brinu. Ali treba da nas zabrine cinjenica da smo mnogih problema nesvesni, sto rezultira time da oni malobrojni u Crkvi koji ih ne ignorisu, nailaze na nerazumevanje od ostalih. Sa tim ciljem i otvaram ovu temu. Zelim da zajedno razmotrimo sve sto smo kao Crkva do sada uradili na ovom planu i sve sto bismo mogli da ucinimo u skorijoj buducnosti, a u cilju verskog prosvecivanja mladih. A da bismo to ucinili, neophodno je da najpre analiziramo religiju(pre svega pravoslavlje) vidjenu iz perspektive tinejdzera. Samo tako cemo biti sposobni da na pravi nacin pridjemo ovom problemu, shvatimo sta im je potrebno i sta od Crkve ocekuju, a sta zaista dobijaju. A iznad svega, zelja mi je da ovaj problem koji u sebi objedinjuje desetine drugih problema, vec jednom prestane da se ignorise i da ga shvatimo kao realnu pretnju crkvenom zivotu. radosti, Ana Pejic, Александрида and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 10, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2012 Mozda crkveni zvanicici vise trebaju da pricaju o religiji a ne o politici po televiziji. Da organizuju neke druge akcije za mlade umesto demonstracija zbog ovog ili onog socijalnog problema. Naprimer - moje misljenje. Sinergija, Лидија Миленковић and Boba је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 10, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2012 Mozda crkveni zvanicici vise trebaju da pricaju o religiji a ne o politici po televiziji. Da organizuju neke druge akcije za mlade umesto demonstracija zbog ovog ili onog socijalnog problema. Naprimer - moje misljenje. Ovo boldovano sam i hteo negde da ubacim, ali rekoh necu odmah da predjem na kritiku vladika. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 10, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2012 петре....право у парохијску Цркву...и пита шта те занима... мислим да ће радо да одговре на питрања... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 10, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2012 петре....право у парохијску Цркву...и пита шта те занима... мислим да ће радо да одговре на питрања... Pitam uvek kad god me nesto zanima. A sad me zanimaju misljenja forumasa o problemu koji sam izlozio u pocetnom postu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2012 Слушај Перице, овај пост ниси постио,ниси се ни причешћивао,зезао си се са другарима по журкама,и сад се ти као нешто питаш,о вери и младима... Младост-лудост, ту ништа не помаже... stupido Хелена Вујовић, -Владимир- and kirios1 је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука